11. marraskuuta 2015

Kabukilla on väliä - mineraalipuuterin levitysMineraalimeikeistä puhutaan todella paljon, myös täällä Luonnonkaunis-blogissa, mutta aika vähälle huomiolle jää hyvään mineraalimeikkikokemukseen ja -pohjaan avainasemassa oleva työväline, kabuki-sivellin, joka ei ole yleisen luulon mukaan "joku ihan tavallinen sivellin siis".

Uskaltaisin väittää, että aika suuri osa mineraalimeikkejä tai "mineraalimeikkejä" kokeillut ja jälkeen tyytymätön omistaa heikkolaatuisen kabukin, joka ehkäpä tuntuu iholla epämiellyttävältä, levittää mineraalipuuterin epätasaisesti, tiputtelee karvoja ja pölläyttää puuterit miten sattuu. Ei ole juurikaan väliä, kuinka laadukas mineraalipuuteri onkaan käytössä, jos sitä yrittää levittää huonolla kabukilla.

Hyvä kabuki on tiheä, mutta tuntuu iholla pehmeältä ja harjakset ovat tiheyteen nähden lyhyenpuoleiset. Tiheytensä ansiosta sivellin sulkee itseensä siihen pyöritetyt puuterit, ja levittää sitä sitten vähitellen iholle, jolloin jälkikin on tasainen. Kabukin käyttö vaatii oman tekniikkansa, ja nimenomaan pyörittelevä liike on se juttu.Pikkuruinen määrä puuteria taputellaan puuteripakkauksen kanteen, kabuki-sivellintä painellaan pyörivin liikkein muutaamaan otteeseen kantta vasten, jotta puuteri uppoaa siveltimen sisään. Ylimääräiset siveltimen kärjessä näkyvät puuterit taputellaan pois (mielellään takaisin kanteen), ja sitten aloitetaan puuterin levitys kasvoille - pyörivin liikkein jälleen.

Pyörivä liike saa puuterin sulautumaan ihoon ja jälki on todella luonnollinen. Monella menee kuitenkin tässä kohtaa pieleen, itsekin olen tässä aikoinaan kämmännyt, kun ei tiedetä, että näitä ohuita kerroksia voi lisätä. Mineraalimeikkipohjaa tällä tavalla rakentamalla saa luonnollisen mutta näyttävänkin lopputuloksen. Fuskaamalla ja liikaa puuteria kerralla levittämällä saa aikaan vain pakkeloituneen ihon.

Mutta takaisin itse kabuki-siveltimeen. Itse olen käyttänyt monta vuotta The Body Shopin kabukia, joka on ollut oikein hyvä, mutta ehkä aavistuksen jämäkkä. Totesin kuitenkin, että iholle pyöriteltävää ja ihon rasvat itseensä keräävää kabukia on pestävä sen verran usein (ja niiden kuivumisessa menee aika paljon aikaa), joten tämän jos jonkun siveltimen haluan omistaa tuplana. Toiseksi siveltimeksi ostin Ecotoolsin "Kabukien klassikoksi" kehutun hylsystä löytyvän kabukin, puhtaasti koska Ecotoolsin siveltimet ovat muutenkin osoittautuneet todella hyviksi, eivätkä ne ole hinnalla pilattuja. Sen harjasosa on synteettinen ja metalliosat kierrätettyä alumiinia, ekologisempi valinta siis.

Lyhyestä virsi kaunis - se on loistava! En ihmettele, että sain metsästää sitä oikein urakalla, kun joka paikka näytti sillä hetkellä "ei oota". Sen lisäksi, että tuo on ihanan tuntuinen iholla, tarvitsee mineraalipuuteria selvästi vähemmän kuin vaikkapa tuon The Body Shopin siveltimen kanssa. Se ei sotke muita meikkejä meikkipussissa ja on kätevä ottaa mukaan laukkuun. Kehunko vielä lisää?

Kabukit ovat myös loistavia korjaamaan överiksi menneet poskipunat; puuterittomalla kabukilla vain häivyttämään! Suosittelen siis, vaikka mineraalipuuterit eivät kuuluisi jokapäiväiseen meikkirutiiniin. Ja jos joku nyt päätti antaa mineraalipuutereille uuden tai ensimmäisen mahdollisuuden, suosittelen itse tuota suomalaisen Flow kosmetiikan tykättyä mineraalipuuteria. Siitä löytyy sävyä jopa kalkkilaivan kapteeneille, eikä se kimaltele lainkaan. Itse käytän sävyä Porcelain, joka on muistaakseni kolmanneksi vaalein sävy.

Muistattehan, että koodilla "luonnonkaunis" saatte Biodellystä normaalihintaisista tuotteista -10% vielä kuun loppuun asti!


Oliko opas oikeaan tekniikkaan selkeä vai kaipaatteko kaveriksi vielä videota?
Onko teistä kellään käytössä tuo Kabukien klassikko? Eikö olekin ihana?


Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Osallistu keskusteluun

 1. Mun tänhetkinen suosikki on Lily Lolon kabuki. Tosin en ole tuota Ecotoolsia vielä kokeilut. Pitää ehkä sekin jossain vaiheessa ostaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä en sitten taas ole kokeillut sitä niin en osaa verrata, mutta suosittelen silti tätä lämpimästi! :) Toi hylsykin on niin näppärä!

   Poista
  2. Minulla on kanssa Lily Lolon kabuki, joka alkaa varsiosastaan olla jo parhaat päivänsä nähnyt... Olen monta kertaa katsellut tuota ecotoolsia, se olisi matkallakin näppärämpi kun tuon sivellinosan saa piiloon :)

   Poista
  3. Suosittelen lämpimästi seuraavaksi kabuksiksi! :)

   Poista
 2. Mineraali meikit on just ihania ♡ itse käytän Idun minerals tuotteita ja kabuki on samaa sarjaa.

  Mielestäni tässä oli hyvin kerrottu kuinka meikkivoide tulisi kabukilla laittaa ja juuri se on tärkeää, että kerroksia voi lisätä. Tekemällä oppii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä tuo Idun meikkivoide, joka näyttää ja tuntuu alkuun puuterilta! Onko kuinka peittävä? Kiva kuulla, että oli mielestäsi hyvin kerrottu :)

   Poista
  2. On todella hyvin peittävä! Mulla itsellä on punoittava iho, mutta tuolla saa tarpeen vaatiessa tosi hyvin peitettyä. Ja kun maltillisesti laittaa niin ei tule yhtää liian raskaan näköinen meikkikerros.

   Poista
  3. Hyvä tietää, jos joskus tulee tarvetta jollekin peittävämmälle. Kiitti! :)

   Poista
 3. Mulla on tuo Ecotools, muista kabukeista ei ole kokemusta. Hyvin vähäistä on mun mineraalipohjakokeilut olleet, tuota Flowta voisi kokeilla, jos ei ole hohtava. Kauniilta näytti sinun iholla, mutta peitettävää ei ilmeisesti juurikaan ole. :) Itse tarvitsisin peittoa (en kuultoa/hohtoa), jota toki kerrostamallakin saa. Zuiin meikkipuuteri tuntuu olevan hieman turhan kevyt/kuultava, en ole oikein päässyt sinuiksi sen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu tietenkin hieman, että mitä tarvitsee peittää, mulla kyllä on nenän ympäristö punoittavaa ja sitä yleensä haluan peittää. Hyvin onnistuu! :) Pahimpia punoituksia peitän Lily Lolon peitevärillä, mutta hankintalistalla on jokin punaisuutta taittava aine, jos pärjäisi vähemmällä. Flowin puuteria on mun mielestä kehuttu tosi paljon nimenomaan peittävyytensä ansiosta :)

   Poista
 4. Mulla OK MaryKayn väritön mineraali puuteri ja MaryKayn Suti, en tiedä onko sekin kabuki, mutta muutenkin aika kokemattomana meikkaaja tää oli hyvä! Ja kyllä kiitos videokin olisi ihana idea, jos sitten oppisin oikeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin vasta samanlaisen tylpän siveltimen Everyday Mineralsin sarjassa, eli on varmasti oikein pätevä mineaalimeikeille sekin, vaikka muoto on erilainen :) Kiva, että teksti oli avuksi!

   Poista
 5. Mulla on just tuo Ecotoolsin kabuki! Se on ihan huippu, toimiva, kätevä ja tyylikäskin. Koska joudun kuljettamaan meikkejä mukana, niin tuo on myös hygieeninen. Monesti kun sudeille ei ole mitään suojaa ja jos ne pyörivät sellaisenaan meikkipussissa, niin ovat aikamoisia pöpöpesiä.

  Ecotools on mun suosikkisivellinsarja ja mun pitäs uusia silmämeikkisiveltimet... Muita merkkejä en edes harkitse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ecotoolsin siveltimissä on kyllä se loistava puoli myös, että kaikki tulevat siinä myyntipakkauspussukassa, jotka voi säästää säilytystä ja kuljetusta varten :) Vaikka onhan tuon kabukin hylsy ihan omaa luokkaansa ;) Sama täällä! Huippu hinta-laatusuhde!

   Poista
 6. Multa löytyy juurikin tuo EcoToolsin kabuki :) Pakkauskin on niiiiin kaunis... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on!! Tosi tyylikäs ja tuo tän hetkinen lilahtava hylsy on kyllä tosi nätti!

   Poista
 7. Vinkkinä: noita Ecotoolseja saa iherb.com -verkkokaupasta n. puolella Suomen hinnoista… Postikulut edullisimmillaan 3 euron luokkaa. Itse ajattelin tilata kokeiluun ton kabukin ja pari muuta sivellintä samalla kun teen vitamiini-täydennystilausta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin kuullut tuosta aiemmin, mutta mä mielelläni tuen suomalaisia yrityksiä ja maksan hieman enemmän, ne harvat kerrat kun jotain ostan :)

   Poista
  2. Plus että ei ne enää sitten ole niin paljon halvempia, jos pitää maksaa alvit ja tullit. ;)

   Poista
  3. Iherbistä noita saa kuitenkin 2-3 ilman alveja ja tulleja. 2 kpl saa siihen hintaan, mitä yksi maksaa Suomessa.. Oma tilanne vaatii ikävä kyllä aina halvimman vaihtoehdot etsimisen, jolloin iherb on monesti pelastus :)

   Poista
 8. Mulla on noita Ecotoolsin kabukeja kaksin kappalein aivan samasta syystä kuin sulla. :) Kun toinen kuivuu, toinen on käytössä. Käytän lähes poikkeuksetta kabukia meikatessani ja kun oma ihoni on vähän rasvottuvainen ja aknea pukkaa, niin on erityisen tärkeää, että siveltimiä tulee pestyä säännöllisesti. Tuo kabuki on kaikista siveltimistä mun lemppari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, se unohtui sanoa, että vaikka olen pari-kolme vuotta mineraalimeikkejä käyttänytkin, olisi silti kiva nähdä video siitä, miten sinä sen teet. :)

   Poista
  2. Ja yllättävän nopeasti siihen tarttuukin kaikkea töhnää, joten senkin puolestaa sille toiselle kabukille on OIKEASTI käyttöä! Mäpä koitan saada sellaisen jossain vaiheessa tehtyä :)

   Poista
 9. Täällä kaikki siveltimet ovat Ecotoolsin juuri hinta-laatu suhteen takia. Varsinkin tuo kabuki on aivan lempparini! :) Kiitos näistä vinkeistä, välillä tulee liikaa laitettua mineraalimeikkipuuteria kerralla kun niksit eivät olleet hallussa ja lopputuloshan on aika arvattavissa.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele yhtään, sama havainto on tehty täällä! Mahtava juttu, jos saat apua näistä vinkeistä :) Kevyempää lopputulosta harjottelemaan ;)

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.