28. marraskuuta 2018

Pehmeä laskeutuminen puhdistusgeeleistä puhdistusvoiteisiin


Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Tuote saatu testiin blogin kautta.Geelipuhdistus - yksi ihonhoitomokistamme suurin

Jaksan aina uudestaan ja uudestaan paasata lempeän puhdistuksen tärkeydestä, sillä se on yksi meidän suomalaisten suurimmista ihonhoitomokista. Jynssätään kasvot narskuvan puhtaiksi puhdistusgeeleillä ja -vaahdoilla, jonka jälkeen yritämme paikata tilanteen, pintakuivuudesta kiristävän ihon, länttäämällä kasvoille tuhteja kosteusvoiteita. Samalla todennäköisesti skippaamme kasvoveden ja ihmettelemme, miks iho tuntuu kuivalta tai puskee epäpuhtauksia pintaan.

Tiedän yhtälön tuntuvan kiperältä. Käytin itse puhdistusgeelejä vielä kuutisen vuotta sitten, kunnes sattumalta sain ensimmäisen hyvän puhdistusmaidon testiin blogin kautta. Ymmärsin olevani puhdistusmaitoihminen ja iho tuntui paremmalta kuin aikoihin. Kaikilla puhdistusmaitokokeilut eivät kuitenkaan tuntu luontevalta kertaheitolla ja ymmärrän tämän täysin. Puhdistusmaidon, -voiteiden, -balmien ja -öljyjen iholle jättämä tuntuma on niin tyystiin erilainen kuin tuo vaahtoavien putsareiden putipuhdas tunne. Kuin iholla ei olisi mitään jäljellä - mikä pitää kutakuinkin paikkansa.

Voimakkaasti vaahtoavien putsareiden ongelma piilee siinä, että niiden voimakas puhdistusteho vie mennessään myös ihoa suojaavan ja kosteustasapainoa tukevan luontaisen rasvakerroksen. Ne ovat siis iholle liikaa, pesten meikin, hien ja saasteiden lisäksi iholta myös paljon hyvää. Tässä jos jossain sopii käyttää sanontaa "heittää lapsi pesuveden mukana".
Askel kerrallaan hellävaraisempaan suuntaan

Kuten yllä sanoin, ymmärrän siis täysin, etteivät kaikki välittömästi lämpene tuolle hellävaraisten putsareiden jättämälle tunteelle, eivät vaikka kuinka yrittäisi hokea itselleen, että se on hyvä asia. Muutos on yksinkertaisesti liian radikaali. Koen kuitenkin, ettei ratkaisu tähän ole voimakkaissa puhdistustuotteissa pysyminen, vaan kuten minkä tahansa muutoksen kanssa: pehmeä lasku.

Sain joskus alkuvuodesta testiin Lovely Dayn tuotteita, joista esimerkiksi sarjan öljy on putkahdellut esiin lukuisia kertoja (se vain on kertakaikkisen loistava). Toinen tuote, johon ihastuin ajatuksen tasolla vaikkei se minulle jatkuvaan käyttöön sovikaan, on sarjan Mellow Mallow -voidemainen puhdistusgeeli, joka on oikeastaan aika nero. Se ei ole puhdistusgeeli, mutta ei kyllä puhdistusvoidekaan, vaan jollain kummallisella tavalla jotain siltä väliltä. Se on huomattavasti puhdistusgeeliä hellävaraisempi, mutta pesee helposti kasvoilta kaiken meikin, myös silmämeikkiä myöten.

Minulle tuo on kuitenkin jatkuvassa käytössä aavistuksen liian puhdistava, mutta pääsee säännöllisesti paraatipaikalle, niinä iltoina, kun en jaksa raahautua suihkuun puhdistusvoiteiden, konjac-sienien ja musliiniliinojen äärelle. Se on minun tykki, mutta helppo plan B, kun totaaliväsymys iskee. Sen lisäksi olen kuitenkin totenut, että se on myös täydellinen askel hellävaraisempaan suuntaan puhdistusgeeli-koukussa oleville. Tätä putsaria suosittelen aina uudestaan ja uudestaan niille, jotka selvästi tarvitsevat hellävaraisemman putsarin, mutta joiden huomaan automaattisesti nyrpistävän nenäänsä ajatukselle puhdistusmaidoista. Käytä yksi tai kaksi tällaista välissä ja kokeile sitten maitoa tai voidetta. Se on ollut monelle toimivampi tapa edetä.
Mellow mallow -putsari ei sisällä voimakkaita sulfaatteja, ei etyylialkoholia, ei hajusteita tai eteerisiä öljyjä ja sen ph-arvo on happaman puolella, tehden tuotteesta oivan vaihtoehdon herkällekin iholle. Hyvin mieto tuoksu tulee luonnostaan manteliöljystä. Putsarin on aloe vera ja glyseriinipohjainen, mutta sisältää näiden lisäksi mm. hyvin mielenkiintoisia PHA-happoja (AHA-happoja miedompia, kevyesti kemiallisesti kuorivia happoja), rauhoittavaa johtosalkoruusua, ihon hydrolipidikalvoa tukevaa luumun siemenöljyä, tuttua kosteutta sitovaa ystäväämme hyaluronihappoa kahdessa molekyylikoossa, uudistavaa pantenolia sekä probiootteja. Kaikki tuotteen ainesosat ovat vegaanisia.

En kutsu Mellow Mallowta siirtymiskynnystä madaltavaksi pelkästään tehonsa tai tuntumansa vuoksi, vaan myös koska putsari on yksi Lovely Dayn matkakokona löytyvistä tuotteista. Isompi pullo Mellow Mallowta maksaa 29,90€/100ml, kun taas matkakoon kohdalla päästään lähes puolitiehen 18,90€/50ml. Hyvä sijoitus, jos ei jatkuvaan käyttöön, niin ainakin vaahtoavista putsareista itsensä vieroittamiseen. Ja kyllähän tuota tyylipuhdasta kaunotarta ihan mielellään kylppärissään katsookin.

Olisiko aika päästä irti puhdistusgeeli-koukusta?


Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.