27. maaliskuuta 2020

Luonnonkaunis meikkikoulu osa 1: kaikki meikkipohjista

Kaupallisessa yhteistyössä House of Organic
Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä
Teksti ja kuvat: Ann-Christine MäkeläIntoa riittää jälleen kerran, sillä tänään potkaisemme käyntiin koko vuoden jatkuvan, toivotun, sekä kovin odotetun Luonnonkaunis meikkikoulun, jonka osissa perehdytään oikein ajan kanssa meikkaamisen eri osa-alueisiin.

Luonnonkauniin meikkikoulussa käymme tietysti läpi erilaisia meikkitekniikoita ja -tietoa, mutta teemme sen Luonnonkauniille tyypillisesti vastuullisella twistillä. Luonnonkaunis meikkikoulussa käytämme nimittäin mahdollisimman lähituotettuja, Euroopan sisältä tulevia meikkejä, opettelemme löytämään juuri itselle toimivimmat tuotteet, sekä välttämään hutiostoksia. Lisäksi käymme läpi etenkin niitä tekniikoita ja monipuolisia tuotteita, joilla itse tuotetta kuluu mahdollisimman vähän, upeudesta tinkimättä.

Lopputulos on siis vastuullinen, kaunis ja raikas - luonnonkaunis.

Jokainen Luonnonkaunis meikkikoulu -osa julkaistaan täällä sivuston puolella runsaalla infopläjäyksellä, jonka opit demotaan Luonnonkauniin IG:n stooreissa videomuodossa. Löydät videopätkät myös IG-tilin kohokohdista ja kaikki sivuston meikkikoulu-julkaisut osiosta Luonnonkaunis meikkikoulu. Opettele siis rauhassa ja palaa aina tarvittaessa Luonnonkauniin pariin kertaamaan tarvitsemasi osan oppeja.


Luonnonkauniin meikkikoulun kanssajärjestäjänä toimii mieletön House of Organic, joka tarjoaa kaikille meikkikoululaisille -15% alennuksen verkkokauppaansa koodilla "meikkikoulu".Luonnonkauniin meikkikoulun ensimmäisessä osassa perehdymme meikin perustaan, eli kullekin imartelevan meikkipohjan tekemiseen. Puhumme sekä oikean meikkipohjatuotteen valinnasta, sille sopivasta pohjustuksesta, sekä meikkipohjatuotteen oikeaoppisesta levityksestä.

On hyvä pitää mielessä, että kaunis meikkipohja antaa ihon näyttää iholta, mutta siistityltä ja hehkeältä sellaiselta. Meikkipohjaan kannattaa suhtautua nimensä mukaisesti sinä pohjana, jolle lähdemme rakentamaan muuta meikkiä, peitevoiteineen, valoineen ja väreineen, mitä ikinä haluammekaan sille lisätä.


Muistathan myös lukea muut jo julkaistut osat:
MINKÄ MEIKKIPOHJAN VALITSEN?

Aloitetaan koko meikkipohjaprokkis tietysti kaikista perustavanlaatuisimmasta tekijästä, eli meikkipohjatyypin valinnasta. Mistä tiedän, mikä toimii parhaiten juuri minulla ja vastaa odotuksiani?

Pääpiirteittäin meikkipohjat voidaan jakaa jauhemaisiin ja voidemaisiin meikkipohjiin. Toisistaan niiden sopivuuden itselle erottaa ennen kaikkea omat mieltymykset, mutta sen lisäksi muutama muu puntaroimisen arvoinen tekijä:


VOIDEMAISET MEIKKIPOHJAT

...voivat olla erityisen hoitavia ja kosteuttavia, sopien etenkin kuivalle, pintakuivalle tai ikääntyvälle iholle. Voidemaisiin meikkipohjiin lukeutuu meikkivoiteiden lisäksi asteittain keventyen lueteltuna CC-voiteet, BB-voiteet, sekä sävytetyt päivävoiteet ja aurinkovoiteet. Lopputulos vaihtelee mehevän kuulaasta mattaan, tuotteesta ja valitusta viimeistelystä riippuen. Levitys ja sävyvalinta vaatii erityistä tarkkuutta, mutta oikean sävyn löytyessä, tekee voidemainen tuote ihosta heleän kauniin ja luonnollisen.


JAUHEMAISET MEIKKIPOHJAT

...eli ns. meikkipuuterit ja mineraalimeikkipohjat, ovat erityisen monipuolisia ja anteeksiantavia, sopien täydellisesti aloittelijalle. Esimerkiksi mineraalimeikkipohjien (joihin tässä julkaisussa keskitymme) pysyvyys on aivan omaa luokkaansa, eivätkä karkaile iholla kuten monet meikkivoiteet, tehden siitä hyvän vaihtoehdon esim. rasvoittuvalle iholle. Kuiva iho puolestaan saattaa kuivua entisestään kuivasta jauhemaisesta pohjasta, ellei pohjaa viimeistele kosteuttavalla suihkeella.
Kaikkiin meikkipohjiin pätee lisäksi sama hyvä nyrkkisääntö: mitä ohuempi pohja, sitä pysyvämpi meikki. Jos kaipaat lisää peittävyyttä, kannattaa paksun ja peittävän koostumuksen sen sijaan panostaa meikkipohjan yhdistämistä korjaussävyihin sekä paikallisiin peiteaineisiin. Palataan näihin tarkemmin seuraavassa sarjan osassa!


NÄISTÄ ON HYVÄ ALOITTAA

Lily Lolo mineraalimeikkipohja

Lily Lolon mineraalipuutereiden lyömätön etu on erityisen laaja sävyvalikoima, josta löytyy vaihtoehtoja niin tummuusasteiden kuin pohjasävynkin osalta. Sävyvinkkejä saat Lily Lolon sävykartasta, jonka lähtökohtana voit pitää esimerkiksi sävyä Blondie, joka on myydyin sävy Suomessa. Viimeistely on matta, jotta voi halutessaan heleyttää viimeistelyllä (skrollaa alas!).Kotimaisen Flow kosmetiikan klassikko on mineraalipuutereiden pigmenttisyyden ja samettisen levittyvyyden aatelistoa. Valitse tämä, jos kaipaat mahdollisuutta erityisen peittävään lopputulokseen tai oikotien kerrostamisen tarpeeseen.Edullisten meikkivoiteiden kärkisijaa pitää vuosienkin jälkeen Avrilin meikkivoide, joka on koostumukseltaan helposti lähestyttävä, ei erityisen kuulas, eikä täysin mattainenkaan. Sävyvalikoimasta löytyy nykyään seitsemän vaihtoehtoja (vaaleimmat kallistuvat viileään). Huomaa, että meikkivoide on kevyesti hajustettu.Kotimaisen Korennon kiinteä, mutta sormien lämmöstä sulava meikkivoide on erittäin hoitava ja jättää hyvin kuulaan viimeistelyn iholle. Sävyvalikoimasta löytyy erityisen onnistuneet, vain inasen viileät tai lämpimään taittavat vaaleat sävyt, jotka vastaavat hyvin ihon luontaisten pohjasävyjen yleisimpiä taittoja.Kevyemmistä ja kosteuttavista BB-voiteista Lily Lolo on erityismaininnan arvoinen, sillä sen sävyistä löytyy mm. poikkeuksellisen vaalea sävy, joka sopii vaaleimmista vaaleimmillekin. Kevyt ja kosteuttava koostumus on myös ihanteellinen ikääntyvälle iholle, sekä heille, jotka haluavat tasoittaa luonteisesti hyväkuntoista ihoaan.


Alga Maris spf 30 sävyttävä aurinkovoide

Meikkivoiteen korvaavien sävytettyjen aurinkovoiteiden kärkeen lukeutuvan Alga Mariksen sävyttävät aurinkovoiteet ovat tuoteryhmänsä parhaiten työstettäviä. Levitä runsaampi kerros sormin täyden 30 suojakertoimen takaamiseksi tai käytä kevyemmin meikkivoiteen tavoin esim. siveltimellä levitettynä. Joukossa uusi erittäin vaalea sävy!Uusi Madaran meikkivoide hurmaa poikkeuksellisen kosteuttavalla ja hyvin levittyvällä koostumuksellaan, jonka viimeistely on mehukkaan kuulas. Sävyvalikoima kerää ihastusta niin erittäin vaaleilla kuin hyvin tummilla sävyillä, sekä kaikella siitä väliltä. Sisältää suojakertoimen 15.Madaran meikkivoidetta muistuttava, hyvin kosteuttava, mutta aavistuksen kevyempi City CC on monen kesäsuosikki. Sävyvalikoima on harmillisen suppea, mutta moneen venyvä. Sisältää suojakertoimen 15.


Hillityn kuulas lopputulos on monen makuun helpommin lähestyttävä ja koostumukseltaan muita vertailun meikkivoiteita paksumpaa. Levittyy kauniisti hyvin kosteutetulle iholle, jolle jättää kevyttä pettoa. Valikoiman vaalein sävy on poikkeuksellisesti keltapohjainen - sävy, joka on usein hankala löytää. Huomaa, että meikkivoide on hajustettu.
SÄVYN VALINTA

Kun koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan mielenkiintoisin tuote on löytynyt, lähdetään etsimään omalle iholle oikeaa sävyä. Sävyn valinnassa huomioidaan paitsi sävyn tummuusaste, myös oikea pohjasävy: lämmin/keltainen, neutraali, kylmä/punertava tai oliivi/vihertävä-rusehtava.

Toisinaan koostumukseltaan tai tyypiltään mieluisammasta tuotteesta ei yksinkertaisesti löydy itselleen sopivaa sävyä. Ei ole lainkaan poikkeuksellista, että niin sanotun täydellisen sävyn löytämiseksi joutuu vuodenaikojen vaihdellessa sekoittamaan kahtaa sävyä keskenään, mutta ellei tämäkään ratkaise asiaa, kannattaa suosiolla siirtyä seuraavaan tuotteeseen.


SÄVYN TUMMUUS

Testaa meikkivoideen sävy aina leukaluulle ja kokeile useampaa sävyä joko vierekkäin tai kasvojen molemmille puolille vertailtavaksi. Meikkivoide saattaa joskus hapettua, eli oksidoitua levityksen jälleen, jolloin sävy voi tummua voimakkaimmillaan jopa pari astetta. Anna siis meikkivoiteen tekeytyä hetki ja arvioi vasta sitten sävyn sopivuus. Jauhemaiset pohjat eivät hapetu, mutta etenkin mineraalipuutereiden kanssa sävyä kannattaa arvioida sävyä kerrostaen: yksi kerros antaa parikin tummuusastetta anteeksi suuntaan ja toiseen, mutta useampi kerros paljastaa totuuden!

Vertaa sävyä myös kaulaan, dekolteehen ja koko kasvoille - mikä sävy toimii parhaiten kokonaisuuteen? Meikkivoiteen ei kuulu tehdä kasvoja vaaleammaksi/tummemmaksi, vaan valoa/lämpöä tuodaan muilla meikkituotteilla niin halutessaan. Jos kasvot ovat kuitenkin muuta ylävartaloa vaaleammat tai tummemmat, voi kokonaisuutta tasapainottaa sävyvalinnalla. Esimerkiksi itselläni kasvot ovat astetta tai jopa kahta tummemmat kuin kaula ja dekoltee; vähääkään liian tumma meikkivoide näyttää katastrofilta!


Yllä vasemmalta oikealle: 1 Evolve Climate Veil Light-Medium / 2 Avril Porcelain / 3 Dr. Hauschka Macadamia / 4 Madara Skin Equal 20 / 5 Korento voidemainen Cool 02 / 6 Lily Lolo BB Fair.


IHON POHJASÄVY

Kaikista meikkivoiteista ei ole saatavilla erilaisia pohjasävyvaihtoehtoja, mutta sävyt saattavat silti taittaa suuntaan tai toiseen. Pohjasävyn määrittäminen voi olla todella haastavaa, joten sanottakoon heti alkuun, että mikäli et millään osa sanoa mihin kallistut, valitse neutraali. Neutraalilla sävyllä harvoin menee pieleen, vaikka iho hieman taittaisikin suuntaan tai toiseen. Tärkeintä on huomioida, ettei meikkivoide näytä omaan ihoon verrattuna liian keltaiselta/selkeästi punertavalta. Tämä selviää usein vain kokeilemalla (sävyn nimitys ei välttämättä kerro totuutta), sillä sävy muuttuu aina ympäristönsä mukaan.

Huomaa myös, että kasvojen punoitus ei ole sama asia kuin punapohjainen iho! Myös kellertävä iho voi punoittaa tai kärsiä couperosasta, eivätkä kaikki punapohjaiset ihot punastele erityisemmin. Tarkkaile siis mieluummin kaulaa/dekolteeta/käsivarsia pohjasävyä määrittäessäsi. Esimerkiksi oma ihoni on viileä, eli punapohjainen, mikä näkyy hentona vaaleanpunertavuutena. Hyviä havainnollistavia valokuvia eri pohjasävyistä löytyy täältä.

Tarkista sävy aina myös päivänvalossa! Kodin tai kauppojen kellertävät lamput ja loisteputket saattavat nimittäin saada meikkipohjan sävyn näyttämään hyvin toisenlaiselta. Ns. valkoinen päivänvalo on valoista paitsi neutraalein, myös armottomin, ja siksi paras apu värin määritykseen. Päivänvalo ja sitä imitoiva kirkasvalolamppu ovatkin siksi lisäksi parhaat meikkivalot.

IHON OIKEA POHJUSTUS

Onnistunut meikkipohjan levitys lähtee aina hyvin kosteutetusta ihosta ja meikkipohjaan sopivasta ihonhoidosta. Viimeistään nyt on aika hyvästellä harhaluulo siitä, että meikin alle aamuisin levitettävien ihonhoitotuotteiden tulisi imeytyä ihoon täysin. Näin ei nimittäin suinkaan aina ole!

Meikkivoiteiden kanssa riittävää kosteutusta ei voi painoittaa liikaa. Iholle saa jäädä ihonhoitotuotteista hieman tahmaisen liukas pinta, jolle voidemainen meikkipohja liukuu ja levittyy kauniisti. Kuivalla ja mattaisella iholla myös meikkivoide imeytyy ja kuivuu lähes välittömästi, jolloin lopputulos saattaa olla mattainen ja paksuhko, tai ns. kakkuuntua. Liiallista kosteutusta ei ole olemassakaan, mutta liiallisen öljyisyyden paljastaa puolestaan iholla liukuva ja lainkaan asettuva meikkivoide. Tähtää näiden väliin! Kokonaisuus ratkaisee sopivan yhdistelmän ja juuri sopiva tasapaino saa meikkivoiteen sulautumaan ihoon saumattomasti.

Aloita ihon kosteuttaminen kosteuttavalla kasvovedellä, jota painelet ihoon muutaman kerroksen. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Evolve Daily Defence kasvosuihke, uudistunut Madara Comforting Toner, BYBI Mega Mist tai kotimainen Senja Nordic Nectar hoitoneste, ja yhdistä se esimerkiksi kosteutta sitovaan best of the best Evolven hyaluronihapposeerumiin. Kiireisiin aamuihin näppärä vaihtoehto on kasvoveden ja -öljyn yhdistävä Joikin Virkistävä kasvovesi. Kunnolla kosteutettu iho on tasainen ja kimmoisa, eli täydellinen pohja meikille.

Viimeistele kasvot ihotyyppisi mukaisella kosteusvoiteella tai kasvoöljyllä, joka estää kosteuden haihtumisen iholta. Erityisen kuivaa ihoa voi tässä vaiheessa "primeroida" jopa balmeilla kuten BYBI Babe Balm tai NYRin Wild Rose Beauty Balmilla, tai tuhdilla voiteella, kuten Weledan Skin Foodilla.

Muut ihonhoitosuosikkini löydät listasta: Parhaat kautta aikojen: kasvoille


PRO TIP

lisää glowta
Runsaat balmit ja voiteet tuovat myös lisää kuulautta meikkipohjaan. Levitä ne siis joko koko kasvoille tai vain niihin kohtiin, joihin haluat erityistä kuulautta. Kuulaus on kaunista!

rasvoittuva iho
Rasvoittuvaa ihoa voi esikäsitellä rasvoittumista hillitsevillä mattafluideilla, kuten NYRin Palmarosa Mattifier tai Avrilin Mattifying Fluid. Kosteusvoidetta näillä ei kuitenkaan kannata korvata, vaan lisää päälle vielä ohut, ihotyyppisi mukainen kosteusvoide, kuten NYR Purifying Palmarosa Daily Moisture.

mineraalimeikkipuuterit
Mineraalimeikkien kanssa eduksi on meikkivoiteista poiketen mattaisempi, samettinen pohja. Älä kuitenkaan skippaa kosteutusta, vaan suosi ohuita kosteusvoiteita tai primeroi hienojakoisella sävyttömällä viimeistelypuuterilla, kuten Lily Lolon Translucent Silk.


Levitys sormin on enemmän kuin ok!


MEIKKIPOHJAN LEVITYS

Meikkipohjien levitykseen on olemassa sekalainen sakki erilaisia apuvälineitä niin meikkisienien kuin siveltimien puolelta, mutta niiden lisäksi on paitsi täysin sallittua, myös ekologisinta ja taloudellisinta levittää meikkivoiteet sormin. Sormien lämpö edesauttaa lisäksi meikkivoiteen sulautumista ihoon, eikä tuotetta mene hukkaan lainkaan.

Varsinaisista apuvälineistä puolestaan kestävin valinta on sivellin, joka kestää hyvin pestynä ja säilytettynä vuosikaudet. Muista pestä meikkivoidesivellin jokaisen käytön jälkeen, niin takaat sekä hygienisyyden että moitteettoman levitysjäljen.

Levitä meikkipohja keskeltä ulospäin haluamallesi alueelle ja häivytä tarvittaessa kaulalle asti.  Mikäli kaipaat vain hieman tasoitusta esim. kasvojen keskiosaan, on sekin täysin ok, kunhan huolehdit rajojen häivyttämisestä kohti kasvojen reunoja. Työstä meikkivoide kämmenselälle tai sormien välissä, jotta se lämpenee ja levittyy helpommin.


Oli meikkivoiteen kanssa käyttämäsi väline mikä tahansa, suosi hieman töpöttelevää, asteittain kasvoilla siirtyvää liikettä, jonka avulla vältät vetojäljet, eikä kasvoille jää rantuja.

Älä välitä tässä meikkipohjavaiheesta finneistä ja silmänalusista - ne peitetään lopuksi erikseen siihen tarkoitetulla tuotteella. Tavoite on luoda hehkeä, tasainen pohja, jota rakennetaan eteenpäin niin halutessamme. Mikäli haluat tuoda esimerkiksi silmien alle lisää valoa peiteaineella, voit jättää meikkipohjan hyvin kevyeksi tai kokonaan levittämättä niihin kohtiin.

SOPIVAN SIVELTIMEN VALINTA

Sivellintä valitessa on hyvä pitää mielessä, että mitä tiheämpi sivellin, sitä peittävämpi jälki, oli kyseessä sitten voidemainen tai jauhemainen pohja. Perinteisten littanien meikkivoidesivellinten ohella kannattaa rohkeasti kokeilla myös muunlaisia siveltimiä, jolloin lopputulos vaihtelee reilusti peittävästä aivan ohueen.

meikkivoide + tylppä kabuki

Erityisen tylpällä kabukilla tai niistä inspiraationsa saaneella tiheällä ja pyöreällä meikkivoidesiveltimellä saa aikaan peittävämpää jälkeä ja jopa kerrostettua meikkivoidetta. Käytä painelevaa/töpöttelevää liikettä. Kasvosuihkeella kostutetulla siveltimellä saat hieman ohuempaa ja sulavammin levittyvää jälkeä. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi muodoltaan täydelliset Benecos Kabuki ja Ecotools Wonder Cover siveltimet.


meikkivoide + ilmava sivellin

Yhä suositummaksi kasvaa tapa hyödyntää esimerkiksi hentorakenteista highlightersivellintä meikkivoiteen levityksessä. Tällaisella siveltimellä meikkivoidetta tai peiteainetta "hipsutellaan" hyvin kevyin ottein runsaasti kosteutetulle iholle niihin kohtiin, jotka kaipaavat hieman peittoa. Jälki on erityisen luonnollinen ja kuulas, ja henkeäsalpaavan kaunis luonnostaan hyväkuntoisella iholla. Kokeile esimerkiksi huippulaadukasta Alima Pure Highlighter sivellintä tai kookkaampaa Inika Organic Stippling sivellintä.


mineraalipuuteri + kabuki

Mineraalipuuterien kanssa peittävän meikkipohjan saa aikaiseksi vain ja ainoastaan kabukisiveltimellä, jonka tulee olla tiheä ja sopivan napakka (ei kova). Varsinaiset puuterisiveltimet kannattaa säästää viimeistelypuutereiden kevyeen levitykseen. Mineraalipuuteri työstetään kabukiin pyörittelevin liikkein, joka toistetaan kasvoilla, jolloin puuteri sulautuu iholle. Rakenna meikkipohja vähitellen useammasta ohuesta kerroksesta. Paras kabukisivellin mineraalimeikkipohjille on ehdottomasti Lily Lolon Super Kabuki sivellin.

Lue lisää: Kabukilla on väliä - mineraalipuuterin levitysKostealla siveltimellä meikkivoide levittyy helpommin ja kevyemmin.


MEIKKITUOTTEIDEN JÄRJESTYS IHOLLA

Varsinaisen meikkipohjan levityksen jälkeen herää houkutus kiinnittää pohja välittömästi, mutta stop stop stop! Malta hetki! Jos käytät meikkivoidetta, levitä iholle ennen kiinnitystä kaikki muutkin voidemaiset tuotteet. Jos taas olet puuterin käyttäjä, levitä kaikki jauhemaiset tuotteet ennen mahdollista kasvosuihketta. Näin levitys ja häivyttäminen onnistuu mahdollisimman helposti; jauhemaiset tuotteet sulautuvat parhaiten jauhemaiseen pohjaan ja voidemaiset voidemaiseen pohjaan.

Entäs jos meikkituotteiden muotoa haluaa vaihtaa kesken kaiken puuterista voidemaisiin ja toisinpäin? Onnistuu! Käytä tuolloin viimeistelypuuteria tai kasvosuihketta ns. siirtymätuotteena. Näin myös mineraalimeikkeihin voi yhdistää vaikka voidemaisen poskipunan. Tällaisen siirtymän voi kuitenkin vain tehdä kerran, joten mieti tarkkaan, missä vaiheessa se kannattaa tehdä tai kannattaako yleensäkään.
VIIMEISTELY

Lopuksi kokonaisuus viimeistellään tai kiinnitetään, miten asian ikinä haluaakin ilmaista. Voidemaisen meikkipohjan kiiltoa ehkä halutaan hillitä tietyistä kohdista, meikkivoiteen karkaaminen juonteisiin halutaan estää kevyellä kiinnityksellä, tai kuivalta tuntuvaan mineraalimeikkipohjaan halutaan kimmoisuutta ja kuultoa. Näin se tapahtuu!


MEIKKIVOITEELLE

Meikkivoide viimeistellään viimeistelypuuterilla, joka voi olla joko mattainen tai hennon kuulas. Puuteri kuin puuteri poistaa pohjasta liiallista kiiltoa, mutta vaihtoehtoja löytyy monia lähes kostean näköisen ja täysmatan väliltä. Isolla puuterisiveltimellä sipaiset puuteria nopeasti laajoillekin ihoalueille, kun taas pienellä korostussiveltimellä pääset vaivatta käsiksi esimerkiksi nenänpieliin ja silmäalusiin. Kokeile esimerkiksi Lily Lolon riittoisia viimeistelypuutereita, joista löytyy niin matta, semimatta kuin kuulas vaihtoehto.

Koko kasvoja ei suinkaan tarvitse "kiinnittää", vaan puuteroinnin voi kohdistaa vain erityistä pitoa tarvitseville ihoalueille (T-alueelle ja silmänalusille) tai kohtiin joiden kuulautta haluat hieman pehmentää (leukapielet, otsa, nenänpielet ja silmänaluset).


Jätä meikkipohja halutessasi oikein kuulaaksi!


MINERAALIPUUTERILLE

Mineraalipuuterit voi halutessaan kiinnittää tai sulauttaa ihoon millä tahansa suihkutettavalla kasvovedellä, kunhan se sisältää ns. humektantteja, eli kosteutta sitovia ainesosia kuten glyseriiniä. Tällöin suihke ei haihdu iholta välittömästi, vaan muuntaa mineraalimeikkipohjan voidemaisia meikkipohjia muistuttavan meheväksi, jonka heleys pysyy läpi päivän. Erityisen hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi alussakin mainittu Evolven Daily Defence kasvosuihke, erityisen hienojakoinen Laponien suihkutettava kasvovesi, sekä Lily Lolon oma meikkisuihke. Suihkuta kasvovettä muutaman painalluksen verran käsivarren mitan päästä, ja anna imeytyä hetken aikaa.

Kasvosuihke tekee pohjasta kuulaan, mutta jos haluat pohjasta vielä hehkuvamman, voit käsitellä meikkipohjan esimerkiksi micapitoisella Lily Lolon Flawless Silk viimeistelypuuterilla ennen kasvosuihketta.


SIISTIMINEN & KORJAAMINEN

Mikäli ihosi on rasvoittumaan taipuvainen ja meikkipohja lähtee kiiltelemään päivän mittaan, saat siistittyä meikkipohjan nätisti näin: painele kiilteleviä ihoalueita kevyesti joko nenäliinasta tai vessapaperiarkista erotellulla ohuella kerroksella, joka imee ihon rasvan itseensä, ja sipaise tarvittaessa päälle sävytöntä viimeistelypuuteria. Mukana laukussa kulkee näppärästi pressattu Benecos Translucent Powder.
NYT MEIKKIPOHJA ON VALMIS!

Siirrytään seuraavaksi IG:n puolelle katsomaan, miltä tämä käytännössä näyttää.

Kommenttiosio on lisäksi auki kaikille kysymyksille - älä arkaile pyytää apua tai neuvoja!


Muistathan, että saat Luonnonkauniin meikkikoululaisena meikkikoulun yhteistyökumppanilta House of Organicilta -15% koodilla "meikkikoulu", kaikesta täyttöä tai päivitystä vaativasta.
PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.