31. maaliskuuta 2020

SOS käsiä kuivaa! Parhaat vinkit kuiville käsille

Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä.

Minulta toivottiin vähän aikaa sitten vinkkejä kuivien käsien hoitoon niin hellävaraisien käsisaippuoiden kuin parhaiden käsivoiteiden muodossa. Nämä vinkit ovat varmasti kaivattuja ihan kaikissa kodeissa, joten tässä sitä ollaan! Pelastetaan kädet kuivuudelta, yksi käsipari ja pesukerta kerrallaan.

Tämän postauksen kuvat on ottanut ehkä maailman suloisin assistenttini ikinä - kuusivuotias kotieskarilainen, joka oli niin kovin innoissaan päästessään oikein luvan kanssa käyttämään aina niin houkuttelevaa järkkäriä. Jos haluat, voit käydä ihastelemassa hänen keskittynyttä touhua voi käydä vilkaisemassa Luonnonkauniin IG-stooreissa. Mutta mites nämä kuvat? Lapsen huolettomat ja leikkisät rajaukset ovat itseasiassa aivan täydellisiä, eikö vain? Taisinpa oppia häneltä juuri jotain tärkeää.

Kuten ehkä muistatkin, on oma ihoni äärimmäisen herkästi kuivuva atopiataustan vuoksi. Sanoisinkin olevani oman elämäni asiantuntija mitä tulee kuivien käsien hoitoon. Ei ehkä imartelevin titteli, mutta kovin opettavainen ja hyödyllinen sellainen. En nimittäin tätä nykyä enää kärsi kuivista käsistä lainkaan, ja tälläkin hetkellä vain silloin tällöin hetkellisesti.

Seuraavat kolme kohtaa on listattu tärkeysjärjestyksessä, ja jo pelkästään ensimmäisen seuraaminen saattaa ratkaista tilanteen. Etene tarvittaessa kohta kerrallaan. Viimeistään koko kolmikon seuraaminen ratkaisee tilanteen, mikäli kyse on tavallisesta rasituksesta johtuvasta käsien kuivuudesta.Vaihda hellävaraiseen käsisaippuaan

Aivan kuten kasvojenkin kanssa, kuivattaa liian voimakas pesuaine myös käsien ihon, etenkin tiheästi käytettynä. Varmista, ettei käsisaippuasi pesevä ainesosa ole mikään sulfaatti (sulphate) ja harkitse palasaippuan vaihtamista tilapäisesti nestemäiseen. Muistathan, että käsisaippua on myös iholle hellävaraisempi ja puhdistuksessa tehokkaampi vaihtoehto kuin käsidesi.


Meidän vakkarikäytössämme ovat jo vuosikaudet olleet sulfaatittomat Organic Shopin valtavat 500ml käsisaippuapönikät, lapsiperhe kun olemme ja käsisaippuaa kuluu suuret määrät. Pidän itse etenkin tuoksuista Granaattiomena, sekä Ruusu-Persikka, mutta valikoimaan kuuluu myös pidetyt Aloe-Maito sekä Minttu-Jasmiini vaihtoehdot. Plussaa edullisuudesta; puoli litraa maksaa 4,50€.

Organic Shopin lisäksi muita sulfaatittomia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Avrilin käsisaippuat, Neal's Yard Remediesin hiilineutraalit käsisaippuat, joista etenkin Bee Lovely on symppis vaihtoehto, sekä erityisen hoitava Laveran Basis Sensitive käsisaippua.

Ns. voidepesua en suosittele tällaisina aikoina, sillä saippuan teho perustuu virusten ja bakteerien proteiinikuoren hajoittamiseen pintajännityksen rikkomalla, ja sen kautta bakteerin ja viruksen inaktivoimiseen. Normaaleissa kotioloissa tilanne on toinen.Miksei myös pumpullinen kasvovoide sopisi?


Kosteuta kädet heti pesun päätteeksi

Nyt kun käsien iho on pesun jälkeen vielä vedestä kostea, tulee toimia ripeästi. Kuivaa kädet mahdollisimman pehmeään käsipyyhkeeseen (kokeile esim. puuvillaista t-paitaa froteen sijaan) ja voitele ne välittömästi pienellä määrällä kevyttä käsi- tai vartalovoidetta. Voide paitsi pitää ihon pehmeänä, myös estää kosteuden haihtumisen ihosta.

Aseta haluamasi käsi- tai vartalovoide lavuaarin reunalle, jotta se on aina helposti ulottuvissa ja muistuttamassa kosteuttamisesta. Erityisesti pumppupullolliset voiteet pitävät voitelukynnyksen matalana. Käsi- tai vartalovoide - aivan sama - sisältö on käytännössä täysin samaa. Meillä lapsia muistuttamaan laitettiin kaapista kaivamani, hajusteeton ja nopeasti imeytyvä Neal's Yard Remediesin Starflower kasvovoide. Oli valitsemasi voide mikä hyvänsä, imeytyy se nopeammin, kun levität pienen määrän vielä hieman nihkeille käsille.

Hyviä pumppupullollisia vaihtoehtoja ovat huumaavan hyvän tuoksuiset Evolven vartalovoiteet, joista etenkin African Orange tuoksuu unelmalta, saman herkun kuvauksen lunastava virolaisen Joikin Pink Grapefruit vartalovoide, sekä tietenkin Neal's Yard Remediesin hiilineutraalit vartalovoiteet, jotka ovat ah niin tyylikkäät. Meillä lavuaarin reunalla nököttää tällä hetkellä Madaran Ocean Love käsivoide, jonka pakkauksesta reilut puolet on tehty meristä kierrätetystä muovista.

Illan rauhoittaa hemmotteleva käsihoito

Mikäli kätesi ovat tällä hetkellä jo hyvin kovassa kunnossa, kannattaa niille suoda hetki erityistä rakkautta ennen nukkumaanmenoa. Toista tarvittaessa pari kertaa viikossa, tai hyödynnä viimeistä kohtaa käsinaamiona joka ilta.


Rakkautta kuiville käsille -käsihoito

1 Kuori kädet suihkun jälkeen millä tahansa mekaanisella kuorinnalla tai esimerkiksi kahviporoista tai sokerista sekoitetulla DIY-kuorintasekoituksella (vältä suolaa, koska se voi polttaa kuivalla iholla). Hiero kuorinta käsiin hellästi, jynssätä tai painaa ei tarvitse, ja huuhtele huolellisesti.

2  Imeytä kämmenselkiin muutama tippa kosteuttavaa kasvovettä tai hoitonestettä painelevin liikkein. Kerrosta tarvittaessa.
3  Hiero välittömästi edellisen kohdan jälkeen käsiin runsasta öljypohjaista käsivoidetta. Jos omistat puuvillakäsineet, voit pukea ne yöksi, mutta myös esimerkiksi väljät sukat toimivat yhtä hyvin!
Myös kasvovettä voi imeyttää kuiviin käsiin ja viimeistellä runsaalla voiteella.


Tulethan kertomaan, miten käsiesi kävi!


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.