30. tammikuuta 2020

Parhaat kautta aikojen: meikit

Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä
*merkityt tuotteet saatu pr-näytteinä
Teksti ja kuvat: Ann-Christine MäkeläNyt mässäillään koostumuksilla, pigmenteillä, levittyvyyksillä ja pysyvyydellä, ja koostetaan omaan meikkipussiin joukko helmien helmiä. Luonnonkosmetiikan parhaat meikit kautta aikojen ovat tässä!

Aivan kuten ihonhoidonkin kanssa, käytän itse vain kotimaassa ja Euroopassa valmistettuja tuotteita, mitä lähempää sen parempi. Sama linja seuraa Luonnonkauniin suosituksissa ja siksi jokainen tämän listan tuote onkin siis mahdollisimman lähellä meitä valmistettuja.

Siinä missä meikit ovat kategoria, jossa tykkään pihistellä siinä missä voin, näen kuitenkin meikkipohjan jopa yhtenä ihonhoitotuotteena, jolla saamme ihonhoitohetken venytettyä vuorokauden ympäri ylettyväksi jatkumoksi. Meikkipohjaan panostan siis surutta hieman enemmän ja sanoisin, että se myös todella kannattaa. Kaikissa muissa tuotekategorioissa löytyykin sitten hyviä edullisia yllättäjiä, joilla venyttää budjettia mielin määrin.

Sarjan listat päivittyvät aina, kun sille syytä on, joten täältä löydät aina ajankohtaisen parhaimmiston.

Siispä, oli omalla agendallasi kevyt ehostus tai näyttävämmän juhlameikin taiteilu, katsotaanhan, mitkä tuotteet nousevat esille kaikkien aikojen parhaina:
POHJUSTUS

Kaikille iholle: ihonhoito

Jonkun mielestä ehkä booooring, mutta näin se vaan on. Etenkin kuivan ihon ainoa oikea pohjustus on runsas kosteuttava ihonhoito - myös aamuisin. Itse en pihistele aamuisin edes kasvoöljystä (tosin valitsen sen suhteellisen kevyenä). Jos meikkipohjana käyttää meikkivoidetta, saa iholle mielellään jäädä kevyt kostea ihonhoitotuotteiden huntu, jolle meikkivoide suorastaan liukuu tasaisesti. Meikki myös näyttää paljon luonnollisemmalta ja kauniimmalta hyvin kosteutetulla iholla.


Rasvoittuvalle iholle: Neal's Yard Remedies Palmarosa Mattifier - 36,50€

Rasvoittuvalle iholle sallittakoon poikkeus sääntöön: huolellinenkaan ihonhoito ei välttämättä riitä pohjustamaan meikkiä pitkäksi aikaa. Esim. liiallista päivän mittaan ilmenevää kiiltelyä on hyvä saada kuriin, sillä rasvoittuminen saa myös meikkipohjan liukumaan paikoiltaan. Paras tuote ikinä rasvoittumisen hillitsemiseen on NYRin mattavoide, jota myös hehkutin Parhaat kautta aikojen: kasvoille -julkaisussa. Äärimmäisen riittoisa pullo kestää pienen ikuisuuden ja todella vähentää rasvoittumista.


Silmämeikin pohjustaja: puroBIO Eye primer - 9,50€

Ehdottomasti paras luonnonkosmetiikan silmämeikinpohjustaja, ja vielä kohtuuhintainen sellainen! Vetää vertoja jopa synteettisille pohjustajille. Luo sopivan tahmean pinnan luomiväriä varten, toistaen luomivärin sävyjä vahvemmin, ja pitää silmämeikin hyvin paikallaan.

MINERAALIMEIKKIPOHJAMineraalipuutereiden rintamalla on ollut hyvin tasaista menoa tähän asti. Ratkaisevan vedon teki kuitenkin Lily Lolo, joka julkaisi tavallisten meikkipohjapurkkien rinnalle ekologiset täyttöpussit. Heippa jatkuvien muovipakkausten osto - helou vähäjätteisempi arki!

Pidän Lily Lolon mineraalipohjissa erityisesti niiden monipuolisesta sävyvalikoimasta sekä kimalleettomasta mattaisesta viimeistelystä (johon saa lisää glowta esim. kasvosuihkeella). Myös Lily Lolon kabukisivellin on parhautta!MEIKKIVOIDE

Madara Skin Equal Soft Glow Foundation - 37,90€

Alun epäröinnin ja sävyn hakemisen jälkeen olen saanut huomata, että tämä Madaran uusi meikkivoide on yksinkertaisesti täydellistä. Olemme erottamattomat! Madaran meikkivoiteessa yhdistyy nimittäin erinomainen levittyvyys, täydellinen terveen ihon kuultoa toistava viimeistely, kevyt tuntuma, mutta riittävä peittokyky, jota pystyy halutessaan myös kerrostamaan. Arvostan myös oikeasti laajaa sävyvalikoimaa, joka jatkuu aina aivan vaaleimmasta ihosta syvään tummaan. Itse sekoitan juuri oikean sävyn itselleni sävyistä Rose Ivory 30 ja Porcelain 10.

Erityistä tässä meikkivoiteessa on myös se, että se ei paitsi kaunista, vaan myös hoitaa ihoa päivän mittaan. Aloe-pohjaista voidetta rikastuttavat paitsi kevyet öljyt, myös kosteutta sitovat ainesosat kuten hyaluronihappo ja sodium pca, mustikan antioksidanttien korjatessa ihoa. Sinkkioksidi puolestaan antaa meikkivoiteelle kevyen aurinkosuojakertoimen 15. Kertakaikkiaan täydellistä.

(Kevyempään peittoon kannattaa kokeilla Madaran City CC-voidetta)

Lue lisää: Tasavertaisuutta ja meikkivoiteita - ihonsävystä riippumattaPEITEAINE


Silmänalusille: Madara Luminous Perfecting Concealer - 23,00€

Madaran peiteaine on taaseen juuri sitä, mitä olen odottanut vuosikaudet; hyvin levittyvä ja meikkipohjaan sulautuva voidemainen peiteaine, jossa on vakavasti otettava määrä pigmenttiä. Madaran meikkivoiteen tavoin, on myös peitevoiteessa äärimmäisen miellyttävä hoitava koostumus, joka sulautuu täydellisesti meikkipohjaan. Ja jälleen kerran, on sävyvalikoimassa huomioitu kaikki ihonsävyt vaaleasta tummaan.

Käytän tästa meikkivoidetta vaaleampaa sävyä Vanilla 15 tuomaan valoa ja lisäpeittoa silmien alle ja kasvojen korkeimiin kohtiin. Itsessään tämäkään ei riitä kadottamaan tummimpia silmänalusia (kuten ei juuri mikään muukaan), mutta yhdessä korjaussävyn kanssa on lopputulos todella hyvä!

Lue lisää: Tasavertaisuutta ja meikkivoiteita - ihonsävystä riippumattaFinneille: Avril peitevoide - 10,90€

Finnien peittämiseen ehdoton valintani on vuodesta toiseen aivan törkeän peittävä ja paksu Avrilin peiteaine, josta pieni sipaisu riittää peittämään finnin kuin finnin. Oikein junkin koostumuksen vuoksi en käyttäisi tätä silmien alusille, mutta toinen pikkusipaisu luomille saa luomivärin tarraamaan kiinni loistavasti. Yksi nappi riittää pienen ikuisuuden.

Lue lisää: Parhaat keinot finnien peittämiseksi


KORJAUSVÄRI

Boho korjausväripuikot - 14,00€

Kevyen, mutta peittävän meikkipohjan mahdottomalta kuulostavan yhtälön ratkaisevat korjausvärit, joihin olen aivan totaalisen koukussa. Voidemaisen meikkipohjan kanssa aivan ehdottomia ykkösiä ovat Bohon korjausväripuikot, joita löytyy niin kasvojen punaisuuden kuin tummien silmänalusten peittämiseen. Nämä napakat puikolliset pigmenttiä sulavat ihon lämmöstä (esim sormien välissä) kevyesti levittyväksi voiteeksi, jota on helppo annostella ja levittää iholle. Meikkipohja jää kevyeksi, kuulaaksi ja ah niin upeaksi!

Itse vannon kasvojen punoittavalla kohdilla sävyn Green 05 nimeen, joka ei näytä loppuvan ikinä - vuosi takana ja vielä riittää - sekä vihertävänsinertäville silmänalusille hailakan oranssiin Orange 07 sävyyn, joka ei sitten taidakaan kulua loppuun koskaan. Violettiin taittaville silmänalusille oikea sävy on puolestaan Yellow 06, kun taas selkeästi vihertäville silmänalusille oikea sävy on persikkainen vaaleanpunainen, joka on paras sekoittaa oikean sävyisestä huulipunasta ja peiteaineesta.

Lue lisää: Tummien silmänalusten peittäminen huulipunallaPOSKIPUNA

Korento Lip & Cheek - 34,00 10,20€

PIGMENTTIRÄJÄHDYS-VAROITUS!

Kotimaisen Korennon voidemaiset huuli- ja poskipunanapit ovat lähes pelkkää pigmenttiä, tehden niistä paitsi monikäyttöisiä, myös erittäin riittoisia. Alkuperäistä hieman kuivakkaa koostumusta on paranneltu matkan varrella ja nyt lopputulos on inasen notkeampi, juuri hyvä. Mikäli massasta haluaa kevyempää, on se helppo notkistaa kämmenellä kosteusvoiteeseen.

Sydämeni vei nappien herkullisten sävyjen kokoelma, joista lisäksi sävyt Heather ja Cloudberry ovat vegaanisia.

Korennon meikkisarja on uudistumassa, joten nämä vanhat pakkaukset myydään nyt todella edullisesti pois!

Lue lisää: Korento - ensimmäinen kotimainen luonnonkosmetiikan meikkisarjaKOROSTUSTUOTE

Luonnollinen: Lily Lolo Illuminator

Nimensä mukaisesti kasvot valoittava, äärimmäisen kaunista hienojakoista kuulautta tuovat Lily Lolo Illuminatorit saavat huokailemaan ihastuksesta. kevyet highlighterit tuovat kaunista luonnollista kuultoa iholle. Valitse kullanhohtoinen sävy Sunbeam (aiemmin Champagne) neutraalille ja keltapohjapohjaiselle iholle, ja vaaleanpunertava sävy Rose vaaleammille tai punapohjaisille ihosävyille.Madaran nestemäiset highlightertipat ovat liittoillematta tajunnanräjäyttävät, suorastaan valoa peilaavaan metalliset. Yksi vajaakin tippa riittää siis luonnollisen kuulauden aikaansaamiseksi.VIIMEISTELYPUUTERI

Lily Lolon viimeistelypuuterit - 19,90€

Viimesitelypuutereiden kuningatar on ehdottomasti Lily Lolo, jonka valikoimasta ei löydy vain yksi, vaan kolme huippuluokan viimeistelypuuteria, joista kukin jättää iholle omanlaisensa kädenjäljen. Riittoisat purkit kestävät lisäksi todella pitkään!

Erityisesti rasvoittuvalle iholle sopiva ja meikkipohjan kiiltoa hillitsevä Flawless Matte viimeistelypuuteri sitoo iholta rasvaa kaoliinisaven avulla ja auttaa kiinnittämään meikkipohjan (ja toimii muuten myös hätävarakuivashampoona, jos hiusten tyvi kaipaa freesausta kesken päivän). Kuivalle iholle tai mineraalipuuterin kanssa täydellisesti yhteen sopiva, persikkainen Flawless Silk puolestaan tuo iholle hehkua. Translucent Silk* (oma lemppari!) on kolmikon hillityin vaihtoehto ja sopii meikkivoiteen kiinnittämiseen sinulle, joka haluat säilyttää ihon kuulauden. Oli valintasi mikä tahansa, menee se takuulla nappiin!

KULMAKYNÄ

Benecos kulmakynä - 5,90€

Benecosin kulmakynien sävy Brown on ollut klassikko jo vuosikaudet, sen lähes kaikille sopivan neutraalin viileän sävynsä ansiosta. Sopivan pehmeää ja pigmenttistä kynää on lisäksi helppo käsitellä. En edelleenkään käsitä, miten tämä edullisimpia kulmakyniä edustava Benecosin kynä voi rökittää kalliimmpien merkkien kynät mennen tullen, mutta sen se vain tekee. 


KULMAVAHA

Madara Natural Brow Pomade - 23,00€

HUOMIO! Nyt ollaan niin täydellisyyden äärellä, ettei ole tosi. Enkä liiottele piirun vertaa sanoessani, että nyt löytyi etenkin meille vaaleapiirteisillekin se kauan kaivattu unelmasävy, Frosty Taupe, joka on viileä harmaanruskea ja tummuudeeltaan just eikä melkein oikea. Ei liian vaalea eikä tumma, vaan juuri täydellinen. Jos joku vielä pistää tästä paremmaksi, niin olen sanaton! Tästä vaaleampi, niin ikään kaunis sävy on Smoky Blonde, ja tummempi viileä syvänruskea puolestaan Ash Brown.

Se on notkeaa, se on työstettävää, se tarttuu kuivuttuaan napakasti aloilleen.... Mitä muuta enää voi toivoa?


KULMAGEELI

Lavera kulmageeli - 9,80€

Jos minua pyydettäisiin nimeämään yksi meikkituote ylitse muiden, ei minun tarvitsisi miettiä hetkeäkään - se on nimittäin tässä. Laveran sävytetty kulmageeli taikoo olemattoman vaaleisiin kulmakarvoihin niin väriä, muotoa kuin tuuheautta, kehystäen kasvot tavalla joka ei muuten olisi mahdollista. Sävytetty geeli on myös luonnollisen näköisten, moniulotteisten meikattujen kulmien salaisuus, joka nostaa kulmat tasolle jolle pelkkä kulmavaha tai -kynä ei koskaan muuten pääsisi, ja auttaa pitämään kulmat muodossaan.

Niinä päivinä, kun en jaksa tai halua meikata, mutta haluan hieman freesata ilmettä, tartun yleensä vain tähän ja se riittää. Parasta!

Lue lisää: Ultimaattinen kulmageelitaisto - Lavera vs. Benecos


LUOMIVÄRIT

Boho luomivärinapit - 9,90€

Pigmenttiä, samettista levittyvyyttä ja laaja sävyvalikoima etsinnässä? Käänny Bohon puoleen. Bohon luomivärejä on saatavilla niin yksittäisissä kartonkisissa napeissa kuin puisissa kokoelmapaleteissa, sävyissä, joista jokainen löytää sopivat niin räväkämpään kuin luonnolliseen makuun ja räjäyttävät joka kerta potin. Paletteihin on lisäksi saatavilla täyttönappeja, mikä on sekin upeaa!
RAJAUSKYNÄT

Avril silmänrajauskynät - 5,90€

Ja jälleen meillä on tilanne, kun edullinen edustaja näyttää muille merkeille, miten homma kuuluu hoitaa. Avrilin silmänrajayskynät ovat juuri sopivan pehmeitä, helposti käsiteltäviä ja niin pigmenttisiä, että kevytkin kädenjälki riittää. Myös sävyvalikoima on poikkeuksellisen laaja, kattaen monenlaiset sävyt perinteisestä mustasta ja harmaasta räväkämpään kirkkaan siniseen ja helmiäissävyihin.


EYELINER


En käytä kovin usein nestemäistä rajausta, mutta kun mä käytän, on se ehdottomasti Bohon nestemäinen eyeliner. Bohon eyeliner on vakuuttanut minut sen jämäkällä (mutta ei kovalla) sivellinpäällä, joka väriä tulee juuri sopiva määrä eikä kuivu heti tai sotke, vaan sillä onnistuu rajaukset myös hieman ruosteisella tatsilla. Se myös pysyy hämmästyttävän hyvin ja vaatii mielestäni öljyn irrotakseen hyvin - pelkkää plussaa juhlameikissä.RIPSIVÄRI

Estelle & Thild Volume - 18,95€

Olen jo seonnut laskuissa sen suhteen, miten usein minulta on kysytty mitä ripsiväriä käytän - aina silloin kun käytän tätä Estelle & Thildin Volumea. Ja se onkin mieletön! Tuuhea harja levittää ripsivärimassaa juuri sopivan määrän, erottelee ripset kauniisti ja kerrostaakin pystyy reilulla kädellä niin halutessaan. Verrattuna myöskin toiseen huippuhyvään ripsiväriin, Avrilin tavalliseen ripsiväriin, on tämän etu parempi erottelevuus ja se on voittanut minut puolelleen.

Olen ollut huomaavinani pienoista erävaihtelua näiden seitsemän käyttämäni tuubin välillä, mutta siitä huolimatta olen jäänyt aivan koukkuun!

Lue lisää: Pihistä ja panosta: parhaat luonnonkosmetiikan ripsivärit

HUULIPUNA

Havu Cosmetics biohajoava huulipuna - 32,90€

Jo pelkästään innovaationsa ansiosta kiitosta ansaitsevat Havun huulipunat ovat myös aidosti laadukkaita ja kauniita huulipunia, minkä lisäksi ne ovat yhtiä harvoista, jotka eivät käytä sävyissään karmiinia (jolle itse olen allerginen). Havulta löytyy paitsi täydellinen Nude-sävy*, myös monta muuta upeaa ja mehukasta sävyä, joista uusimpiin lukeutuva Hanami on vienyt sydämeni täysin.

Lue lisää: Havu: se kotimainen biohajoava huulipuna


HUULTENRAJAUSKYNÄ

PuroBIO huultenrajauskynä 6,90€

Etkö koskaan tunnu löytävän sopivan sävyistä huultenrajauskynää? En minäkään, siihen asti kunnes löysin PuroBion huultenrajauskynät ja pääsin kiinni huultenrajayskynän jujuun. Oli tarkoituksenasi sitten rajata huulet, taikoa niitä pulleamman näköisiksi tai pohjustaa huulipunan pysyvyyytä huultenrajauskynällä värittäen - kurkkaas puroBIOn komea kahdentoista sävyn huultenrajauskynävalikoima ja hämmästy!


SIVELTIMET

Lily Lolo siveltimet - 7,80-19,90€

Lily Lolon siveltimien kokoelmani se vain karttuu kattumistaan - niiden muotoilu yksinkertaisesti osuu niin omien mieltymysteni kanssa nappiin. Lisäksi olen saanut huomata niiden laadun olevan huomattavasti monia muita kokeilemiani parempaa, ja ne kestävät tieheistä pesuista huolimatta käytössä vuosikaudet. Ja ovathan ne nyt myös äärettömän tyylikkäät ja varsin edulliset vieläpä.

Jos kaipaat sivellinpäivitystä, kokeile seuraavaksi Lily Loloa!

Lue lisää: Hyvien siveltimien merkitys

Luonnokaunis meikkikoulu osa 4: siveltimien pesu ja huolto
Kuten myös Parhaat kautta aikojen: kasvoille -lista, tulee myös tämä meikki-listaus löytymään pysyvästi Kauneus-kategorian alta Meikit-valikon kärjestä, ja päivittymään aina, jos jokin uusi suosikki syrjäyttää edellisen. Näin voit aina käydä tarkistamassa, mitkä tuotteet ovasta mielestäni niitä siihen astisen kokemukseni mukaan kaikista laadukkaimmat.Löytyykö  meiltä samoja suosikkeja?

PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:

FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

  1. Kylläpäs oli kiva kooste! Täältä tulee myös ääni Avrilin peitevoiteelle ja Bohon luomivärinapeille - käytän melkein päivittäin <3 Mádaran meikkeihin en ole vielä ehtinyt tutustua, mutta tarkoitus olisi niihinkin ottaa tuntumaa kevään aikana :)

    Mullakin tulossa vastaava listaus blogiin parhaista meikeistä ensi viikolla :D

    VastaaPoista
  2. Hei mä tartten sävynvalinta-apua :D Kuopio kun on siitä tyhmä paikka, että noita Madaran meikkejä ei näköjään pääse testaamaan missään (en ole ainakaan löytänyt myynnissä mistään) ja haluaisin seuraavaksi ostaa sen meikkivoiteen. Arvelin, että sinulla voisi olla hyvä arvio mulle sopivasta sävystä. Korento on ollut käytössä viimeisen vuoden ajan ja siitä sävy warm 02 talvella ja kesällä meni se tummempi lämmin. Nämä tosin on ehkä himpun liian punaisia edelleen mun iholle, niin mikähän noista sävyistä vois olla sopiva? Oon itse miettinyt sandin ja ivoryn välillä. Myös peiteainesävyä saa suositella! :)

    Tulipa myös tätä juttua lukiessa huomattua, että mä teen todella paljon mun kosmetiikkaostoksia tämän blogin suositusten perusteella! Tosi monesta kategoriasta löytyy tässäkin suositeltuja tuotteita, pois lukien luomivärit, joissa oon aivan täysin koukussa Purobion tuotteisiin.

    VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.