5. maaliskuuta 2016

Savi ja kuiva iho ne yhteen soppii


Yleisesti ajatellaan, ettei savi ole kuivan tai herkän ihon ystävä. Olen itsekin saanut muutamat kauhistelut kerrottuani, että olen alkanut käyttää omalle, juurikin kuivalle ja herkälle iholleni sekä savikuorintaa että -naamiota. Etkö tiedä että savi kuivattaa? No tiesin, mutta saviakin on erilaisia!

Viikonloppuisin tykkään hemmotella ihoani. Kuorin ihoni hellällä mekaanisella savikuorinnalla, jonka jälkeen se on erityisen vastaanottavainen kuivalle iholle soveltuvalle savinaamiolle. Ihana hemmottelurutiini, joka virkistä pitkän viikon jälkeen väsyneitä kasvoja.
Juttuhan on se, että kammoan happokuorintoja. Jokin sisälläni käskee kiertää ne kaukaa, mutta voimakas mekaaninenkaan kuorinta ei ole hyväksi herkälle iholle. Olen ratkaissut tämän Cattier Parisin ihanalla kaikille ihotyypeille soveltuvalla savikuorinnalla. Se sisältää valkoista savea, joka on mitä mainioin vaihtoehto myös herkälle iholle, valkoisen saven ollessa savityypeistä kaikista hellävaraisin. Sen sanotaan rauhoittavan ihoa, puhdistavan ihohuokoset hellästi, auttavan parantamaan finnejä (kiitos antiseptisuuden) ja jopa ennaltaehkäisevän niiden syntymistä.

Ko. kuorinta tuoksuu kivasti piparmintulta, jolloin myös mieheni on kokenut kuorinnan houkuttelevana, ja onkin muutaman kerran lainannut sitä. Kuorinta sisältää mm. kosteuttavaa aloe veraa ja puhdistavaa laventelia.

Herkkäihoisten kannattaa olla hellänkin kuorinnan kanssa varovainen, ja kuoria ihoa ihan hennoin ottein. Kuorinnan ei tarvitse tuntua siltä, että puolet ihosta lähtee mukana, ollakseen tehokas! Tässä savikuorinnassa tuntuu aivan pikkuruisia rakeita, mutta ei lainkaan samalla tavalla kuin monissa mekaanisissa kuorinnoissa.
Käydessäni Ravensarassa kasvohoidossa, painotti hoidon tehnyt Camilla, että muistaisin aina laittaa kuorinnan perään naamion, ja muutenkin laittamaan naamion kuorintaa useammin. Tämän periaatteessa tiesinkin, mutta vasta käynnin jälkeen tuo tuntui menneen jakeluun. Kuorinnan poistettua kuolleet ihosolut tieltä, on esille tullut iho supervastaanottavainen naamion ravintoaineille. Tiedän joidenkin tekevän toisinpäin käyttäessään naamiota "kuorintana" pestessään naamion pois, mutta tämä on aivan nurinkurista; ravitset kuolleiden ihosolujen peittämää ihoa (ei onnistu kovin hyvin), ja kuorit sitten sen ja iholle jääneet ravintoaineet pois. Kokeilkaahan toisinpäin ja huomaatte eron!

Naamiona käytän saman sarjan kuivan ihon savinaamiota. Se sisältää keltaista savea, joka on mineraalirikas, ja on siten oivallinen vaihtoehto ravitsemaan ihoa. Keltainen savi myös auttaa ihoa uudistumaan, ja sen sanotaan myös poistavan iholta kuona-aineita ja myrkkyjä. Naamio sisältää myös aiemmin mainittua valkoista savea, sekä ihoa kosteuttavaa jojobaöljyä.
Samasta sarjasta löytyy myös naamiovaihtoehdot herkälle iholle vaaleanpunaisella savella ja rasvoittuvalle iholle vihreällä savella. Houkuttaisi hirveästi kokeilla tuota herkän ihon naamiota jo sen vuoksi, että haluaisin nähdä naamion sävyn! Rasvoittuvan ihon kanssa voi varmasti ottaa rennommin naamion kuivumisen suhteen, mutta kuivan ja herkän ihon kanssa suosittelisin suihkuttelemaan vettä naamion päälle, jos se ehtii alkaa kuivua. Itse suoritan naamiohommat muiden pitempien ihonhoitorutiinien lomassa höyryn täyttämässä pienessä suihkussa, joten se ei ole vielä kertaakaan lähtenyt kuivumaan kuin korkeintaan reunoilta. Tällaisen käsittelyn jälkeen pitää tietenkin olla tarkkana muunihonhoidon kanssa, muistaa kasvovedet ja kosteutukset! Seerumit ja öljytkin pääsevät vaikuttamaan poikkeuksellisen hyvin.

Cattier Parisin savituotteet ovat kaikenlisäksi suhteellisen huokeita hinnoiltaan. Yksi tuubi kustantaa alle kymmenen euroa ja näitä saa ainakin Biodellyltä, Ekovistalta, Ruohonjuurelta, Hyvinvoinnin Tavaratalolta ja Sokokselta

Mutta onko kannattanut sählätä kuorintojen ja naamioiden kanssa? Mielestäni kyllä! Etenkin naamion jälkeisenä päivänä huomaan selvästi, että iho näyttää erityisen hyvinvoivalta ja nuorelta. Selkeää vaihtelua peilistä katsoville, useimmiten hieman nuutuneen ja väsyneen näköisille kasvoille. Lisäksi tekee kieltämättä todella hyvää ottaa ylimääräinen hetki itselleen, kuoria vartalo ja istua hyvällä omatunnolla naamio naamalla suljetun oven takana. Tuon jälkeen kylpyhuoneesta astuu yleensä ulos hyvin paljon rennompi äiti ;)Käytättekö te naamioita?

Ann-Christine


Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

Osallistu keskusteluun

 1. Näitä kyllä täytyy kokeilla. Eikä hinta tosiaankaan ole ollenkaan paha. Olen tainnut jo aikaisemminkin näitä katsella, mutta mulla on jotenkin aina ollut sellainen käsitys, että savi olisi vain rasvaisen ihon juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ole ei! Sen takia uskaltauduin itsekin aikoinaan kokeilemaan :) Onhan se totta joidenkin savilaatujen kohdalla, eli ei ole ihan tuulesta temmattu juttu, mutta ei tosiaan päde kaikkiin!

   Poista
 2. Käytän -tietysti! Paitsi nyt arkeni on ollut aika hektistä ja tajusin juuri, etten ole tällä viikolla muistanut tehdä kuorintaa tai laittaa naamiota! xO Tämä on multa melko poikkeuksellista, sillä on olen hyvin tunnollinen ihonhoidossa. Varmaan pitäisi tälle illalle laittaa hedelmähappokuorinta, mun akneiholle se on fiksumpi valinta kuin mekaaninen kuorinta, joka voi pahimmassa tapauksessa levittää tulehduksia iholla. :/ Olen huomannut Madaran Peelin olevan mulle riittävän hellä pariin muuhun hedelmähappokuorintaan verrattuna.

  Tuli mieleeni, että kuorinnan jälkeen on tosiaan tärkeää laittaa naamio, mutta esim. hedelmähappokuorinnan jälkeen on tärkeä laittaa nimenomaan KOSTEUTTAVA ja rauhoittava naamio. Itselläni on käytössä enemmän puhdistavat naamiot, joita ei kannata laittaa heti h-happokuorinnan jälkeen, vaan ihan eri päivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou!! ;) Stressaavina aikoina moni ihonhoitorutiini saattaakin helposti jäädä, joskus ihan hyvä niinkin! Tuo viimeinen olikin hyvä pointti :) Kiitti vinkistä, jos vielä joskus uskaltaudun kokeilemaan h-happokuorintaa kotioloissa.

   Poista
 3. Cattier Parisin kuorinta + naamio on kestäneet mun käytössä ikuisuuden! Hinta-laatusuhde on ainakin kohdallaan. Mulla on epäpuhdas iho, joka on hyvin toipunut aknesta, ja mulle on sanottu ettei mekaaniset kuorinnat sovi iholleni. Olen kokeillut erilaisia hedelmähappokuorintoja ja Cattierin kuorintaa, ja jälkimmäinen voittaa ihan täysillä! Ihosta tulee älyttömän pehmeä ja kuulas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan! :) Ihmeen pitkään tuntuu kestävän, vaikka naamiota tuntuukin menevän kerralla paljon! Hauska kuulla vertailua h-happokuorintaankin ja että tämä olisi parempi. En taida ihan heti vilkuilla muita tuotteita ;)

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.