4. toukokuuta 2021

4x vastuulliset farkut pitkille

Kaupallisessa yhteistyössä Nudge
Julkaisun farkut kuvauslainassa
*saatu pr-tuotteena

Teksti ja kuvat: Ann-Christine Mäkelä
Niiden täydellisesti istuvien farkkujen löytäminen on meidän kaikkien jakama arkipäiväinen haaste. Tässä missiossa ei kokovaihtoehtojen kuitenkaan tarvitse muodostua esteeksi, etenkään jos Nudgelta kysytään. Tänään esittelemme neljä Nudgen valikoimista löytyvää vastuullista farkkubrändiä, joiden riveistä löytyy sopivan mittaisia farkkuja myös pitemmille käyttäjille. 


Hyvin istuvat farkut ovat todennäköisesti sinunkin luottovaatekappaleesi pukeutumisessa, oli tyylisi millainen tahansa. Ne taipuvat rennosta viikonloppuasusta asialliseen tai juhlavaan, toimien vaihdellen sekä kaivattuna vakaana perustana että näyttävänä osana lookia kuin lookia.

Niiden täydellisesti istuvien luottofarkkujen löytämisen haastaa kuitenkin paitsi oikea malli ja istuvuus, myös riittävät tuumakoot niin leveyden kuin pituuden osalta. Tänään keskitymme jälkimmäiseen, sillä Nudgen kehutusta farkkuvalikoimasta löytyy laajojen leveystuumavaihteluiden lisäksi peräti neljä vastuullista farkkubrändiä, joiden mallistoista löytyy aidosti riittävän pitkiä lahkeita meille pitkille.Nudgen vastuullisten farkkujen valikoima onkin tunnetusti Suomen laajin, kattaen lukuisat vastuulliset brändit, mallit ja pesut, sekä laajat kokovaihtoehdot niin leveyden kuin pituuden puolesta. Farkkuja Nudgen liikkeessä sovittaessani apunani toiminut Saija kertookin Nudgen tavoitteen olevan, että aidosti mahdollisimman moni lähtisi farkkujen haku -reissultaan kotiin hymyissä suin, uusien luottofarkkujen kanssa.

Olen tullut paikalle toiveikkaana ja saankin pian yllättyä; olen 175cm pitkä ja lisäksi pitkäsäärinen, ja olen tottunut siihen etten juuri koskaan löydä riittävän pitkiä lahkeita. Silti optimistiseksi luulemani toive löytää kaksi sopivaa farkkubrändiä tuplaantuukin neljäksi. Olo on suorastaan ihmeellinen. Voiko todella olla, että vuosien farkkukriiseilyt päättyivät tähän?

Nappaa sinäkin alta ohjeet onnistuneisiin farkkuostoihin sekä vinkit kaikista neljästä pitkille säärille sopivia malleja valmistavista brändeistä!


Nudgen syksyn farkkukampanja

Nudgella on elokuun loppuun asti voimassa syyskauden arjen käyntiin potkaiseva farkkukamppis sekä Helsingin myymälässä että verkkokaupassa. Koodilla "FARKUT10" saat 31.8. asti kaikista normaalihintaisista farkuista -10%. Lisäksi löydät valikoidut mallit -20% samalla ajanjaksolla.


Siirry Nudgen verkkokauppaan tästä

Siirry Nudgen jo alennettuihin farkkuihin tästä
Näin löydät sopivat farkut sinulle:

1  Sovita myymälässä

Parhaiten löydät sopivat farkut poikkeamalla Nudgen Helsingin myymälässä, jossa pääset sovittamaan kaikkia mieleisiä farkkumalleja asiantuntevan henkilökunnan avustuksella.


2  Hyödynnä Nudgen koko-opas

Nudgelaiset ovat panostaneet poikkeuksellisella omistautumisella tekeemiinsä koko-oppaisiin, josta löydät merkkikohtaiset tarkat mitat. Näin sinun on mahdollisimman helppoa onnistua tilatessasi farkut verkkokaupan kautta.


3  Katso videoesittelyitä

Tutustu Nudgen Instagram-profiilin kohokohtaan "Farkut!", jossa näet video- ja kuvamateriaalia eri farkkubrändeistä ja -malleista. Näin näet omin silmin eri istuvuudet ja tyylit.


4  Huomioi materiaali koon valinnassa

Tiesitkö, että joustavissa stretchfarkuissa istuva koko voi olla jopa pari kokoa pienempi kuin joustamattomissa täyspuuvillafarkuissa? Kokoon vaikuttaa lisäksi farkkumallin leikkaus.


5  Anna ammattilaisen auttaa

Jos olet vähääkään epävarma - pyydä neuvoa Nudgen ammattitaitoisilta myyjiltä joko myymälässä tai asiakaspalvelun kautta. Nudgelaiset ovat kaikki sovittaneet myymälästä löytyviä farkkumalleja omakohtaisesti, sekä nähneet niitä muiden päällä, ja omaavat siksi arvokkasta laajaa osaamista neuvoakseen juuri sinua.


Mikäli etsit erityisen pitkiä lahkeita, tutustu ainakin näihin brändeihin:
ARMEDANGELS Ingaa stretchfarkut koko 29/34
Paita Kaiko Clothing Wrap Blouse koko S

ARMEDANGELS
Pituudet 34 asti, tuumakoot välillä 25-32

Monipuolisesti eettisiä vaatteita valmistava saksalainen ARMEDANGELS huomioi vastuullisuustyössään sekä luonnon että ihmiset. Heidän toimintaperiaatteiden mukaan toiminnan on oltava hyväksi sekä luonnolle että ihmisille, ja toiminta on täysin läpinäkyvää. ARMEDANGELS:llä noudatetaan mm. reilun kaupan periaatteita, maksetaan työntekijöille kohtuullisia palkkoja, suositaan luonnonmateriaaleja ja mulesing vapaata villaa.

Lue lisää ARMEDANGELS:sta

ARMEDANGELS:lta valitsin päälleni äärimmäisen mukavan tuntuiset korkeavyötäröiset Ingaa stretchfarkut koossa 29/34, jotka istuivat kuin hansikas! Vyötärö on korkea ja vatsanaluetta tukeva. Ingaa mallista on olemassa monia eri värivaihtoehtoja näiden tummansinisten lisäksi.MUD Jeans Skinny Hazen Jeans koko 30/32
Paita Kaiko Clothing Wind Jumper koko L*


MUD Jeans
Pituus 32 pitkähkö, tuumakoot välillä 25-33

Hollantilainen MUD Jeans pyrkii valmistamaan vegaaniset farkkunsa kestävän kehityksen mukaisesti, toimimalla eettisesti ja minimoimalla veden ja kemikaalien käytön sekä hiilidioksidipäästöt. MUD Jeans käyttää farkuissaan luomu- ja kierrätyspuuvillaa, joista kierrätetyn farkkumateriaalin osuus on 23-40 prosenttia. Kunnianhimoinen tavoite on kuitenkin valmistaa jonain päivänä täysin kierrätetystä materiaalista valmistettuja farkkuja.

Lue lisää MUD Jeansista

MUD Jeansin pituuskoko 32 on pitkähkö, joka riittää monille pitemmille käyttäjille. Itse nappasin kokeiluun kesäiset vaaleat Skinny Hazen Jeansit koossa 30/32, joiden pituus riittää juuri ja juuri täysimittaisiksi. Vyötärö on ns. regular-korkuinen ja kangas mukavan tukevan ja laadukkaan tuntuista. 


Nudie Jeans Breezy Britt koko 32/32
T-paita Arela Kim T-Shirt koko L


Nudie Jeans
Pituus 32 on pitkä(!), tuumakoot välillä 25-38

Nudie Jeansilla suhtaudutaan vastuullisuuteen kunnianhimoisesti ja ruotsalaisen brändin farkkujen valmistusprosessin tuotantoketju onkin täysin läpinäkyvää. Mallit ovat ajattomia unisex malleja, jotka kestävät niin käyttöä kuin aikaa.

Lue lisää Nudie Jeansista

Nudie Jeansin pituuskoko 32 on todella pitkä ja vastaa monien muiden brändien pituutta 34. En voi ihan vieläkään käsittää, että sain pukea jalkaani farkut, joissa riittää ihan oikeasti lahjetta käärittäväksi! Voisitko joku nipistää minua?

Valitsin kokeiluun suositun Breezy Britt -mallin rennot farkut koossa 32/32. Olen aina kuvitellut, etteivät ns. mom jeansit sopisi omalle vartalomallilleni, mutta nämähän ovat aivan järjettömän suloiset! 100% puuvillakangas on lisäksi tukevan ja laadukkaan tuntuista.


Kings of Indigo - K.O.I.
Pituuskoot 34 asti, tuumakoot välillä 25-36

Kings of Indigo, eli monelle K.O.I.-nimityksellä tuttu, tarttuu vastuullisuuteen laajassa mittakaavassa aina materiaalivalinnoista sosiaalisen vastuuseen ja valmistustavoista jätetietoisuuteen. Tämän lisäksi K.O.I. tekee työtä sen eteen, että ihmiset ostaisivat vähemmän ja kestävästi, minkä vuoksi myös K.O.I.:n mallit ovat klassisen ajattomia.

Lue lisää K.O.I.:sta

K.O.I.:lta löytyy pituuskokoja aina 34 asti. Malleja on monenlaisia, joista omatkin suosikkini Christina High -farkut ovat jo suorastaan klassikot. Näihin tartun seuraavalla kerralla, kun tarvitsen uudet vakiokäytössäni olevat mustat pillifarkut.
Tutustu kaikkiin yllä mainittuihin ja muihin Nudgen vastuullisiin vaatteisiin täällä


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

 1. Yesss, kiitos tästä! Olen itse 180 cm pitkä ja ei ole helppoa löydä vastuulliset ja sopivat farkut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että tämä tuli tarpeeseen! Tunnistan hankaluuden todella hyvin. Toivottavasti tästä löytyisi sullekin sopiva pari 🤗

   Poista
 2. Hei, mikä väri sulla on Breezy Britt:eistä? Nää näyttää nyt just siltä, mitä tämä pitkäkoipi on kaappiinsa kaivannut 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihanat! 😍 Mulla on kuvissa päällä Friendly Bluet 👌

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.