4. joulukuuta 2018

Kolme kotimaista helmeä Murumurulta


Postaus sisältää mainoslinkkejä.Olen tovin toitottanut innostustani kotimaisen luonnonkosmetiikan räjähdysmäisestä noususta. Yksi vuoden kovimmista tulokkaista on ollut suomalainen Murumuru, jonka uskon tavoittavan etenkin nuorta tai miksei muuten vain leikkimielistä asiakaskuntaa; sarjan tuoksumaailma on kertakaikkisen herkku, osittain jopa karkkinen, ja pakkaukset suloisine väreineen nuorekkaita ja ennen kaikkea iloisia. Murumuru on oikein pirteä ja kaivattu tuulahdus luonnonkosmetiikkamaailmaan!

Murumurun tuotteet sopivat yleisesti ottaen kutakuinkin kaikille (ilman sen kummempia vaativia erityistarpeita), mutta erityisesti herkälle, punoittavalle, kuivalle ja nuorelle iholle. Sarja on suorastaan loistava sille läheiselle nuorelle, jolle haluaisi onnistua ujuttamaan hieman luonnonkosmetiikkaa, tai henkilölle, joka haluaisi käyttää luonnonkosmetiikkaa, mutta vieroksuu luonnonkosmetiikan perinteista tuoksumaailmaa. Sarjan kaikki tuotteet ovat vegaanisia.

Sarja koostuu muutamista perushyvistä tuotteista, joihin saa hyvin vaihtelua sarjan hieman erityisemmillä tuotteilla. Esimerkiksi sarjan sinkkivoide on loistava valinta ärtyneille ihoalueille tai  akneiholle, C-vitamiiniseerumi tuo buustia jo hieman aikuisemmalle tai vaurioituneelle iholle, kun taas kasvoöljy tai sulapaciin pakattu hoitobalmi ovat hyvä lisä oikein kuivalle iholle. Sarjassa nähdään. yllätys yllätys, yhtenä yleisimpänä vaikuttavana ainesosana hyviästä kosteustehostaan tunnettua murumuru-pähkinävoita. Ko. ainesosaa ei kuitenkaan käytetä kaikissa Murumurun tuotteissa ja itseasiassa minun suosikkini eivät sisällä sitä lainkaan. 

Muutaman hypistelykierroksen jälkeen eri jälleenmyyjillä iskin silmäni kolmeen tuotteeseen, jotka erottuivat edukseen ja joiden uskon olevan sarjan todellisia helmiä. Sarjan kasvoveden ja C-vitamiiniseerumin ostin jo käyttööni, mutta lisäksi kasvoöljy vaikuttaa olevan aivan nappivalinta ja päätyy varmasti kokeiluun kunhan saan edelliset käytettyä ja oikean kasvoöljy tarpeen taas kehitettyä.
Ensimmäisen helmen, Murumurun kasvoveden, ostin itselleni Biodellystä. Tarkoituksenani oli löytää lähempänä tuotettu vaihtoehto Whamisan tonerille, ja tässä vaiheessa, muutaman viikon käytön jälkeen, voin jo todeta pitäväni tästä todella! Koostumus ei ole samanlainen hoitonestemäisen runsas mihin olen tykästynyt, mutta kosteustehoa riittää kyllä vetisyydestä huolimatta. Kasvoveden vaikuttavina aineina nähdään kosteuttava glyceriini ja kosteuttava sitova sodium PCA, ihon toimintaa tukevaa prebiootteja ja virkistävää inkiväärin juuriuutetta.

Tuoksu on todella karkkimaisen makean hedelmäinen, oikein paluu nuoruusvuosiin. Okei, nämä ovat taas näitä hämmentäviä stooreja kulissien takaa, mutta olin tuoksusta niin yllättynyt ensimmäisillä käyttökerroilla, että pyysin hepuleissani jopa miestä haistelemaan kasvojani sanoin "Ihan oikeasti nyt haista mun naamaa! Mä tuoksun ihan karkille!!". Haluan nostaa tämän tuoksuasian esiin sillä tiedän tämän jakavan mielipiteet kahteen leiriin: osa varmasti rakastaa ja kaipaa suuresti tämän kaltaista tuoksumaailmaa, mutta samalla tuoksu ei takuulla ole kaikkien juttu.

Kasvovedessä ei ole suihketta, eli tämä on tällainen perinteisemmin ajettava, käsien kautta kasvoille paineltava kasvovesi, joista pidän enemmän. Itse pakkaus voisi olla vaikka tuplasti suurempi, sillä kasvovettähän kyllä kuluu, mutta toisaalta, hinta pysyy näin mukavan pienenä ja helpommin lähestyttävänä. Pakkaus on 100 ml ja maksaa esim. Biodellyssä 16,90 €.
Toinen ostamani helmi, Murumuru C-vitamiiniseerumi, täytti yhden C-vitamiinituotteen mentävän aukon peilikaapissani. Oma mielenkiintoni C-vitamiinia sisältäviin ihonhoitotuotteisiin heräsi oikeastaan vasta tänä vuonna, kun olen vähitellen alkanut kaivata jotain ihoa kirkastavaa tuotetta käyttööni. C-vitamiinin teho ole kuitenkaan pelkään kosmeettista; se myös aktivoi kollageenin muodostumista ihossa, tehden ihosta kimmoisamman. C-vitamiini on lisäksi voimakas antioksidantti, joka auttaa korjaamaan esim. aurinkon aiheuttamia vaurioita ja on myös todella hyvä aineosa pigmenttiläiskien hoidossa. C-vitamiinin tehoon perustuvat tai kirkastavat tuotteet tuntuvat vain poikkeuksellisesti maksavan maltaita, joten Murumurun C-vitamiinin ja hyaluronihapon tehot yhdistävä seerumi tuntuu varsinaiselta lottovoitolta.

Ostin seerumin muutama viikko sitten Hehkusta ja olen käyttänyt sitä kuuriluontoisesti ihon kaipaessa herätystä. Seerumin kaurauute rauhoittaa ihoa, C-vitamiini (askorbiinihappo) kirkastaa ja korjaa ihoa, hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta ja prebiootit tukevat ihon normaalia toimintaa. Voisi sanoa, että tässä seerumissa on kaikki ainekset kuulaaseen ja hehkuvaan ihoon. Silti seerumin hinta on esim. Hehkussa käsittämättömät 24,90€, mikä on todella huokea hinta seerumille, etenkin tällaisilla ainesosilla.

Seerumin tuoksu on kasvoveteen verrattuna hillitympi, mutta jälleen makoisan hedelmäinen. Aivan ihana! Levitän pari tippaa seerumia käsien kautta kasvoille, kolmella tipalla seerumia riittää myös kaulalle/dekolteelle.

Murumurun helmet löydät myös mm. House of Organicilta ja Ruohonjuuresta.

En ehkä pääse yli siitä, että Murumurun kasvoöljyn hinta pyörii vain kahdenkympin hujakoilla, mikä on äärimmäisen huokea hinta kasvoöljyksi. Öljyn on käytännössä jojobaöljyn ja aprikoosinsiemenöljyn sekoitus, molemmat kevyen samettisia ja hyvin imeytyviä öljyjä, jotka sopivat käytännössä kaikille. Tähän kannattaa ehdottomasti panostaa, mikäli talven kasvoöljy on vielä hankkimatta.

Saan ilokseni jälleen todeta, että kyllä meillä Suomessakin osataan! Ja mikä parasta, olemme kotiamaisenkin luonnonkosmetiikan osalta jo pisteessä, jossa pystyy alkaa halkomaan hiuksia ja etsimään näitä parhaista parhaita helmiä, kootakseen mitä mielettömimmän itselleen sopivan yhdistelmän. Eikö olekin upeaa?


Onko sinulla suosikkia Murumurulta?

Osallistu keskusteluun

  1. Ihana lukea arvostelu kotimaisista tuotteista! Ja kyllä, minulla on jo yllättävä suosikki Murumurulta- nimittäin hoitoaine! Yllättävä siinä mielessä, että hyvä hoitoaine on mulle se kaikkein vaikeimmimmin löydettävä tuote :). /Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vau!! Hoitoaineet ovat kyllä kinkkisiä. Nyt iski halu kokeilla tuotakin 😁

      Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.