8. marraskuuta 2018

Korento - ensimmäinen kotimainen luonnonkosmetiikan meikkisarja + alekoodi


Kaupallinen yhteistyö - House of Organic.
Voi Korento. Pitkän, pitkän odotuksen ja vähintään yhtä pitkään jatkuneiden huhujen jälkeen, lanseerasi Flow Kosmetiikka uuden Korento-meikkilinjansa. Ensimmäinen suomalainen ja Suomessa valmistettu luonnonkosmetiikkasarja. Huippulaatuisilla raaka-aineilla. Saisiko tähän väliin pienet aplodit, tuuletukset ja hurraahuudot?

En todellakaan ole ainoa, joka on odottanut Korentoa kuin kuuta nousevaa, sillä minullekin on sadellut kyselyitä Korennosta enemmän kuin mistään muusta yksittäisestä sarjasta tähän mennessä. Myös Flow Kosmetiikan  I Love Me -messujen Korennon pisteellä kävi aikamoinen kuhina. Sarja on otettu ilolla vastaan ja syystä; vähänkö voimme olla ylpeitä siitä, että meillä täällä Suomessa osataan valmistaa näin upeaa luonnonkosmetiikkaa?

Minun ei tarvinnut miettiä kahtaa kertaa, kun House of Organicilta tarjottiin minulle sarjaa testattavaksi. Olin itsekin yksi messuilla Korennon ääressä hääränneistä ja totesin hyvin nopeasti sarjan koostumusten olevan äärimmäisen lupaavat ja miellyttävät, tuotteiden olevan hyvin pigmenttisiä ja sävyjen puolestaan tuttuun tapaan olevan todella hyvin suomalaiselle iholle sopivia.

Nyt tiukan muutaman päivän koeajon jälkeen voin jo todeta, että Korennon ensimmäiseksi julkaistut tuotteet ovat loistava alku ja jään jopa entistä innokkaampana odottamaan jatkoa. Ensimmäisillä Korennon tuotteilla keskityttiin kauniin ja hoitavan meikkipohjan luomiseen. Sarjaan kuuluu huimat kolme toisistaan täysin erilaista meikkipohjatuotetta, poski- ja huulipunan yhdistäviä Lip & Cheek -nappeja, nestemäiset seerumiposkipunat, sekä kiinnityspuuterin.

Korennon tuotteista erityisen tekee heidän oma vitamiini- ja antioksidanttipitoinen Korento Berry Active Complex™ , meille tutuista pohjoisen marjoista tuttu marjaöljy-yhdiste, joka kosteuttaa, suojaa ja korjaa ihoa. Meikkituotteiden pohjissa nähdään antioksidanttipommeina tutut tyrni, mustikka, mustaherukka ja maarianohdake, sekä niiden lisäksi rauhoittava ruusu ja laadukas jojobaöljy. Tuotteisiin on oikeasti valittu ajatuksella laadultaan erinomaisia ainesosia, mitä arvostan suuresti; näin meikkipohja hoitaa ihoa päivän aikana ja myös hehkeästi meikistä saa mahdollisimman suuren hyödyn ihonhoidollisesti.


Erityiskiitosta Korennon meikkivoiteet saavat minulta myös sävyvalikoiman suhteen, jossa riittää valinnanvaraa tavalla, johon olemme tottuneet luonnonkosmetiikkasarjojen parissa vain mineraalimeikeissä. Flow Kosmetiikka uudisti Korentoa varten vanhat tutut mineraalimeikkipohjista tutut sävyt helpommin muistettaviksi ja tulkittaviksi, sisältäen sekä kylmiä että lämpimiä pohjia, useaa eri tummuusastetta. Uusiin mineraalimeikkipohjiin lisättiin myös yksi sävy tummempaan päähän:

Warm 01 – Flow IVORY
Warm 02 – Flow PEACH
Warm 03 – Flow AMBER
Warm 04 – Flow HONEY
Warm 05

Cool 01 – Flow BABY FACE
Cool 02 – Flow PORCELAIN
Cool 03 – Flow VANILLA
Cool 04 – Flow SUN
Cool 05

Tämä helpottaa tietenkin sävyvalintaa kaikille, mutta erityisesti meille, jotka olemme vanhoja tuttuja Flown mineraalipuutereiden kanssa. Oma vanha vakkarini oli Flown Porcelain sävy ja toden totta, meikkivoiteesta täydelliseksi sävyksi osoittautui epäilyksestäni huolimatta Cool 02 sävy. Sen sijaan Cool 01 tulee varmasti olemaan sopiva sävy helmi-maaliskuussa, ei epäilystäkään!

Meitä hyvin vaaleita ilahduttaakin siis erityisesti Flown 01 sävyt, joiden turvin tiedämme löytävämme sopivat meikkipohjat myös lopputalvesta ja alkukeväästä, aikana, jolloin mistään meikkivoiteesta ei tunnu löytyvän tarpeeksi vaaleaa sävyä.

Korento Berry Vitamin Cream Foundation

Oma suosikkini meikkipohjista onkin ehdottomasti voidemainen meikkipohja, jossa riittää runsaasti peittokykyä, mutta ihon pinta jää kauniin hehkeäksi. Koostumus on huoneenlämmössä erittäin tiivis, mutta sulaa sormien välissä helposti levittyväksi. Suosittelenkin joko pyörittelemään voiteen pintaa sormella, tai nappaamaan pikkuruisen nokareen sormien väliin, ja sitten levittämään meikkivoiteen taputtelevin liikkein koko kasvoille. Aivan ohut kerros riittää, sillä meikkivoide on äärimmäisen riittoisa. Enemmän peittoa vaativiin kohtiin meikkivoidetta voi kerrostaa tai lisätä siveltimellä.

Koska meikkivoide on öljypohjainen, vaatii se useimpien iholla alleen pohjustusvoiteen ja kiinnityspuuterilla kiinnityksen kestävyyden ja kauniin pinnan takaamiseksi. Näin meikkipohja pysyy virheettömänä kovassakin menossa läpi päivän. Pohjustusvoide on erityisen tärkeä rasvoittuvalla iholla sekä rasvoittuvalla t-alueella.

Minut voidemainen meikkipohja hurmasi kertaheitolla, siitä huolimatta, että olin valinnut itselleni testiin astetta liian vaalean sävyn. Tempaisin siltä istumalta ostamaan itselleni oikean, astetta tummemman sävyn, jonka kanssa uskon olevani erottamaton. Sävy Cool 02 on täydellinen, saumattomasti ihooni sulautuva, tarpeeksi peittävä, kestävä, ah! Instagramissa on viime päivinä sadellut kehuja ihostani ja saatan tietää syyn... Astetta liian vaaleaa sävyä Cool 01 olen käyttänyt tuomaan valoa silmien alle ja otsalle, mutta tämä nyt on jälleen tätä omaa hifistelyäni, eikä lainkaan välttämättömyys! Tämä kombo tuntuu tällä hetkellä aivan nappivalinnalta ja on käytössäni myös postauksen kuvissa.


Kovasti mielenkiintoa on myös herättänyt, miten Korento ja Nui toimivat suhteessa toisiinsa. Kumpi on parempi? Tämä on tuntunut olevan tämän viikon kuumin puheenaihe. Tähän minun on vastattava, että sekä Korennon että Nuin meikkivoiteet ovat älyttömän hyviä, mutta minun on kallistuttava Korennon puoleen. Molempien meikkivoiteiden viimeistely on hyvin samankaltainen, Korento vaatii aavistuksen enemmän aikaa työstämiseen, mutta sen ainesosat ovat aivan omaa luokkaansa ja sävyvalikoima on suomalaiselle tyypilliselle vaalealle iholle paljon monipuolisempi. Tämän lisäksi minulle tärkein tekijä on se, että Korennon takana on suomalainen yritys, joka myös valmistaa tuotteensa meitä lähellä Suomessa.


Korento Age Defying Serum Foundation

Kuivaa ja aikuista ihoa tehokkaasti kosteuttava, ihoa sävyttävä seerumi on Korennon yksi mielenkiintoisimmista uutuuksista. Seerumin tehot ja BB-voiteen helppous samassa pullossa? Oh yes please! Voisiko meille suomalaisille, seerumi- ja bb-voide -vimmaiselle kansalle, parempaa tuotetta suunnitellakaan?

Korennon jojobaöljypohjainen seerumimeikkivoide jättää ihon upean kosteutetun näköiseksi, samalla tasoittaen ihon sävyä. Sen sisältämät marjauutteet korjaavat ihon vaurioita, mica tuo kasvoille paljon kaivattua hehkua, jojobaöljyn kosteuttaessa ja pehmentäessä ihoa. Seerumimeikkivoide on riittoisaakin riittoisampi, levittyy samettisesti kuin unelma ja tuoksuu suloiselta. Se tuntuu iholla äärimmäisen kevyeltä, kuin toiselta iholta.

Itse pidän arjessa peittävämmästä lopputuloksesta (en kuulu valtavaan BB-porukkaan, senhän te tiesittekin) ja seerumimeikkivoide on tuote, johon tartun todennäköisimmin viikonloppuisin tai kesäisin. Ennustankin tästä yhtä ensi kesän hittimeikkipohjaa, sillä antioksidanttiset ja kosteuttavat ainesosat ovat mitä paras vaihtoehto suojaamaan ja korjaamaan ihoa myös kesän auringonsäteiltä. Kuivaihoiselle tai esimerkiksi atoopikolle seerumimeikkivoide voi puolestaan olla pelastus myös talvella.

Jos sinä käytät arjessa kevyempää meikkipohjaa tai kärsit todella kuivasta ihosta, on seerumimeikkivoide hyvä valinta. Suosittelen valitsemaan taulukosta katsoen yhtä astetta vaaleamman sävyn, sillä tämä on meikkivoiteeseen verrattuna mielestäni selvästi tummempaa; minulle meikkivoiteesta sopiva sävy on Cool 02, kun taas seerumista sopivampi sävy on Cool 01.

Korento Perfecting Mineral Base

Yksi yleisimmistä reaktioista Korennon mineraalimeikkipohjaan oli "Öö, toinen mineraalimeikkipohja Flowlta?", jota seurasi arvuuttelut missä määrin Korennon mineraalimeikkipohja eroaisi vanhasta tutusta Flown mineraalipuuterista. Vastaus tähän on luonnollisestikin kyllä, se on monilta osin erilainen ja minun mielestäni nimenomaan paranneltu versio.

Korennon mineraalimeikkipohjassa on Flown mineraalimeikkipohjasta tuttu loistava peittävyysaste kiitos runsaan pigmenttisyyden, jolloin mineraalipuuterikerroksia ei tarvitse lisätä niin monta kuin monen muun mineraalimeikkipohjan kanssa. Korennon mineraalimeikkipuuterin kohdalla on kuitenkin tapahtunut erityisesti kaksi isoa muutosta edeltäjäänsä verrattuna:


1 Korennon mineraalimeikkipuuterin pigmenteissä on lesitiinipinnoite, joka paitsi edesauttaa samettista levittyvyyttä, myös kosteuttaa ihoa, tehden Korennon mineraalimeikkipuuterista aiempaa sopivamman pintakuivalle iholle.

2 Pakkaus on paljon leveämpi, jolloin mineraalimeikkipuuterin työstäminen kabukiin helpottuu valtavasti!


Korennon mineraalimeikkipohja sisältää myös edeltäjäänsä enemmän micaa, joka tuo puuteriin heleyttä ja hohtoa. Luokittelen myös Korennon mineraalimeikkipuuterin mattapinnan jättäviin mineraalimeikkeihin, mutta se ei vedä ihoa yhtä "kuivan mattaiseksi" kuin Flow ja on koostumukseltaan hienojakoisempaa. Ero ei ole kovin suuri, mutta antaisinkin yhden yleispätevän ohjeen näiden väliltä valitsemiseen: valitse Flow jos ihosi on rasvoittuva ja Korento jos ihosi on kuiva tai pintakuiva.

Mineraalimeikkipohjan etu meikkivoiteisiin nähden on se, että se antaa ihon hengittää ja sisältää vain muutamia mineraalipigmenttejä. Tästä syystä mineraalimeikkipohjat ovat erityisen hyvä valinta ongelmaiholle tai allergioille taipuvaiselle iholle.

Korento Botanical Finishing Power

Tämä Korennon sävytön kiinnityspuuteri sai minut huutamaan JES. Blogia pitkään seuranneet tietävätkin, että jos kannan jotain meikkituotetta mukanani päivän aikana, on se sävytön, iholta rasvaa sitova kiinnityspuuteri, jonka avulla iho pysyy virheettömänä aamusta iltaan. Kiinnityspuuterin taika on, että se ei lisää kasvoille lisää peittävää meikkimassaa, lopulta pakkeloituen, vaan vie iholta rasvaisen kiillon pois huomaamattomasti. Kevyt huiskautus ja iho on taas kuin juuri meikattu!

Korennon kiinnityspuuteri ei sisällä mitään ylimääräistä, vaan pelkästään kiinnityksen kannalta olennaisimman ainesosan - Korennon kohdalla todella, todella hienojakoisen sertifioidun luomuriisijauheen. Tämän johdosta hyvin pieni määrä tuotetta riittää.

Itse käytän kiinnityspuuteria aamulla meikkivoiteen kiinnitykseen ja töpöttelen sitä ihoon kevyesti Lily Lolon puuterisiveltimellä. Kun kiinnityspuuterin makuun kerran pääsee, ei ole paluuta tavallisen kivipuuterin kanssa säätämiseen. Suosittelen todella kokeilemaan. Näin nainen naiselta tiedättekö.

Korento Vitamin Infused Lip & Cheek Tint

Kauniin kuulaan ihon kruunaa tietenkin ripaus sävyä, eikä muuta tarvita. Korento julkaisi heti alkuun kaksi eri poskipunavaihtoehtoa, nestemäiset seerumiposkipunat ja sekä poskille että huulille soveltuvat Lip & Cheek -napit. Hypistelin messuilla myös seerumiposkipunia ja totesin niiden olevan aivan turkasen pigmenttisiä ja hyvin kevyen vaivattomasti levittyviä, mutta Lip & Cheekit vetivät nyt pidemmän korren sävyvaihtoehtojen ja monikäyttöisyytensä ansiosta. Minulla onkin näitä nyt kolme; sävyt Raspberry (kylmä vaaleanpunainen - yllä poskissa ja kevyt sipaisu huulilla), Rosehip (marjaisa neutraali vaaleanpunainen) ja vegaaninen Cloudberry (persikkainen nude - kuvissa alla).

Myös Lip & Cheekit ovat pullollaan pigmenttiä ja aivan pieni sormen töpöttely napilla riittää sävyttämään molemmat posket minun makuuni sopivalla keveydellä. Lip & Cheekien pohjasta löytyy samoja antioksidanttisia marjaöljyjä kuin meikkivoiteista, pohja on risiiniöljy- ja kaakaovoipohjainen. Koostumus jää yllättävän kuivaksi odotuksiini nähden, mutta levittyvät silti hyvin meikkipohjaan. Lip & Cheek sävyjä on olemassa yhteensä kuusi: kolme viileää ja kolme lämmintä sävyä:

Viileät:
Heather (vegaaninen) - ruskeaan taittava malva - kokeile luomille!
Raspberry - kylmä ja raikas vaaleanpunainen
Cranberry - viileä, intensiivinen punainen

Lämpimät:
Cloudberry (vegaaninen) - persikkainen nude
Rosehip - suloinen, ruusunpunertava vaaleanpunainen
Poppy - lämmin, kirkas punainen


Yllä olevissa kuvissa minulla on poskilla sävyä Raspberry, ihanan raikas ja tyttömäinen sävy, joka sopii erityisen hyvin talveen. Töpöttelin sitä myös aavistuksen huulille (siitä huolimatta, että olen karmiinille allerginen - oli vain aivan pakko nähdä miltä se näyttäisi), ja onhan se myös huulilla kaunis kuin mikä! Rosehip on sävyistä eniten sellainen "joka naisen, joka päivän ja joka tilanteen" poski- ja huulipuna, jolla ei voi mennä vikaan.

Itse olen tällä hetkellä aivan rakastunut tuohon Cloudberry sävyyn, joka on juuri sellainen pitkään etsimäni nude-huulipuna jonkinlaisella twistillä. Sen hento lämpö tekee sävystä mielenkiintoisen, eikä jää huulille ns. "maksamakkaraksi". Omat huuleni ovat luonnostaan niin punaiset, että pohjustan huulipunan ohuen ohuella kerroksella voidemaista meikkivoidetta, jonka päälle levitän Lip & Cheekiä. Tykkään itse viimeistellä huulet vielä huulirasvalla (huulikiilto käy myös) jolloin sävy pysyy huulilla pitkään ja vieläpä miellyttävän kosteana. Näin huulista tulee herrrkulliset.


Summa summarum - Korento, sinua kannatti odottaa. Tässä vaiheessa uskallan sanoa ääneen, että hieman jännitin mitä tulossa on, sillä odotukset ja toiveet olivat niin korkealla. Kun päätin noin kuukausi sitten siirtyä pääosin kotimaiseen kosmetiikkaan, tiedostin yhden suurimman mahdollisuuteni tulevan Korennon mukana. Onneksi, oi onneksi joukosta löytyi välittömästi useampi uusi luottotuote! Ja tulossa on kuulemma vielä lisää.. Lähetin jo Korennon päähän terveiset, että täällä kovasti odotellaan jo korostustuotetta ja kulmavärejä. En ehkä malta odottaa!

En voi muuta sanoa kuin onneksi olkoon te Korennon takana - hienoa työtä heti alusta alkaen.

Korennon koko valikoima tuli tällä viikolla myyntiin House of Organicille ja arvatkaas mitä? Pyysin teille House of Organicilta alekoodia Korentoihin ja he lupasivat teille Korento-sarjasta -15% alennuksen koodilla "KORENTO", joka on voimassa koko loppuvuoden 31.12.2018 saakka! Ehdit siis hyvin sekä saada sarjaan hieman ensituntumaa että napata suosikit varastoon. Siis ihania meikkihetkiä!


Oletko jo käynyt hypistelemässä Korento-tuotteita?
Mikä tuotteista sykähdyttää eniten? Entä mitä haluaisit
nähdä Korento-sarjassa seuraavaksi?


Yhteistyössä House of Organic.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Osallistu keskusteluun

 1. Mahtavaa, tästä lähtee ehdottomasti kokeiluun jotain! Kertoisitko vielä, mitä meikkipohjaa sinulla on noissa kuvissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä kun kysyit! Lisään sen vielä tekstiin. Minulla on näissä käytössä tuo voidemainen meikkivoide (purkissa) sävyssä Cool 02 kauttaaltaan & Cool 01 valoa tuomassa :)

   Poista
 2. Minulla on warm 01 mikä on aivan uskomattoman hyvin sopiva sävy. Tämä on täydellinen. Yleensä käytän lähinnä BB voidetta, juuri koska oikean sävyn löytäminen on vaikeaa. Haluan seuraavaksi kyllä tuon Cloudberryn, näyttää niin täydelliseltä. Seuraavaksi voisin kuvitella luomivärit ja saako toivoa ripsiväriä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaan kyllä kokemuksesi täysin! Ja sen tekee juuri tuo, kun todella harvalla luonnonkosmetiikan sarjalla on meikkivoiteissa mahdollisuutta valita kylmän ja lämpimän väliltä - harvalle osuu sitten juuri oikea sävy ja tummuus kohdalle. Onneksi nämä on ihan timanttia! 😍

   SE ON! En saa siitä tarpeekseni ja mieskin ihastui!

   Oi totta, luomiväritkin olisivat aika luonnollinen jatke. Täydellinen ripsari räjäyttäisi potin - erinomainen toive 👌🏻

   Poista
 3. Ootko käyttänyt Alima Puren pohjaa? Jos olet, niin osaisitko verrata tätä mineraalipohjaa siihen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kokeillut sitä joskus pari vuotta sitten ja ellei se ole radikaalisti muuttunut, sanoisin tämän olevan mattaisempi ja pigmenttisempi koostumukseltaan :)

   Poista
 4. Kuullostaa NIIN hyvältä! Olen käyttänyt Everyday Mineralsin Jojoba meikkipohjaa niin kauan kuin se on ollut olemassa, ja seuraavaksi kyllä kokeilen tuota Korennon mineraalipohjaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! On oikeasti merkkitävä ekoteko valita kotimainen tuote jos vertaa vaikkapa juuri yhdysvaltalaiseen 👌🏻 Jojoba on pohjana aika hehkuva, joten saatat kyllä kaivata tuon Korennon pohjan kanssa highlighteria tmv samantyylisen lopputuloksen aikaansaamiseksi, jos se on mieleesi 😊

   Poista
 5. Hei, vähän aiheen vierestä, mutta kuitenkin: mitä suosittelisit pohjustukseksi, jotta meikkipohja pysyy? Mulla on ollut myös tuota edellisen kommentoijan Everyday Mineralsin jojobapohjaa, ja se pysyy muuten aika hyvin, mutta karkaa AINA nenältä. Paljosta työstöstä huolimatta kiinnostaisi tuo meikkivoide peittävyyden ja kuulauden takia, mutta jos se pysyy mineraalipohjaa huonommin, niin en tiedä uskaltaako kokeilla... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun henk koht kokemuksella sanoisin, että nenän päältä karkaava pohja johtuu usein sen pintakuivuudesta, jolloin itselläni esim moni meikkivoide ei vain tarttunut, eikä sitten taistelun jälkeen tahtonut pysyä siinä (ihon rasvoittuminen se vasta puskikin viimeiset jämät liikkeelle). Kannattaa siis panostaa muutenkin ihonhoidossa riittävään kosteutukseen ja että sitä todella tulee laittaneeksi myös nenänpäähän! Sen lisäksi sulla voisi toimia hyvin Avrilin primeri, joka on enemmänkin kosteuttava ja samettisen pohjan luova. Jos sulla on tosi rasvoittuva iho (mutta ei tuota pintakuivuutta) niin kannattaa kokeilla koko Avrilin mattavoidetta tai, jos raaskit, Neal's Yardin mattavoide (linkki postaukseen). Jälkimmäinen on ihan 5/5!

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.