27. huhtikuuta 2021

Paahdettu parsa-perunasalaatti

 Teksti ja kuvat: Ida Tokola

Oletko koskaan kokeillut paahtaa uusia perunoita? Uunissa paahtaminen antaa perunoille ihanan maun ja samalla on maailman helpoin tapa valmistaa perunasalaatti uuden satokauden varhaisperunoista. Vihreä salsa verde -kastike kruunaa tämän parsa-perunasalaatin ja tekee siitä vappupiknikin tähden. Maista ja ihastu!




Paahdettu parsa-perunasalaatti

2-4 hengelle, riippuen tarjoatko salaatin pääruokana vai osana ateriaa

Tarvitset

n. 700 g uusia perunoita
250 g tankoparsaa tai varsiparsakaalia
öljyä, suolaa ja pippuria
tuoretta rucolaa

Salsa verde -kastike

1 valkosipulin kynsi
0,5 dl oliiviöljyä
(0,5 tl dijonsinappia)
0,5 tl suolaa
mustapippuria
puntti tuoretta basilikaa
puntti lehtipersilijaa tai korianteria
(1 dl tuoretta minttua)
2 rkl sitruunamehua
2 rkl kapriksia



Valmistus

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat hyvin. Pilko tarvittaessa isoimmat perunat puoliksi, jotta saat samankokoisia paloja. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda perunoita uunissa 25 minuuttia.

Leikkaa tankoparsoista n. 2 cm puiseva kanta pois. Jos parsat ovat todella paksuja, voit kuoria niitä vähän noin puolesta välistä alas päin. (Jos käytät varsiparsakaalia, sitä ei tarvitse käsitellä näin.) Leikkaa parsat vinoittain noin kolmeen osaan. Kun perunat ovat olleet uunissa noin 25 minuuttia, lisää parsat perunoiden kanssa uuniin ja paahda vielä noin 5-10 minuuttia.

Salsa verde on siitä ihana kastike, että siihen voi käyttää lähes mitä vain yrttejä jääkaapistasi sattuu löytymään! Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimen kulhoon ja aja hienoksi. Voit myös valmistaa kastikkeen sauvasekoittimella.

Anna perunoiden ja parsojen jäähtyä. Sekoita sitten salsa verde -kastike kasvisten joukkoon. Lisää mukaan vielä tuoretta rucolaa ja raikas perunasalaatti on valmis nautittavaksi!





Etsitkö vielä piknikille sopivaa juomarespetiä? Kurkkaa Luonnonkauniin kesäjuomavinkit täältä. Herkullista vappua! 




Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.