22. tammikuuta 2020

Parhaat kautta aikojen: kasvoille

Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä
Teksti ja kuvat: Ann-Christine MäkeläOletko koskaan tullut pohtineeksi, mitkä olisivat luonnonkosmetiikan kaikkien aikojan parhaita tuotteita? Minä olen, ja siksi päätin listata ne Parhaat kautta aikojen -sarjaan.

Parhaat kautta aikojen -sarjassa luonnonkosmetiikkatuotteet ränkätään hyvin kunnianhimoisella tavalla, verraten kaikkiin 10 vuoden aikana testaamiini tuotteisiin. Listalle päätyvät tuotteet ovat niitä, joihin palaan uudestaan ja uudestaan, sillä niiden hinta-laatusuhde on kaikista paras. Tämä siksi, jotta listalla ei komeilisi pelkästään hintavia vaihtoehtoja, vaan ne olisivat aidosti oman katergoriansa helmiä.

Siksi nämä ovat minun peilikaappini kultahippuja!ÖLJYPUHDISTUS

Flow Cosmetics Balm to Milk Cleanser - 36,00€

Flown emulgoituvan balmiputsarin kohdalla voidaan puhua paitsi klassikkotuotteesta, myös edelläkävijästä. Se syntyi jo paljon ennen balmiputsareiden suosioon nousua, ja täytti alusta alkaen kaikki erinomaiselta balmiputsarilta toivotut ominaisuudet.

Runsaan ylellinen koostumus sulaa ihon lämmöstä öljymäiseksi, liuottaa iholta kaiken meikin ja lian ihoa kuivattamatta, emulgoituu lopulta vedellä maitomaiseksi ja huuhtoutuu vaivatta iholta. Balmipohjan matalakomedogeeniset öljyt ja glyseriini takaavat sen, ettei iho tukkeudu. Öljypohjaisella putsarilla peset niin tuhdimmankin tai vedenkestävän meikin - sillä lähtee aivan kaikki! Käytä yksinään tai yhdessä konjac-sienen tai musliiniliinan kanssa.

Lue lisää täältä: Flow Cosmetics kotimaiset luonnonkosmetiikka-klassikotEdullisempana vaihtoehtona mainittakoon Avrilin puhdistusöljy. Tämä on paitsi heittämällä paras edullinen öljyputsari, myös kutakuinkin markkinoiden halvin, joka päihittää toimivuudellaan useimmat kalliimmatkin öljyputsarit.

Avrilin öljypuhdistus sopii käytettäväksi sekä kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena, mutta myös yksinään erinomaisen emulgointiominaisuutensa vuoksi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että öljy huuhtoutuu hyvin iholta vedellä, eikä jätä iholle öljyistä pintaa. Avrilin puhdistusöljy on erinomainen esimerkki siitä, millainen öljypuhdistuksen kuuluu olla.

Avrilin öljypuhdistuksen pohjana on on auringonkukka-, seesami- ja manteliöljyt, jossa on todella miellyttävä sitruksinen tuoksu. Öljyä kannattaa ravistella ennen käyttöä, jotta emulgointiaine on varmasti sekoittunut tasaisesti öljyyn.

Psst! Tämä on myös paras sheivausöljy ikinä - helppo huuhdella iholta ja höylästä!

Lue lisää täältä: Ihonhoitorutiinini mahdollisimman pienellä budjetilla


PUHDISTUSMAITO

Hellävarainen: Laponie puhdistusmaito - 18,00€

Puhdistusmaidot ja -voiteet ovat aivan ykkösiä herkimmän ihon puhdistajia, kun tavoite on löytää mahdollisimman hellävarainen ja ihoa säästelevä tuote. Nämä tarpeet huomioon ottaen vetää pisimmän korren tässä kategoriassa kotimainen Laponien puhdistusmaito. Täyteläinen, hypoallergeeninen koostumus sopii herkimällekin iholle, tinkimättä yleellisestä, runsahkosta tuntumasta. Tehosta tarvittaessa konjac-sienellä, joka on musliiniliinaa hellävaraisempi vaihtoehto.

Lue lisää täältä: Ihonhoitorutiinini ainoastaan kotimaisella luonnonkosmetiikallaPesevä: BYBI Milk Melt puhdistusmaito - 24,90€

BYBIn uusi puhdistusmaito on täydellinen puhdistusmaito sinulle, joka haluat puhdistusmaidon pesevän hieman runsaammankin meikin täydellisesti. Ihoa rauhoittavaa kauramaitoa ja -uutetta , sekä probioottista kookosjugurttia sisältävä puhdistusmaito pesee kasvot putipuhtaaksi yksinään, mutta soveltuu loistavasti myös kaksoispuhdistuksen toiseksi vaiheeksi.

Pyörittelen tätä itse hetken kuiville kasvoille, jolloin puhdistusmaito tulee työstettyä huolellisesti ihoon ja huuhtelen vedellä. Plussaa suuresta 150ml tuubikoosta!PUHDISTUSGEELI

Tässä kategoriassa muut kisaajat jäivät lähtöviivalle, Laponien puhdistusgeelin pinkaistessa jo pitkän matkan päähän, lunastaen Laponielle putsari-kategoriasta tuplavoiton. Yleisesti ottaen puhdistusgeelien heikko kohta on nimittäin lähes poikkeuksetta rajusta pesutehosta aiheutuva kuivattava koostumus, vaikka mitä olisi luvattu. Oma atooppinen ihoni on kuin herkäksi kalibroitu, putsareiden kuivattavuutta ilmaiseva mittari, joka päästää Laponien geelin, yksinoikeudella, seulasta täysin pistein.

Laponien puhdistusgeelin koostumus on ohuehkoa, ei lainkaan vaahtoava eikä siksi tippaakaan kuivattava, mutta tehokkaasti puhdistava, tehden siitä täydellisen kaksoispuhdistuksen viimeistelijän tai oivan vaihtoehdon geeleistä pitäville. Tämäkin Laponien tuote on merkin tyyliin hypoallergeeninen.

Lue lisää täältä: Jos en vain jaksa: kahden tuotteen ihonhoito
KUKKAISVESI

Alteya Organics kukkaisvedet - 9,90€

Kun kukkaisvesistä puhutaan, asettaa Alteya Organics riman todella korkealle. Hinnasta ei uskoisi, että tämä bulgarialainen perheyritys viljelee itse käyttämänsä kukkaisvesien kukat luomulaatuisesti niin sanotussa ruusulaaksossa, jossa on maailman parhaat olosuhteet ruusujen kasvatukseen. Alteyan kukkaisvedet ovat paitsi huippulaatuisia, myös 100% täyttä kukkaisvettä, ilman mitään turhuuksia. Tämä kaikki huomioon ottaen, on kukkaisvesien hinta lähes käsittämätön - uudistuksen ja hinnanalennusten jälkeen entistä käsittämättömämpi.

Oma suosikkini Alteyan kukkaivesistä on ehdottomasti valkoruusuvesi, joka on monin tavoin perinteisen punaisen ruusun kukkaisveden kaltainen, mutta miedomman ja raikkaamman tuoksuinen. Käytän kukkaisvesiä imeyttääkseni paksumman hoitonesteen ja seerumin, tai esimerkiksi pitääkseni savinaamion kosteana vaikutusajan aikana. 


KASVOVESI

Pure=Beauty Birch Sap Mist - 22,90€

Ohueksi kasvovedeksi hämmästyttävän kosteuttava, teholtaan hoitonestemäinen Birch Sap Mist on nimensä mukaisesti luomulaatuisen koivunmahlaan pohjautuva vedetön kasvosuihke. Next level kukkaisvesi, kuten sitä kuvailin. Erityisesti kuivalle, kosteusköyhälle tai ikääntyvälle iholle mainio kasvovesi sisältää kosteutta sitovista ominaisuuksistaan tunnettua glyseriiniä ja hyaluronihappoa, sekä superfoodina tutuksi tullutta antioksidanttista pakuriuutetta. Kokonaisuus on äärimmäisen kosteuttava, uudistava ja korjaava.

Poikkeukselliseksi ja tälle listalle nostamisen arvoiseksi kasvoveden tekee sen aidosti huippihyvä kyky imeytyä ja sitoa kosteutta ihoon. Kun iho on ns. janoista laatua, jolle harvat kasvovedet riittävät edes kerrostettuna, on hämmästyttävää huomata miten pari kerrosta kevyttä kasvosuihketta tuntuu välittömästi täyttävän ihon kimmoisan kosteaksi. Hinta-laatusuhde on täten mieletön.


HOITONESTE

Unna Nordic Varpu Renewing Toner - 29,90€

Kevyen geelimäistä Unnan Varpua miettiessäni alan välittömästi hykerrellä mielihyvästä, sillä ah, tämä on yksinkertaisesti parasta hoitonestettä ikinä! Ja kotimainen vieläpä! Todella vaikuttava inci fermentoidulla granaattiomenauutteella, koivunmahlapohjalla, prebiooteilla, katajalla, ratamouutteella ja monella muulla, antaa vain pientä vihiä siitä, miten loistava yhdistelmä ainesosilla käytännössä on. Varpu hoitoneste on tehokkaasti kosteuttava, uudistava, ihon omia toimintoja aktivoiva ja sen puolustuskykyä suojaava. Lisäksi sen tuoksu on hurmaava. Voiko enempää toivoa?

Vaikka mieleni tekisi kerrostaa tätä naurettavan monia kerroksia päällekäin, pyrin pidättäytymään ihan parissa-kolmessa kerroksessa, joka todella riittää kosteuttamaan ihoani ja palauttamaan sen kimmoisuuden päivän päätteeksi. Sen verran myönnän repsahtavani, että sekoitan tätä vielä pari tippaa käyttämäni ihoöljyn sekaan, jotka yhdessä muodostavat kevyehkön geelimäisen seoksen, joka imeytyy pelkkää öljyä huomattavasti nopeammin.
SEERUMI

Rauhoittava: Laponie Calming Treatment - 39,00€

Kotimainen, minimalistiseen herkän- ja ongelmaihon hoitoon erikoistunut Laponie julkaisi tänä vuonna kaksi seerumia, joista Calming Treatment sai sydämeni sykkimään poikkeuksellisella voimalla. Tässä rauhoittavassa tehohoidossa yhdistyvät poikkeuksellisen rauhoittava teho, ihon suojavaippaa korjaavat ominaisuudet ja kosteuttavan seerumin vaikutukset. Ihon punoitus vähenee selkeästi ja kuivuuden syventämät juonteet tasoittuvat merkittävästi.

Aivan täydellinen kaikille kuivuuteen tai pintakuivuuteen taipuvaisille herkille tai ärtyneille ihoille!Herrrrkullisen karkkisista tuoksuista tunnetun kotimaisen Murumurun C-vitamiiniseerumi on kirkastavien seerumien kategoriassa todellinen yllättäjä edullisella hinnallaan.

Seerumin kaurauute rauhoittaa ihoa, C-vitamiini kirkastaa ja korjaa ihoa, hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta ja prebiootit tukevat ihon normaalia toimintaa. Ihmekkös, että seerumi kerää huippuarvosteluja käyttäjiltään!Puhdistava: Evolve Rainforest Rescue - 26,90 €

Evolven epäpuhdasta ihoa tasapainoittava Rainforest Rescue seerumi on valloittavan trooppisen tuoksuinen tuulahdus epäpuhtaan ihon seerumeiden joukossa, kruunaten paitsi miellyttävän, myös tehokkaan käyttökokemuksen.

Rainforest Rescuen teho perustuu sen voimakkaisiin antioksidanttisiin, tulehdusta hillitseviin ja tukkeutumista ehkäiseviin raaka-aineisiin, joiden ansiosta ihon epäpuhtaudet paranevat nopeammin ja uusien syntymistä ennaltaehkäistään tehokkaasti, kuitenkaan ihon kosteuttamista unohtamatta. Siksi se lieneekin niin erinomainen: epäpuhtaudet ja liiallinen ihon rasvoittuminen hoidetaan tasapainoittamisen kautta, kuivattamatta ihoa karrelle.

Muiden epäpuhtaan ihon seerumien tavoin, sopii myös Rainforest Rescue käytettäväksi niin jatkuvassa käytössä kuin kuuriluontoisestikin, esimerkiksi hormonaalista kiertoa mukauttaen.

MATTAVOIDE

Neal's Yard Remedies Palmarosa Mattifier - 36,50€

Harvoin kärsin kasvojen liiallisesta rasvoittumisesta, mutta aikaajoin, kun tuollaiset kaudet iskevät, käännyn välittömästi NYRin mattavoiteen puoleen. Ja se on aivan käsittämätön! Pari pisaraa t-alueelle ja rasvoittuminen pysyy kurissa läpi päivän. Ei tuota voi edes kokematta käsittää. Lämmin suositus, oli rasvoittuminen jatkuvaa, kausittaista tai ihan vain epätoivottua erityisenä päivänä.

Lue lisää täältä: Mattavoide joka toimi

KOSTEUSVOIDE

Neal's Yard Remediesin Daily Moisture kosteusvoiteet - 36,50€

Mielessäni pyörivät lukuisat hyvät kosteusvoiteet, mutta kun on nimettävä yksi kosteusvoide, johon palaan uudestaan ja uudestaan, on siihen vain yksi vaihtoehto. Neal's Yard Remediesin Daily Moisturet, joihin lukeutuu kolmen eri ihotyypin vaihtoehdot, eivät ole koskaan pettäneet, ja itseasiassa pidän niistä kaikista. Niitä yhdistää kevyet, lähes valuvat koostumukset, jotka taipuvat niin päivä- kuin yökäyttöön. Tehosta tarvittaessa ihoöljyllä ja lopputulos on täydellistä!

Henkilökohtainen kestosuosikkini on normaalin ja pintakuivan ihon Rehydrating Rose Daily Moisture kasvovoide, joka on kevyt ja nopeasti ihoon imeytyvä, mutta samalla erinomaisesti ihoa kosteuttava. Tästä vielä ohuempi ja tasapainoittavampi versio on Purifying Palmarosa Daily Moisture, kun taas aavistuksen täyteläisempi Nourishing Orange Daily Moisture on oikein kuivan ihon vaihtoehto.

Suuret pumpulliset lasipullot ovat kooltaan kaksin- tai jopa kolminkertaiset moniin muihin kasvovoiteisiin verrattuna, tehden niistä yhtiä luonnonskosmetiikan kosteusvoiteiden edullisimmista. Tätä ei ikinä uskoisi! Jos et vielä ole kokeillut - KOKEILE!


YÖVOIDE

BYBI Beauty Night Nutrition - 37,90€

En kovin helposti hurahda kosteusvoiteisiin samalla tavalla kuin monien muiden tuoteryhmien tuotteisiin, mutta BYBIn uusi erityisesti yökäyttöön kehitetty kosteusvoide iski ja lujaa. Runsaan täyteläisen, mutta ei lainkaan öljyisen tuntuisessa yövoiteessa on klementtiiniuutepohja, jota täydentävät monipuolinen valikoima ihon yöaikaan hyödyntämiä vitamiineja (A, E ja C), lehtikaalin, porkkanan ja sitruunan proteiineja, sekä lempeän kauran keramiideja ja lipidejä, jotka korjaavat ja ravitsevat ihoa. Voide imeytyy loistavasti runsaasta koostumuksestaan huolimatta, luoden vimpan päälle hemmottelevan elämyksen, jonka kruunaa BYBIlle tuttuun tapaan hurmaava, täysin raaka-ainepohjainen (ei hajustettu) tuoksu. Korjaavista tehoista kielii aamun samettinen hipiä.

Voide on arvokkaammasta päästä pakkauskokoon nähden, mutta hinta on täysin perusteltu upeilla ainesosilla ja lunastetuilla lupauksilla. BYBI on toden totta osoittanut viimeisen parin vuoden aikana olevansa yksi vakavimmin otettavista sekä edelläkäyvistä luonnonkosmetiikka-brändeistä.
HUULIVOIDE

Arktisena uringon mukaan nimetty Arctic Sun Repair Balm on yksi herkullisimman tuoksuista luonnonkosmetiikkatuotteista, mitä olen kokeillut. N-A-M! Mikä piristysruiske ja mielenkohottaja, ihan jokaisella levityskerralla!

Runsas balmi tuntuu iholla ylelliseltä, ja korjaa esim. rohtuneet huulet tehokkaasti, kiitos oivan yhdistelmän paksua sheavoita, kevyitä öljyjä, uudistavaa tyrniä, sekä antibakteriisia sitrusöljyjä. Enpä enää muuta käytäkään, sillä tämä kohosi välittömästi poikkeuksellisella tehollaan suosikikseni.SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

Mossa Vitamin Cocktail Energy Boost Eye Cream - 19,00€

Olen viimeisen vuoden aikana alkanut kaivata silmänympärysvoidetta aivan uudella tavalla, ja huomaan ensimmäistä kertaa silmänympärysten todella janoavan huolella levitettyä kevyttä voidetta. Edullisimmista silmänympärysvoiteista poikkeuksellisen vaikutuksen minuun on tehnyt yllättäen Mossa, jonka Vitamin Cocktail -sarjan silmänympärysvoide on juuri sopivan kevyttä, kirkastavaa, mutta ravitsevaa.

Tähtituotteina Mossan silmänympärysvoiteessa nähdään monipuolinen kattaus ihoa helliviä kasvi- ja marjauutteita sekä öljyjä, kuten kirkastavaa tyrniuutetta, turvotusta hillitsevää hevoskastanjan uutetta, antioksidanttisia vadelman, lakan, viinimarjan, pihlajanmarjan ja karpalon uutteita, sekä tietysti kosteutta tehokkaasti sitovaa hyaluronihappoa. Ei ole syyttä Vitamin Cocktailiksi kutsuttu tämä!KASVOÖLJY

Flow Rosehip Intensive Treatment Oil - 30,00€

Tämä koko suosikkilistaus olisi täysin häpäisy, ellei mukana olisi iki-ihanaa Flown ruusunmarjaöljyä, joka sai viime vuonna uuden upean ulkoasun ja nimen. Intensive Treatment Oil -nimike kuvastaakin mielestäni tätä huippulaadukasta kasvoöljyä, joka on herkkua iholle kuin iholle, oli se sitten ikääntyvä, kuiva tai akneen taipuvainen. Laadukas ja hellävarainen CO2-uuttamismenetelmä säilyttää ruusunmarjauutteen arvokkaat ominaisuudet ja luo vitamiineista ja hyvistä rasvahapoista rikkaan kokonaisuuden yhdessä ruusumarjasiemenöljyn, mustaherukansiemenöljyn ja rosmariiniuutteen kanssa.

Huomaan itse öljyn tehon erityisesti finnien paranemisvauhdista; ilman öljyä paranemisessa saattaa helposti kestää viikon tai kaksi, kun taas öljyn kanssa tuo aika nimistyy parhaimmillaan muutamaan päivään. Ero on aidosti silminnähtävä ja siksi olenkin tähän aivan koukussa.
MONITOIMITUOTE


Harvoin monitoimituotteiden kategoriassa nähdään kasvovesiä, mutta Joikin on tässä raikas tuulahdus ja poikkeus sääntöön. Joikin virkistävän kasvoveden kaksifaasinen koostumus on niin laiskan, kiireisen kuin uupuneenkin pelastus; mitään muuta ihonhoitotuotetta ei tämän lisäksi tarvita. Kasvovesi sisältää niin sanotun kosteuttavan vesifaasin vedestä ja rauhoittavasta aloemehusta, sekä suojaavan öljyfaasin kevyestä auringonkukkaöljystä, vitamiinirikkaasta tyrniöljystä, sekä ihohuokosia supistavia greipin ja mintun eteerisiä öljyjä.

Sekoita faasit keskenään, kerrosta kasvoille ja olet valmis!

KUORINTA

Happo: Globe Hope Organic Beauty Helmi kuorintanaamio - 37,90€

Aikoinaan Mia Höydön Helmenä tunnettu huippukuorinta aiheutti minulle suunnattoman slaagin hävittyään hetkeksi valikoimista - onneksi palatakseen uudistetussa pakkauksessa ja huomattavasti huokeampaan hintaan. Siis kyllä kiitos! 

Helmi on valintani erityisesti niinä hetkinä, kun iho on päässyt erityisen sameaksi tai todella pintakuivaksi, jolloin tilanne vaatii dramaattisemman U-käännöksen. Viisi minuuttia riittää ja kasvot ovat taas untuvaisen pehmoiset. Säännöllisessä käytössä en tarvitse näin järeitä otteita, mutta ai hitto on helpottavaa tietää, että peilikaapista löytyy tällainen paniikkinappula kosmetiikkaversiona.

Lue lisää täältä: Viimeinen Helmi


Entsyymi: Atopik Hydrate kaksitehoinen kuorintavoide - 28,00€

Helmestä pääsemmekin kätevästi siihen miedompaan ylläpitovaihtoehtoon, eli hellävaraisempaan entsyymikuorintaan. Uutena suosikkina tällä saralla kärkeen kiilasi Atopikin syksyn aikana lanseerattu Hydrate-sarjan kuorintavoide, jossa yhdistyy niin mieto kemiallinen (PHA-hapot) kuin mekaaninen kuorinta. Lisäksi kuorinnan kaurauute rauhoittaa, prebiootit tasapainoittavat, sekä skvalaani ja viinirypäleensiemenöljy kosteuttavat ihoa.


Mekaaninen: YA Naturae kasvokuorinta - 12,70€

Jos toiveissasi on mekaaninen kuorinta, kannattaa ehdottomasti suosia ns. mikrokuorintoja eli polisheja. Mikrokuorinnat ovat aivan täpötäynnä minimaalisen pieniä rakeita, jotka kuorivat ihon tehokkaasti, sitä kuitenkaan vahingoittamatta. Mekaanisten kuorintojen ykkössijaa pitää edelleen YA Naturaen todellinen edullisen luonnonkosmetiikan kuningatar YA Naturaelta, jonka piioksidi on täydellisen hienojakoista.

Monista muista edullisista kuorinnoista poiketen, löytyy YA Naturaen kuorintavoiteesta myös monia muita ihoa pehmittäviä, hoitavia, kosteuttavia ja uudistavia ainesosia, joiden ansiosta tuotteesta voitaisiin mainiosti käyttää nimeä kuorintanaamio. Miten itse teen? Levitän naamion kasvoille hennoin pyörivin liikkein, jolloin ihon kuollut pintasolukko saa kyytiä - ja jätän kuorinnan vaikuttamaan iholle vielä kymmeneksi minuutiksi. Tällöin suloisuudet kuten kosteuttava glyseriini, uudistava rosmariiniuute sekä uudistavat koivunmahla, ruusunmarja- ja kurpitsansiemenöljy pääsevät tekemään taikojaan vielä hetken.

NAAMIO

Cattier Paris savinaamiot - 8,90€

Kuivalle, herkälle ja rasvoittuville ihoille kehitetyt Cattierin savinaamiot ovat saven ja muita hoitavia ainesosia yhdistäviä klassikoita. Cattierin savinaamioiden ansiosta huomaan usein ajattelevani, että miksi ostaisin kalliimpaa, kuin näin edullisestikin saa mitä mainioimpia naamioita?

Omaksi suosikikseni on kivunnut keltaista ja valkoista savea sisältävä kuivan ihon savinaamio, joka kirkastaa, tasapainoittaa ja ravitsee ihoa savilaatujen mineraaleilla.

Yksinään savinaamio ei kuitenkaan riitä kohoamaan kaikkien aikojen parhaimmaksi naamioksi, vaan syy tähän on pieni tuunailu ja käyttötapa, jota savinaamioissa käytän: lisään joukkoon noin puolet omaa suosikki kosteusvoidetta buustatakseni kosteuttavaa vaikutusta, sekä suihkin vaikutusaikana naamion päälle kukkaisvettä, mikä estää naamion kuivumisen. Näin kokonaisuudesta tulee priima!

ITSERUSKETTAVA

Atopik itseruskettava kasvovesi - 20-24,00€

Asteittain kasvot päivettävistä itseruskettavista ihanimpia ja helppokäyttöiismpiä ovat ehdottomasti itseruskettavat kasvovedet, joista paras (ja edullisin - hurraa!) löytyy kotimaiselta Atopikilta. Aivan tolkuttoman riittoisa pullo kestää ikuisuudelta tuntuvan ajan, sillä pari vanulapullista itseruskettavaa nestettä riittää yhteen käsittelykertaan.AURINKOVOIDE

Sävytön: Madara spf 30 Plant Stem Cell kasvojen aurinkovoide

Ainutlaatuinen kosteusvoiteen kaltainen aloepohjainen aurinkosuojavoide, joka on pullollaan kosteuttavia ainesosia, sekä ihoa suojaavia ja korjaavia antioksidantteja. Hyvin kevyesti sävytetyn voiteen on tarkoitus olla iholla "näkymätön", eli voidepohja on sävytetty, jotta se ei kuultaisi iholla vaaleana. Lisäksi kosteuttava koostumus tekee aurinkovoiteesta myös täydellinen meikin alla käytettäväksi.

Madaran aurinkosuojatuotteissa UV-suoja muodostuu yksinomaan sinkistä, joka ei altista ihoa tukkeumille kuten titaanidioksidi. Tämä on omalla ihollani ehdoton ominaisuus säännöllisessä käytössä.Sävyttävä: Atopik sävyttävä aurinkovoide kasvoille - 29,00€

Kotimaisen Atopikin aurinkosuojasarjan kruunasi, kuten hieman arvailinkin, sävytetty aurinkosuojavoide, joka yhdistää aurinkovoiteen ja meikkipohjan. Miksi tämä on paras? Koska Atopikin sävyttävässä aurinkovoiteessa yhdistyy riittävä 30 suojakerroin, pigmenttisyys, sekä oikeasti vaalea light-sävy. Pidän kovasti myös tämän koostumuksesta, joka kosteuttaa kivasti, jättämättä ihoa aurinkovoiteille tyypillisen klähmäiseksi.

Lue lisää: Suloista suojaa: kotimaiset aurinkosuojatuotteet Atopikilta
TARVIKKEET

Avril kestovanulappu - 2,50€

Onko mitään kertakäyttöisiä vanulappuja turhempaa, varsinkaan, kun loistavia kestoversioita on jo olemassa monenlaisia? Itselläni on päivittäisessä käytössä nippu reilun kokoisia, kaksipuolisia Avrilin kestovanulappuja, jotka pestään koneessa 60 asteessa. Nyt täytyy myöntää, että olen iskenyt silmäni pääosin ylijäämämateriaaleista valmistettuihin ja kotimaista käsityötä oleviin Kainon maailman suloisimpiin kestovanulappuihin. Näitä ajattelin testata, kun alkaa olla ajankohtaista santsata tai päivittää kulahtaneita kestovanulappuja (värillisyys voisi olla aika jees!)

Lue lisää: Bye bye vanulaput!


Neal's Yard Remedies musliiniliina - 4,90€

Aivan ykkösiä voidemaisten ja öljypohjaisten putsareiden kavereita, ovat puhdistustehoa ja putsarin ihoalta irtoamista avittavat tiheään kudotut musliiniliinat, jotka niin ikään pestään käytön jälkeen. Huomaan vaihtelevani musliiniliinoja ja konjac-sieniä hieman kausittain, mutta kyllä musliiniliina kuitenkin tuntuu vievän voiton pitkässä juoksussa. Musliiniliinoista parhaat, ne tulevat Neal's Yard Remediesiltä!PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.