20. marraskuuta 2019

Tasavertaisuutta ja meikkivoiteita - ihonsävystä riippumatta

Teksti ja kuvat: Ann-Christine Mäkelä
Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä
Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu pr-näytteinäTiedät varmasti, miten oikean meikkivoidesävyn löytäminen voi olla varsinaisen työn ja tuskan tulos. Juuri oikean nappivalinnan löytämiseksi on huomioitava paitsi ihon vaaleus- tai tummuusaste, myös siinä mahdollisesti piilevä punertava tai kellertävä pohjasävy, koostumuksen sopivuus omalle iholle, puhumattakaan erilaisten valaistusolosuhteiden tai hapettumisen vaikutuksista. Kun juuri se oikea, saumattomasti ihoon sulautuva meikkivoide lopulta löytyy, tuntuu se suoranaiselta lottovoitolta ja vannot pitäväsi tästä kiinni hamaan tulevaisuuteen asti.

Mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että tiettyjä ihonsävyjä ei juuri koskaan löydy edustettuna meikkivoidevalikoimista? Peitevoiteista puhumattakaan?

Myönnän, olen sortunut ruikuttamaan vaaleimpien meikkivoiteiden haastavuudesta ehkä muutaman kerran liian usein täysin ymmärtämättä, miten etuoikeutettu loppupeleissä kuitenkin olen. Minun kohdallani vähintään nollasävy sopii useimmiten, kunhan sellainen sarjasta löytyy ja valmistaja sijoittuu pohjoiselle pallonpuoliskolle. Kun vaihtoehtoja löytyy edes tämän verran, osaa nauraa makoisasti niille lämpimimpien maiden hyvin vaalean ihon -vaihtoehdoille, joissa on hyvällä tuurilla potentiaalia loppukesän kausisävyksi.

Sen sijaan oikeasti lähes valkoisia tai päinvastoin kaikista tummimpia meikkivoidesävyjä ei löydy meikkivoidevalikoimista oikeastaan koskaan. Syy lienee epäilemättä sama kuin vastaavasti vaatekokojenkin usein suppeassa tarjonnassa: laajan skaalan valmistaminen on suuri sijoitus yritykselle ja toki helpommalla pääsee keskittymällä vaihtoehtoihin, joilla on kaikista varmin menekki. Riippumatta siitä, onko kyse resurssipulasta, mukavuudenhalusta tai jostain muusta.

Etenkin luonnonkosmetiikan kohdalla sävyjen puuttumisen toisaalta ymmärtää; luonnonkosmetiikka-alan yritykset ovat maailman mittaluokassa pieniä tekijöitä, joiden on harkittava tarjontaansa tarkkaan. Kun vielä otetaan huomioon luonnonkosmetiikan lyhyemmät säilyvyysajat, sekä "äärivaihtoehtojen" suhteellisen kysynnän määrä, voidaan helposti olla tilanteessa, jossa valmistus kääntyisi jopa tappiolliseksi. On siis tavallaan ymmärrettävää, ettei ihan jokaisesta valmistajasta ole tarjoamaan näitä sävyvaihtoehtoja. Se on kuitenkin, kaikesta huolimatta, todella sääli ja ongelmallista.
Madara Skin Equal - meikkivoide kaikille ihonsävyille

Kaikkea aiempaa havahduin pohtimaan latvialaisen Madaran tämän syksyn uuden meikkimalliston lanseerauksen myötä. Meikkituotteiden läpi toistuvat mitä rohkeimmat värisävyt, sekä kadehdittavan upeat pigmentit, jotka vetävät täysin sanattomaksi ihastuksesta. Kaiken tämän seassa komeilee luonnonkosmetiikka-alalla ennennäkemätön valikoima meikkipohjasävyjä, niin meikkivoiteiden kuin peiteaineiden osalta.

Madaran Skin Equal meikkivoide on ehdottomasti luonnonkosmetiikan parhaimmistoa, moitteettomasti levittyvää ja helposti työstettävää, kuulas, mutta ei öljyinen. Koostumus on äärimmäisen kosteuttava ja hoitava, jopa hieman BB- tai CC-voidemainen kiitos aloe vera -pohjan, kevyiden kasviöljyjen, kosteutta sitovan hyaluronihapon sekä vitamiinirikkaiden marjauutteiden. Ihoärsytystä rauhoittava sinkki puolestaan tuo meikkivoiteelle aurinkosuojakertoimen 15. Ja sävyt - niitä on peräti 10.

Sävyjen kuvat lainattu Madaran verkkokaupasta.


Peittävyydeltään meikkivoide on kevyen puoleinen, mutta tarvittaessa kerrostettava. Olin alkuun sitä mieltä, että meikkivoide olisi ehkä saanut olla omaan makuuni aavistuksen peittävämpi, mutta toisaalta meikkivoide ja sarjan nestemäinen peitevoide ovat täydellinen yhdistelmä. Todellinen match made in heaven, joka pelittää juuri kuten ihanteellisen meikkipohjan kuuluukin; kevyttä peittoa, ihon suojaamista ja hoitamista, sekä parhaiden puolien esille tuomista meikkipohjalla, samalla kun vain paikallisesti enemmän peittoa vaativille kasvojen osille levitetään pigmenttisempää peitevoidetta. Lopputuloksesta tulee saumaton ja luonnollisen kaunis, josta on muodostunut oma suosikkini kautta aikojen.

Meikkivoiteesta minulla on käytössä rinnakkain punapohjaiset sävyt 30 Rose Ivory* ja 10 Porcelain, joista sekoitan sopivaa sävyä vuodenaikojen vaihtelun mukaan. Näiden loputtua aion kokeilla uteliaisuudesta neutraalimpaa tai hieman keltapohjaista sävyä 20 Ivory.Nestemäisen peitevoiteiden aatelia

Myös Luminous Perfecting Concealer -peitevoiteen sävykartta on vaikuttava kuudella sävyllään, jotka niin ikään yltävät niin lumikin vaaleasta Vanillasta täyteläisen ruskeaan Mochaan. Nestemäisistä luonnonkosmetiikan peitevoiteista tämä Madaran kipusi välittömästi suosikikseni, sillä peittokyvyn ja levitettävyyden tasapaino on vailla vertaa. Käytän tätä tuomaan lisää valoa ja peittoa silmänalusille ja kasvojen korkeimmille kohdille, joilla se sulautuu täydellisesti meikkipohjan sekaan. Myös finnien peittäminen onnistuu häkellyttävän hyvin keveyteensä nähden.

Peitevoiteesta käytössäni on mukavasti valoa kasvoille tuova sävy 25 Latte*, jonka rinnalle voisin hyvin kokeilla sävyä 35 Honey huomaamattomaksi, peittäväksi sävyksi.
Jotain erityisesti tummien sävyjen kysynnästä kertonee mm. se, että kaikista tummin sävy on jo paikoitellen loppuunmyyty. Oli siis jo aikakin, että tällainen vaihtoehto saatiin myös luonnonkosmetiikkapuolelle. Hyvää työtä Madara!

Myös muut Madaran meikit ovat vähintään vilkaisun arvoisia. Esimerkiksi kuultotuotteena tai meikkivoiteen sähäköittäjänä toimivat Glow Dropsit ovat kuin nestemäistä metallia (en liioittele, olisin melkein voinut peilata itseäni kämmenselän testiläikästä) ja Natural Brow Pomade kulmavahoista puolestaan löytyy vihdoinkin se täydellinen viileä sävy blondeille20 Frosty Taupe, jonka työstettävyys on niin ikään huippuluokkaa. 

Madaran meikkejä on tällä hetkellä saatavilla Madaran verkkokaupasta, Biodellyltä, House of OrganiciltaJolielta, Natural Goods Companylta sekä Sokokselta niin verkkokaupasta kuin valikoiduista myymälöistä.Joko olet ehtinyt kokeilemaan Madaran uutuuksia?

Entä miten tasavertaisuus toteutuu sinun mielestäsi
kosmetiikkatarjonnassa? Missä olisi vielä parantamisen varaa?


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.