4. lokakuuta 2020

Erisan+: kotimaista luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kaupallisessa yhteistyössä Erisan
Teksti ja kuvat: Ann-Christine Mäkelä


Luonnonkosmetiikka-rintamalla tällä hetkellä ehkäpä siisteintä ovat aluevaltaukset myös isompien brändien ja markettien valikoimissa. Luonnonkosmetiikka saa huikeaa vauhtia enemmän sijaa, tulee todella helposti saataviksi aivan tavalliselle, helppoutta arvostavalle ja pieniä ympäristötekoja arkeensa sovittavalle ihmiselle. Ennen kaikkea, on se merkittävä tunnustus luonnonkosmetiikalle ja ympäristöarvoille. Tätä tulevaisuus on.

Luonnonkosmetiikan valmistukseen on tarttunut myös herkälle iholle ja vesistöille ystävällisiä kosmetiikatuotteita kymmeniä vuosia Suomessa valmistanut Erisan, kehittämällä ensimmäisen oman sertifioidun luonnonkosmetiikkasarjansa, Erisan+:an.

Erisan+ luonnonkosmetiikkasarja sujahtaa suorinta tietä täyttämään yhden merkittävimmistä kaipaamistamme luonnonkosmetiikan raoista, kertakaikkisen upeilla spekseillään:


Erisan+ sarja:

 • vegaanista luonnonkosmetiikkaa
 • kotimainen / lähituotettu
 • edullinen
 • loistava saatavuus
 • hajusteeton ja hellävarainen
 • prebioottinen


Tiedän monta vuotta teidän kyselyitänne ja toiveitanne kuunnelleena, että ympäri Suomen hihkuu tällä hetkellä suuri joukko juuri tismalleen tällaista sarjaa odottaneita.

Erityistä Erisan+ sarjassa on, että se on ensimmäinen helposti saatavilla oleva ja kohtuu edullinen herkän ihon ja hajusteeton luonnonkosmetiikkasarja, joka on Suomessa valmistettu. Näillä Fi-Natura sertifioiduilla tuotteilla on lisäksi Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnus, joka takaa että tuotteiden raaka-aineet ovat kokonaisuudessaan hypoallergeenisia. Tämä on todella poikkeuksellista luonnonkosmetiikka-sarjalle.

Ja ihan kuin tämä kaikki ei jo riittäisi saamaan aikaan valtavaa kuhinaa, ovat he Erisanilla vielä halunneet höystää tuotteensa ihon mikrobiomia tukevilla prebiooteilla. Kokonaisuus on kerrassaan loistava!MIKÄ IHMEEN IHON MIKROBIOMI?

Erisan+ sarjan ydin on herkän ihon tukeminen, sekä tarkkaan valituilla, herkälle iholle soveltuvilla raaka-aineilla että prebiooteilla. Jokaisen ihon toiminnan kannalta avainasemassa on tasapainoinen ihon mikrobiomi, ihon pinnalla muodostuva ekosysteemi. sen hyödyllisin bakteerikannoin, joka on tärkeä osa ihomme luontaista toimintaa.

Mikäli mikrobiomin tasapaino järkkyy, horjuu samalla koko ihon luontainen toimintakyky. Mikrobiomin tukemisesta hyötyvät siis aivan jokainen, mutta erityisesti ihon epätasapainotilasta kielivistä iho-ongelmista kärsivät ja herkän ihon omaavat.

Tätä ihon toiminnan kannalta kriittistä tasapainoa ihon suojavaipassa voi horjuttaa sekä ihon rakenteelliset haasteet ja ihosairaudet, mutta myös haastavan ilmaston kaltaiset ympäristötekijät, ihoon peilautuva kuormittava ja stressaava elämäntilanne tai jopa vääränlaiset ihonhoitotottumukset.


Ihon epätasapainotilat eivät yleisestä uskomuksesta huolimatta ole ns. ihotyyppejä tai ihojemme alkujaan luontaisia ominaisuuksia. Minkä tahansa ihotyypin tasapaino voi horjua, jolloin erilaiset iho-ongelmat ja ärsytystilat alkavat puskea pintaan. Ihon tasapainon tukeminen on etenkin herkän tai ongelmaihon hoidon perusta.


Ihon tasapainon kannalta oleellisessa osassa toimivan mikrobiomin tukeminen tapahtuu ennen kaikkea hellävaraisia ihonhoitotuotteita suosimalla ja lempeällä ihonhoitorutiinilla, jotka eivät horjuta ihon tilaa entisestään. Voimakkaat pesuaineet, rajut kuorinnat, runsaat säilöntäaineet ja hajusteet ovat tyypillisiä ihon horjuttajia ja herkistäjiä - ja siksi niiden välttäminen on erityisen tärkeää.

Tätä ymmärrystä täydentää esimerkiksi oikein valitut prebiootit ja probiootit, työkalut, jotka auttavat korjaamaan mikrobiomissa esiintyvää epätasapainoa ja edistämään mikrobiomin toimintaa. Erisan+ sarjassakin käytetyt prebiootit ovat ihon mikrobiomissa esiintyvien hyödyllisten mikrobien hiilihydraattipitoista ravintoa, joka edistää hyvisbakteerikantojen elinolosuhteita.


Omiksi suosikeiksini sarjasta nousivat puhdistusgeeli ja seerumi.

ERISAN+ TUOTTEET

Erisan+ sarja koostuu tällä hetkellä viidestä prebioottisesta kasvojen ihonhoitotuotteesta: puhdistusgeelistä, kasvovedestä, seerumista, sekä kahdesta kasvovoiteesta. Tuotteesta toiseen toistuvat ajankohtaiset, jopa trendikkäät ihoa aidosti tukevat ja hellävaraiset ainesosat, jotka on selkeästi herkän ihon ammattitaidolla valitut.

Olen päässyt testailemaan sarjan tuotteita nyt jokusen viikon ajan ja olen tänä aikana lukuisat kerrat jäänyt fiilistelemään, miten upeaa on nähdä Erisan+ kaltainen sarja, hyvin onnistunein luonnonkosmetiikkatuotteineen, niin helposti saatavilla. Näiden ajatuksen ohella mieleeni sarjasta jäävät etenkin sen onnistuneet raaka-ainevalinnat, kevyet koostumukset, sekä aito tuoksuttomuus.

Katsotaan sarjan tuotteita vielä tarkemmin yksittäin, niin ymmärrät mitä tarkoitan:
Erisan+ prebioottinen puhdistusgeeli

Sarjan puhdistusgeeli on äärimmäisen hellävaraisesti ihoa pesevä geeliputsari, joka ei kuivata ihoa, eikä sisällä sulfaatteja tai vastaavia voimakkaasti peseviä ainesosia. Puhdistusgeelissä käytetyt prebiootit aloittavat tasapainoittamisprosessin jo puhdistusvaiheessa, kun taas sarjassa toistuvasti käytetty karhunvatukkauute supistaa ihohuokosia.

Sopii hyvin käytettäväksi sekä pelkästään, että mietona kaksoispuhdistuksen toisena tuotteena öljypuhdistuksen jälkeen.

En voi uskoa todeksi, mutta sarjan omaksi suosikikseni nousi juurikin mm. tämä puhdistusgeeli. Geeli! Kaikkea sitä. Luonnonkaunista pitempään seuranneet tietävät, että tämä on poikkeuksellista, sillä oma erittäin herkästi kuivuva iho ei juuri koskaan kestä geelejä tai vaahtoja. Tämän se kestää, ja olenkin käyttänyt tätä säännöllisesti juurikin kaksoispuhdistuksen viimeistelijänä.

Erisan+ prebioottinen kasvosuihke

Kotimaisesta sokerijuurikkaasta valmistettu inositoli toimii kasvosuihkeen kosteuttavana ainesosana yhdessä kosteutta sitovan glyseriinin kanssa. Kasvosuihkeessa toistamiseen käytetyt prebiootit pääsevät vaikuttamaan iholla pitkään. Karhunvatukkauutte puolestaan kosteuttaa ihoa ja supistaa ihohuokosia, ja sen runsaat antioksidanttiset flavonoidit suojaavat sekä korjaavat ihoa.

Suihkuta kauttaaltaan suoraan kasvoille ja painele kasvovesi käsin hellästi ihoon. Suihke on vesipohjainen ja kevyt, mutta jättää iholle miellyttävän kosteutetun tunteen kerrostettuna.


Erisan+ prebioottinen seerumi

Sarjan seerumi nousi toiseksi suursuosikikseni sarjasta ja väittäisinkin tämän olevan edullisten seerumien parhaimmistoa, erinomaisella hinta-laatusuhteella. Rakastan kosteuttavia seerumeita, ja Erisan+ seerumissa tuo kosteutusteho on yhdistetty laajasti ihoa silminnähden rauhoittaviin aktiiviaineisiin.

Seerumissa rinnakkain käyteyt ratamo- ja chlorellauutteet rauhoittavat ja korjaavat ihoa, vähentäen punoitusta ja tasoittaen ihon sävyä. Chlorella leväuute on myös tunnettu voimakkaista antioksidanttisista ominaisuuksistaan, suojaten ihoa myös ympäristötekijöistä johtuvan hapettumisen aiheuttamilta ihovaurioilta. Runsaasti kosteutta sitovat glyseriini ja sodium PCA puolestaan vastaavat seerumin kosteutustehoista.

Levitä pari pisaraa tai pieni painallus seerumia kasvoveden jälkeen sitomaan kosteutta ennen kasvovoiteella viimeistelyä.

Erisan+ prebioottiset kasvovoiteet

Erisan+ sarjan lukeutuvat kasvovoiteet, päivä- ja yövoide, soveltuvat mielestäni molemmat käytettäväksi niin päivisin kuin iltaisin, omasta ihotyypistä riippuen. Molempien voiteiden koostumukset ovat omalla mittapuullani keskitäyteläisiä, mutta imeytyvät siitä huolimatta ihoon lähes täysin.

Mikäli kuulut minun tavoin joukkoon, joka haluaa tuntea voiteen iholla vielä pitempään, voit mainiosti sekoittaa voiteen joukkoon pari pisaraa kasvoöljyä!


Erisan+ prebioottinen päivävoide sisältää koko sarjan laajan prebioottivalikoiman, seerumistakin tuttua chlorellauutetta myöten. Voide on siis erinomaisen tasapainoittava, rauhoittava, korjaava ja suojaava. Näitä tehoja alleviivaa lisäksi päivävoiteessa käytetty rauhoittava ja parantava ratamouute, sekä ihoa rauhoittava, korjaava ja kosteuttava kauraöljy.

Erisan+ prebioottinen yövoide sisältää päivävoiteeseen verrattuna asteen aktivoivempia ainesosia. Tässäkin voiteessa on hyödynnetty kaikkia sarjan tasapainoittavia ja korjaavia prebiootteja, joiden lisäksi yövoiteessa on hyödynnetty ihohuokosia supistavaa ja kosteuttavaa karhunvatukkauutetta, sekä äärimmäisen mielenkiintoisina raaka-aineina fermentoitua riisivettä ja lipoaminohappoja. 

Viimeisimpänä mainitut aktiiviaineet tuovat voiteelle tehokkaan rauhoittavan, ihosolujen toimintaa stimuloivia, kollageenisynteesiä aktivoivia ja siten ihoa täyteläistäviä vaikutuksia.Todella, todella onnistunut kokonaisuus Erisanilta! Toivon todella, että sarjaa päätetään tulevaisuudessa laajentaa vielä esimerkiksi vartalotuotteiden puolelle. Eikö olisikin hienoa? Jään siis ilolla seuraamaan Erisan+ kasvua ja herkkäihoisten luo tiensä löytämistä. Lämmin suositus kaikille herkkiksille, yhdeltä kohtalontoverilta toisille.

Erisan+ tuotteet löydät suuremmista marketeista: K-Citymarketeista, isoimmista Prismoista, Tokmanneilta ja sekä Stockmannin tavarataloista että verkkokaupasta. Ja ellei näitä vielä omasta vakkarikaupastasi löydy, kannattaa toive tuoda kauppiaan tietoon.


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

 1. Tää on huippujuttu! 🤗

  VastaaPoista
 2. Itse ostin testiin päivävoiteen ja olen aivan rakastunut! Kuulun juuri niihin, jotka ovat odottaneet tätä sarjaa jo kauan! Oma ihoni reagoi erittäin herkästi moniin tuotteisiin ja olen pitkään toivonut löytäväni luonnonkosmetiikasta sopivia tuotteita. Useimmiten tuloksena on ollut kirkuvan punaiset kasvot, kuumotus, kutina tai paukamat seuraavana päivänä kasvoissa. Toistaiseksi ongelma on aina ollut hajusteet, ominaistuoksu tai säilöntäaineet.

  Olen niin iloinen, että nämä ovat kuten kirjoitit, aidosti tuoksuttomia ja sopivat myös tuoksuherkälle. Toivon, että voin pian ostaa myös puhdistusgeelin ja kasvoveden testiin. Puhdistusgeeli epäilytti kovasti, mutta ehkä tämän postauksen myötä uskallan senkin ostaa. Toivon kovasti sarjan laajenemista myöhemmin vartalotuotteisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla että tuo päivävoide sopi sinulle! :) Jos iho on noin herkkä kun sinullakin kuulostaa olevan, on oikeasti tosi raskasta pitemmän päälle etsiä sopivia vaihtoehtoja. Ehdottomasti uskallat kokeilla kasvovettä ja puhdistusgeeliäkin! Toivon todella että sarjan muutkin tuotteet sopii ihollesi ♥

   Poista
 3. Käykö nämä tuotteet nuorille, joilla alkaa olla tarvetta panostaa ihonhoitoon?
  Millainen kokemus tuo kasvosuihke oli, eli meneekö sulla jatkoon? 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä sopii, mutta yövoide on sen verran jo aktivoivampi, että sitä en nuorelle suosittelisi. Hellävaraisena sarjana kuitenkin varmasti oikein sopiva myös nuoren herkähkössä vaiheessa olevalle iholle 😊 Kasvosuihke oli oikein positiivinen yllätys sekin ja olen pitänyt sen käytössä aamuisin kun puhdistan kasvot kasvovedellä, mutta oma ihoni on niin NIIN äärijanoinen, että vaatii kosteutukseen sitä järeämmät litkut 😄 Mutta normaalimmalle tai seka-/rasvoittuvalle iholle on varmasti riittävä sellaisenaan.

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.