26. heinäkuuta 2015

Hiusten sitruunavaalennus ja hopeashampoo mustikoista


Hiusten vaalentaminen sitruunalla. Legendaarinen tapa sävyttää hiusta ilman vahvoja hiusvärejä, mutta kuitenkaan lähipiiristä ei koskaan tunnu löytyvän ketään, joka olisi oikeasti kokeillut kyseistä kikkaa. Netistä löytyy googlaamalla ihan mukavasti kokemuksia, mutta kampaajaystävältä kuulee puolestaan kauhukertomuksia. Kannattaako sitruunavärjäys? Se selviää uhrautumalla koekaniiniksi..

Oma hiusvärini on luonnostaan vaalea, lämminsävyinen, ihan ok. Lukioaikana vaalensin hiuksiani lähinnä raidoittamalla sen kylmemmäksi ja vielä vaaleammaksi, mutta siihen touhuun kyllästyin 18-vuotiaana. Viimeisen kevyen raidoituksen tein odottaessani esikoistamme, juuri ennen valmistumista, jotta oma hiusvärini saisi kasvaa siedettävän näköisesti takaisin. Sen jälkeen en olen koskenut hiusväreihin, en ennen kuin Annun luokkakaverit tarvitsivat tänä keväänä päätä värjäysopetteluihin. Tilasin tytöiltä tuttua kevyttä kylmäsävyistä raitaa, mutta eroa ei juurikaan huomannut. Siispä päätin uskaltautua kirkastamaan hiusväriäni sitruunalla.

Konsultoin ennen operaatiota Annua siitä, mitä prosessissa kannattaisi ottaa huomioon. Annu vahvisti epäilykseni siitä, että runsaat kosteuttavat tehohoidot olisivat tarpeen, ja ettei sitruunakäsittelyä kannattaisi suorittaa kovin usein, maksimissaan viikottain. Aloitin hiusten kosteutuksen kuukausi sitten Biodellystä saamallani Neal's Yard Remediesin tehohoidolla, joka sisältää suurimmaksi osaksi kookosöljyä. Sitten iskin sitruunat päähän.



Kun hiuksia käsittelee sitruunalla kannattaa muistaa, että hapan mehu kuivattaa hiusta, ja käsittely voi rasittaa hiusta todella paljon, aivan kuten hapatetut hiusväritkin. Siksi kannattaa aloittaa kevyesti, jotta tietää miten omat hiukset ja päänahka reagoi. Minä lantrasin sitruunamehua vedellä, suhteeseen puolet ja puolet, levitin kuiviin hiuksiin ja annoin vaikuttaa 15 minuuttia.



Vartin käsittely oli itselleni selkeästi maksimiaika, sillä hiuksia pestessä (shampoolla + hoitoaineella!) huomasin jo miten päänahkaa aloi kutittaa, niin kuivattavaa litkua sitruunanmehu on. Hieroin heti perään päänahkaan ja hiuksiin kookosöljyä, jonka annoin vaikuttaa useamman tunnin. Lopputuloksena väri oli erilainen, aavistuksen vaaleampi, mutta myös sävy muuttui jonkin verran, sillä sitruuna myös poistaa hiuksista siihen kuulumattomia sävyjä. Sitruunalla käsittelyn jälkeen olen tehnyt säännöllisesti tehohoitoja, jotta hiukset palautuisivat ja voisivat hyvin.



Aurinkokin teki varmasti osansa, mutta näiden viikkojen aikana huomasin selkeästi, että hiukset ovat vaalentuneet, mutta sävy oli edelleen minulle luontainen hyvin lämmin. Korinnan aika prikulleen vuoden takaisen mustikkashokin inpiroimana päätin uskaltautua mustikkasävytykseen, mutta aika paljon pienemmällä mustikkamäärällä :D





Hajamielisenä tyttönä unohdin sekoittaa mustikat shampooseen, mutta puristin sen sijaan kaksi tuoretta (pakastemustikat käy myös!) mustikkaa normaalin hoitoainemäärän sekaan ja levitin hoitoaineen hiuksiin kuten aina ennenkin. Selkeä ero, vaikka alottelin tälläkin tuotteella maltillisesti. Mustikan antama kylmä sävy tarttui huomattavasti paremmin keväällä hiusvärillä käsiteltyihin raitoihin ja ne kohdat ovat jo oikein kivan sävyiset, mutta toivon pääseväni tästä vielä kylmempään lopputulokseen. Mustikkashampoo ja -hoitoaine tulevat siis säännölliseen käyttöön, pari mustikkaa kerrallaan, kunnes väri menee nappiin.



Sekä sitruuna että mustikka on siis todettu varsin toimiviksi. Sitruunakirkastus on valitettavasti vaaleahiuksisten onni, mutta mustikkasävytystä voinee kokeilla kuka tahansa kylmemmästä hiusväristä haaveileva.



Ja hei vinkiksi! Jos mustikkasävy menee överiksi, pitäisi sitruunakäsittelyn taas poistaa hiuksiin kuulumaton sävy. Joten rohkeasti vain! Samasta syystä kylmennysprojektin välissä ei kannata enää yrittää sitruunakäsittelyä, muuten saa aloittaa mustikan kanssa alusta. Onnea värjäilyihin!





Oletteko te kokeilleet sitruunaa tai mustikkaa hiustenhoidossa?
Eikö olekin aika huima ero?
- Ann-Christine -

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.