11. joulukuuta 2018

Hyvien siveltimien merkitysEn voi uskoa, että Luonnonkauniissa on puhuttu siveltimistä viimeksi melkein kolme vuotta sitten. Satunnaisia siveltimiä on toki hehkutettu siellä täällä, mutta miten olen onnistunut välttämään aiheen kokonaisuudessaan näin täysin, siitä huolimatta, että siveltimistä on muodostunut minulle yksi tärkeimmistä osista mitä tulee meikkaamiseen.

Siveltimillä on todellakin väliä ja meikkaaminen on tietyllä tapaa välineurheilua. Siveltimienkään kohdalla hinta ei missään nimessä takaa hyvää lopputulosta, eikä enempi ole parempi, mutta oikein valittu sivellin auttaa pääsemään pidemmälle. Käytän sormia meikkaamisessa aina missä voin ja sormin levitys on omasta mielestäni aivan ehdoton taito esimerkiksi voidemaisten meikkituotteiden kanssa, mutta heti kun liikutaan puuterimaisten tuotteiden pariin, joita pitäisi saada häivyteltyä, on tartuttava siveltimiin. Ja tällöin huomaa siveltimen ja siveltimen eron. Laadukkailla siveltimillä meikkaaminen sujuu puoliksi itsestään.

Sen mitä omalle sivellinkokoelmalleni on tapahtunut näiden kolmen vuoden aikana voi lyhkäisyydessään tiivistää seuraavasti: lähes kaikki siveltimeni ovat tätä nykyä Lily Lololta, aivan muutamaa hyvin perusteltua poikkeusta lukuunottamatta. Todettakoon heti perään, että postaus ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan Lily Lolot ovat päätyneet minulle yksi toisensa jälkeen ja vieneet sydämeni täysin. Synteettiset siveltimet ovat vegaanisia, kestäviä, laadukkaasti muotoiltua, kauniita ja kuitenkin hinnaltaan huokeita. Suadaanpa siis näille oma hetki valokeilassa.
Sivellinkokoelmani on karttunut entisestään näiden kuvien ottamisen jälkeen, josta on melkein kaksi vuotta sitten, ellen aivan väärin muista, mutta nuo samat siveltimet ovat edelleen priimassa kunnossa. Ne ovat pehmeitä eikä karvoja ole irtoillut lainkaan, siitä huolimatta että osa siveltimistä ovat päivittäisessä käytössä ja pesty säännöllisesti. Siinä missä moni muu sivellin on lörpäsähtänyt ja ajan myötä "räjäthänyt", komeilevat Lily Lolot sivellinpurkissani kuin juuri ostettuina.

Lily Lolo erottuu muista eko-brändien siveltimistä edukseen myös monipuolisuudellaan. Siveltimiä löytyy vaikka mihin käyttötarkorkoitukseen, erilaisissa muidoissa ja jopa koossa. Kukaan ei tietenkään tarvitse näistä jokaista, mutta valikoiman laajuus mahdollistaa sen, että jokainen voi valita omat siveltimensä juuri omien mieltymystensä mukaan. Muotoilu on jokaisen siveltimen kohdalla erinomaista - aina sopivan siroa, tiheää, pöyheää tai juuri oikeaan muotoon leikattua. Se jos jokin ei ole itsestäänselvyys.
Mitkä siveltimet on sitten niitä minun lemppareitani? Krhm, antakaas kun luettelen:


Powder Brush - iso puuterisivellin

Tämä on käytössäni joka ikinen päivä, kiinnittäessäni meikkivoiteen kiinnityspuuterilla. Kuohkea, suuri ja samettisen pehmeä. Ai että! Puuteri levittyy todella kauniisti ja kevyesti töpöttelevällä liikkeellä.


Tapered Contour Brush - varjostussivellin

Täydellinen varjostussivellin niin tarkkoihin kuin luonnollisiin varjostuksiin! Ohennetun muodon ansiosta (vrt. esim. viistopäiseen poskipunasiveltimeen) varjostukset saa pyöriteltyä ja häivyteltyä todella kauniisti ihoon, juuri kuten luonnollisetkin varjot käyttäytyvät. Kapea muoto mahdollistaa sen, että varjon tummin kohta asettuu juuri haluamaasi kohtaan.


Small Fan Brush - viuhkasivellin

Puuterimuotoisten highlightereiden kanssa ehdoton kapistus luonnollisesti hehkuvan ihon taikomiseksi. Muutama kevyt sivelevä heilautus ja se on siinä! Tällä voi halutessaan tehdä myös kevyitä varjostuksia. Ohut ja pienikokoinen viuhka takaa, ettei tuotetta tule kerralla liikaa tai liian laajalle alueelle.

Eye Blending Brush - häivytyssivellin

Perinteinen silmämeikin häivytyssivellin putsaa varjostusten rajat - joka ikinen kerta täydellisesti. Tartun tähän hetkinä, kun tuntuu etten jostain syystä saa silmämeikkiä häivyteltyä haluamallani tavalla luottosiveltimelläni (alla seuraavaksi), esimerkiksi oikein pigmenttisen tai tumman luomivärin kanssa.


Tapered Blending Brush - kapea häivytyssivellin

Tämä on luottosiveltimeni arjen silmämeikin kevyen varjostuksen levittämiseen. Tämä varjostussivellin on muodoltaan huomattavasti ylläolevaa häivytyssivellintä kapeampi, tehden siitä ihanteellisen siveltimen luomivärin levittämiseksi luomivakoon; se liikkuu luomivaossa kuin itsestään, juuri oikeassa kohdassa, ilman että minun tarvitsee miettiä mitään. Myös häivyttäminen onnistuu vaaleammilla arkimeikki- tai nudesävyillä hyvin. Sanoisin tämän olevan yksi parhaimmista ja hyödyllisimmistä do-it-all-luomivärisiveltimistä.


Tapered Eye Brush - kapea silmämeikkisivellin

Toinen suosikkini silmämeikin tekemiseen! Käytän tätä kapeampaa sivellintä silmän sisäosan korostamiseen vaaleammalla sävyllä. Tällä pääsee tekemään tarkempaa jälkeä, esimerkiksi utuisia rajauksia. Lyömätön silmämeikkikombo yhdessä Tapered Blending Brush -siveltimen kanssa.


Socket Line Brush - pieni silmämeikkisivellin

Tämän siveltimen kanssa liikutaan enemmän hifistelyn puolelle, mutta tämä on äärettömän hyvä sivellin näyttävämpiä juhlameikkejä tehdessä, esimerkiksi päästäkseen hyvin alaripsirajan alle.Kuvissa vasemmalta oikealle:
Blending Brush - Tapered Blending Brush - Tapered Eye BrushEye Liner & Smudge Brush - silmänrajaussivellin / täydellinen kulmakarvasivellin

Aaaaaa siis tämä! TÄMÄ! Tässä on paras kulmakarvasivellin kulmavahoja käyttävälle ikinä, vaikkei varsinainen kulmakarvasivellin olekaan. Hullua kyllä, minulla on ollut tämäkin sivellin satunnaisessa käytössä vuosia, mutta vasta viime kesän häämeikkiopastuksessa Miila veti kyseisen siveltimen esiin ja kehui sitä maasta taivaisiin, jolloin kokeilin sitä itsekin kulmien meikkaamisessa. Olen ollut aivan myyty, sillä tämä on niin ohut, että tällä pystyy tekemään niitä monen kaipaamia "yksittäisiä karvoja" lyhyillä vedoilla, mutta myös häivytellympää järkeä. Käytän tämän rinnalla Lily Lolon varsinaisen kulmakarvasiveltimen pulloharjapäätä. 


Lily Lolo Super Kabuki sivellin

Bonarina on mainittava Lily Lolon kabuki, johon ihastuin täysin I love me -messuilla, työskennellessäni pääosin Lily Lolon mineraalimeikkien kanssa. Muistan Jonnan aikoinaan vannoneen tämän nimeen ja nyt ymmärrän miksi. Lily Lolon kabuki on riittävän tiheä, jotta mineraalimeikit saa leivottua kabukiin, mutta harjakset ovat kuitenkin sen verran pitkät, että sivellin jää miellyttävän pehmeän tuntuiseksi iholla, toisin kuin monet lyhyemmät kabukit. Käytän enää todella harvoin mineraalimeikkejä, mutta jos käyttäisin ja olisin kabukiostoksilla, valitsisin ehdottomasti tämän.
Mitä tulee muihin siveltimiin, löytyy minulta monia muitakin perushyviä Lily Lolon mutta toki myös muiden merkkien siveltimiä. Esimerkiksi peiteaineista jauhemaiset levitän poikkeuksetta Ecotoolsin peiteainesiveltimellä ja voidemaiset, hieman yllättäen, Uoga uogan kaksipäisellä luomivärisiveltimellä.

Siveltimiin saa helposti upotettua pienen omaisuuden, mutta ostamalla harkitusti kestäviä siveltimiä ja pitämällä niistä hyvää huolta, on panostus meikkaamisesta pitävälle ehdottomasti sen arvoinen. Taitavakaan meikkaaja ei saa hyvää jälkeä aikaiseksi huonoilla siveltimillä (ainakaan ilman hirmuista työstämistä), eikä "huonot meikkaustaidot" aina siis ole itse tekijästä johtuvaa. Jos tämä on ajatus, joka sinulla on itsestäsi ja osaamisestasi, vilkaiseppa hetki siveltimiäsi. Voisiko syy sittenkin löytyä sieltä?


Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.