27. syyskuuta 2020

Luonnonkaunis meikkikoulu osa 5: luonnollisen upeat kulmakarvat

Kaupallisessa yhteistyössä House of Organic
Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä
Teksti ja kuvat: Ann-Christine Mäkelä
Vuoden alussa käyntiin pyöräytetty Luonnonkaunis meikkikoulu jatkuu nyt syksyn läpi meikkikoulun toisella vaiheella. Kun alkuvuosi keskityttiin ihoon, meikkipohjaan ja välineisiin, siirrytään nyt pikkutarkkoihin osa-alueisiin: kulmiin, silmiin ja huuliin.

Aivan kuten keväälläkin käymme Luonnonkauniin meikkikoulussa läpi erilaisia meikkitekniikoita ja -tietoa, Luonnonkauniille tyypillisesti vastuullisella twistillä. Luonnonkaunis meikkikoulussa käytämme mahdollisimman lähituotettuja, Euroopan sisältä tulevia meikkejä, opettelemme löytämään juuri itselle toimivimmat tuotteet, sekä välttämään hutiostoksia. Lisäksi käymme läpi etenkin niitä tekniikoita ja monipuolisia tuotteita, joilla itse tuotetta kuluu mahdollisimman vähän, upeudesta tinkimättä.

Jokainen Luonnonkaunis meikkikoulu -osa julkaistaan täällä sivuston puolella runsaalla infopläjäyksellä, ja opit demotaan Luonnonkauniin IG:n stooreissa videomuodossa. Löydät videopätkät myös IG-tilin kohokohdista ja kaikki sivuston meikkikoulu-julkaisut osiosta Luonnonkaunis meikkikoulu. Opettele siis rauhassa ja palaa aina tarvittaessa Luonnonkauniin pariin kertaamaan tarvitsemasi osan oppeja.


Luonnonkauniin meikkikoulun kanssajärjestäjänä toimii mieletön House of Organic, joka tarjoaa kaikille meikkikoululaisille tarvikkeiden päivitykseen -15% alennuksen verkkokauppaansa koodilla "meikkikoulu".

 
LUONNOLLISET KULMAT - KOLME ASKELTA

Kulmakarvat voi ja tulee meikata tai olla meikkaamatta omien mieltymysten ja piirteiden mukaan, eikä mitään ns. oikeaa tai väärää tapaa ole olemassa. Se mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella, ja tärkeintä on että kantaja tuntee olonsa itsevarmaksi.

Sen vuoksi en halua sanella miltä kulmakarvojen tulisi näyttää, vaan antaa muutaman vinkin kulmakarvojen korostamiseen mahdollisimman luonnollisella tavalla, kulmatuotteita säästellen. Sovella näitä vinkkejä haluamallasi tavalla, mikäli luonnollisen huoliteltu tyyli tuntuu omalta.

Katso kulmien muotoilun videodemot Luonnonkauniin Instagram stooreista.


1  Tee lyhyitä vetoja - älä väritä

Kun tavoitteena on luonnollinen lopputulos, on kaikista oleellisin vaikuttava tekniikka miten kulmakarvoja täytämme. Lisää kulman sekaan haluamiisi kohtiin yksittäisiä karvoja matkivia vetoja, tai käy läpi koko kulma samanlaisin lyhyin vedoin. Muista käyttää terävää kynää. Jätä vetojen väliin tilaa - iho saa kuultaa läpi! Näin kulmat näyttävät luonnostaan tuuheilta.


2  Häivytä kulmien sisäosa

Kun katsot luonnollisia, meikkaamattomia tuuheita kulmia, saatat huomata niiden olevan ohuemmat kulman sisäosasta. Siis kun liikut omien kulmiesi sisäosia kohti lyhyillä vedoillasi, ala vähitellen keventää otettasi. Viimeiset sisäosan karvanvedot saavat olla aivan hailukoita! Lopputulos on jälleen kauniin luonnollinen.


3  Sävytä kulmakarvat

Voit halutessasi viimeistellä kulmakarvat esimerkiksi sävyttävällä kulmageelillä, joka tuo kulmiin enemmän näyttävyyttä ja tuuheutta kuin pelkällä kulmavärillä ikinä onnistuisi. Kuulostaako hassulta suositella toista kulmatuotetta vähentämisen nimeen? Itseasiassa tämä voi toimia juuri näin!

Huomaan itse jättäväni muiden kulmavärien käytön vähemmälle, kun käytän niitä kulmageelin rinnalla. Usein sipaisen kulmiin pelkkää kulmageeliä, skipaten kulmavärit kokonaan, tai vaihtoehtoisesti lisäämällä vain yksittäisiä kylmäkynä- tai kulmavahavetoja kulmageelin levittämisen jälkeen.

Kulmageeli asettaa myös valtoimenaan sojottavat kulmakarvat aloilleen, siitä lisää kulmageeliosiossa alempana.
Kulmien muotoilussa käytän neljättä vuotta Filosofillen täydellisen napakoita pinsettejä.

Leikittele muodolla ja koolla

Netti on pullollaan ohjeita siihen, miten kulmat tulisi siistiä ja miltä näyttää oikean muotoinen ja kokoinen kulma. Kokonaisuus on kuitenkin monimutkainen, ja siihen vaikuttaa suuresti kantajansa kasvonpiirteet. Esimerkiksi "oikeaoppisesti" päätetyt kulmat saattavat venyä hyvin toisiaan lähekkäin, mikäli oma nenä on poikkeuksellisen siro.

Perusohjenuorat voivat siis helpottaa meitä matkan varrella, mutta älä pelkää haastaa näitä käsityksiä, mikäli huomaat lopputuloksen tuntuvan väärältä. Toisinaan säännöistä on hyvä poiketa!

Jos yksittäiset vedot ei ole sun juttu

Makuasioista ei sovi kiistellä ja kulmakarvatkin jakavat kiivaasti mielipiteitä. Jos yksittäisten kulmakarvojen piirtäminen ei yksinkertaisesti ole sun juttu, saat tehtyä luonnollista jälkeä keventämällä jälkeä kulman sisäosaan ja yhdistämällä etenkin vaaleisiin kulmiin kynän, vahan tai jauheen kanssa kulmageelin. Lopputulos ei näytä insta-kulmilta, ellet rajaa kulmakarvojen ääriviivoja super tarkasti.


OIKEAN SÄVYN VALINTA

Kulmakynän, kulmavahan tai minkä tahansa kulmavärin oikea sävy riippuu ennen kaikkea omista piirteistä ja voi vaihdella haalean beigestä jopa mustaan. Hyvä niksi on katsoa esimerkiksi omien hiusten tyven tai tummimpien kohtien sävyä, mutta tämäkään ei ole yksiselitteistä. Uskalla luottaa omaan vaistoosi ja kokeile rohkeasti erilaisia sävymaailmoja esimerkiksi luomiväripaletin avulla.

Huomioi myös vaaleuden tai tummuuden lisäksi, onko sopivin sävy viileä, neutraali vai lämmin, aivan kuten aiemmissakin meikkikouluosissa olemme tehneet. Lämminpiirteiselle ja punatukkaiselle sopiikin siis aivan toinen sävy, kuin esimerkiksi blondille tai mustatukkaiselle. Useimmille sopivin vaihtoehto on hieman viileä, eli harmaaseen taittava, oli se sitten vaalea tai tumma sävy.


Ei se tummuus, vaan sävymaailma

Käytin tämän julkaisun kuvissa poikkeuksellisen tummaa sävyä näyttääkseni, miten paljon myös oma ote ja levitystekniikka vaikuttaa sävyn tummuuteen. Sävy on Avrilin Ultra Brun, eli tummin kulmakynä: silti kevyin ja väljin vedoin jopa tämä on käyttökelpoinen omiin vaaleisiin piirteisiini. Kynä on riittävän viileä ja minun piirteisiini sopii yllättävänkin tumma sävy. Normaalisti oma valintani kulmakynien puolelta olisi Benecosin niin ikään tummin sävy Brown, joka on kuitenkin Avrilin kynää vaaleampi.Kulmageelikulmat - täydellisen boheemit.


Mikä kulmatuote olisi hyvä juuri mulle?


KULMAKARVAGEELI

Kulmageeliä voi mainiosti käyttää yksinään maailman helpoimpana kulmatuotteena tai viimeistellen muiden kulmatuotteiden muuten hieman kaksiulotteiseksi tai helposti piirretyn näköisiksi jäävää jälkeä. Levitä kulmiin muotoon harjaten, hieman edestakaisin liikkein, jotta saat värin tarttumaan koko matkalta kulmakarvoihin.


Laveran kulmageeli on riittoisa ja kestävä ikisuosikki, joka tuo kohtuullista pitoa kulmakarvoihin. Sävyjä on kaksi: kirkas sävytön sekä kaunis ja viileä vaaleanruskea.Benecosin kulmageeli on koostumukseltaan lähes vahamaisen jämäkkä ja siksi kulmien järeämpi muotoilija. Pieni harjaspää on helposti käsiteltävä. Sävyjä on saatavilla kolme: sävytön, viileän harmaa sekä tummanruskea.Henkilökohtainen mielipiteeni on, että kulmageelit ovat vain pikkiriikkisen liioitellen taivaan lahja kulmiaan laittaville. Hentoihin kulmiin kulmageeli tuo lisää rakennetta, vaaleisiin sävyä ja runsaisiin pitoa.

Tiesitkö että? Voit käyttää kulmageeliä myös ripsiin, mikäli kaipaat vain pientä taivutusten jämäköittämistä.KULMAKYNÄ


Hinta-laatusuhteeltaan lyömätön kulmakynä, josta löytyy kolme sävyä: viileähkö vaalea Chatain Clair, neutraali keskiruskea Brun sekä viileä tummanruskea Ultra Brun. Pehmeällä kynällä on lisäksi helppo säädellä jäljen voimakkuutta, jolloin jopa tummimmalla sävyllä saa halutessaan tehtyä kohtalaisen haaleaa jälkeä.Niin ikään edullisten kulmakynien kärkipäätä, joista erityisesti tummin sävy Brown niittää kehuja. Tämä viileähkö ruskea sävy on loistava universaali sävy, jonka vahvuutta tai tummuutta on helppo säädellä maun mukaan. Benecosin kulmakynästä löytyy lisäksi pulloharjapää, jolla on helppo pehmentää kynän jälkeä tai "kumittaa" hutivetoja.Esimerkiksi oikein tummille tai mustille kulmakarvoille, erityisesti tummemmilla ihosävyillä, voi paras kulmasävy löytyä silmänrajauskynien puolelta. Mikäli musta jälki näyttää liian kovalta, mutta ruskea ei sovi omaan sävymaailmaan, voi harmaa yllättäen olla oikea valinta!

Silmänrajauskynien väri on yleensä kulmakynien väriä pehmeämpää, joten kevennä levitysjälkeä entisestään ja muista teroittaa kynä usein.Ei kynää ilman terotinta! Vain terävällä kulmakynällä saa aikaan kaunista jälkeä, muistaa siis myös huolehtia meikkikyniesi teroittamisesta. Ja kun kynä ei tunnu tulevan teräväksi edes teroittamalla, voikin olla aika tarkistaa teroittimen pesemisen tarve.

VOIDEMAINEN KULMAVAHA

Kun toiveissa on erityisen tarkka levitysjälki, skarpit reunat tai yksittäisten kulmakarvojen piirtäminen, ovat voidemaiset kulmatuotteet ehdoton valinta. Ensiajatuksella haastavalta kuulostava tuote yllättää helppoudellaan - pienen siveltimen jälki on huomattavasti helpommin ennakoitavissa ja hallittavissa, kuin muissa kulmakategorian tuotteissa!Tästä Madaran helposti työstettävästä ja pikkutarkkaa jälkeä mahdollistavasta kulmavahasta on saatavilla kolme äärimmäisen onnistunutta sävyvaihtoehtoa, joista kaikki ovat viileähköjä: vaalea Smokey Blonde, keskiruskea Frosty Taupe sekä tummin Ash Brown. Myös kerrostaminen on mahdollista.Voidemaisten tai vahamaisten kulmavärien kanssa ehdoton ykkönen kulmasiveltimeksi. Pienen pieni ja etenkin ohut sivellin mahdollistaa äärimmäisen tarkan levityksen ja jopa yksittäisten karvojen piirtämisen.

JAUHEMAINEN KULMAVÄRI

Luonnostaan tuuheisiin kulmiin erottuvuutta ja rajojen siistimistä on helppoa tuoda jauhemaisella kulmavärillä. Jämäkällä siveltimellä kulmakarvan sekaan ja alle levitetty väri tuo kulmiin lisää syvyyttä ja moniulotteisuutta tavoin, joka muuten voisi olla haastavaa esim, kynällä tai vahalla. Jauhemaisilla väreillä levitysjälki on tasaisempaa tai jopa utuisen pehmeää.Jauhemaisen kulmavärin ja -vahan yhdistävä kulmaväriduo avaa monenlaiset mahdollisuudet. Sävyt ovat kohtalaisen neutraaleja lämmöltään ja tummuus vaihtelee perinteiseen tapaan vaaleasta Light sävystä Medium kautta tummimpaan Dark sävyyn asti. Sävyttömällä vahalla viimeistelet kulmakarvojen pysyvyyden.Tuuheille mustille kulmille kaivattua skarppiutta tuo Avrilin mattaluomiväri sävyssä Gris Anthracite Mat. Työstä kuten mitä tahansa jauhemaista kulmaväriä!Jämäkkä, jopa tylpän kova kulmakarvasivellin on omiaan juuri jauhemaisen tuotteen levitykseen, joka muuten pöllyäisi kulmakarvojen sekaan miten sattuu. Napakka sivellin tuo jauhemaisen tuotteen levitykseen lisää hallittavuutta. Pyöröharjapää on puolestaan ehdoton kulmakarvojen muotoon harjaamiseen sekä pienten virhevetojen häivyttämiseen.

DIY voidemainen kulmaväri

Työstä jauhemaista kulmaväriä kostealla siveltimellä voidemaisten kulmatuotteiden tarkkuutta saadaksesi. Kostuta sivellin tai osa jauhemaisesta kulmaväristäsi kiinnityssuihkeella, humektanttipitoisella (esim. glyseriinipitoisella) kasvovedellä tai läpikuultavalla vahalla. Massa on notkea ja työstettävä!
Jos harkitset kulmatuotteiden päivitystä, muista hyödyntää meikkikoululaisten alekoodia House of Organicille: saat -15% ostoksistasi koodilla "meikkikoulu".PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.