JuliaJulian tarve pelastaa maapallomme alkoi kyteä jo lapsuudessa, kuultuaan ilmastonmuutoksesta ja sen seurauksista serkultaan. Siitä lähtien luonnonsuojelu on ollut Julialle iso osa elämää. Nykyään hän käyttää vaikuttaja-asemaansa kirjoittaakseen juuri näistä aiheista.

Kestävyys tarkoittaa sekä luonnonsuojelua että omasta hyvinvoinnista huolehtimista. Nämä kulkevat aina käsi kädessä. Mikään ei ole kestävää, jos se saa ihmisen voimaan huonosti.

Mökkeily, saunominen, rikoselokuvien katselu ja kaikki mikä on jollain tavalla rentouttavaa, on sitä mitä Julia rakastaa. Hänen harrastuksiinsa kuuluu myös valokuvaaminen, lautapelit, ristikot, leivonta, ruoanlaitto ja lenkkeily suloisen Berran-koiransa kanssa. Päätettyään pitkän harkinnan jälkeen lopettaa lentämisen, lähti hän silmiä avaavalle Interrail-matkalle kesällä 2019 ja matkusti kaksi kuukautta junalla Euroopan halki. Kestävästä matkailusta onkin tullut varsin tärkeä osa Julian elämää, jonka takia aihe nähdään toistuvasti myös hänen kirjoituksissaan.

Julia valmistui yhteisöpedagogiksi syksyllä 2018 Yrkeshögskolan Noviasta ja tekee nykyään töitä oman yrityksensä parissa, minkä tavoitteena on innostaa muita elämään kestävämpää elämää ja samalla nauttimaan siitä. Julia kirjoittaa kestävästä arjestaan kertovaa FALKA-sivustoa ja järjestää m.m. luentoja ja työpajoja aiheesta ympäri Suomea. Tammikuussa 2019 julkaistiin myös hänen ensimmäinen kirjansa Min lilla gröna.

Luonnonkaunis-sivustolla Julialle on tärkeää tuoda esille uudenlaisia näkökulmia monista eri aiheista, olipa kyse junamatkailusta, elektroniikasta, ihmisoikeuksista tai jostain ihan muusta. Hän innoittaa lukijoita ekotekoihin ja saa heidät hyvälle tuulelle omanlaisella kirjoitustyylillään ja huumorillaan. Hänen valloittava kykynsä kirjoittaa vaikeista aiheista samaistuttavasti, helposti ymmärrettävästi ja kepeästi, tuo paljon kaivattua vaihtelua alalle.

Nähdäänkö myös Instagramissa?

© Luonnonkaunis. Design by FCD.