Ann-ChristineLuonnonkaunis-sivuston perustaja Ann-Christine on luonnonkosmetiikan kautta vastuullisuusalalle onnekkaan sattuman kautta päätynyt tiedonjanoinen muotoilija, iloinen tarkkailija, joka jakaa havaintonsa ja oppinsa suurella sydämellä muiden kanssa.Mikä tekee sinut onnellisimmaksi?

Kaikista parhaalta mielestäni tuntuu nähdä läheiseni nauravan, lillua tyynessä järvivedessä tai olla puolieksyksissä sammalpeitteisen metsän keskellä. Luonto on minulle paikka, jonka rauhaan on huojentava laskeutua kiireisten päivien keskellä. Luonnon pieniä yksityiskohtia tarkkaillessa, tunnen miten ympärillä oleva maailma katoaa hetkeksi. Oletko sinä koskaan katsonut miltä puolukan kukinto näyttää oikein läheltä katsottuna? Se pursuaa pieniä yksityiskohtia! Tällaiset pienet ihmeet ilahduttavat minua suuresti.

Mielestäni elämästä nautiskelu, kestävyys ja merkityksellisyys eivät sulje toisiaan pois, päinvastoin. Onnistuessamme yhdistämään nämä kolme tekijää, olemme onnellisuuden äärellä.


Mitä vastuullisuus merkitsee sinulle?

Aidosti kestävä elämä on jotain, jota kohti jokaisen tulisi mielestäni pyrkiä niin oman kuin luonnon hyvinvoinnin vuoksi. Vastuullisuus tarkoittaa itselleni sitä, että tekee parhaansa niillä resursseilla ja tiedoilla, mitä kullakin hetkellä saatavilla on. Vastuullisuuteen kuuluu kuitenkin myös vahvasti jonkin asteinen epätäydellisyys ja sen hyväksyminen. Täydellisyyden tavoittelu vie turhia voimavaroja, eikä edistä omaa hyvinvointia tai vastuullisuutta laajassa kuvassa. Hyvinvoivina jaksamme paremmin, ja pystymme myös antamaan itsestämme enemmän eteenpäin.


Mikä sinun työtaustasi on?

Olen valmistunut muotoilijaksi vuonna 2018. Arvojeni mukaisesti painotin opintoni kestävään tuotantoon, palvelumuotoiluun ja konseptointiin. Luonnonkosmetiikka-alalla otin ensiaskeleeni vuonna 2014, työskennellen mm. sisällöntuotannon, palvelumuotoilun, edustustehtävien sekä asiakaspalvelun parissa. Luonnonkosmetiikan kautta olen uppoutunut yhä syvemmälle vastuullisuusalaan, joka on vienyt minut täysin mukanaan.

Luonnonkauniin perustin vuonna 2015, vähän sen jälkeen, kun olin startannut oman yritystoimintani. Tällä polulla tallaan edelleen, rakastaen niin valitsemaani alaa kuin yrittäjyyden tuomaa vapautta.Miksi juuri Luonnonkaunis?

Luonnolla ja vastuullisuudella on ollut minulle jo lapsuudesta asti suuri merkitys. Koin aikanaan suurta tarvetta tuelle muun muassa näiden arvojen toteuttamiseksi omassa elämässä. Tietoa vastuullisuudesta löytyy jo kiitettävästi, mutta sen rinnalle kaipasin armollisuutta ja lempeyttä, joka vie vastuullisuutta pitkässä juoksussa paljon pidemmälle. Luonnonkaunis on luotu toimimaan juuri tällaisena tasapainoa, hyvinvointia, vastuullisuutta ja kunkin omaa aitoa onnellisuutta lisäävänä turvasatamana.

Omilla kirjoituksillani toivon voivani herättää tietoutta, opettaa, sekä muistuttaa armollisuuden ja tasapainon löytämisen tärkeydestä. Uskon vakaasti, että yhdessä pystymme saavuttamaan paljon suurempia asioita kuin kukin erikseen omilla tahoillamme.


Lempitekstisi Luonnonkauniissa?


Tämä teksti avaa mielestäni hyvin Luonnonkauniinkin arvojen toisiinsa kytkeytymistä, ja miten tarvitsemme näitä kaikkia elääksemme kestävästi. Ra-kas-tan myös julkaisun kuvia ja merimaisemaa!Olen ei-niin-salaisesti Idan matkailutekstien suuri fani, joten onhan minun pakko nostaa näistä esille yksi. Nautin Idan tavasta viedä lukija tekstin ja kuvien muodossa mukaan matkalle. Tässä mm. Nolla-mökkejä käsittelevässä julkaisussa ihastuin erityisen paljon kuvien tunnelmaan.Vaikka tunnelmointi on minulle useimmiten se juttu, on konkretialle ja käytännönläheisyydellekin tarvetta. Kosmetiikkapakkausten materiaaleista ja niiden kierrättämisestä kertova julkaisu tuntuu edelleen ajankohtaiselta ja tarpeelliselta. Opin tätä tehdessäni valtavasti, ja tieto on totta kai sovellettavissa myös muuhun kierrätykseen.


© Luonnonkaunis. Design by FCD.