2. huhtikuuta 2020

Organic Basics: kestävää muotia Tanskasta + 10% alennuskoodi

Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä
Alusvaatekappaleet saatu: Organic BasicsOn ilo saada esitellä eräs suosikkibrändini: nimittäin tanskalainen Organic Basics, joka tekee eettistä, kestävää ja kaunista muotia. Postauksen lopusta löydät myös 10% alennuskoodin jotta sinäkin saat ihastella näitä samoja tuotteita. ♥ Ja onhan se niin, että jos vain itse pystyt siihen rahallisesti, kannattaa ehdottomasti kannustaa lemppariyrityksiään entistä enemmän tällä hetkellä, eikö vain?

Olen jo kauan tehnyt yhteistyötä OB:n kanssa Grön i Åbon puolella, jossa moni on ollut hyvin kiinnostunut tuotteista, eikä syyttä! Organic Basics on juuri sellainen vaateyritys jota minä arvostan ja tässä tekstissä tulen kertomaan miksi.
Pehmeä TENCEL on vesipihi materiaali

Mutta hei, aloitetaan näillä ihanilla TENCEL lyocell-paidoilla jotka näkyvät kuvissa. TENCEL on hyvin mielenkiintoinen materiaali, sillä se tehdään.. puumassasta! Ja tähän materiaaliin tarvitaan Organic Basicsin mukaan 80% vähemmän vettä kuin esimerkiksi puuvillan tuotantoon. Itse käytän kyllä puuvillavaatteitakin, mutta jos vaan pystyn, välttelen niitä suuren vedenkulutuksen takia.

TENCEL lyocell muistuttaa materiaalina puuvillaa ja silkkiä, mutta on mielestäni jotain paljon parempaa. Se on aikanaan kehitetty ekologisemmaksi ja vähemmän haitallisia kemikaaleja valmistuksessa vaativaksi vaihtoehdoksi viskoosille, jota se monin tavoin muistuttaakin. TENCEL on materiaalina mielettömän pehmeää ja piti oikein halata poikaystävää, jotta hänkin ymmärtäisi minkä takia nämä tuntuvat niin hyvältä päällä. Ja hän oli tietty samaa mieltä kanssani, näitä ei oikein voi vastustaa.
Ajattomat perusvaatekappaleet

Organic Basicsilta löydät ajattomia vaatteita, joita voi käyttää ikuisesti. Joissakin vaatteissa on jopa kierrätettyä hopeaa, jotta ne pysyisi hajuttomina pitempään jolloin niitä ei tarvitse pestä yhtä usein ja käyttöikä pitenee. Kuvassa olevat paidat ovat niin neutraaleja tyyliltään että niitä voi käyttää milloin tahansa, vuodesta riippumatta.

Tämän lisäksi Organic Basicsin vaatteet ovat sellaisia joita voi käyttää monipuolisesti monessa eri tilanteessa, joten ne eivät varmasti unohdu kaappiin. Nämä paidat sopivat täydellisesti esim. muiden vaatteiden alle kylmänä talvena, mutta myös sellaisinaan farkkujen tai farkkuhameen kanssa. Kirjoitessani käytän tätä mustaa paitaa muiden vaatteiden alla, sillä olen mökillä palelemassa (kauhea tuuli!). Ja on se ihana paita, kaikin tavoin ihana.

Organic Basicsin vaatemallistoon kuuluu myös muita perusvaatteita, kuten esim teepaitoja luomupuuvillasta, treenileggingsejä ja erilaisia treenipaitoja (juuri näissä on sitä hopeaa!) ja erinäköisiä alusvaatteita. Tämän lisäksi heillä on myös miesten vaatteita; Organic Basics itse asiassa aloitti miesten alusvaatteilla, kaikkien perustajien ollessa miehiä! Idea syntyi heidän huomatessaan kaikkien tavallisten alusvaatteiden menevän rikki helposti ja nopeasti ensimmäisen käytön jälkeen. Organic Basicsin sääntö on tuottaa laadukkaita vaatteita jotka pysyvät mukanasi kauan ja mieluiten ikuisesti.
Älymukavat alusvaatteet

Heiltä saa ihan oikeasti myös mukavimmat alusvaatteet. Käytän kuvissa olevia TENCEL-pikkuhousuja mutta myös esim. heidän organic cotton briefs alushousuja, jotka ovat aivan MIELETTÖMÄN mukavat!! Voisin käyttää niitä päivittäin ja olenkin päättänyt ostaa alusvaatteita vain ja ainoastaan Organic Basicsiltä hyvän laadun ja istuvuuden takia.

Heiltä löytyy erilaisia alusvaatteita kuten hipstereitä, stringejä, "tavallisia" pikkuhousuja, rintaliivejä (omat lempparit ovat organic cotton triangle bra (niin mukavat ja tukevat vaikkei sisällä metallikaaria) sukkia jne. En tietenkään ole kokeillut ihan kaikkia tuotteita, mutta ne mitkä minulla on ovat oikeasti todella hyvin istuvat. Pehmeät materiaalit, kauniin näköiset ja kuten aikaisemmin totesin, niin neutraalit, että niitä voi käyttää monessa eri tilanteessa. Sanoisin Organic Basicsin vaatteiden sopivan kaikenikäisille vaikka yrityksen suurin yleisö todennäköisesti koostuu nuorista aikuisista.


Organic Basics on mielestäni hyvin rehellinen yritys. Sivuillaan kertovat esim missä kaikki yrityksen tehtaat sijaitsevat (kaikki ovat Euroopassa!) ja vakuuttavat myös kaikkien työntekijöiden saavan oikeudenmukaisen palkan. Mikä parasta, jokaisesta tilauksesta he kompensoivat päästöjä yhdessä Chooosen kanssa ja viime vuoden lopussa julkaisivat suuren raportin vuoden 2019 kompensoinnista.

On myös virkistävää nähdä heidän käyttävän nettisivuillaan ja some-kanavissaan erinäköisiä malleja kuvissaan - kaikki ovat erikokoisia ja -ihonvärisiä. Tämä on minulle melko tärkeä seikka ja juteltuani heidän kanssaan, tiedän että tämä on vasta alkua. He tekevät kovasti työtä sen eteen, että saisivat entistä isompia kokoja mukaan valikoimaansa.

Nyt Korona-viruksen aikaan, on Organic Basics aktivoitunut ja alkanut auttaa pakolaisia, joille tämä tilanne on äärimmäisen hankala. Jos haluat auttaa projektissa, kannattaa alus- ja perusvaatevarastoja päivitellä juuri nyt, sillä jokaisesta tilauksesta lahjoitetaan 10 € UN Refugee Agency:lle. On myös ilo kertoa että saatte sen lisäksi 10% alennusta koodilla GRONOB5 !

Ja asusteista puheenollen - kannattaa tsekata Guppy Bag suodattava pesupussi. Aivan loistava tuote, joka kerää vaatteista irtoavan mikromuovin ja jolla estetään keinokuituvaatteista irtoavien mikromuovien kulkeutumista pesukoneesta vesistöihin.


Tehdään hyvää yhdessä, sitä tarvitaan juuri nyt ♥PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.