11. joulukuuta 2020

Luonnonkaunis meikkikoulu osa 6: luomivärit

Kaupallisessa yhteistyössä House of Organic
Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä
Teksti ja kuvat: Ann-Christine Mäkelä



Tervetuloa takaisin Luonnonkaunis meikkikoulu -sarjan pariin! Sarjan kuudennessa osassa käymme läpi luomivärien käytön peruskaavaa, jota voit hyödyntää luomivärin kuin luomivärin kanssa, jotta saat myös silmämeikistäsi irti kaiken mahdollisen, mahdollisimman eettisesti.

Aivan kuten aiemminkin, käymme Luonnonkauniin meikkikoulussa läpi erilaisia meikkitekniikoita ja -tietoa, Luonnonkauniille tyypillisesti vastuullisella twistillä. Käytämme mahdollisimman lähituotettuja, Euroopan sisältä tulevia meikkejä, opettelemme löytämään juuri itselle toimivimmat tuotteet, sekä välttämään hutiostoksia. Lisäksi käymme läpi etenkin niitä tekniikoita ja monipuolisia tuotteita, joilla itse tuotetta kuluu mahdollisimman vähän, upeudesta tinkimättä.

Jokainen Luonnonkaunis meikkikoulu -osa julkaistaan täällä sivuston puolella runsaalla infopläjäyksellä, ja opit demotaan Luonnonkauniin IG:n stooreissa videomuodossa. Löydät videopätkät myös IG-tilin kohokohdista ja kaikki sivuston meikkikoulu-julkaisut sivustolta osiosta Luonnonkaunis meikkikoulu. Opettele siis rauhassa ja palaa aina tarvittaessa Luonnonkauniin pariin kertaamaan tarvitsemasi osan oppeja.


Luonnonkauniin meikkikoulun kanssajärjestäjänä toimii mieletön House of Organic, joka tarjoaa kaikille meikkikoululaisille tarvikkeiden päivitykseen -15% alennuksen verkkokauppaansa koodilla "meikkikoulu".

 




Luomet meikkaamattomina


ONNISTUNEEN SILMÄMEIKIN KAAVA

Keskitytään tänään niihin silmämeikkiin vaikuttaviin tekijöihin, jotka ovat ratkaisevat paitsi pysyvyyden, myös silmämeikin onnistumisen kannalta. Näin luomiväriä tulee käytettyä sopiva määrä, erottuu iholta kauniisti, eikä hukkaa synny. Paina etenkin nämä mieleesi:


Pohjustus + hyvät siveltimet + oman silmän huomioiminen




POHJUSTUS

Luomivärin pohjustajien voi sanoa jakavan porukkaa kahteen leiriin, mutta ymmärrettävästi niin. Siinä missä osa ihmisistä ei juurikaan tunne hyötyvänsä pohjustajasta, on se enemmän kuin tarpeen, mikäli luomet ovat lainkaan kuivemmat, rasvoittuvammat tai raskaammat. Kuiviin luomiin luomiväri ei tartu, rasvoittuvilla luomilla luomiväri sulaa ja valuu paikoiltaan, kun taas raskaammilla luomilla luomiväri kerääntyy herkästi luomivakoon.

Luomivärin pohjustaja luo luomelle hyvän tarttumapinnan, tuo luomivärien sävyt esiin vahvempina, sekä auttaa luomivärin pysyvyydessä. Sipsaise hyvin maltillinen määrä luomille, sekä luomivaon yli kauttaaltaan alueelle, jolle tulet levittämään luomiväri.


Kokeile esimerkiksi näitä:

Kosteuttaa ja tasoittaa luomen sävyä

Lily Lolon luomivärinpohjustajassa on kaksi neutraloivaa ja ihon sävyä tasoittavaa sävyä, joilla voit sekä pohjustaa luomet, että häivyttää tummia silmänalusia. Hoitava koostumus perustuu öljyihin ja vahaan, jotka kosteuttavat kuivia luomia ja luovat luomelle hyvän tarttumapinnan luomivärejä varten. Sopii erityisen hyvin kuiville luomille.


Kosteuttaa, tasoittaa ja lisää pysyvyyttä

PuroBIOn luomivärinpohjustaja on todellinen yllättäjä ja loistava hinta-laatusuhteeltaan. Se on sisällöltään lähes identtinen Alima Puren paljon kehuttuun pohjustajaan; sisältää kosteuttavia, herkkää silmänympärysihoa hoitavia ainesosia, sekä ihoa silikonin tavoin siloittavaa oliiviöljypohjaista skvalaania. Luo luomelle hyvän tarttumapinnan ja pitää luomivärit paikoillaan pitkään. Erityisen hyvä rasvoittuville ja raskaille luomille.


Kosteuttaa, tasoittaa ja lisää pysyvyyttä
(Valmistusmaa USA)

Erinomainen silmämeikinpohjustaja, jota kehutaan jopa synteettisten silmämeikinpohjustusaineiden veroiseksi. Jo mainittuun, sisällöltään lähes tismalleen samaan puroBIOn primeriin verrattuna, on Alima Puren pohjustajassa hieman enemmän kosteuttavia ja hoitavia ainesosia. Alima Puren pohjustaja saattaa siis sopia puroBIOa paremmin kuiville luomille.





SIVELTIMET

Väitän monen silmämeikki-haasteiden johtuvan hyvin pitkälle heikkolaatuisista tai tehtävään sopimattomista välineistä. Laadukas, hyvin muotoiltu sivellin tekee vähintään puolet työstä puolestasi, kun taas huonolla siveltimellä kiristyy taitavimmankin meikkitaiteilijan hermot.

Erityisen tärkeää siveltimiin tarttuessa, on panostaa laatuun (mikä ei muuten automaattisesti tarkoita kallista). Muutama hyvä monikäyttöinen sivellin riittää täyttämään useimpien tarviketarpeet ja pysyvät hyvin huollettuina käyttökelpoisina vuosia.

Panosta muutamaan monikäyttöiseen siveltimeen, niin sinulla on aina sopiva sivellin käyttövalmiina!


Suosittelen erityisesti näitä:


Alkujaan peiteaineille suunniteltu sivellin on loistava mm. luomivärien laajassa levityksessä ja häivyttämisessä. Soikean siveltimen muotoa hyödyntämällä ja sivellintä käääntelemällä saat tehtyä sekä tarkkaa että utuista jälkeä. Tummemman silmämeikin kanssa tehokkaampi häivyttäjä on aito alkuperäinen, pöyheä Eye Blending Brush.



Aivan loistava sivellin oman luomivaon seuraamiseen ja varjostusten tekemiseen. Tekee kaiken työn puolestasi ja löytää oikean paikan itsestään. Kapeneva kärki on erinomainen myös silmän sisä- ja ulkonurkkien pikkutarkempaan työskentelyyn. Tsekkaa myös pienempi versio Tapered Eye Brush.



Pikkuruisella tylpällä kynäsiveltimellä puolestaan teet niin silmien alaluomen meikit, pehmeitä ripsirajan rajauksia, häivytät skarppena kynärajauksia tai huulipunan reunoja, sekä käytät peiteaineelle finnien peittämisessä. Mie-le-tön!


Lue lisää:





PANOSTA PIGMENTTEIHIN

Luomivärien pigmenttirunsaus on ratkaisevaa niin oman käyttömukavuuden, sävyn iholta toistuvuuden, kuin taloudellisen ja ympäristön säästämisen kannalta. Heikkojen pigmenttien kanssa hinkkaaminen on äärimmäisen kuluttavaa kaikista näkökulmista, ja hermothan siinä menee. Runsaspigmenttisellä luomivärillä pieni määrä riittää!


Luonnonkosmetiikan luomivärien parhaita sävyt valmistaa:


Avril Organic luomivärit

Avrilin todella edullisten luomivärinappien levittyvyys ja pigmenttisyys rökittää monet kalliimmatkin luomivärit. Sävyvalikoimasta löytyy niin mattaisia kuin helmiäisiä sävyjä, joista erityisen onnistuneita ovat erilaiset nuden ja ruskean sävyt.


puroBIO luomivärinapit

puroBION luomivärit on syystäkin tunnettu pigmentistään. Erityiset erilaiset kimallesävyt saavat haukkomaan henkeä. Tsekkaa esim. sävyt n. 22 Green, n. 20 Shimmery Night Blue ja n. 19 Duochrome Grey.


Boho Green luomivärinapit

Bohon ilottelevat sävyt ovat pullollaan pigmenttiä, oli sävy neutraalimpi, leikkisän värikäs tai helmiäinen. Omia suosikkejani Boholta ovat oranssi helmiäinen Carotte, sekä kesäaikaan niin iloinen keltainen Bouton D'or.


Lily Lolo luomiväripaletit

Palettikentältä omia suosikkejani ovat ehdottomasti Lily Lolon paletit, joiden mattaisten ja helmiäissävyjen yhdistelmät on koottu tasapainoisesti. Onnistuneimpia paletteja ovat mielestäni olleet nudeklassikko Laid Bare, sekä viime kauden punertavien ja kuparisävyjen Opulence (vastaava uusi kausipaletti Golden Hour tulossa pian!). Myös Lily Lolon mineraaliluomivärien joukossa on upeita moniulotteisia ja räikeitäkin sävyjä.


Näetkö saman kuin minä? Aurinkopuuterista, highlighterista ja kimalleluomiväristä on myös upeiksi luomiväreiksi!


LUOMIVÄRISÄVYN VALINTA

Tiettyjen värisävyjen (esim. vastavärit) voi sanoa korostavan omia piirteitä, kuten omien silmien väriä. Esimerkiksi vaaleanpunaiset ja punertavat sävyt ovat erityisen imartelevia vihreille silmille, erilaiset persikkaiset sävyt korostavat sinisiä silmiä, kun taas ruskeat silmät tuntuvat säihkyvän erityisen paljon sinisen luomivärin rinnalla.

Tuleeko tätä kuitenkin aina noudattaa? Ei tietenkään. Ns. täydellisen sävyn valinta on mutkikasta, sillä kokonaisuuteen vaikuttaa silmien sävyn lisäksi myös ihon pohjasävy ja hiusten väri. Älä siis turhaan kuuntele sävyvalinnan "sääntöjä", mikäli ne tuntuvat vaikealta.

Paras luomivärisävy on sellainen, jossa tunnet itsesi omimmaksi ja itsevarmimmaksi. Inspiroidu rohkeasti vuodenajasta, asustasi ja lempiväreistäsi tai pystyttele neutraaleissa nudesävyissä. Kuuntele vaistoasi: tuntuuko sävy oikealta vai ei? Jos jokin sävy kolahtaa - on se sinun sävysi.


Riko tuoteryhmien rajoja

Luomivärinä ei aina tarvitse käyttää nimenomaan luomiväriä. Käytä tuotteita ristiin ja laajenna luomivärivalikoimaasi esimerkiksi poskipunilla, highlightereilla (mitä ihania helmiäisiä ja glittereitä!), aurinkopuutereilla tai huulipunilla.  Monikäyttöisyydellä laajennat helposti luomivärivalikoimaasi ja varmistat, että ehdit varmemmin käyttää ostamasi tuotteet loppuun.


Jos huomaat luomivärin reunojen olevan epätasaiset, käy ne läpi luomivärittömällä häivytykseen sopivalla siveltimellä. Muista myös, että ripsiväri muuttaa lopputulosta vielä todella paljon!


LUOMIVÄRIN LEVITYS

Levitä luomiväriä kookkaalla siveltimellä sivusuuntaisilla liikkeillä, koko liikkuvalle luomelle, tuoden sitä vähitellen myös luomivaon yläpuolelle. Rakenna luomiväriä vähän kerrallaan sillä periaatteella, että on helpompi lisätä sävyä kuin ottaa sitä pois. Pidä luomet täysin rentona, jotta saat tuotua luomiväriä riittävän ylös, eikä silmämeikki vahingossa pienennä silmiä. Tuo luomiväriä myös yläviistoon kohti kulmakarvan loppuosaa, jotta luomiväri näyttäisi tasapainoiselta myös sivusta katsottuna.

Aina ei tarvitse hifistellä varjostusten kanssa. Myös yksi hyvin valittu luomiväri, esim. hento helmiäinen, toimii upeasti yksinään.


Raskaat luomet

Raskaita luomia meikatessa, on erityisen tärkeää pitää silmä mahdollisimman rentona. Tuo luomiväri rohkeasti luomivaon yläpuolelle, jotta luomivärisävy näkyy myös silmän ollessa rentona.



VALOT JA VARJOT

Noudata myös silmämeikissä samaa valojen ja varjojen periaatessa, kuin Luonnonkauniin meikkikoulun osassa 3. Tuo vaaleita sävyjä kohtiin joita haluat korostaa ja tuoda kasvoilta ulospäin esille. Tee tummemmilla sävyillä varjoja kohtiin joihin varjoja luontaisestikin muodostuisi, sekä kohtiin, joihin haluat syvyyttä.

Esim. sipaisu highlighteria keskelle liikkuvaa luomea, tuo katsetta esiin, vaalea luomiväri silmän sisäosassa avartaa katsetta, ja tummempi luomiväri raskaalla luomella luo illuusion varjosta.


HÄIVYTTÄMINEN

Vaaleat luomivärisävyt häivyttyvät vaivatta hyvällä luomivärisiveltimellä tai esim. Lily Lolon peiteainesiveltimellä. Levitä luomiväriä kevyin, silmiä, luomia ja luustoa mukailevin pitkin vedoin puolelta toiselle, ja nosta sivellintä vähitellen ylemmäs ja ylemmäs.

Tummemmille luomivärisävyille voit tarvita erityisen pöyheän häivytyssiveltimen, jolla häivytys onnistuu vielä tarkemmin. Häivytä tumma silmämeikki tarvittaessa häivytyssävyllä, esim. aurinkopuuterilla, jotta lopputulos olisi luonnollisempi ja viimeistellympi.


ALALUOMET

Luomivärin levittämistä ei suotta tule rajoittaa pelkälle yläluomelle. Tuo halutessasi luomiväriä pienellä siveltimellä myös alaripsien alapuolelle, ns. alaluomelle, tuomaan etenkin tummempaan silmämeikkiin tasapainoa. Silmät näyttävät näin myös suuremmalta.

Jos yläluomelle valitsemasi luomivärisävy tuntuu liian rohkealta tai överiltä alaluomelle levitettäväksi, voit käyttää alaluomelle neutraalia ruskeaa luomiväriä,  varjostussävyä tai aurinkopuuteria.



Helmiäissävyt muodostavat luonnostaan varjoja ja elävät valon liikkeiden mukaan.


Kiitos jälleen seurastasi! Nähdään vielä Luonnonkauniin Instagramin Storiesien ja kohokohtien puolella, joista löydät kaikkien osien demot.


Seuraavalla kerralla paneudumme rajauksiin ja ripsiin - siitä tulee mielenkiintoista!


Muista hyödyntää ostoksiisi meikkikoululaisten alekoodi House of Organicille: saat -15% ostoksistasi koodilla "meikkikoulu".




PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.