4. elokuuta 2020

Parhaat kautta aikojen: vartalolle

Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä
Teksti: Ann-Christine Mäkelä
Tuotekuvat: Ann-Christine Mäkelä & Ida Tokola
Henkilökuva: Reetta Vahanen



Luonnonkauniin Parhaat kautta aikojen -sarja saa nyt jatkoa kaikkien aikojen parhailla luonnonkosmetiikan vartalotuotteilla. Sarjan listat päivittyvät aina, kun sille syytä on, joten täältä löydät aina ajankohtaisen parhaimmiston.

Tämä vartalotuotteiden kategoria on Parhaat kautta aikojen -sarjasta itselleni se kaikista näkymättömin kategoria. Miellän itseni monin tavoin henkilöksi, joka ei oikein jaksa nähdä vaivaa vartalon ihon eteen, siitä huolimatta että sen pinta-ala on monikymmenkertainen kasvojen ihoon nähden.

Ainakin luulin niin.

Tosiasiassa vartalokategoriassa on kaikista eniten välttämättömiä hygieniatuotteita, joiden käyttö on kaikista vakiintuneinta ja tarpeellisinta. Huomaamattominta vain, näköjään. Erityisesti näihin tuotteisiin kiinnittää huomiota lähinnä vain tapauksissa, joissa toimivaa tuotetta on hankala löytää, tai ne ovat poikkeuksellisen mainiota.

Ja niitä mainioimpiahan me kaivataan, eikö vain? Tässä ne tulevat:



Lue myös nämä:








PALASAIPPUA

Nurme Creamy Honey Soap - 6,90€

Mikäli ihosi on yhtä helposti kuivuva kuin omani, eikä sopivaa palasaippuaa tunnu löytyvän millään - kokeile tätä. Herkimmälle ja kuivimmallekin iholle sopivan Nurmen Creamy Honey palasaippuan saatavuus tuntuu olevan usein kiven alla, mutta todellakin etsimisen vaivan arvoinen.

Lue myös: Miksi palasaippua kuivattaa ihoa?



KÄSISAIPPUA

Organic Shop (sulfaatiton) käsisaippua - 4,50€

Käsien pesuvälin ollessa tiuhaakin tiuhempi ja kulutus suurta, on nestemäisistä käsisaippuoista ylivoimaisesti miellyttävimpiä Organic Shopin käsisaippuat. Reilu puolen litran pakkaus riittää pitkään jopa monen hengen taloudessa ja useampi tuoksuvaihtoehto tuo vaihtelua sitä kaivatessaan. Meidän lemppareita ovat Persikka-ruusu ja Granaattiomena.

Lue lisää: Halpa ja hyvä samassa (käsisaippua)paketissa




Artesaanikosmetiikkaa valmistavan Fiini Naturallyn rosmariinintuoksuisesta käsidesistä on muodostunut tänä vuonna ylivoimaisesti suurin suosikkini. Luonnollisten käsidesien käyttömukavuus päihittää synteettisten vastaavien mennen tullen, ja Fiinin käsidesissä kokemuksen kruunaa tuoksu, joka on äärimmäisen miellyttävä. Myös pakkaus on on osoittautunut käytännöllisimmäksi mukana kulkevista vaihtoehdoista.




SUIHKUGEELI

Organic Shop suihkugeelit - 4,50€

Aikoinaan hurmaavan hedelmäisillä tuoksuillaan ihastuttaneet ja hellävaraisella koostumuksella vakuuttaneet Organic Shopin suihkugeelit ovat edelleen jatkuvassa käytössä kotonamme. Näin aurinkovoidekautena myös suihkugeelin käyttö on todella runsasta, jolloin kiitämme vuolaasti myös huokeasta hinnasta. Oma suosikkini on ehdottomasti hedelmäisen raikas Passionhedelmä, kun taas lapset suosivat erityisen kermaista ja hoitavaa Macadamiaa.





VARTALON KUORINTA

Kuivaharjaus vartaloharjalla - 24,90€

Kun kerran kokeilee kuivaharjausta, ei enää löydä oikein mitään hyvää syytä käyttää erillistä kuluvaa vartalonkuorinta-ainetta, yhden kestävän välineen tuodessa ylivertaiset hyödyt. Ihon harjaaminen kuivana toimii paitsi ihon kuorintana, myös vilkastuttaa verenkiertoa, tehostaa aineenvaihduntaa, kirkastaa ihoa ja rentouttaa mieltä. Pitäessäsi hyvää huolta harjastasi ja pestessä sen harjakset hellästi säännöllisesti, säilyy sama harja käyttökelpoisena vuosikaudet.


SHEIVAUSVAAHTO/-ÖLJY/-AINE

Avril puhdistusöljy - 10,90€

Avrilin puhdistusöljyn voisi yhtä hyvin lukea myös parhaaksi monitoimituotteeksi, sen käyttötarkoitusten lähestyessä jo toisen kädenkin sormilla laskettavaa lukumäärää. Yksi lempparikäyttötarkoituksistani kasvojen pesun ohella on kuitenkin öljyputsarin käyttö sheivausöljynä.

Öljyn käyttö sheivauksessa auttaa höylää liukumaan iholla paremmin kuin mikään muu vastaava apuaine, taaten äärimmäisen tarkan ajojäljen. Emulgoituva, eli veteen liukeneva öljy on tällöin ehdoton valinta, sillä se myös huuhtoutuu helposti höylästä. Levitä öljy (pyyhe)kuivalle iholle suihkun jälkeen, höylää ja huuhdo öljynjäämät helposti vedellä. Nerokasta!




DEODORANTTI

Rimita Green deodorantit - 11,90€

Vuosien etsimisen jälkeen tuntuu aivan uskomattoman hyvältä todeta löytäneensä luonnollisen deodorantin, jossa kaikki loksahtaa kohdilleen. Kotimaisen sympaattisen perheyrityksen Rimitan Italiassa valmistuttamat deodorantit ovat kevyitä, öljyttömiä, alumiinittomia ja alkoholittomia, eivät tahraa paitoja ja pitävät kuukausi toisensa jälkeen pettämättä.

Olen käyttänyt useamman purkin alkuperäistä Natural versiota sekä uutta täysin tuoksutonta Sensitiveä ja todennut molemmat yhtä toimiviksi. Kun "-ton, -ton, -ton" koostumusta tarkkailee tulee ihmetelleeksi, mihin deodorantin poikkeuksellisen hyvä teho voi perustua: itse uumoilen sen olevan juuri oikeiden kasviuutteiden ja sinkin yhdistelmä. Kannattaa kokeilla!



HAMMASTAHNA


Reilusti mintun makuinen ihan tavallisen hammastahnan kaltainen vaihtoehto niille, jotka ikävöivät vanhaa Pepsodentia. Hammastahnaa metsästäneet tiedätte, että tämä on tässä kohtaa valtava kehu! Kosteuttaa suun limakalvoja ja jättää suuhun raikkaan minttuisen tunnun. Sisältää fluoria (1131pm).





VARTALOVOIDE

Hajusteeton: Luonkos Innocent hoitava vartalokakku - 25,90€

Olen aivan hurahtanut kiinteisiin vartalovoidepaloihin, jotka ovat paitsi pakkausvalinnaltaan ekologisimpia, myös todella miellyttäviä käyttää, sillä ne eivät edes talvella levittäessä tunnu kylmiltä. Luonkosin vartalokakut sulavat helposti lämpimälle iholle ja levittyvät siksi vaivatta kiinteästä muodostaan huolimatta. Tuoksuton Innocent versio on näistä oma lempparini. Levitä iholle heti suihkun jälkeen saadaksesi parhaan mahdollisen kosteuttavan tehon.



Tuoksulla: Flow Cosmetics Spirit Awakens vartalopala - 26,00€

Flow Cosmeticsin aromaterapiaan perustuvat vartalovoidepalat ovat puolestaan upea lisä Flown palavalikoimiin. Suosittelenkin valitsemaan oman tuoksun perusteella, paikan päällä tuoksutellen, ja antamaan oman mielen johdatella oikean vaihtoehdon ääreen. Itse olen aivan koukussa Spirit Awakens versioon, jonka makeahko hedelmäinen, jopa lähes karkkinen tuoksu yllätys yllätys rauhoittaa ja vähentää stressiä. Tässä on selkeästi jokin kaava...



Kevyt: Weleda Baby Calendula vartalovoide - 18,95

Huomaan usein, etenkin kiireessä, tarttuvani lapsille ostamaani Weledan Baby Calendula sarjan vartalovoiteeseen, joka imeytyy ihoon todella nopeasti. Kevyt koostumus tankkaa ihoon myös vesikosteutta ja rauhoittaa herkkää ihoa ikisuosikkiainesosallani kehäkukalla. Valtava plussa käytön monipuolisuudesta läpi perheen päästä varpaisiin.




Joikin aisteja virittävän ja syvän hedelmäisen tuoksuinen tyrni-sitruunavartalovoide on vartalovoiderintaman parhaimmistoa, jossa ravitseva koostumus yhdistyy todella nopeaan imeytyvyyteen.







VARTALOÖLJY

Fazer Alku kauraöljy - 11,95€

Etenkin talviaikaan saatan buustata käyttämääni vartalovoidetta kauraöljyllä, jonka rasvahappo ymv. koostumus on ainutlaatuinen etenkin kuivan ihon hoidossa, auttaen paikkaamaan sen rakenteellisia puutteita esim. keramidien osalta. Aivan kuten muidenkin suuresti kuluttamieni öljyjen kohdalla, käännyn tuolloin mieluummin ruokakaupan puoleen, josta löytyy tätä nykyä myös laadukasta kauraöljyä. Levitä iholle heti suihkun jälkeen vielä hieman kostean tuntuiselle iholle tai lisää muutama tippa vartalovoiteen joukkoon.

Muita ihonhoitoon erinomaisia ruokakaupasta löytyviä öljyjä ovat esim. manteliöljy, seesaminsiemenöljy ja avokadoöljy. Kookosöljy ja oliiviöljy voi olla hyvä jättää hyllyyn, sillä ne saattavat joidenkin tutkimusten mukaan kuivattaa etenkin kuivaa ihoa entisestään.



MONITOIMITUOTE

Weleda Baby Calendula Body Cream - 8,95€

Vuosi toisensa jälkeen luottotuotteen asemastaan kiinni pitävä Weledan Calendula Body Cream on koostumukseltaan lähes identtinen monien kaipaaman Bepanthenin kanssa. Runsas hoitava koostumus pehmentää ihon karheumat ja kuivat huulet, rauhoittaa ihottumakohtia ja edistää niiden paranemista. Tämäkin vanhan kansan ihmerohtoa kehäkukkaa sisältävä voide on kertakaikkisen huikea.

Pssst! Testaa myös pehmentävänä kasvonaamiona ennen kuorintaa, jos kärsit erityisen sitkeästä pintakuivuudesta.



ETEERINEN ÖLJY


Tämä roll-on setti on ehdottomasti maailman kätevin tapa aloittaa ja nauttia aromaterapeuttisista eteerisistä öljyistä. Ei pohjaöljyillä laimentamista, ei diffuuserilla säätöä, ei annostelun selvittämistä: vain suoraan iholle rullailua missä ja milloin vain.

Settiin kuuluu neljä toistaan täydentävää eteerisen öljyn sekoitusta, jotka soveltuvat niin mielen virkistämiseen kuin rauhoittamiseen. Erinomainen ensikosketus eteeristen öljyjen maailmaan tai vaihtoehto muuten vaan mukavuudenhaluiselle.






HYÖNTEISKARKOTE

MozziWatch hyönteissuihke - 13,99€

Heittämällä kärkeen jo heti ensimmäisen käyttökerran myötä, nostaen luonnollisten hyönteiskarkotteiden riman korkealle! Ennen karkotteen laittoa piinanneet hyttyset eivät yrittäneet pistää kertaakaan suihkutuksen jälkeen. Karkotteen luvataankin pitävän hyttyset loitolla useita tunteja, sekä tehoavan myös jossain määrin paarmoihin ja punkkeihin.

Sitruunaeukalyptusöljyyn perustuva MozziWatch karkote tuoksuu meidän talouden neniin jopa yllättävän miellyttävältä, joskin yksi mökkiläisistä kuvaili tuoksua "hieman kehnoksi hajuvedeksi".


HOITOVOIDE

Flow Cosmetics Wonder Balm - 23,00€

Kesäaikaan hyönteisen puremia viilentävän, rauhoittavan ja paranemista nopeuttavan Wonder Balmin käyttökausi jatkuu saumattomasti talveen asti, sen eukalyptuksisen tuoksun tehotessa myös tukkeutuneen nenän avaamiseen.

Testasimme mökillä yhdelle puolelle Flown Wonder Balmia ja toiselle synteettistä viilentävää hyönteispuremageeliä, emmekä huomanneet eroa välittömässä helpottavassa tehossa. Pitemmän päälle Flow kuitenkin vie voiton ylivertaisella parantavalla ja hoitavalla vaikutuksellaan. Ihmekkös, että muksutkin osaavat jo oma-alotteisesti pyytää "sitä hyttysvoidetta" satunnaisiin pistoihinsa.




AURINKOVOIDE

Vaalealle iholle: Alga Maris spf 30 vartalovoide - 24,90€ 19,91€

Tämäkin kestosuosikki on ollut käytössämme useamman kesän. Miellyttävä mieto kookosinen /vaniljainen tuoksu, erinomainen levittyvyys ja jälleen kerran "päästä varpaisiin koko perheelle" toimivuus ovat tekijöitä, joiden vuoksi Alga Mariksen spf 30 voiteesta on tullut meidän suosikki.


Tummemmalle iholle: Biosolis spf 30 Melt-In Cream - 28,95€ 20,27€

Vaikka fysikaalisia aurinkovoiteita markkinoidan vallan sanoin "ei jätä ihoa valkoiseksi", on totuus valitettavasti se, että tämä pätee vain vaaleilla ihosävyillä. Mitä tummempi tai ruskettuneempi iho, sitä vahvemmin myös aurinkovoiteen vaaleus alkaa tulla näkyviin. Pahimmillaan jälki taittaa siniseen tai harmaaseen ja ymmärrän täysin, ettei niiden käyttö tunnu luontevalta.

Biosoliksen spf 30 Melt-In Cream on öljypohjainen ja sävytetty keltaiseksi, jolloin huomaamattomuus ulottuu taas hieman pitemmälle ihojen tummuudessa. Keltainen sävy takaa sen, ettei mahdollinen aurinkovoiteen kuulto ainakaan näytä häiritevän viileältä.

Lue lisää: Luonnonkauniin megalomaanin aurinkovoidekirjasto


AFTER SUN

Alga Maris After Sun emulsio - 18,90€ 15,12€

Aivan super ihana kesäajan kosteusemulsio, joka toimittaa nimensä omaisesti myös after sun tuotteen virkaa runsaiden antioksidanttien ansiosta. Todella ohut koostumus tuntuu iholla viileältä, imeytyy ihoon sukkelaan ja rauhoittaa esim. auringon valosta ärtynyttä ihoa.

Lue lisää: Luonnonkauniin megalomaanin aurinkovoidekirjasto





HAJUVESI

En millään osannut valita yhtä hajuvettä ylitse muiden, sillä mieltymys on vahvasti kytköksissä omaan mielentilaan, millaista oloa haluaa korostaa tai mahdollisesti hillitä. Tämä kolmikko on kuitenkin vakiinnuttanut paikkansa peilikaapissani ja täydentävät toinen toisiaan täydellisesti.

Rauhoittava: Elixirs & Co Les Fleurs de Bach Harmonie - 32,00€

Ensimmäinen todellinen luonnollisten hajuvesien ihastukseni on aromaterapeuttisia Bachin kukkatippoja sisältävä, rauhoittava ja mieltä tyynnyttävä Harmonie hajuvesi. Todella helposti ylikierroksille ajautuvaa mieltäni vetää puoleensa kaikenlaiset rauhoittavat tuoksut (laventelia lukuunottamatta).

Harmoniessa rauhoittumisen tunnetta tukee lohduttava vanilja, jota raikastaa hedelmäiset tuoksut. Kokonaisuus on tyyni ja kannustava, hermostoa rentouttava. Huomaan huokaisevani helpotuksesta joka kerta tätä suihkautessani.


Voimaannuttava: Abel Pink Iris - 6,00-118,00€

Kuvailin taannoin Pink Irista voimaannuttavana, vahvan naisen viettelevänä tuoksuna, jossa yhdistyvät kevyemmät kukkaiset jasmiinin, ruusun ja iiriksen, sekä täyteläisemmät vaniljan, myskin ja sichuan pippurin tuoksu. Tätä säästelen niihin hetkiin, kun haluan tuntea itseni erityisen itsevarmaksi. En ihmettele lainkaan, että tämä pinkaisi lanseerauksensa jälkeen Suomessa Abelin suosituimmaksi tuoksuksi.

Lue myös: Pink Iris - pullollinen viettelystä


Ilahduttava: Unique Fiona - 5,00-69,00€

Kesäiltojen kepeän kukkainen ja hedelmäinen tuoksu, jossa on juuri oikeanlainen tasapaino makeutta ja raikkautta. Raikkauden tuoksuun tuovat meloni, appelsiini ja persikka, kun taas täyteläisen makeana tekijänä kokonaisuudessa toimii hippusellinen kinuskia. Aivan valloittava! Kesäkauteen riittää mainiosti parin millilitran tuoksunäyte.





KYNSILAKKA

Avril vahvistava kynsilakka - 4,90€

Jos olet seurannut Luonnonkaunista pitempään, tiedät, että tämä on yksi ainoita käyttämiäni kynsilakkoja, jota myös pullotetuksi taikuudeksi kutsun. En nimittäin voi mitenkään käsittää, mitä ihmeainetta tämä Avrilin kovettava kynsilakka sisältää, kun se saa jopa minun valtoimenaan liuskottuvat kynnet pysymään kasassa jopa säännöllisen epäsäännöllisellä lakkaamisella. Samalla vaaleanpunertava lakka myös tasoittaa kynnen sävyä ja tekee pinnasta siistin ja kiiltävän.

Samaisella lakalla kasvatin myös ennätyspitkät hääkynteni pari vuotta sitten. Kuka mitään rakennekynsiä tai geelilakkauksia enää kaipaa, kun on olemassa Avril.

Kynsilakanpoistoainetta käytän ani harvoin, ja kun sitä käytän, on kynsilakanpoistoainekin Avrililta.




Seuraavalla kerralla Parhaat kautta aikojen -sarjassa vilkaistaan hiustuotteita, ja samalla koko sarja tulee päätökseen. Mitäpä luulet, löytyykö meiltä samoja suosikkeja?



'


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

  1. Mä olen käyttänyt Rimitan dödöä nyt kesäkuusta asti ja se on ihan huippu hyvä. Sensitivenkin ostin Sokoksen alesta. Sitä en ole vielä testannut.
    Luonkosin vartalovoidepalasta ja minusta ei tullut ystäviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että löysit Rimitan deosta pysyvän vaihtoehdon! 😊 Luonkosin kakut on niin erilaisia käyttää, että jakavat varmasti mielipiteitä. Mutta niin saakin olla 😊 Tökkikö sulla palan levitys vai joku muu?

      Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.