IdaLuonnonkaunis-porukan ruokaintoilija Ida kirjoittaa sivustolle herkullisten kasvisruokareseptien lisäksi monipuolisesti vastuullisen arjen eri osa-alueista, kuten lähimatkailusta ja eettisestä muodista. Tarkkasilmäinen Ida hyödyntää visuaalisia taitojaan niin työssään valokuvaajana, kuin arjen keskelläkin huomatessaan ympärillään kaikki kauniit pienet hetket ja yksityiskohdat.Mikä tekee sinut onnellisimmaksi?

Tärkeimpiä asioita elämässäni ovat läheiset ihmiset, luonto ja hyvinvointi. Tunnen olevani elossa kun istun perheeni keskellä ruokapöydän ääressä, vietän aikaa samoillen lähimetsässä tai kun nauran katketakseni ystävieni kanssa huonoille vitseillemme. Rakastan myös kaikenlaista kotoilua ja fiilistelyä, puutarhan hoitoa, vuodenaikojen vaihtumisen seuraamista ja luonnon kanssa samaan tahtiin elämistä. Kesäisin valvon myöhään nauttien kesäöiden seikkailuista, kun taas talvisin käperryn mieluusti villaviltin sisälle sohvan nurkkaan.


Mitä vastuullisuus merkitsee sinulle?

Vietettyäni paljon aikaa luonnossa lapsena, ympäristön hyvinvoinnin vaalimisesta on kasvanut tärkeä osa minua ja arvomaailmaani. Minulle on aina ollut selvää, että haluan suojella upeaa luontoamme, sillä se antaa meille niin paljon. Ilman puhdasta ympäristöä emme me ihmisetkään voi hyvin. 

Vaikka vastuullisuus voi merkitä jokaiselle hieman eri asioita, vastuullisuus ei kuitenkaan mielestäni ole mielipidekysymys. Vastuullisuus on sitä, että ottaa huomioon omien tekojensa seuraukset. Vastuullisuus ei rajaudu vain ympäristön hyvinvoinnista huolehtimiseen vaan myös muihin osa-aluieisiin elämässä, kuten muiden ihmisten ja eläinten kohteluun. On myös vastuullista myöntää, ettei osaa vielä kaikkea ja että haluaa oppia lisää. 

Täydellisyyteen pyrkimisen sijaan haluan keskittyä lempeyteen ja kannustavuuteen niin itseäni kuin muita ihmisiä kohtaan. Matkalla kohti vastuullisempaa elämäntapaa opimme valtavasti uutta. Nautitaan siis jokaisesta pienestäkin askeleesta kohti parempaa!


Mikä työtaustasi on?

Valmistuin vuonna 2019 medianomiksi ja olen jo vuosien ajan tehnyt töitä graafikkona ja viestintäsuunnittelijana niin tapahtumatuotannossa, kuin mainos- ja pr-alallakin. Nykyään toimin yrittäjänä tehden vaikuttaja-markkinointia, visuaalista suunnittelua, valokuvausta ja sisällöntuotantoa muille yrityksille.


Miksi juuri Luonnonkaunis?

Hyppäsin mukaan Luonnonkauniin tiimiin vuoden 2020 alusta. Sitä ennen ehdin kirjoittaa omaa vastuullisuusaiheista blogia useamman vuoden ajan. Luonnonkauniissa on ihanaa saada tehdä töitä yhdessä samanhenkisten tyyppien kanssa.

Vaikka Luonnonkaunis on vastuullisuusaiheet yhteen keräävä tietopankki ja vaikuttajataho, se on myös yhteisö, johon kuuluvat kirjoittajien lisäksi myös kaikki Luonnonkauniin seuraajat. Luonnonkauniin parhaita puolia onkin päästä tapaamaan ja keskustelemaan vastuullisuusaiheista kiinnostuineiden ihmisten kanssa. 


Lempitekstisi Luonnonkauniissa?


Olen viimeisten vuosien aikana alkanut arvostaa Suomen kauneutta ja upeita matkakohteita aivan uudella tavalla. Punkaharju on yksi niistä kohteista, joka on jättänyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. En malta odottaa, että pääsen näiden kuvien maisemiin joskus vielä uudestaan!Ihailen Ann-Christinen taitoa kirjoittaa haastavistakin aiheista lempeästi ja kannustavasti. Tämän tekstin pariin tulen varmasti palaamaan uudelleen aina kun kaipaan lohduttavia sanoja ilmastoahdistuksen keskellä.Kotikeittiössä kokkailulla ja omien reseptien kehittämisellä on tärkeä paikka sydämessäni. Olen intohimoinen foodie, joka suorastaan elää syödäkseen! Tämän kasvislasagnen ohje on yksi kaikkien aikojen suosituimmista resepteistäni. Kokkaan sitä aina itsekin vieraille ja se saa joka kerta osakseen valtavasti kehuja. 
© Luonnonkaunis. Design by FCD.