22. tammikuuta 2020

Parhaat kautta aikojen: kasvoille

Listassa käytetään mainoslinkkejäTäällä mä taas olen innoissani! Tällä kertaa innon saa kuplimaan se, että tänään päästään käsiksi minun henkilökohtaisiin suosikkeihin, joita pidän kaikkien aikojen parhaana!

En ole laskenut, kuinka monia tuotteita tämän pian yhdeksän vuoden luonnonkosmetiikan käytön aikana on tullut kokeiltua, mutta niitä on paljon. Erityisen ilahduttavaa on ollut huomata, miten mieletöntä vauhtia ala on kehittynyt erityisesti viimeisten kolmen-neljän vuoden aikana. Kun vielä viime vuosikymmenen alussa aidosti oikeasti hyvät luonnonkosmetiikkatuotteet pystyi luettelemaan melkeinpä sormilla laskemalla, ollaankin nyt tilanteessa, jossa omia ehdottomia suosikkeja on jo vaikea listata ja niistä saa aikaan kokonaisen juttusarjan!

Ja nyt vihdoinkin aion listata nämä kaikki suosikit kategorioissa ihonhoito, vartalotuotteet, hiustuotteet ja meikit. Arvioin ja tuon esille todella paljon erilaisia tuotteita Luonnonkauniissa, jotka olen todennut hyviksi, mutta samalla pyrin arvioimaan ne tietyllä tapaa objektiivisesti: mitä ne voivat tarjota muille, erilaisille ihotyypeille ja -tarpeille, jolloin näistä riippuen eri tuotteet saattavat palvella tarkoitusta toista paremmin. Esimerkiksi kuivan ja rasvaisen ihon tuotteita ei oikein edes voi verrata keskenään, enkä siksi pysty nimeään mitään yleispätevää parasta tuotetta. Eikä se ole koskaan ollut jutun juju, vaan se, että sinä voit tulla tänne etsimään sinun tarpeisiisi parhaiten istuvia vaihtoehtoja.

Lue lisää täältä: Meidän visiomme

Tämän vastapainona onkin ihanaa, kun joku laittaa viestiä ja kysyy "Mikä SUN lemppari X-tuote on?" ja saan hetkeksi antaa vallan aivan täysin omille mielipiteilleni ja maulleni. Koska kyllä te tiedätte, miten tämä menee: maailma on pullollaan mitä upeimpia tuotteita, mutta sitten on ne tietyt, jotka yksinkertaisesti kolahtavat kovemmin kuin mikään muu, joihin palaa uudestaan ja uudestaan, ja jotka lopulta vakiinnuttavat paikkansa peilikaapin keskihyllyn etureunasta.

Kun katson omia suosikkenani, kulkee niiden läpi selkeä punainen lanka: ne hoitavat herkkää ihoani lempeästi, tankkaavat ja sitovat huonosti kosteustasapainoa ylläpitävää ihoani runsaalla kädellä sitä kuitenkaan tukkimatta. Tämän lisäksi ne luovat ihonhoidosta hemmottelevan elämyksen, sen paljon kaipaamani rentouttavan hetken iltaan, pysäyttäen mielessä päivän aikana hurranneet ajatukset. Ja ennen kaikkea, on hinta-laatusuhteen oltava kohdillaan ja sopiva tällaiselle ihan tavalliselle perheelliselle tallaajalle.

Siksi nämä ovat minun peilikaappini kultahippuja:
ÖLJYPUHDISTUS

S5 Nourish Cleanser puhdistusbalmi - 36,50€

Adaptogeenisiä aineosia hyödyntävän S5-sarjan Nourish Cleanser vei minulta taannoin välittömästi jalat alta, enkä ole toipunut vieläkään. Sen jälkiruokamainen olemus ja mieto, makea tuoksu ovat vain jäävuoren huippu, jonka alta paljastuu yleellinen, laadukas ja kokonaisvaltainen ihonpuhdistuskokemus. Hyvin paljon sisarsarjansa Evolven suosittua Clensing Meltiä muistuttava geelimäinen balmi liukuu kuin unelma iholla, sulaa ihon lämmöllä öljymäiseksi ja emulgoituu lopuksi täydellisesti kosketuksissa veden kanssa, huuhtoutuen iholta meikkivoiteineen päivineen. Sulamisensa ansiosta tämä puhdistusbalmi on aivan älyttömän riittoisa, enkä itseasiassa ole tainnut koskaan törmätä vastaavaan. Noin kolmasosa normaalista puhdistusvoide/-maito määrästä riittää tämän kanssa.

Balmi saa kauniin värinsä ihoa korjaavasta ja huippulaadukkaasta tyrniöljystä, jonka kanssa ihoa uudistaa ruusunmarjaöljy, papaijaentsyymien kuoriessa ihon pintaa hellävaraisesti. S5:n puhdistusbalmi sopii erityisen hyvin kuivalle, helposti tukkeutuvalle tai ikääntyvälle iholle. Käytä halutessasi yhdessä musliiniliinan kanssa, jolloin puhdistus on kokonaisuutena yksinkertaisesti täydellinen.

Lue lisää täältä: S5 - adaptogeenistä ihonhoitoaEdullisempana vaihtoehtona mainittakoon Avrilin puhdistusöljy. Tämä on paitsi heittämällä paras edullinen öljyputsari, myös kutakuinkin markkinoiden halvin, joka päihittää toimivuudellaan useimmat kalliimmatkin öljyputsarit. Avrilin öljypuhdistus sopii käytettäväksi sekä kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena, mutta myös yksinään erinomaisen emulgointiominaisuutensa vuoksi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että öljy huuhtoutuu hyvin iholta vedellä, eikä jätä iholle öljyistä pintaa. Avrilin puhdistusöljy on erinomainen esimerkki siitä, millainen öljypuhdistuksen kuuluu olla.

Avrilin öljypuhdistuksen pohjana on on auringonkukka-, seesami- ja manteliöljyt, jossa on todella miellyttävä sitruksinen tuoksu. Öljyä kannattaa ravistella ennen käyttöä, jotta emulgointiaine on varmasti sekoittunut tasaisesti öljyyn. Jos käyttämäsi meikkipohja on runsaammasta päästä, kannattaa tämänkin putsarin kanssa käyttää musliiniliinaa.

Psst! Tämä on myös paras sheivausöljy ikinä - helppo huuhdella iholta ja höylästä!

Lue lisää täältä: Ihonhoitorutiinini mahdollisimman pienellä budjetilla


PUHDISTUSMAITO

Laponie puhdistusmaito - 18,00€

Puhdistusmaidot ja -voiteet ovat aivan ykkösiä herkimmän ihon puhdistajia, kun tavoite on löytää mahdollisimman hellävarainen ja ihoa säästelevä tuote. Nämä tarpeet huomioon ottaen vetää pisimmän korren tässä kategoriassa kotimainen Laponien puhdistusmaito. Täyteläinen, hypoallergeeninen koostumus sopii herkimällekin iholle, tinkimättä yleellisestä, runsahkosta tuntumasta. Tehosta tarvittaessa konjac-sienellä, joka on musliiniliinaa hellävaraisempi vaihtoehto.

Lue lisää täältä: Ihonhoitorutiinini ainoastaan kotimaisella luonnonkosmetiikalla


PUHDISTUSGEELI

Tässä kategoriassa muut kisaajat jäivät lähtöviivalle, Laponien puhdistusgeelin pinkaistessa jo pitkän matkan päähän, lunastaen Laponielle putsari-kategoriasta tuplavoiton. Yleisesti ottaen puhdistusgeelien heikko kohta on nimittäin lähes poikkeuksetta rajusta pesutehosta aiheutuva kuivattava koostumus, vaikka mitä olisi luvattu. Oma atooppinen ihoni on kuin herkäksi kalibroitu, putsareiden kuivattavuutta ilmaiseva mittari, joka päästää Laponien geelin, yksinoikeudella, seulasta täysin pistein.

Laponien puhdistusgeelin koostumus on ohuehkoa, ei lainkaan vaahtoava eikä siksi tippaakaan kuivattava, mutta tehokkaasti puhdistava, tehden siitä täydellisen kaksoispuhdistuksen viimeistelijän tai oivan vaihtoehdon geeleistä pitäville. Tämäkin Laponien tuote on merkin tyyliin hypoallergeeninen.

Lue lisää täältä: Jos en vain jaksa: kahden tuotteen ihonhoito
KUKKAISVESI

Alteya Organics kukkaisvedet - 9,90€

Kun kukkaisvesistä puhutaan, asettaa Alteya Organics riman todella korkealle. Hinnasta ei uskoisi, että tämä bulgarialainen perheyritys viljelee itse käyttämänsä kukkaisvesien kukat luomulaatuisesti niin sanotussa ruusulaaksossa, jossa on maailman parhaat olosuhteet ruusujen kasvatukseen. Alteyan kukkaisvedet ovat paitsi huippulaatuisia, myös 100% täyttä kukkaisvettä, ilman mitään turhuuksia. Tämä kaikki huomioon ottaen, on kukkaisvesien hinta lähes käsittämätön - uudistuksen ja hinnanalennusten jälkeen entistä käsittämättömämpi.

Oma suosikkini Alteyan kukkaivesistä on ehdottomasti valkoruusuvesi, joka on monin tavoin perinteisen punaisen ruusun kukkaisveden kaltainen, mutta miedomman ja raikkaamman tuoksuinen. Käytän kukkaisvesiä imeyttääkseni paksumman hoitonesteen ja seerumin, tai esimerkiksi pitääkseni savinaamion kosteana vaikutusajan aikana. 


KASVOVESI

Pure=Beauty Birch Sap Mist - 22,90€

Ohueksi kasvovedeksi hämmästyttävän kosteuttava, teholtaan hoitonestemäinen Birch Sap Mist on nimensä mukaisesti luomulaatuisen koivunmahlaan pohjautuva vedetön kasvosuihke. Next level kukkaisvesi, kuten sitä kuvailin. Erityisesti kuivalle, kosteusköyhälle tai ikääntyvälle iholle mainio kasvovesi sisältää kosteutta sitovista ominaisuuksistaan tunnettua glyseriiniä ja hyaluronihappoa, sekä superfoodina tutuksi tullutta antioksidanttista pakuriuutetta. Kokonaisuus on äärimmäisen kosteuttava, uudistava ja korjaava.

Poikkeukselliseksi ja tälle listalle nostamisen arvoiseksi kasvoveden tekee sen aidosti huippihyvä kyky imeytyä ja sitoa kosteutta ihoon. Kun iho on ns. janoista laatua, jolle harvat kasvovedet riittävät edes kerrostettuna, on hämmästyttävää huomata miten pari kerrosta kevyttä kasvosuihketta tuntuu välittömästi täyttävän ihon kimmoisan kosteaksi. Hinta-laatusuhde on täten mieletön.


HOITONESTE

Unna Nordic Varpu Renewing Toner - 29,90€

Kevyen geelimäistä Unnan Varpua miettiessäni alan välittömästi hykerrellä mielihyvästä, sillä ah, tämä on yksinkertaisesti parasta hoitonestettä ikinä! Ja kotimainen vieläpä! Todella vaikuttava inci fermentoidulla granaattiomenauutteella, koivunmahlapohjalla, prebiooteilla, katajalla, ratamouutteella ja monella muulla, antaa vain pientä vihiä siitä, miten loistava yhdistelmä ainesosilla käytännössä on. Varpu hoitoneste on tehokkaasti kosteuttava, uudistava, ihon omia toimintoja aktivoiva ja sen puolustuskykyä suojaava. Lisäksi sen tuoksu on hurmaava. Voiko enempää toivoa?

Vaikka mieleni tekisi kerrostaa tätä naurettavan monia kerroksia päällekäin, pyrin pidättäytymään ihan parissa-kolmessa kerroksessa, joka todella riittää kosteuttamaan ihoani ja palauttamaan sen kimmoisuuden päivän päätteeksi. Sen verran myönnän repsahtavani, että sekoitan tätä vielä pari tippaa käyttämäni ihoöljyn sekaan, jotka yhdessä muodostavat kevyehkön geelimäisen seoksen, joka imeytyy pelkkää öljyä huomattavasti nopeammin.
SEERUMI

Kosteuttava: Novexpert hyaluronihapposeerumi - 50,00€

Tajunnanräjäyttävin hyaluronihapposeerumi mitä olen koskaan kokeillut, on ehdottomasti Novexpertin Booster Serum hyaluronihapolla, jota 30ml pullosta löytyy markkinoiden suurin määrä, 480mg. Täydellisen kokonaisuuden punoo yhteen neljän eri molekyylikoon hyaluronihapot, joita täydentää komea cocktail muita kosteutta sitovia aineosia ja probiootteja. Kokonaisuus on juuri sellainen, kuin hyaluronihapposeerumilta oletan: hyaluronihappo saa keimailla valokeilassa, muiden aineosien täydentäessä sen tehoa juuri oikeilla tavoilla. 

Seerumin teho on varsin jytyä, joten 1-2 tippaa riittää palauttamaan ihon kosteustehon ja häivyttämään pintajuonteita nuoremmalla iholla, ja riittääpä tuossa potkua myös madaltamaan syvempiä uurteita.

Hieman kevyempiin tarpeisiin riittää myös todella hyvä Evolven hyaluronihapposeerumi, joka on myös huokeamman hintainen.


Puhdistava: Evolve Rainforest Rescue - 29,90 €

Evolven epäpuhdasta ihoa tasapainoittava Rainforest Rescue seerumi on valloittavan trooppisen tuoksuinen tuulahdus epäpuhtaan ihon seerumeiden joukossa, kruunaten paitsi miellyttävän, myös tehokkaan käyttökokemuksen. Rainforest Rescuen teho perustuu sen voimakkaisiin antioksidanttisiin, tulehdusta hillitseviin ja tukkeutumista ehkäiseviin raaka-aineisiin, joiden ansiosta ihon epäpuhtaudet paranevat nopeammin ja uusien syntymistä ennaltaehkäistään tehokkaasti, kuitenkaan ihon kosteuttamista unohtamatta. Siksi se lieneekin niin erinomainen: epäpuhtaudet ja liiallinen ihon rasvoittuminen hoidetaan tasapainoittamisen kautta, kuivattamatta ihoa karrelle.

Muiden epäpuhtaan ihon seerumien tavoin, sopii myös Rainforest Rescue käytettäväksi niin jatkuvassa käytössä kuin kuuriluontoisestikin, esimerkiksi hormonaalista kiertoa mukauttaen.

MATTAVOIDE

Neal's Yard Remedies Palmarosa Mattifier - 36,50€

Harvoin kärsin kasvojen liiallisesta rasvoittumisesta, mutta aikaajoin, kun tuollaiset kaudet iskevät, käännyn välittömästi NYRin mattavoiteen puoleen. Ja se on aivan käsittämätön! Pari pisaraa t-alueelle ja rasvoittuminen pysyy kurissa läpi päivän. Ei tuota voi edes kokematta käsittää. Lämmin suositus, oli rasvoittuminen jatkuvaa, kausittaista tai ihan vain epätoivottua erityisenä päivänä.

Lue lisää täältä: Mattavoide joka toimiKOSTEUSVOIDE

Neal's Yard Remediesin Daily Moisture kosteusvoiteet - 36,50€

Mielessäni pyörivät lukuisat hyvät kosteusvoiteet, mutta kun on nimettävä yksi kosteusvoide, johon palaan uudestaan ja uudestaan, on siihen vain yksi vaihtoehto. Neal's Yard Remediesin Daily Moisturet, joihin lukeutuu neljän erin ihotyypin vaihtoehdot, eivät ole koskaan pettäneet, ja itseasiassa pidän niistä kaikista. Niitä yhdistää kevyet, lähes valuvat koostumukset, jotka taipuvat niin päivä- kuin yökäyttöön. Tehosta tarvittaessa ihoöljyllä ja lopputulos on täydellistä!

Henkilökohtainen kestosuosikkini on normaalin ja pintakuivan ihon Rehydrating Rose Daily Moisture kasvovoide, joka on kevyt ja nopeasti ihoon imeytyvä, mutta samalla erinomaisesti ihoa kosteuttava. Tästä vielä ohuempi ja tasapainoittavampi versio on Purifying Palmarosa Daily Moisture, kun taas aavistuksen täyteläisempi Nourishing Orange Daily Moisture on oikein kuivan ihon vaihtoehto, hajusteherkkiksiä unohtamatta, joille puolestaan istuu hajusteeton Soothing Starflower Daily Moisture vaihtoehto.

Suuret pumpulliset lasipullot ovat kooltaan kaksin- tai jopa kolminkertaiset moniin muihin kasvovoiteisiin verrattuna, tehden niistä yhtiä luonnonskosmetiikan kosteusvoiteiden edullisimmista. Tätä ei ikinä uskoisi! Jos et vielä ole kokeillut - KOKEILE!


YÖVOIDE

BYBI Beauty Night Nutrition - 37,90€

En kovin helposti hurahda kosteusvoiteisiin samalla tavalla kuin monien muiden tuoteryhmien tuotteisiin, mutta BYBIn uusi erityisesti yökäyttöön kehitetty kosteusvoide iski ja lujaa. Runsaan täyteläisen, mutta ei lainkaan öljyisen tuntuisessa yövoiteessa on klementtiiniuutepohja, jota täydentävät monipuolinen valikoima ihon yöaikaan hyödyntämiä vitamiineja (A, E ja C), lehtikaalin, porkkanan ja sitruunan proteiineja, sekä lempeän kauran keramiideja ja lipidejä, jotka korjaavat ja ravitsevat ihoa. Voide imeytyy loistavasti runsaasta koostumuksestaan huolimatta, luoden vimpan päälle hemmottelevan elämyksen, jonka kruunaa BYBIlle tuttuun tapaan hurmaava, täysin raaka-ainepohjainen (ei hajustettu) tuoksu. Korjaavista tehoista kielii aamun samettinen hipiä.

Voide on arvokkaammasta päästä pakkauskokoon nähden, mutta hinta on täysin perusteltu upeilla ainesosilla ja lunastetuilla lupauksilla. BYBI on toden totta osoittanut viimeisen parin vuoden aikana olevansa yksi vakavimmin otettavista sekä edelläkäyvistä luonnonkosmetiikka-brändeistä.


SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

YA Naturae silmänympärysvoide - 13,90€

En ehkä vieläkään voi uskoa, että omaksi silmänympärysvoidesuosikikseni jäi kaikista kokeilemistani edullisin, kotimaisen Yliopiston Apteekin luonnonkosmetiikkasarjan YA Naturaen silmänympärysvoide, joka ei turhai pröystäile, vaan tekee sen, mitä silmänympärysvoiteelta odottaa saattaa. Sanoinkin tuolloin, että YA Naturaen silmänympärysvoide kosteuttaa tehokkaasti, mutta hellävaraisesti silmänympäryksiä turvottamatta, suojaa ja tasoittaa ihon sävyä.

Etenkin ensimmäisiä silmänympärysvoiteita ostaessa, ei tämän pitemmälle tarvitse kulkea. Tuo iholle levittämää hyaluronihapposeerumia silmänympäryksille asti ja töpöttele tätä kevyesti päälle ja lopputulos on huikean hyvä!
KASVOÖLJY

Flow Rosehip Intensive Treatment Oil - 30,00€

Tämä koko suosikkilistaus olisi täysin häpäisy, ellei mukana olisi iki-ihanaa Flown ruusunmarjaöljyä, joka sai viime vuonna uuden upean ulkoasun ja nimen. Intensive Treatment Oil -nimike kuvastaakin mielestäni tätä huippulaadukasta kasvoöljyä, joka on herkkua iholle kuin iholle, oli se sitten ikääntyvä, kuiva tai akneen taipuvainen. Laadukas ja hellävarainen CO2-uuttamismenetelmä säilyttää ruusunmarjauutteen arvokkaat ominaisuudet ja luo vitamiineista ja hyvistä rasvahapoista rikkaan kokonaisuuden yhdessä ruusumarjasiemenöljyn, mustaherukansiemenöljyn ja rosmariiniuutteen kanssa.

Huomaan itse öljyn tehon erityisesti finnien paranemisvauhdista; ilman öljyä paranemisessa saattaa helposti kestää viikon tai kaksi, kun taas öljyn kanssa tuo aika nimistyy parhaimmillaan muutamaan päivään. Ero on aidosti silminnähtävä ja siksi olenkin tähän aivan koukussa.


BYBI CBD Booster - 16,90€

Toinen käsittämätöntä riippuvuutta aiheuttanut öljy on ehdottomasti BYBI:n CBD boosteri, joka on ollut avainasemassa ihon ja sen hormonaalisten näppyjen ennaltaehkäisyssä. Jotain tästä euforiasta kertonee se, että Suomen viranomaisten ja tullin säätöjen vuoksi aiheunut toimituskatko sai minut tilaamaan tätä suoraan BYBI:ltä... krhm... viisi pullollista. CBD boosterin tuonti näyttää olevan jälleen katkolla

Muistan edelleen sen fiiliksen, kun käytin CBD-boosteria ensimmäisiä kertoja, enkä voinut uskoa sen punoitusta rauhoittavaa tehoa. Kasvoni olivat parhaimmillaan aamulla kuin meikatut - ei minkäänlaista punoitusta tai epätasaisuutta havaittavissa millään mittapuulla! Pian saivat myös finnit kyytiä ja sen jälkeen en ole suostunut luopumaan tästä. Pari tippaa aamuin illoin riittää tehon ylläpitoon.
MONITOIMITUOTE


Harvoin monitoimituotteiden kategoriassa nähdään kasvovesiä, mutta Joikin on tässä raikas tuulahdus ja poikkeus sääntöön. Joikin virkistävän kasvoveden kaksifaasinen koostumus on niin laiskan, kiireisen kuin uupuneenkin pelastus; mitään muuta ihonhoitotuotetta ei tämän lisäksi tarvita. Kasvovesi sisältää niin sanotun kosteuttavan vesifaasin vedestä ja rauhoittavasta aloemehusta, sekä suojaavan öljyfaasin kevyestä auringonkukkaöljystä, vitamiinirikkaasta tyrniöljystä, sekä ihohuokosia supistavia greipin ja mintun eteerisiä öljyjä.

Sekoita faasit keskenään, kerrosta kasvoille ja olet valmis!

KUORINTA

Happo: Globe Hope Organic Beauty Helmi kuorintanaamio - 37,90€

Aikoinaan Mia Höydön Helmenä tunnettu huippukuorinta aiheutti minulle suunnattoman slaagin hävittyään hetkeksi valikoimista - onneksi palatakseen uudistetussa pakkauksessa ja huomattavasti huokeampaan hintaan. Siis kyllä kiitos! 

Helmi on valintani erityisesti niinä hetkinä, kun iho on päässyt erityisen sameaksi tai todella pintakuivaksi, jolloin tilanne vaatii dramaattisemman U-käännöksen. Viisi minuuttia riittää ja kasvot ovat taas untuvaisen pehmoiset. Säännöllisessä käytössä en tarvitse näin järeitä otteita, mutta ai hitto on helpottavaa tietää, että peilikaapista löytyy tällainen paniikkinappula kosmetiikkaversiona.

Lue lisää täältä: Viimeinen Helmi


Entsyymi: BYBI Smoothe and Soothe 3-in-1 kuorinta -29,90€ 

Helmestä pääsemmekin kätevästi siihen miedompaan ylläpitovaihtoehtoon, eli hellävaraisempaan entsyymikuorintaan, minkäs muun kuin BYBIn Smoothe and Soothen muodossa. Aiemmin Prime Time -nimellä kulkenut maailman taivaallisimman tuoksuinen kuorintavoide on myöskin kemiallisen ja mekaanisen kuorinnan yhdistävä 3-in-1 kuorinta, jolla voi räätälöidä kuorintatavan kulloiseenkin hetkeen sopivaksi.

Olen vannonut tämän kuorinnan nimeen siitä asti kun se muutama vuosi sitten julkaistiin, ja edelleen palaan tähän uudelleen ja uudelleen. Mieto kuorinta pitää ihon pintakuivuuden poissa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa, vieden mielen samalla henkiselle trooppiselle matkalle, kiitos ananaksen, omenan ja limen uutteiden. Glyseriinipohjainen naamio emulgoituu kätevästi veden kanssa, jolloin naamio on lopuksi äärettömän helppo huuhdella iholta.


Mekaaninen: YA Naturae kasvokuorinta - 12,70€

Jos toiveissasi on mekaaninen kuorinta, kannattaa ehdottomasti suosia ns. mikrokuorintoja eli polisheja. Mikrokuorinnat ovat aivan täpötäynnä minimaalisen pieniä rakeita, jotka kuorivat ihon tehokkaasti, sitä kuitenkaan vahingoittamatta. Mekaanisten kuorintojen ykkössijaa pitää edelleen YA Naturaen todellinen edullisen luonnonkosmetiikan kuningatar YA Naturaelta, jonka piioksidi on täydellisen hienojakoista.

Monista muista edullisista kuorinnoista poiketen, löytyy YA Naturaen kuorintavoiteesta myös monia muita ihoa pehmittäviä, hoitavia, kosteuttavia ja uudistavia ainesosia, joiden ansiosta tuotteesta voitaisiin mainiosti käyttää nimeä kuorintanaamio. Miten itse teen? Levitän naamion kasvoille hennoin pyörivin liikkein, jolloin ihon kuollut pintasolukko saa kyytiä - ja jätän kuorinnan vaikuttamaan iholle vielä kymmeneksi minuutiksi. Tällöin suloisuudet kuten kosteuttava glyseriini, uudistava rosmariiniuute sekä uudistavat koivunmahla, ruusunmarja- ja kurpitsansiemenöljy pääsevät tekemään taikojaan vielä hetken.
NAAMIO

Cattier Paris savinaamiot - 8,90€

Kuivalle, herkälle ja rasvoittuville ihoille kehitetyt Cattierin savinaamiot ovat saven ja muita hoitavia ainesosia yhdistäviä klassikoita. Cattierin savinaamioiden ansiosta huomaan usein ajattelevani, että miksi ostaisin kalliimpaa, kuin näin edullisestikin saa mitä mainioimpia naamioita?

Omaksi suosikikseni on kivunnut keltaista ja valkoista savea sisältävä kuivan ihon savinaamio, joka tasapainoittaa ja kosteuttaa ihoa, sekä ravitsee ihoa savilaatujen mineraaleilla. Yksinään savinaamio ei kuitenkaan riitä kohoamaan kaikkien aikojen parhaimmaksi naamioksi, syy tähän on pieni tuunailu ja käyttötapa, jota savinaamioissa käytän: lisään joukkoon noin puolet omaa suosikki kosteusvoidetta buustatakseni kosteuttavaa vaikutusta, sekä suihkin vaikutusaikana naamion päälle kukkaisvettä, mikä estää naamion kuivumisen. Näin kokonaisuudesta tulee priima!

ITSERUSKETTAVA

Atopik itseruskettava kasvovesi - 20-24,00€

Asteittain kasvot päivettävistä itseruskettavista ihanimpia ja helppokäyttöiismpiä ovat ehdottomasti itseruskettavat kasvovedet, joista paras (ja edullisin - hurraa!) löytyy kotimaiselta Atopikilta. Aivan tolkuttoman riittoisa pullo kestää ikuisuudelta tuntuvan ajan, sillä pari vanulapullista itseruskettavaa nestettä riittää yhteen käsittelykertaan.AURINKOVOIDE

Atopik sävyttävä aurinkovoide kasvoille - 29,00€

Kotimaisen Atopikin aurinkosuojasarjan kruunasi, kuten hieman arvailinkin, sävytetty aurinkosuojavoide, joka yhdistää aurinkovoiteen ja meikkipohjan. Miksi tämä on paras? Koska Atopikin sävyttävässä aurinkovoiteessa yhdistyy riittävä 30 suojakerroin, pigmenttisyys, sekä oikeasti vaalea light-sävy. Pidän kovasti myös tämän koostumuksesta, joka kosteuttaa kivasti, jättämättä ihoa aurinkovoiteille tyypillisen klähmäiseksi.

Lue lisää: Suloista suojaa: kotimaiset aurinkosuojatuotteet Atopikilta
TARVIKKEET

Avril kestovanulappu - 2,50€

Onko mitään kertakäyttöisiä vanulappuja turhempaa, varsinkaan, kun loistavia kestoversioita on jo olemassa monenlaisia? Itselläni on päivittäisessä käytössä nippu reilun kokoisia, kaksipuolisia Avrilin kestovanulappuja, jotka pestään koneessa 60 asteessa. Nyt täytyy myöntää, että olen iskenyt silmäni pääosin ylijäämämateriaaleista valmistettuihin ja kotimaista käsityötä oleviin Kainon maailman suloisimpiin kestovanulappuihin. Näitä ajattelin testata, kun alkaa olla ajankohtaista santsata tai päivittää kulahtaneita kestovanulappuja (värillisyys voisi olla aika jees!)

Lue lisää: Bye bye vanulaput!


Neal's Yard Remedies musliiniliina - 4,90€

Aivan ykkösiä voidemaisten ja öljypohjaisten putsareiden kavereita, ovat puhdistustehoa ja putsarin ihoalta irtoamista avittavat tiheään kudotut musliiniliinat, jotka niin ikään pestään käytön jälkeen. Huomaan vaihtelevani musliiniliinoja ja konjac-sieniä hieman kausittain, mutta kyllä musliiniliina kuitenkin tuntuu vievän voiton pitkässä juoksussa. Musliiniliinoista parhaat, ne tulevat Neal's Yard Remediesiltä!Tämä lista tulee löytymään pysyvästi Kauneus-kategorian alta Kasvot-valikon kärjestä ja päivittyy jatkuvasti, jos tai kun jokin uusi suosikki kiilaa vanhan paikalle. Voit siis koska tahansa tulla kurkkaamaan, miten tällä minun henkilökohtaisella rintamalla menee ja koitan itsekin muistaa huikata, mikäli täällä tapahtuu jotain säätöä. Vastaavalla tavalla toimii myös Luonnonkauniin megalomaaninen aurinkovoide-kirjasto, käys kurkkaamassa se, ellet jo ole tehnyt sitä!
PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

Nähdäänkö myös Instagramissa?

© Luonnonkaunis. Design by FCD.