15. marraskuuta 2018

S5 - adaptogeeneistä täsmähoitoa iho-ongelmiin + alekoodi


Kaupallinen yhteistyö - House of Organic.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.Miksi adaptogeenit ovat niin erityisiä?

Kuluneen vuoden aikana päätänsä kosmetiikkarintamalla ovat nostaneet mm. adaptogeenit, joiden on povattu nousevan seuraavaksi trendiainesosaksi myös meillä Suomessa. Kiinnostus adaptogeeneihin liittyy niiden kykyyn sopeutua eri olosuhteisiin ja miten tuo sopeutumiskyky voi olla hyödyksi ihonhoidossa; olisiko adaptogeeneistä apu omaan stressiperäisesti kosteusköyhyydestä kärsivälle, ärtyneelle, herkästi reagoivalle tai ennenaikaisesti vanhenevalle iholle?

Valtaosa paljon puhutuista iho-ongelmistamme ovat eräänlaisia ihon ja kehon stressireaktioita tai niiden oireita (lue postaus aiheesta täältä). Iho on huonosti voidessaan epätasapainossa ja tämä onkin ihonhoitofilosofiamme perusta: saada iho jälleen tasapainoon. Kaikki lähtee tietysti sisältäpäin ja iho on usein pelkkä peili siitä, mitä kehossamme tapahtuu. Paras tapa hoitaa ihoa onkin sisältä lähtöisin, mutta ulkoinen ihonhoito tukee sisäistä paranemisprosessia ja auttaa ihoa palautumaan ja parantumaan nopeammin. Kosmetiikan voi katsoa olevan väline ohjata iho takaisin raiteilleen, mikä onnistuu normaalitilanteessa hyvinkin lempein ottein. Stressaantunut iho sen sijaan on hätätilassa ja kaipaa kyllä helliviä, mutta kuitenkin tehokkaasti ongelmia ratkaisevaa kosmetiikkaa, jotta ihon tasapaino todella tulisi saavutettua ja ylläpidettyä. Mitkä muut aineet voisivatkaan tarjota ihonhoitotuotteisiin kaivattua lisäpotkua, kuin nuo ääriolosuhteissa tasapainoilun mestarit - adaptogeenit.

Mitä nuo adatogeenit sitten ovat? Adaptogeeneistä puhuttaessa tarkoitetaan yksinkertaisuudessaan rohdoskasveja ja niiden uutteita (tai sieniä) joiden on havaittu olevan tasapainoittavia, stressiä poistavia, sekä stressinsieto- ja suorituskykyä parantavia, vaikuttamalla esim. stressin välittäjäaineisiin ja niihin liittyviin kehon prosesseihin. Adatogeeneihin tavataan usein kiinalaisessa lääketieteessä, mutta adaptogeenejä kasvaa tietenkin ympäri maailman. Meillä täällä Suomessa käytetään usein villinä kasvavaa ruusujuurta ja pakurikääpää, adaptogeenejä kumpikin.

Yhteistä adaptogeeneillä on kuitenkin se, että ne kasvavat usein vaativissa olosuhteissa, vuoristoissa, aavikoilla, merissä ym, jotka ovat saaneet kasvit kehittymään äärimmäisen sietokykyisiksi sisältämiensä vaikuttavien aineiden ansiosta. Adaptogeeniset kasvit ovat tuhansien ja tuhansien vuosien myötä kehittyneet selviytymään esimerkiksi äärimmäisistä lämpötilanvaihteluista, UV-säteilystä ja kuivuudesta, sitomalla itseensä tehokkaasti kosteutta, huimilla uusiutumiskyvyillä ja tasapainoilemalla ympäristön stressitekijöiden keskellä.

Stressi vaikuttaa ihoon monen hormonin kautta, joista tunnetuin ja klassinen esimerkki on kortisoli. Ihossa pitkään jatkunut stressin aiheuttama yliherkkyys, punoitus ja stressitila, aiheuttaa ihossa ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä. Näin ollen, valitsemalla ihonhoitoon adaptogeeniset aktiiviaineet, joiden on todettu vaikuttavan nimenomaan kortisolin aiheuttamien vahinkojen ehkäisyssä ja parantamisessa, (ja vähentämällä stressitekijöitä elämästä!) saadaan ihoa hoidettua syvemmin ja tehokkaammin. Sama pätee esim. korkean testosteronitason kiihdyttämän välittäjäaineen aiheuttamaan ihon rasvoittumiseen; hillitsemällä välittäjäaineen toimintaa ihossa, onnistutaan myös vähentämään ihon rasvoittumista.

S5-sarja tarttuu vaikeisiin iho-ongelmiin

Adaptogeenien erilaisia ominaisuuksia hyödyntämiseen erikoistunut sarja S5 onkin varmasti monelle tutun kuuloinen, mutta sarja uudistui tänä vuonna ulkoasultaan täysin ja näyttää nyt juuri niin ammattimaiselta ja laadukkaalta kuin sisällöltä voisi odottaakin. S5:n takaa löytyy Evolvenkin kehittänyt tiimi ja S5-sarjan voikin täysin perustellusti sanoa olevan Evolven isosisko-sarja; monet koostumukset, aktiiviaineet ja periaatteet heittävät mielikuvat oitis Evolveen, mutta S5:n kanssa ollaan noustu selkeästi seuraavalle tasolle adaptogeenien ansiosta. S5 onkin täydellinen vaihtoehto teille, jotka olette pitäneet Evolvesta, mutta jäitte kenties kaipaamaan jotain.

Suurin ero Evolven ja S5:n välillä on tietysti adaptogeenien käyttö, joiden avulla tuotteet on valjastettu eri iho-ongelmien täsmähoitoon. Sarjaan on valittu tarkkaan muutamia ihon kannalta merkittävän hormonin ja välittäjäaineen vaikutusten pohjalta aktiiviaineita, joilla päästään sukeltamaan syvemmälle iho-ongelmien syntyyn ja niiden ehkäisyyn.

Sarjan perusta on nimenkin takaa olevat viisi tehoseerumia, jotka on kehitetty erilaisille iho-ongelmille tai ihotyypeille, sekä näiden kanssa yksilöllisiksi kokonaisuuksiksi yhdistetyt puhdistustuotteet ja kosteusvoiteet. Tuotteita voi tietenkin sekoitella keskenään sopivan kokonaisuuden saamiseksi, mutta S5 luokittelee tuotteensa etenkin näin:


1    Epäpuhtaudet/akne: tasapainoittaminen, rasvoittumisen hillitsemisen, kuorinta ja tulehduksien parantaminen.

Täsmähoitoa: Neutralise Cleanser, Purity Serum & Balance Fluid


2    Herkkyys/punoitus: rauhoittaminen, tulehduksen parantaminen, reaktiokierteen katkaiseminen.

Täsmähoitoa: Neutralise Cleanser, Calm Serum & mikä tahansa kosteusvoiteista Serenity Cream, Balance Fluid tai Restore Cream ihotyypin mukaan.


3   Ikääntyminen: kroonisen stressin jälkien hillitseminen, ihosävyn tasoittaminen, suojaaminen vapailta radikaaleilta.

Täsmähoitoa: Nourish Cleanser, Renew Serum, Renem Eye Cream & mikä tahansa kosteusvoiteista Restore Cream, Balance Cream tai Serenity Cream

4  Pigmenttimuutokset/arvet: pitkittyneen tulehduksen, UV-säteilyn tai hormonaalisten muutosten aiheuttamien ihomuutosten häivyttäminen, ihon kirkastaminen.

Täsmähoitoa: Illuminate Serum, sekä ihotyypin mukainen puhdistus & kosteutus sopivilla tuotteilla Neutralise Cleanser, Nourish Cleanser, Serenity Cream, Balance Fluid tai Restore Cream.

5    Kuivuminen: ihon oman suojabarriäärin tukeminen, ihon ravitseminen ja kosteustasapainon optimointi.

Täsmähoitoa: Nourish Cleanser, Replenish Serum (kasvoöljy), Restore Cream & Renew Eye Cream.

Kokoa oma yksilöllisesti toimiva kokonaisuus

S5-sarjan ihonhoitotuotteiden yhdisteltävyys kiehtoo minua erityisen paljon ja on asia, jota arvostan suuresti. Mielestäni tämä mahdollisuus ja yrityksen tapa kannustaa omanlaisen kokonaisuuden luomiseen kertoo siitä, ettei yritys tavoittele mahdollisimman laajan ihonhoitotuoterepertuaarin "tyrkkymyymistä" myymisen vuoksi, vaan S5:n puolellakin tiedetään, että kaikki tuotteet ovat äärimmäisen hyviä, monivaikutteisia ja monelle sopivia. Näin päästään suoraan asiaan ja vältytään turhalta hifistelyltä.

Tuotteiden valinta käy myös kuluttajan näkökulmasta helpommaksi, sillä ihotyypin ja sen ongelmien määrittäminen on harvoin niin yksinkertaista. Esimerkiksi herkkä iho ei ole varsinainen ihotyyppi; se voi olla henkilöstä riippuen joko rasvoittuva tai kuiva. Voit siis huoletta noukkia joukosta itsellesi toimivimmalta kuulostavan setin, valita voiteista kevyemmän aamuun ja tuhdimman iltaan, tai käyttää useampaa seerumia rinnakkain. Esim. kuivan ihon Replenish Serum on öljy, joka voi hyvin vaatia alleen myös muun seerumin.

Ainoa moite tai pikemminkin ihmetyksen aihe sarjan kohdalla on omasta näkökulmastani kasvoveden puuttuminen, mutta mikäänhän ei estä käyttämästä toisen sarjan kasvovettä. Näin kannustankin tekemään, jotta iho saa myös paljon kaipaamansa vesikosteutta. Voit valita minkä tahansa, vaikka sen kotoa löytyvän suosikin.

Omalle herkälle, punoittavalle, takuulla ennenaikaisesti stressin ansiosta ikääntyvälle ja kosteusköyhyydestä kärsivälle iholleni valitsin kokeiluun puhdistustuotteeksi aivan unelmarunsaan Nourishing Cleanserin, päivävoiteeksi koostumukseltaan kevyen, mutta todella kosteuttavan Balance Fluidin, aamuin illoin käytettävän rauhoittavan ja tehokkaasti kosteuttavan Calm Serumin, sekä nopeasti imeytyvän ja kevyen tuntuisen Renew Eye Creamin. Mikäli olisin ollut iltavoiteen tarpeessa, olisin ehdottomasti valinnut herkälle iholle ihanteellisen rauhoittavan Serenity Creamin


Nourish Cleanser puhdistusbalmi

Herkullisen keltainen ja hennon hedelmäisen tuoksuinen puhdistustuote on niin sanotusti to die for ja singahti välittömästi sekä sarjan suosikikseni että putsarikärkeen. Olen tainnut oivaltaa, miksi jotkut haluavat panostaa puhdistustuotteeseen ja miten suuren eron täydellisen hemmotteleva putsari tekee koko illan ihonhoitorutiiniin.

Minä ja moni muu tokaisi oitis putsaria katsellessaan I love me -messuilla, että sehän muistuttaa Evolven Cleansing Meltiä - ja sitä se todella tekee. Koostumusta on vaikea kuvailla, mutta se tuntuu joltain geelin ja balmin väliltä, liukuu kuin unelma iholla, sulaa ihon lämmöllä öljymäiseksi ja emulgoituu lopuksi kosketuksissa veden kanssa. Sulamisensa ansiosta tämä puhdistusbalmi on aivan älyttömän riittoisa, enkä itseasiassa ole tainnut koskaan törmätä vastaavaan. Noin neljäsosa normaalista puhdistusvoide/-maito määrästä riittää tämän kanssa. Lohduttaa muuten aika paljon, sillä tämän tiedon valossa putsari ei todellakaan tule keskivertoputsaria kalliimmaksi, mutta jäättää muut putsarit tehollaan kirkkaasti taakseen.

Nourishing Cleanser saa kauniin kellertävän sävynsä huippulaadukkaasta tyrniöljystä, joka ravitsee ja korjaa ihoa. Sen sisältämä ruusunmarjaöljy uudistaa ihoa ja papaijaentsyymit kuorivat ihon pintaa kevyesti. Älä siis pese tällä silmämeikkiä, vaan poista silmämeikki ennen tai jälkeen kasvojen pesun muulla öljyllä. Balmi saa meikit suorastaan sulamaan kasvoilta (sopii myös hyvin käytettäväksi musliiniliinan kanssa).Calm Serum hoitoseerumi

Rauhoittava, punoitusta vähentävä ja kosteuttava Calm seerumi on itseasiassa syy siihen, että ylipäätänsä lähestyin S5-sarjaa. Kosteuttavia seerumeita nimittäin kyllä löytyy vaikka millä mitalla, mutta reaktioherkälle, niin kosketuksesta, kylmästä kuin kuumastakin punaiseksi helahtavalle iholle ei juurikaan vaihtoehtoja löydy. Tästä syystä Calm seerumi herätti kiinnostuksen välittömästi.

Blogissa on aiemminkin puhuttu paljon hyaluronihaposta, sekä sen molekyylikoon merkityksestä hyaluronihapposeerumin valinnassa (lue lisää tästä postauksesta). S5-sarjan tuotteissa toistuu juurikin tuo syvälle ihoon imeytyvä pienimolekyylinen hyaluronihappo, joka paitsi kosteutta ihoa syvältä, myös tuo ihoon täyteläistä tuntua ja siloittaa pieniä ryppyjä. Seerumin glykoproteiinit suojaavat ihoa ympäristön ihoärsytyksiltä ja kiihdyttää ihon omaa kollageenintuotantoa, pohjoisen tryffelin rauhoittaessa punoitusta.

S5:n Calm Serum eroaa tavanomaisista kosteuttavista seerumeista siten, että se ei jätä ihoa tahmaiseksi, vaan imeytyy hetkessä ja tuntuu kevyen samettiselta. Vaikka perimmäinen tarkoitus ei ollut siloittaa ryppyjä, nuori kun olen, olen kuitenkin huomannut, etteivät meikkivoiteet keräänny samalla tavalla otsan ilmejuonteisiin. Täyteläisen tunteen huomaa muutenkin ja iho on sen ansiosta aiempaa eloisamman tuntuinen. Mitä tulee punoitukseen, huomaan kasvojen edelleen helahtavan punoittavaksi ihonhoidon yhteydessä, mutta sen sijaan että punoitus jäisi päälle tunneiksi, laskee punoitus muutamissa minuuteissa ja pysyy päivän mittaan paremmin kurissa. Ja se on aika mieletöntä se. Seerumia tarvitsee vain pari pientä painallusta koko kasvoille, joten jälleen kerran puhutaan todella riittoisasta tuotteesta.


Renew Eye Cream silmänympärysvoide

Voisin tässä nyt julkisesti tunnustaa olevani todella nirso silmänympärysvoiteiden suhteen ja siksi olen myös todella huono käyttämään niitä. Vaadin silmänympärysvoiteelta todella kevyttä koostumusta ja sen ansiosta loistavaa levittyvyyttä, jotta herkkää silmänympärysihoa ei tulisi käsiteltyä liian kovakouraisesti, vaan hento, kevyesti taputteleva ja silittelevä liike riittää. S5:n Renew Eye Cream on juuri tällainen, lähes fluidimainen voide, jota on oikeasti miellyttävä käyttää.

Myös silmänympärysvoiteessa nähdään vaikuttavina aineina pienimolekyylinen hyaluronihappo sekä ihoa suojaavat glykoproteiinit. Näiden lisäksi silmänympärysvoiteessa vaikuttaa turvotusta ja tummia silmänalusia häivyttäviä pfaffian- marapuaman ja valkoisen liljan kasviuutteita.

En usko, että tästä tarvitsee sanoa muuta, kuin että olen oikeasti käyttänyt tätä säännöllisesti ja oikein mielellänikin - score! Itselläni on todella vähän mitään varsinaisia ongelmia silmänympärysalueella, vain ajoittaista kuivuutta ja siinä voide on auttanut loistavasti. Voide imeytyy niin nopeasti, että tätä voi huoletta levittää myös aamuisin ennen meikkaamista, jolloin silmämeikkikin levittyy erinomaisesti.
Balance Fluid kosteusvoide

Vaikka S5:n ohuinta kosteusvoidetta suositellaankin heidän toimestaan herkälle, rasvoittuvalle ja sekaiholle, koen, että voide on sopiva kutakuinkin kenelle tahansa (poislukien oikein kuiva atooppinen iho) päivävoiteena käytettynä ja tästä syystä valitsin sen myös itselleni käyttöön. Balance Fluid auttaa kyllä hillitsemään liiallista rasvoittumista ja epäpuhtausten syntyä, mutta sen lisäksi se on keveydessään erinomainen vesikosteuden sitoja ja tätä oma ihoni tarvitsee reilusti. Täyteläisempiin koostumuksiin ja öljyihin panostan sen sijaan illemmalla, kun iho saa huoletta jäädä öljyisen tuntuiseksi.

Tässä mielessä Balance Fluid onkin nero kosteusvoide - se ei vain tartu ihon rasvoittumiseen taklaamalla sitä, vaan ehkäisee epäpuhtauksien syntyä myös pitämällä ihon pinnan kosteutettuna. Kosteusköyhyys kun saa ihon tuottamaan entistä enemmän rasvaa ja ainoa keino katkaista kierre, on tarjota iholle mitä se oikeasti kaipaa.

Balance Fluidissa nähdään jälleen, jo kolmatta kertaa luettelemani pienimolekyylinen hyaluronihappo, sekä S5:n omaa Extreme Protection Complex -adaptogeenisekoitusta, joka kosteuttaa, lievittää punoitusta ja tulehdusta, suojaa ilmansaasteilta ja käytännössä kaikkea mitä nyt voi toivoa. Samaa sekoitusta löytyy myös sarjan muista kosteusvoiteista.Mitäs tuumitte, eikö olekin aika vaikuttavaa? On kuitenkin huomautettava, että nyt puhutaan sarjasta, joka on erityisesti kehitetty iho-ongelmiin ja onkin niiden kanssa kamppaileville todella hyvä valinta, mutta perushyvä ei-oireleva iho pärjää varmasti vähemmällä. Jos kuitenkin tunnistat itsesi ja ihosi aiemmista kuvauksista, etkä ole vielä löytänyt ihollasi toimivia ihonhoitotuotteita tai haluat pyrkiä ennaltaehkäisemään ympäristön ja stressin merkkejä iholla, on sarja nappivalinta.

Jos innostut kokeilemaan jotain sarjan upeista tuotteista, ilahdut varmasti tästä: saat loppuvuoden ajan S5-tuotteista -15% alennuksen koodilla "S52018".

Kaikkiin S5-sarjan tuotteisiin voit tutustua lisää House of Organicin sivuilla ja apua tuotteiden yhdistelyyn tai S5:n valmiiksi suunnitellun kokonaisuuden mallin voit napata postauksen alkupäästä, missä tuotesuositukset on ryhmitelty iho-ongelman mukaan. Tai kysyä minulta, tottakai! Sisäisesti nautittavia adaptogeenejä voi (ja kannattaakin) vilkaista House of Organicin superfoodien seasta, sillä ihannetilanteessa ihoa hoidetaan niin sisäisesti kuin ulkoisesti.Ovatko adaptogeenit ennestään tuttuja? Käytätkö niitä sisäisesti tai ulkoisesti?


Osallistu keskusteluun

  1. Kiitos kattavasta esittelystä kauniiden kuvien kera! Tää sarja on kiinnostanut mua jo jonkin aikaa, joten oli iloa lukea tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia 🖤 Sattuipa kivasti siinä tapauksessa! Toivottavasti oli avuksi :)

      Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.