11. huhtikuuta 2019

Päivetystä purkista: kotimaiset itseruskettavat Atopikilta

Huhtikuu on ihanassa auringonpaisteessaan myös äärimmäisen armoton. On kuin heräisi pitkään kestäneestä sumusta, jossa näkee koko maailman taas aivan uusin silmin. Energiatasot nousevat vähitellen, päivät tuntuvat tuplasti pitemmiltä, mutta samalla sitä havahtuu huomaamaan asioita, joista on ollut tyytyväisen tietämätön koko talven. Miten tuota ikkunoiden tuhrua ei ole huomannut aiemmin, eikä itseään takaisin tuijottavaa kalpeaa peilikuvaa ole tunnistaa. Olen aika varma siitä, että nämä meidän tietoisuuden talvisuodattimet ovat evoluution ja sen sympatian ansiota; keskity sinä selviämään pimeästä vuosipuoliskosta, niin minä jemmaan nuo hirvitykset silmiltäsi. Tämän diilin kelpuutan enemmän kuin mielelläni vuosi toisensa perään.

Joka vuosi tähän aikaan tapahtuu siis sama asia. Mieheni tarttuu ikkunanpesutarvikkeisiin ja minä itseruskettavaan. Toinen diili, jonka kelpuutan mukisematta. Sillä vaikka en ole sitä ns. ruskettuja-tyyppiä, joka ottaisi brunaa rannalla kesäpäivä toisensa jälkeen ja olen itseasiassa oppinut pitämään hyvin vaaleasta ihostani, on minunkin sietokyvylläni raja. Ja se raja kulkee huhtikuussa. On nimittäin vissi ero siinä, näyttääkö lumikilta vai pakastebroilerilta, ja minä tipahdan keväisin valitettavasti jälkimmäiseen kategoriaan. Turhamaisuutta tai ei, mutta minusta on mukava näyttää elinvoimaiselta ja kehdata vilauttaa hieman enemmän dekolteeta ja säärtä.

Se, että itsestä löytyy myös pieni turhamainen puoli ei kuitenkaan tarkoittaisi sitä, että haluaisi heittäytyä aivan huithapeliksi, vaan siinäkin valita mahdollisimman puhtaan ja ekologisen vaihtoehdon, ja siksi sinäkin taidat lukea tätä tekstiä, eikö niin? Itseruskettavaan minäkin tartun empimättä, mutta tämänkin valinnan haluan tehdän mahdollisiman vastuullisesti, valiten itseruskettavan paitsi luonnollisena, myös tätä nykyä kotimaisena. Kotimaisen luonnonkosmetiikan innostukseni pinkaisee taas kattoon, kiitos suvereenin Atopikin, jonka  hellävaraisten ihonhoitotuotteiden lisäksi itseruskettavat ovat 10/10 kamaa. 
Atopik - kotimainen, vegaaninen ja luonnollinen

Atopikin valikoima on täydentynyt tasaista tahtia mitä mielenkiintoisimmilla uutuuksilla, joihin kuuluu mm. harvinaisia eläviä probiootteja hyödyntävät Balance-probioottinaamiot, mutta myös erilaiset aurinkosuoja- ja itseruskettavat tuotteet herkälle iholle. Itseruskettavia tuotteita on tällä hetkellä kaksi, toisiaan täydellisesti täydentävät itseruskettavat kasvovesi ja vartalovoide, jotka ovat sarjan muiden tuotteiden tavoin vegaanisia ja Suomessa valmistettuja. Monia tuntuu yllättävän tieto siitä, että luonnollisten itseruskettavien vaikuttava aine on tismalleen sama luonnollista alkuperää oleva DHA-sokeri kuin synteettisissäkin ruskettajissa. Käyttötavoiltaan nämä ovat siis ihan sitä samaa tuttua tavaraa kuin mihin olemme ennenkin tottuneet. Muuten sisältö onkin synteettisistä täysin poikkeava, luonnonkosmetiikalle tyypillisesti ihoa hellivää ja ympäristölle lempeää.

Ehdinkin jo hihkaista Instagramin puolella näistä ja sieltä muutamat jo hihkaisivat samalla innostuksella takaisinpäin, sillä etenkin Atopikin itseruskettava kasvovesi on näemmä kerännyt itselleen pienen fanikunnan, johon minäkin sain kokeiluni myötä liittyä. Nämä sopivat tietenkin ihan kenelle tahansa, mutta erityisen hyväksi ne ovat herkälle iholle, jota hellii Atopikilta tuttuun tapaan rauhoittava kauraöljy ja -uute, sekä runsaasti antioksidantteja sisältävä mustikkauute.

Miksi itseruskettava kasvovesi on parasta ikinä?

Kun tuossa pari vuotta takaperin kokeilin ensimmäistä kertaa itseruskettavaa kasvovettä, olin aivan myyty sillä sekunnilla, kun pääsin ihastelemaan valmiiksi tekeytynyttä päivetystäni. Itseruskettavan kasvoveden ihanuus piilee nimittäin siinä, että kasvoveden antama päivetys on huomattavasti voidetta tasaisempi ja luonnollisempi, kuin mihin yksikään voide on koskaan pystynyt. Päivetys luodaan asteittain, eikä mihinkään muodostu ikäviä vahinkorajoja.

Atopikin itseruskettava kasvovesi toimii juuri tällä tavalla. Kasvovesi levitetään vanulapulla koko kasvoille ja se on siinä. Maailman helpointa. Lisäksi tämä on käytössä aivan huikean edullinen; pullo maksaa noin 20€ ja pari kostutettua vanulapullista nestettä riittää yhteen kertaan. Tässä kohtaa suosittelen käyttämään kertakäyttövanulappuja ellei sinulla ole käytössäsi a) tummia ja b) tasapintaisia kestovanulappuja. Muista myös olla systemaattinen levityksessä, jotta koko kasvot tulevat varmasti käsitellyksi kerralla.

Muutaman kasvoveden levityskerran jälkeen olen todennut, että minulle paras uusimistahti on kerran viikossa - sunnuntaisin - jotta iho on parhaimmillaan seuraavan viikon arkipäivät eikä päivetys ehdi kasaantua liiaksi. Tällä tavalla olen käyttänyt arkipäivinä kesämeikkipohjaani Madaran City CC:n sävyä Light ja viikonloppua kohden siirryn takaisin Korennon Cool 02 sävyyn. Lauantai-illat ovat hemmottelua varten, jolloin myös kuorin ihon, jotta sunnuntaiaamuna levittämäni itseruskettava pääsisi taas vaikuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Hämmästyttävintä on, miten upealta ja tasaiselta ihon sävy näyttää pienellä keinopäivetyksellä, ilman meikkiä. Ihmekkös, että sitä valitsee kesäisin paljon kevyemmän meikkipohjan! Kuvassa alla kasvoilla pelkkä juuri tekeytynyt Atopik itseruskettava kasvovesi ja kädellä oma vaalea huhti-iho.
Korvaamaton vartalovoide

Itseruskettava kasvovesi on ihana, mutta ei koko vartaloa voi käydä läpi vanulapuilla, eihän? Koko vartalolle levitettävä vartalovoide on siis korvaamaton apu ensimmäisillä t-paita- ja hamekeleillä, kun on aika alkaa vilauttelemaan enemmän ihoa. Kevyesti päivettävä itseruskettava osoittautui korvaamattomaksi myös ennen viime keväisiä huomenlahjakuvauksia, jolloin iho ei näyttänyt kuvissa elottomalta, eikä ruskettuneelta, vain kertakaikkisen upealta. Vink vink tulevan kesän morsiamille, jotka vastaavaa suunnittelette!

Hain itse Atopikin itseruskettavan vartalovoiteen lähiapteekistamme testiin valittömästi, kun kasvovesi osoittautui priimaksi. Itseruskettava vartalovoide on koostumukseltaan itseruskettavaksi voiteeksi ensituntumaltaan runsas, onhan tässä huomioitu kuivan ja herkän ihon hoitamisen tarve, mutta se imeytyy tästä huolimatta hämmästyttävän nopeasti. Tällä ei siis tarvitse kauaa kekkuloida ilkosillaan levityksen jälkeen, vaikka kannattaakin muistaa olla pukeutumatta vaaleisiin vaatteisiin.

Kuten ylempää testiläiskä-kuvasta näkee, tuo voide kasvoveteen verrattuna iholle kerralla enemmän päivetystä. Sävy jää kuitenkin vielä kauniin ja luonnollisen rajoihin, eikä mikään estä käyttämästä voidetta myös kasvoille, jos haluat selvitä yhdellä tuotteella ja pidät runsaammasta päivetyksestä. Ei siis huolta, että onnistuisit vahingossakaan saamaan överi-lopputulosta ensimmäisellä levityskerralla. Runsaamman rusketuksen saa rakennettua makunsa mukaan asteittain ja ylläpito onnistuu helposti. Oma optimaalinen toistotiheyteni tähän "ihon virkistykseen" on kasvojen tavoin kerta viikkoon.


 


Atopik on apteekkisarja, jota löytyy jo suurien kaupunkien lisäksi monista pienempien kuntien apteekeista. Löytyisiköhän sinunkin lähiapteekki jo täältä Atopikia myyvien apteekkien seasta? Lisäksi Atopikin tuotteita saa monista verkkokaupoista. Atopikin Sensitive-linjan tuotteista voit lukea aiemmasta postauksestani (vähän muuten innostuin taas tuosta kosteuttavasta kasvovedestä, olin jo ihan unohtanut sen!) ja koko Atopik-sarja kannattaa tsekata läpi, jos kärsit  mistä tahansa iho-ongelmista aina atopiasta akneen tai rosaceaan, sillä sarja täydentyi vastikään myös mm. Balance-linjalla.

Palataan vielä pian Atopikin pariin, sillä myös sarjan aurinkosuojatuotteet kutkuttavat ja ovat päässeet testattavakseni. Kotimaisia luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteita, jo on ajat. Upeat sellaiset! Ja hei, jos sinuakin houkuttaa tarttua itseruskettavaan, suosittelen Atopikia lämpimästi. Tämän vastuullisemmaksi ei itseruskettava-valinta käy meidän leveyspiireillä!Mikä on sun päivetystilanne? Aiotko tarttua purkkiin?


Osallistu keskusteluun

 1. Mäkin oon aloittanut oman rusketusprojektini :D Itse tartuin Zuiin tuotteisiin, joista kirjoittelinkin viime viikolla blogiin: http://www.beauty-highlights.fi/2019/03/varaslahto-kevaaseen-luonnollinen.html . Nämä Atopikit kyllä silti ehdottomasti kiinnostavat myös, varsinkin tuo kasvovesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä todellakin kokeilla Atopikeja seuraavaksi ihan jo senkin takia, että Zuiit tulee Australiasta asti ja nämä näin läheltä 😊 Siinä on jo merkittävä ero!

   Kasvovesi on parasta! Kannattaa kokeilla 😍 Kasvoille en kyllä laittaisi nykyään itseruskettavaa missään muussa muodossa!

   Poista
 2. Mua kiinnostaa tuo itseruskettava kasvovesi ja etenkin edullisen hinnan vuoksi, sillä kokeilin vastaavaa Eco by Sonyalta ja tykkäsin kovasti, mutta se on tuplasti kalliimpi. Kun pullo tyhjenee, Atopik menee varmasti kokeiluun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä minäkin siirryin Atopikin vastaavaan ja tämä toimii täysin samalla tavalla! Hinta ja kotimaisuus vain vie voiton 6-0 😁

   Poista
 3. Tekstissä ei kerrottu ollenkaan, kuinka "kestävä" tuote on eli jos kesällä vaikka hikoilee niin uskaltaako käyttää esim. valkoisia shortseja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletan että tarkoitat vartalovoidetta 🙂 Ihan kuten muidenkin itseruskettavien kanssa pitäisin hyvänä nyrkkisääntönä, ettei ensimmäisenä päivänä kannata pukea mitään vaaleaa. Ensimmäisen pesun jälkeen, kun voiteen rippeet yms on pesty pois, voi huoletta pukea mitä lystää 😊 Siinä kohtaa jäljellä on vain oma päivettynyt iho, ei aktiivisesti värjäävää ainetta.

   Poista
  2. Ja tuosta hikoilusta, jos sen mukana irtoaa myöhemmin tummentunutta ihosolukkoa, pitäisi sen kyllä lähteä pesussa. Päivetyshän ei ole mitään "maalia" joka irtoaa, vaan DHA on saanut oman ihon tummenemaan 🙂

   Poista
 4. Moikka! Oon raskaana ja rautapuutoksinen ja sehän näkyy naamasta, varsinkin tälleen tammikuussa! o.O Niinpä otin tän myötä tuon kasvoveden testiin, kiitos inspiroivasta postauksesta :)
  Jäin miettimään, että miten kosteusvoide ja meikkaaminen tämän kanssa? Jos laitan aamulla tätä itseruskettavaa kasvovettä puhdistetulle iholle, niin pitääkö se ottaa jotenkin huomioon muissa toimenpiteissä; voiko päälle hieman myöhemmin levitetty kosteusvoide tai meikki jotenkin sotkea Itseruskettavat vaikutukset..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi onnea pienestä! 😍 Raudanpuutos onkin sitten ikävämpi riesa - tsemppiä siihen! Onneksi kalpeudesta ainakin pääsee helposti eroon 😄

   Yleensä itseruskettavien suositellaan antaa vaikuttaa muutaman tunnin ihan itsenään, joten tietenkin mitä pitempi väli sen parempi - mutta eihän se tässä ihan toimi niin 😄 Antaisin kasvoveden olla ainakin 30min ennen muiden tuotteiden levittämistä ja pyrkiä olemaat läträämättä tai hinkkaamatta kasvoja turhaan niiden levityksen yhteydessä. On toiminut oikein hyvin näin 😊

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.