30. tammikuuta 2021

Viisi ilmaista kanavaa hyvinvointiin ja rauhoittumiseen

Teksti ja kollaasit: Ann-Christine Mäkelä
Kollaasien kuvat lainattu mainittujen kanavien sivuilta


Meidän mielestämme niin kestävä elämäntapa kuin hyvinvointi kuuluvat kaikille, heidän taustastaan ja arjestaan riippumatta. Oli elämäntilanteesi siis mikä tahansa, haluamme vinkata sinulle muutamasta hyvinvointia ja rauhoittumista tukevasta kanavasta, jotka ovat paitsi helposti saatavilla, myös ilmaisia käyttää.

Tänään esittelemme sinulle viisi suosikkitahoamme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseksi. Kokeile kaikkia tai vain sinua itseäsi eniten puhuttelevaa vaihtoehtoa - päätä itse ja lisää rauhoittumista arkeesi vaivatta.1  Yoga with Adriene - joogaa missä ja milloin tahansa

Haluat sitten saada ensikosketuksen joogaan, erilaisiin joogatyyleihin tai omaksua joogan pysyväksi osaksi omaa arkeasi, on omassa kodissa koska tahansa toteutettu ohjattu joogaharjoitus erinomainen matalan kynnyksen ja helposti tavoitettava vaihtoehto. Youtubesta löytyy useita suosittuja joogakanavia, jotka tarjoavat niin lyhyitä kuin pitkiä joogatunteja ilmaiseksi.

Meidän suosikkimme ilmaisia joogaharjoituksia tarjoavista tahoista on kuitenkin ehdottomasti lämminhenkinen ja kepeä Yoga with Adriene. Kanavallaan maailmanlaajuiseen suosioon noussut joogaohjaaja Adriene ohjaa taitavasti, ja tarjoaa runsaasti erilaisiin mielentiloihin ja kehon tarpeisiin kohdistettuja harjoituksia, rennon Benji koirakaverin loikoillessa rinnallaan.


Makupalavalinta: Lyhyt niska-hartiaseudun jooga


Siirry Yoga with Adriene -kanavalle2  Quiet Quest - rentouttavaa musiikkia

Oletko kokeillut miten tietynlainen taustamusiikki voi auttaa keskittymään tai rauhoittumaan? Kauniit, hitaat, lähes utuiset melodiat rauhoittavat hermostoa ja mieltä, ja vireystila laskee.

Youtubesta löytyvä Quiet Quest -kanava tarjoaa usean tunnin mittaisia melodisia kokonaisuuksia, joiden tarkoitus on auttaa keskittymään niin opiskelussa kuin töissä. Suosittelemme kokeilemaan videoiden kuuntelua myös rauhoittumisen tukena. Dronella kuvatut maisemat vievät halutessaan mennessään myös maailman kauneimpiin kolkkiin.


Makupalavalinta: Lumisiin maisemiin


Siirry Quiet Quest Study Music -kanavalle
3  Nature Soundscapes - karkumatka luonnon ääniin

Olet varmasti huomannut, että tietyt luontoäänet saavat välittömästi mielen rattaat hidastumaan ja lihakset rentoutumaan. Lukeudutko heihin, jotka nukahtavat hymy huulilla sateen ropinaan, heihin, jotka nauttivat nuotion pienistä poksahteluista, tai heihin, jotka voisivat kuunnella loputtomiin solisevaa vettä?

Näiden äänten pariin pääset koska tahansa Soundscape-äänitteiden avulla, joita tarjoaa esim. luontoääniin keskittynyt Nature Soundscape Youtube-tili.


Makupalavalinta: Linnunlaulua ja puron solinaa

4  Headspace - tietoisen läsnäolon ensiaskeleet

Ovatko tietoisen läsnäolon harjoitukset jo osa arkeasi? Ellet ole vielä kokeillut tai kaipaat tukea harjoituksiin ohjatuista meditaatioista - katso tänne!

Headspacen appi kutsuu mukaan tietoisen läsnäolon matkalle, erilaisin aihein ja eripituisilla harjoituksilla. Headspacen graafinen ulkoasu ja anomaatiot tekevät sovelluksesta rennon letkeän oloisen ja helposti lähestyttävän.

Headspace on englanninkielinen sovellus, mutta kielitaso on kohtuullisen helppo tai helposti seurattavissa. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoissa ja sisältää ilmaista materiaalia, sekä mahdollisuuden ilmaiseen laajempaan kokeiluun. Koko kirjaston jäsenyys maksaa noin 55 euroa/vuosi tai 16 euroa/kk.

Tsekkaa myös Headspacen nettisivutYoutube-kanavan sisältö, sekä Headspacen meditaatiosarja Netflixistä.


Makupalavalinta: Minimeditaatio luonnon arvostamisestaSiirry Headspacen nettisivulle


5  Calm - kohti kokonaisvaltaista tietoisuutta

Käyttämistämme meditaatioappeistä monipuolisempi on Calm, jonka ulkoasu ja äänimaisema luovat kokonaisvaltaisen rauhoittumisen kokemuksen.

Ammenna arkeen klassista tietoista läsnäoloa, syvempää ymmärrystä erilaisiin tunteisiin, muokattavaa "Breathe Bubble"-toimintoa hengitysharjoituksissa tai kokeile Calmin omia Soundscape-äänimatkoja, luontoääniä, aikuisten iltasatuja ja rauhoittavia musiikkiäänitteitä. Calmin jäsenyydellä pääset käsiksi myös Masterclass-luentosarjoihin sekä uusiin ohjattuihin Calm Body -liikeharjoituksiin.

Myös Calm on englanninkielinen sovellus. Vaikka kieli on enimmäkseen kohtuullisen helppoa, saattaa se paikoitellen olla haastavampaa kuin Headspacessa. Calm tarjoaa jonkin verran sisältöä ilmaiseksi niin sovelluksessaan, Youtube-tilillään kuin nettisivuillaan. Koko kirjaston jäsenyys appissä maksaa noin 55e/vuosi tai 16e/kuukausi.


Makupalavalinta: Hyvän toivominen itselle ja muille
Lue lisää arjen rauhoittamisesta Hyvä Olo -kategoriamme Mieli-osiosta.


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.