10. maaliskuuta 2020

Hävikkikosmetiikan parhaat tarjonnat

Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä.Ruokakauppojen punalappuilmiö on vihdoin rantautunut yhä vahvemmin myös verkkokauppoihin - ja sekös meitä ilahduttaa! Poistotuotteita sisältäviä tuotesivuja jemmataan yhä harvemmin valikoiden alalaitoihin ja hieman vanhentuneen klangin omaava Outlet-kategoria on toisinaan uudelleenbrändätty trendikkäästi Hävikki-termiä hyödyntäen. Houkuttelevaa!

Vaikka osa ilmiöstä ratsastaakin nyt kovin trendikkäällä aiheella, on hävikkikosmetiikan ja -tuotteiden tarjonnan vakiintuminen ehdottomasti hyvä asia. Ensinnäkin, lisääntyy tietoisuus hävikin tarjonnasta kuluttajien keskuudessa, ja toiseksi, harjaantuvat myös verkkokauppojen työntekijät seuraamaan esimerkiksi tuotteiden parasta ennen -päivämääriä. Lopputulema on, että yhä useampi hävikiksi päätymistä uhkaavasti lähenevä tuote pääseekin käyttöön.

Millaiset tuotteet sitten ovat hävikiksi päätymisen uhan alla? Tuotteiden parasta ennen -päivämäärä lähenee, taustalla voi olla pakkaus- tai tuotevalikoiman uudistus, ja tuotteen ulkopakkaus voi olla vahingoittunut. Ihannetapauksessa tällaista hävikkiä ei syntyisi lainkaan, mutta täydellisen tasapainon löytäminen kysynnän ja tarjonnan välillä on kaikkien jatkuvasti vaihtelevien muuttujien vallitessa mahdottomuus.

Yllämainituista etenkin jälkimmäisten luetteleminen hävikiksi on hieman surullista, mutta toisaalta täysin meidän kuluttajien aikaansaamaa; esimerkiksi kolhun saanut tuotetta ympäröivä pahvikotelo saattaa johtaa asiakkaan tekemään reklamaatioon. Eikä ole lainkaan tavatonta, että asiakas hermostuu saatuaan tuotteen vanhassa pakkausdesignissa. Ilmiö on sama kuin klassisilla rumilla kurkuilla; tällaisen nirsoilun äärellä tuottaja tai myyjä on hankalan tilanteen edessä.

Kun siis olet seuraavan kerran ostamassa jotain tarvitsemaasi tuotetta, ei ole lainkaan hassumpi idea opetella tarkistamaan ensin hävikkitarjontaa. Saatat tulla pelastaneeksi jotain edelleen täysin käyttökelpoista, mutta myyntiin sopimatonta, sekä säästäneeksi pitkän pennin.
PARHAAT LUONNONKOSMETIIKAN HÄVIKKIVALIKOIMATHyvinvoinnin.fi:n kuukausittain järjestämät Hävittäjäiset on kampanjanomainen hetkellinen tilaisuus tarttua poistotuotteisiin. Tieto Hävittäjäisistä tulee ensimmäisenä uutiskirjeen tilaajille, jotka pääsevät ensimmäisinä vilkaisemaan tarjontaa. Lue lisää täältä.Vastaavalla tavalla toimiva Natural Goods Companyn Rescue -kampanja on satunnaisesti toteutettava kampanja, josta ilmoitetaan ensimmäisenä uutiskirjeen tilanneille. Kampanja ei ole tällä hetkellä käynnissä, mutta Natural Goods Companyn valikoimiin kuuluu sellaisia herkkuja, että niitä sopii olla pelastelemassa!Tiesitkö, että pääasiallisesti hävikkiruokatarvikkeista tunnetulla Matsmartilla on myös mehevä Beautysale-sivu, jolla vilahtelee säännöllisesti lukuisat luonnonkosmetiikkabränditkin? Super kätevää, kun hävikkiruokaostosten sekaan voi sujauttaa myös tarvitsemaansa kosmetiikkaa!

Sivulla on oma palkki luonnonkosmetiikalle, mutta se ei ole aivan aukoton, vaan muutkin palkit (ihonhoito, meikit, hiustenhoito jne.) kannattaa tarkistaa. Tällä hetkellä Matsmartilta löytyy mm. Purobion meikkejä ja Weledan tuotteita, ja valikoima päivittyy jatkuvasti.


Niin ikään Fiksuruoka tarjoaa mahdollisuuden pelastaa hävikkikosmetiikkaa hävikkiruoan rinnalla. Luonnonkosmetiikalle ei ole olemassa erillistä valikkopainiketta, mutta haku-toiminnolla suoritettu luonnonkosmetiikkahaku, kerää ruudulle kaikki osumat. Juuri nyt Fiksuruoalta löytyy esim. Laveran uudistuksen läpikäyneitä hammastahnoja ja Benecosin erinomaisia luomivärejä.Ruohonjuuren verkkokaupan poistot voivat toisinaan yllättää kovastikin, kuten nyt, tarjotessaan esimerkiksi Absolutionin huippulaadukkaita tuotteita oikeasti tuntuvilla aleprosenteilla. Niin ikään Ruohonjuuren valikoiman etu on kuitenkin monipuolisuus: saattaapa se nimittäin yllättää vaikka lasisilla tuttipulloilla!Mitä tulee tarjonnan laajuuteen, on House of Organicin Outlet heittämällä laajin alalla, onhan myös verkkokaupan valikoima yksi Suomen suurimmista. Erityisen paljon pidän siitä, että heillä on lähes aina eritelty miksi tuote on päätynyt outletiin: kuvauksesta saattaa esimerkiksi löytyä maininta ruttaantuneesta pahvista.

House of Organicin outletissa komeilee hämmästykseksemme monia suosikkeja, kuten Laponien puhdistusgeeli ja puhdistusmaito, BYBI:n jymymenestys Bakuchiol Booster, Dabban kukkaisvesistä esimerkiksi ongelmaihoa hoitava Siankärsämö kukkaisvesi, todella tykätty Uniquen Volume-shampoo, Einhornin luonnonkumikondomeja ja monia muita!

Biodellyn muidut ottavat ja repäisevät toisinaan ja siivoavat hyllyt kertaheitolla, jolloin heidän Outlet osionsa yllättäen pursuaa herkkuja. Tällä hetkellä Outletista löytyy lähinnä Ecostardustin ekoglittereitä (luethan kuitenkin tämän jutun ekoglittereistä), mutta sivua kannattaa pitää silmällä, sekä seurata Biodellyn IG:tä, johon symppikset Iina ja Miila postailevat myös Outletiin päätyvistä tuotteista.Jolien outletissa poistotuotteet on puolestaan järjestetty kivasti aleprosentin mukaan, , mikä ilahduttanee erityisesti tarjoushaukkoja. Korkeimmasta 60% poistoluokasta löytyy tällä hetkellä esimerkiksi Frantsilan kasvovoide, Korennon Lip & Cheek nappi suloisessa sävyssä Poppy, Flown huumaavan tuoksuinen Piparminttu-jalkavoide, sekä matkakokoinen Pure=Beautyn Monoi kuivaöljy.Greendealin "Diilien" alta paljastuvat Last Chance -kategoria on sekin ahmaissut sekaansa suuren joukon poistotuotteita. Itselläni silmiin pistää valtava määrä Laveran tuotteita, Senjan äärimmäisen kevyt ja täydellisesti imeytyvä Matte Magic -kasvovoide, ja Alvan Rhassoul-savijauhe puolestaan olisi aika täykky vaihtoehto hiusten savipuhdistukseen.

Pur-kaupan Outletin valikoima on ehkä muutamaa muuta pienempi, mutta sitäkin täydempi oikeasti hyvistä tuotteista. Kurkkaa vaikka S5-sarjan adaptogeenisiä tuotteita (joista löytyy juttu myös täältä Luonnonkauniista), kotimaista luontoa huokuvat SnowAnnan tuotteet, sekä I+m hypoallergeeniset Freistil-linjan tuotteet.


Teemaan sopii lisäksi nostaa esille yksi viime vuoden kiinnostavimmista sarjauutuuksista, Pulp De Viestä, joka tuotiin uudelleen Suomeen aiempaa suuremman rummutuksen säestämänä. Erityistä sarjassa on, että niiden koostumusten hedelmistä ja vihanneksista johdetut raaka-aineet ovat pääosin peräisin paikallisten ranskalaisten ruoantuottajien hävikkiin päätyvistä hedelmistä ja vihanneksista, eli esimerkiksi myyntiin kelpaamattomista kolhituista yksilöistä.
Tiedän hävikin olevan monille aiheena hyvin turhauttava ja jopa aiheuttavan tuohtumusta. Siispä haluan mainita lisäksi, että hävikkituote päätyy pienillä yrityksillä onneksi vain ääritapauksessa oikeasti roskiin. Todennäköisempää on, että lopullisesti hävikiksi luokiteltavat tuotteet lahjoitetaan tai jaetaan esimerkiksi henkilökunnan kesken.

Autetaan me kuitenkin näiden vähemmän haluttujen tai muiden tuotteiden jalkoihin jääneiden yksilöiden kanssa ja suositaan ensisijaisesti niitä. Siitä tulee hyvä mieli!PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.