30. syyskuuta 2020

Ihanimmat luonnolliset käsidesit

 Julkaisu sisältää mainoslinkkejä
Teksti ja kuvat: Ann-Christine MäkeläMe olemme Luonnonkauniin porukalla aivan hullaantuneet käsideseistä. Käsideseistä - mitä?

Kyllä, luonnollinen käsidesi voi toden totta aiheuttaa hullaantumista. Luonnonkosmetiikka-alan valmistajien luonnolliset käsidesit ovat nimittäin poikkeuksetta ihanan tuoksuisisia, hoitavia, eivätkä kuivata käsiä kuten perinteiset jytymmät käsidesit.

Vaikutus on kuitenkin aivan yhtä tehokas. Kun hintatasokin ulottuu jopa markkinoiden edullisimpiin, emme keksi ainuttakaan syytä, millä luonnolliset versiot jäisivät alakynteen!


Luonnollinen käsidesi on tehokas

Luonnolliset käsihuuhteet ja -suihkeet ovat aivan yhtä tehokkaita kuin ns. perinteiset, synteettisiäkin ainesosia sisältävät käsidesit. Niin synteettisten kuin luonnollisten käsidesien teho perustuu alkoholiin, joka tuhoaa virukset ja bakteerit, kunhan etanoli- eli alkoholipitoisuus kohoaa riittävän korkeaksi. Koronaviruksen kohdalla raja-arvoksi on annettu 62%. Kaikki tämän listauksen tuotteet sisältävät vähintään 70% alkoholia.

Vaikuttava aine ja periaate on siis tismalleen sama. Luonnollisista käsideseistä puuttuu kuitenkin monelaiset, desinfioimisen kannalta turhat aineosat. Tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset synteettiset geelinmuodostajat ja imeytymistä tehostavat PEG-yhdisteet, jotka saattavat ärsyttää herkkää ihoa.


Kuluttajille myytävissä desinfioivissa tuotteissa alkoholipitoisuus ei saa ylittää 80%, minkä vuoksi mm. käsideseissä nähdään erilaisia loppuosan täyttäviä ainesosia. Ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen, mutta tuo jäljelle jäävä 20-30% voi olla hyvin merkittävässä roolissa käsien ihon hyvinvoinnin kannalta.

Alkoholin kylkeen luonnollisissa käsideseissä lisätyt kosteuttavat ainesosat ja kasviuutteet todella hellivät ihoa, ja kädet jäävät käsien desinfioinnin jälkeen miellyttävän kosteutetun tuntuisiksi.

Lupaamme, ettet halua enää näiden testaamisen jälkeen palata vanhaan. Näiden käyttö on suorastaan miellyttävää!Frantsila Luonnon käsidesi
Suihke 50ml / 9,10€. Saatu testiin.

Frantsilan käsidesiin on valikoitunut kotimaisen alkoholin ohelle tukku antimikrobisia ja ihon puolustuskykyä tukevia Frantsilan oman puutarhan yrttiuutteita sekä eteerisiä öljyjä: auringonhattua, siankärsämöä, kehäkukkaa, palmarosaa, teepuuta, laventelia, timjamia ja appelsiinia. Kosteuttavuutta seokseen tuo sekä aloe vera että glyseriini.

Kepeän yrttinen tuoksu. Kotimainen.


Evolve Keep Calm & Spray On (raikkain tuoksu!)
Pumppu 100ml / 12,90€ & 30ml / 5,90€. Saatu testiin.

Minimalistisen tyylikäs, hurmaavan tuoksuinen ja luomulaatuinen vaihtoehto, jota on saatavilla kahdessa koossa. Leikkisästi nimetty Evolven käsidesi sisältää mm. bergamotin eteeristä öljyä, joka on sitruksista poikkeuksellinen, mieltä tyynnyttävä. Sisältää luomulaatuisen alkoholin lisäksi ihoa kosteuttavaa glyseriiniä.

Kurkkaa myös matkakoko.Less is More Hand Sanitizer (kaunein!)
Suihke 100ml / 19,90€

Tämä vaalea lasipullo on ehkäpä kaunein koskaan valmistettu käsidesi ja lisäksi luomulaatuisista raaka-aineista valmistettu. Koostumus on poikkeuksellisen hoitava, sisältäen niin kosteuttavaa glyseriiniä, aloe veraa kuin probioottisia, fermentoituja ihoa helliviä raaka-aineita. Lähes hajuvesimäinen miellyttävä ja raikas tuoksu tulee lehmuksen kukista ja eteerisistä öljyistä.


Fiini Naturally käsidesi (raikkain tuoksu!)
Reikäkorkki 150 ml / 9,90€

Nestemäisessä käsidesissä alkoholipohjaan hoitavuutta tuovat kosteuttava glyseriini, sekä ihoa rauhoittava ja kosteuttava kaurauute. Tuoksua käsidesiin tuo mieltä virkistävä rosmariiniuute, jota kaikki lähipiirissä kokeilleet ovat kehuneet ja huokailleet ihastuksesta.

Erinomainen mukana kannettava vaihtoehto muovipullon ansiosta. Kotimainen.Ole Hyvä desinfioiva käsihuuhde (myös hajusteeton!)
Pumppu 350 ml / 13,50 €

Ylivoimaisesti joukon edullisin käsidesivaihtoehto, joka toisen valtavan plussan ekologisesta täyttäpussivaihtoehdosta sekä vielä kolmannenkin hajusteettomasta vaihtoehdosta. Kookas pumppupullo on riittoisa vaihtoehto esim. kotiin tai toimistolle.

Saatavana kolmella eri tuoksuvaihtoehdolla: piparminttu, sitruuna sekä hajusteeton. Kotimainen.


Ole Hyvä desinfioiva käsihuuhde täyttöpakkaus (edullisin!)
Täyttöpussi 500 ml / 16,50€

Yes, yes, YES! Puolenlitran täyttöpussista riittää käsihuuhdetta niin kotona asuvaan isoon pulloon kuin pieniin matkakokoisiin pakkauksiin. Ekologinen ja äärimmäisen edullinen vaihtoehto. Ei kaipaa enempää perusteluja. Loistavaa Ole Hyvä!

Saatavana kolmella eri tuoksuvaihtoehdolla: piparminttu, sitruuna sekä hajusteeton. Kotimainen.Millainen annostelu olisi eniten omaan mieleesi? Suihke, kaatonokka vai pumppu?


Atopik Sensitive käsidesi
Reikäkorkki 200 ml / 14,90€

Herkän ihon luonnonkosmetiikkaa valmistava Atopik toi keväällä valikoimiinsa myös käsidesin, joka sisältää Atopikille tyypilliseen tapaa kuivaa ja herkkää ihoa hellivää kaurauutetta. Käsidesissä käytetty glyseriini myös kosteuttaa ihoa. Piparminttupurkkaa muistuttava tuoksu tulee piparminttuöljystä.

Pakkauksensa puolesta todella hyvä kaivattu "keskikoko", runsaasti liikkeellä olevan mukana kannettavaksi. Kotimainen.


BYBI Clean Hands
Suihke 30 ml / 6,90€

Näemme tämän pikkiriikkisen ja suloisen vaaleanpunaisen käsidesisuihkeen erityisesti opiskelijoiden ja nuorten mukana kulkevana käsidesinä. Jos talouden teinejä on vaikea saada löträämään käsidesillä, saattaa tämä olla todellinen game changer. Sopii myös muille söpöjä juttuja fiilisteleville, tietenkin!

Kosteuttava koostumus on hellä käsille ja laventelinen kukkaistuoksu rentouttaa mieltä. Jykevä pinnoitettu lasipullo kestää myös laukun töyssyjä.Käsideseillä on tärkeä paikkansa tilanteissa, joissa käsien peseminen ei ole mahdollista. Muistathan kuitenkin, että kaikista tehokkain tapa puhdistaa kädet, on pestä ne vedellä ja saippualla. Vesipisteen uupuessa, pidäthän huolta käsihygieniasta käsidesien riittävällä käytöllä. Näillä se on ainakin mukavaa!

Lue myös: SOS käsiä kuivaa! Parhaat vinkit kuiville käsille


Kuten Evolve sen sanoi:

Keep Calm and Spray On!PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.