MarianneLuonnonkauniin uusin vahvistus Marianne on luonnonhelmassa rentoutuva visuaalinen sielu, joka ei malta odottaa päästä jakamaan Luonnonkauniiseen ajatuksiaan ja reseptejään vastuulliseen arkeen. Valokuvaajan työssä Marianne nauttii sommittelusta ja erityisesti maanläheinen estetiikka hivelee hänen silmiään.Mikä tekee sinut onnellisimmaksi?

Lämpimimmät onnenläikähdykset sydämessäni saa aikaan notkuvan pöydän ääreen kutsutut ystävät, joiden seurassa voi olla täysin aidoimmillaan, nauraa posket kipeiksi ja toisaalta olla myös herkimmillään. Rakastan myös tarkkailla luontoa ja sen vaihtuvuutta, kulkea metsässä kaikki aistit avoinna. Luonto on se paikka jossa palaudun parhaiten ja josta saan voimaa. Olen huomannut myös, että kun pistää kädet multaan ja puuhailee hetkisen puutarhan parissa, niin se tekee mahdottoman onnelliseksi.


Mitä vastuullisuus merkitsee sinulle?

Kun on kasvanut metsän laitamilla ja saanut nauttia monista omavaraisuuden helmistä, niin niistä osaa juuri nyt olla kiitollisempi kuin koskaan, sillä eihän mikään niistä ole itsestäänselvyys. Kun pidämme huolta luonnosta, niin se pitää huolta myös meistä. 

Vastuullisuus merkitsee ennen kaikkea sitä, että välittää ja tekee parhaansa sillä tiedolla ja taidolla joka on. On vastuullista myöntää ettei osaa tai tiedä kaikkea, mutta on kuitenkin kiinnostunut ottamaan asioista selvää ja kiinnostunut siitä mihin meidän maailma kehittyy. Se merkitsee sitä, että voit kevyin sydämin sanoa tekeväsi osasi. Oli se sitten pieni tai iso, jokainen määrittäköön sen itse. 


Mikä työtaustasi on?

Valmistuin 2018 valokuvaajaksi, mutta valokuvaus ja kaikenlainen visuaalisuus on kulkenut matkassani jo pitkään ennen tätä. Monenlaisia kuvauksia on tullut tehtyä vuosien varrella, mutta stailatut tuotekuvat luontomiljöössä ovat omia lemppareitani, sillä voisin sommitella ja näperrellä näitä mielihyvin tunnista toiseen. Valokuvauksen lisäksi toimin yrittäjänä myös vaikuttajamarkkinoinnin parissa. 

Minulla on taustalla myös kosmetologin ammatti ja sitä kautta kauneusalan tietämystä sekä useampi vuosi työkokemusta vaatemyyjänä työskentelystä, joten vaateteollisuudesta ja raaka-ainemateriaaleista on opittu yhtä sun toista, niin hyvässä kuin pahassa. 

Villinäkorttina vielä mainittakoon, että olen aikaisemmin toiminut myös neljä vuotta raakakakkuleipurina/-yrittäjänä Jyväskylässä ystäväni kanssa! Ihanat neljä vuotta, mutta aikansa kutakin. Olen kiitollinen siitä nuoruuden rohkeudesta ja innosta toteuttaa päätä pahkaa tuo yksi sen hetken unelma.


Miksi juuri Luonnonkaunis?

Tuntui ihanalta kun Ann-Christine ja Ida olivat yhdessä tuumin ajatelleet minua osaksi Luonnonkauniin tiimiä, sillä mitä enemmän kuulen tai luen heidän mietteitään, niin sitä enemmän ne tuntuvat menevän yhteen omien ajatusteni kanssa. Meillä on selvästi sama vinkkeli mistä elämää katsoa! 

Olen aikaisemmin kirjoittanut omaa vastuullisuusaiheista blogia ja sittemmin jatkanut näitä aiheita sivuten somessa, mutta tuntuu hyvältä päästä kirjoittamaan näistä aiheista taas laajemmin. Koen Luonnonkauniin myös yhteisönä meille kaikille, joille nämä Luonnonkauniin edustamat aiheet tuntuu tärkeiltä. 


Lempitekstisi Luonnonkauniissa?


1    Vaatehuolto: Villaneuleen kausihuolto ja pesu

Tämä ja monet muut Luonnonkauniin vaatehuoltoon keskittyvät tekstit olisi syytä monen lukea ja samalla oppia, kuinka pitää vaatteistaan hyvää huolta ja saada ne kestämään kauniina pitkään. Tekstissä on hyödyllisiä vinkkejä miten päästä alkuun ja on taitavammallekin vaatehuoltajalle hyvä muistutus.


2   Helppo vegaaninen raparperipiirakka 

Rakastan helppoja, mutta hyviä reseptejä. Ja tämä on niin kovin kauniskin vielä, niin itse piirakka kuin Idan loihtimat kuvatkin — todella inspiroiva!


3   Pieni opas villiyrttien tunnistamiseen ja keräämiseen 

Villiyrtit on kiinnostaneet jo muutaman vuoden ja olenkin ottanut tavoitteeksi joka kevät tunnistaa ja kerätä vähintään yhden uuden villiyrtin edellisten lisäksi. Tähän oppaaseen taidankin taas keväällä palata.


© Luonnonkaunis. Design by FCD.