26. marraskuuta 2019

Atopik Balance - tasapainoa ongelmaiholle


Kaupallisessa yhteistyössä Atopik
Esiteltävät tuotteet saatu testiin


Aika tasan kaksi vuotta sitten sain käsiini juuri lanseeratun Atopikin Sensitive-linjan tuotteet, joita testasin vaikuttuneena pitemmän ajanjakson ajan. Muistan vieläkin olleeni sarjasta monessa mielessä ymmälläni; sarjan puhdistusemulsiossa oli poikkeuksellisen hyvä puhdistusteho, kasvovesi oli huomattavasti runsaampaa kuin mitä olin koskaan ennen kohdannut ja kuvailinkin sitä enemmänkin hoitonesteenä, tietämättä miten tuo termi olisi vuoden sisään kaikkien huulilla.

Ennen kaikkea mieleeni on jäänyt kokemani hämmästys sen suhteen, että minä, minä, jonka kasvot olivat vuoden ympäri kuivaakin kuivemmat, äärimmäisen janoiset ja tukuttain tuotteita nielevä, pärjäsi yhtäkkiä vain kolmella tuotteella: putsarilla, kasvovedellä ja kasvovoiteella. Miten paljon parjattu "ihonhoidollinen pyhä kolminaisuus" saattoikin toimia?

Tämä johtui siitä, että hinta-laatusuhteeltaan nerokkaan sarjan tuotteet on selvästi luotu harkiten ja vankalla osaamisella, valiten juuri oikeat herkkää tai rakenteellisesti haastavaa ihoa tukeavat ainesosat. Tuotteissa toistuu mm. täysin aliarvostettu kotimainen kaura, jonka vaatimattomuuden taakse kätkeytyy uskomaton kyky rauhoittaa ja korjata ihoa. Ihon luontaisia kykyjä ja ominaisuuksia tukeva ihonhoito onkin filosofialtaan se, joka tuntuu eniten omalta.

Näiden kahden vuoden aikana olemme saaneet seurata Atopikin kasvua ihonhoitotuotteista aina itseruskettaviin ja aurinkosuojatuotteisiin saakka. Näistä kaikki ovat ansainneet hyväksyvän tyytyväisen nyökkäyksen minun suunnaltani ja aiheuttaneet sekä epäuskoista intoa että pienen fanitus-ilmiön, etenkin kotimaisen luonnonkosmetiikan suosijoiden joukossa.


Ilolla toteankin, että eihän se Atopikin tarina vielä tähänkään päättynyt - vaan joukkoa täydentää myös, nimestään huolimatta, myös muita ihon epätasapainotiloja tukeva Balance-linja. Sillä aivan kuten atooppisen ihonkin kanssa, vaativat myös muut erilaisista epätasapainotiloista kärsivät ihot hellävaraisia otteita.

Lue lisää: Sinäkö se siellä, hormonaalinen akne?

Päivetystä purkista: kotimaisen itseruskettavat Atopikilta

Suloista suojaa: kotimaiset aurinkosuojatuotteet Atopikilta
Avaimet täydelliseen kokonaisuuteen

Kuten jo hieman ohimennen mainitsin, löytyy Atopikin ihonhoitotuotteista tällä hetkellä kolme linjausta: Sensitive, Anti-age sekä Balance. Näistä jokainen herkkäihoinen voi koota itselleen sopivan kokonaisuuden Mix & Match -tyylillä, Sensitive-linjan toimiessa sarjan runkona. Näin kokonaisuudesta tulee räätälöity ja takuulla juuri oman ihon tarpeita vastaava kokonaisuus, siitä huolimatta, että sarja on koottu minimalistisella aatteella.

Epäpuhtaan ja ongelmaisen ihon Balance-linjasta löytyvät tällä hetkellä nämä viisi, ihon epätasapainoa korjaavaa tuotetta, joihin pureudumme tällä kertaa syvemmin:

1  hellävarainen puhdistusvaahto

2  tasapainoittava kasvovoide

3  rosacea hoitovoide

4  akne paikallishoito

5  jauhemainen probioottinaamio
Herkän ihon puhdistus

Atopikin herkän ihon vaahtoputsari on oleellinen osa herkästi tukkeutuvan ihon hoitoa. Äärimmäisen hellävarainen koostumus takaa sen, että kasvot saa varmasti puhtaaksi viimeisiä meikin tai öljyn rippeitä myöten, kuitenkaan kuivattamatta ihoa. Hellävarainen puhdistus on todella tärkeää myös rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon kohdalla, sillä liian voimakas puhdistus saattaa suistaa ihon epäpuhtauksia muodostavaan kierteeseen - sitä emme suinkaan tahdo, emmehän?Pidän todella paljon Atopikin Sensitive Puhdistusemulsiosta, mutta on sanomattakin selvää, ettei se ole oikea vaihtoehto jokaiselle iholle. Ihon runsas rasvaisuus tai tuhti meikkipohja ovat tekijöitä, jotka saattavat vaatia perusteellisemman puhdistuksen, joko vaahdolla tai kaksoispuhdistuksella. Tällöinkin tuo vaahtoava puhdistustuote tulee valita mahdollisimman hellävaraisena.

Olen aina hyvin skeptinen vaahtoavien putsareiden kohdalla, mutta jopa minun superherkästi kuivuva iho kesti Atopikin Balance puhdistusvaahdon osana kaksoispuhdistusta. Puhdistusvaahto sisältää muun muassa ihon ärsytystä ja tulehdusta hillitsevää hamamelistä, kosteuttavaa glyseriiniä, prebiootteja, sekä ihohuokosia supistavaa poimunlehteä. Hienojakoinen vaahto poistaa viimeiset öljyn ja meikin rippeet, jättäen ihon puhtaan, mutta ei kuitenkaan nitisevän tuntuiseksi. Lämmin suositus vaahdoista pitäville!

Tasapainoa ihon mikrobiomiin

Aivan kuten suolistonkin kohdalla, voi myös ihon epätasapainoon juontaa juurensa ihon mikrobiomin epätasapainoon. Ihon mikrobit, eli "hyvisbakteerit", ovat nimittäin oleellisessa roolissa lukuisissa ihon toiminnoissa, kuten vaikuttamalla ihon optimaaliseen pH-tasoon, tärkeiden ihon rakennuspalikoiden muodostumiseen, sekä toimivat osana ihon suojamekanismeja. Mikrobit ovat niin tärkeä linkki monissa tapahtumaketjuissa, että epäsuotuisat suhteet vaikuttavat suoraan ihon luontaiseen toimintakykyyn ja sen kautta ihon hyvinvointiin. Tyypillisiä mikrobiomin tasapainoittamisesta hyötyvät iho-ongelmat ovat niin erilaiset herkkyydet, kuivuus, atopia, akne, rosacea sekä muunlaiset ekseemat.

Prebiootteja, probioottien ruokaa, nähdään toistuvasti Atopikin tuotteissa, kun taas käytettävyydeltään äärimmäisen haastavat probiootit on sijoitettu sarjan jauhemaiseen probioottinaamioon, joka luo yhden oleellisimman osan Balance-linjasta. Balance Probioottinaamion probiootit aktivoituvat tullessaan kosketuksiin veden kanssa ja tavallaan viestivät ihon mikrobiomin toiminnan kannalta tärkeää tietoa, saaden muut ihon mikrobit toimimaan suotuisemmin. Valkoinen jauhenaamio muuttuu kostuessaan kauniin vaaleanpunaiseksi sen sisältämän, ihoa kirkastavan antioksidanttisen mustikan vuoksi, kun taas hellävarainen valkosavi puhdistaa ja ravitsee ihoa.

Annospussillinen jauhenaamiota sekoitetaan pieneen määrään vettä, mutta etenkin kuivuuteen taipuvaisen ihon kanssa joukkoon kannattaa lisätä pieni määrä öljyä tai kosteusvoidetta. Näin jauhemainen savea sisältä naamio ei kuivu tai kuivata kasvoja vaikutus aikana. Pyyhi naamio lopuksi kasvoilta kosteiden kestovanulappujen tai liinan avulla (älä huuhtele). Iho jää naamiosta silminnähden heleytetyksi ja rauhoittuneeksi.

Kosteuta, hoida ja suojaa

Puhdistuksen ja mahdollisen naamion jälkeen ihoon tankataan kosteutta ja suojataan oikeilla, ihon haasteiden mukaisilla tuotteilla. Ihotyypille kuin ihotyypille on kosteutuksen kulmakivi hinta-laatusuhteeltaan uskomaton Atopikin kasvovesi, tai pikemminkin se hoitoneste, jonka jälleenmyyntihinta vaihtelee 15-20 euron välillä. Kasvoveden kaurauute ja ruusuvesi kosteuttavat, rauhoittavat ja korjaavat ihoa, samalla kuin monipuolinen joukko kosteutta sitovia ainesosia, hyaluronihappo, sodium pca, ksytoli ja glyseriini auttavat pitämään kosteustasapainoa yllä pitkään.

Täyteläistä nestettä painellaan kasvoille useampi kerros ja lukitaan lopuksi oman ihotyypin mukaisella hoitovoiteella, joko Sensitive-, Balance- tai Anti-Age-linjoista. Itselläni testiin valikoitui tällä kertaa Tasapainoittava kasvovoide, joka osoittautui ilokseni juuri siksi kasvovoiteeksi, jota jäin pari vuotta sitten kaipaamaan runsaampien Sensitive-voiteiden rinnalle.

Tasapainoittavan kasvovoiteen koostumus on niin ikään voidemainen, mutta huomattavasti kevyempi ja nopeasti imeytyvä kuin sarjan aiemmin ilmestyneet voidevaihtoehdot. Tasapainoittavassa voiteessa toistuu mm. sarjan puhdistusvaahdossakin nähdyt ärsytystä ja tulehdusta hillitsevä hamamelis, ihohuokosia supistava poimunlehti, rauhoittava ja korjaava kaura, prebiootit sekä monipuolinen joukko ihon kosteuttajia. Näiden lisäksi heti INCI:n kärjessä komeilee trendikäs oliiviöljystä valmistettu skvalaani, joka sopii herkimmällekin iholle, korjaa ja uudistaa ihoa, sekä imeytyy ihoon salamannopeasti.

Itse lisään voiteen joukkoon aamuin illoin myös muutaman tipan muuta kasvoöljyä, jolloin voide notkistuu entisestään, mutta skavaalipitoinen voide saa öljynkin imeytymään nopeasti ihoon. Ilman öljyä, katoaa voide ihoon lähes huomaamattomaksi. Hento piparmintun tuoksun puolestaan virkistää mieltä.Piste i:n ja pisara finnin päälle

Erilaiset finnien nujerrus -voiteet ja tipat ovat kosmetiikkamarkkinoilla yleinen näky, mutta näin läheltä ei vastaavaa luonnonkosmetiikan vaihtoehtoa olekaan aiemmin löytynyt. Balance-linjan kruunaa nimittäin typäkät paikallishoito-tipat, jotka antavat näpyille kyytiä.

Oleellista onkin, että tällaisia kuivattavia tehoaineita käytetään vain paikallisesti niille ihoalueille, missä ongelmaa on. Jos vielä parikymmentä vuotta sitten uskottiin vakaasti (ja osa uskoo edelleen), että esimerkiksi akneihon ongelma on lähinnä liiallinen rasvoittuminen, jolle pitää keinolla millä hyvänsä löytää stoppi, tiedetään nyt, ettei tuo pidä laisinkaan paikkaansa. Tärkeää on yhdistää hellävarainen laaja ihonhoito, huolellinen sisäinen ihonhoito, sekä käyttää paranemista nopeuttavia keinoja vain paikallisesti. Ennakoiva tukeva ihonhoito on sitäkin tärkeämpää.

Atopik Balance -linjan akne paikallishoidon pieni pipettipullo on ehkä suloinen ilmestys, mutta siihen kätkeytyy hamamelis- ja poimunlehtiuutteeseen lisätyn salisyylihapon tuju teho. Kemiallisista happokuorinnoista tuttu salisyylihappo kuorii ja kuivattaa ihoa, nopeuttaen epäpuhtausten paranemista. Tiputa paikallishoitonestettä joko suoraan toivottuun kohtaan tai puhtaiden sormien kautta (muista huuhdella kädet käytön jälkeen!) muiden ihonhoitotuotteiden levityksen päätteeksi. Ihon karrelle palamisesta ei tarvitse olla huolissaan, sillä seoksesta löytyy myös kosteuttavia ainesosia, mutta näpyt alkavat välittömästi rauhoittua ja kuivua.
Ja niin ympyrä tuntuu sulkeutuneen. Tässä sitä taas ollaan Atopikin äärellä, sangen tyytyväisenä ja vaikuttuneessa mielentilassa.

Atopikin Balance-linjaa myydään muiden Atopikin tuotteiden tavoin apteekeissa, niin verkossa kuin myymälöissä. Oman lähimmän jälleenmyyjäsi voit tarkistaa Atopikin jälleenmyyjä-listalta, joka on niin ikään venähtänyt näiden vuosien aikana moninkertaiseksi. Kenties oma lähiapteekkisikin yllättää?

Eikö olekin ilahduttavaa, että myös epäpuhtaalle tai ongelmaiholle löytyy loistava vaihtoehto kotimaisten valmistajien joukosta? Huomioimisen arvoista on myös sarjan tuotteiden kohtuuhintaisuus, 15-30 euroa/tuote, erinomainen hinta-laatusuhde, sekä osaavissa käsissä muodustunut lopputulos. Jos omaa ihoasi kiusaa erinäiset iho-ongelmat - kannattaa Atopikille suoda mahdollisuus.


Tiesitkö sinä, että Atopikilta löytyy tuotteita
myös muunlaisille ongelmaihoille?PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

 1. Minulla tulee iho-ongelmia jo Laponien geelistä, mutta Laponien maito ei aiheuta mitään reaktiota, mutta minulla on tosi herkkä ja epäpuhtauksia löytyy, mutta ei ole kuiva iho. Kannattaako minun testailla vaahtoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko tuo Laponien geeli liian kuivattava vai minkälaisia ongelmia siitä tuli? Jos käytät ihan kevyttä meikkiä niin pysyisin puhdistusmaidossa tai puhdistusvoiteessa, ne ovat kaikista hellävaraisimpia 😊 Jos taas käytät reilummin meikkivoidetta jne, voisit harkita vaahtoa kakdoispuhdistuksen toisena osana, eli ensin öljyllä meikkien liuotus ja lopulta pois pesu vaahdolla. Pelkkää vaahtoa en käyttäisi, ellei iho ole oikein oikein rasvainen.

   Poista
  2. Oireeksi tuli punaisia kutisevia näppyjä poskille. Heti kun lopetin geelin käytön oireet loppuivat. En oikeastaan käytä meikkiä ja teen kaksoispuhdistuksen miselligeelin avulla :)

   Poista
  3. Sille vaihtoehdoksi tuo kävisi :)

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.