31. elokuuta 2019

Ultimaattinen kulmageelitaisto - Lavera vs. BenecosLuonnonkaunis ♥ kulmageelit, niin se vain on, eikä siitä mihinkään pääse. Nyt heitän "ei työjuttuja viikonloppuisin"-periaatteeni hetkellisesti romukoppaan, sillä halkean, aivan taatusti halkean, jos joudun odottamaan ensi viikkoon. Samanlaista täpinää näytti kulmageeli-taistosta vihjailukin aiheuttavan teissä IG:n puolella, enkä ihmettele. Kulmageeli on tuotekategoria, jossa ei ole ollut kovin suurta kilpailua luonnonkosmetiikan puolella; vaihtoehtoja on käytännössä ihan muutama, ja niistä sekä edullisin että ensimmäinen Laveralta, on pitänyt kärkisijaa vuosikaudet.

Kulmageelien voittanutta ei yksinkertaisesti ole, varsinkaan jos omaa lähes sävyttömät tai omapäiset kulmat, jotka tahtoisi tuoda esiin tai ojentaa muotoon. Se tekee piirretyistä kulmista luonnollisen moniulotteiset ja tuo esille omat kulmakarvat tavalla, mihin mikään muu kulmatuote ei pysty. Herranen aika, minulla kulmageeli tekee sen, että ylipäätänsä näkee niiden olevan olemassa!

Siispä olen odottanut kuin kuuta nousevaa, että joku toinenkin edullisten luonnonkosmetiikkasarjojen tekijä, eli käytännössä Benecos tai Avril, tulisi ja avaisi kilpailun tosissaan. Ja bädäm! Tässä sitä ollaan, kun opiskeluaikojen luonnonkosmetiikkameikkien ensirakkauteni Benecos tuli ja julkaisi kolme kulmageeliä. Ainoa ajatukseni on ollut  vihdoinkin - the game is on!
F A S T   F A C T S:

Lavera - Benecos

9,90 € - 7,99 €

9 ml - 3 ml

Sävytön / Hazel Blond - Sävytön / Ash Brown / Brunette

Pitkä kuituharja - Mini kuituharja


Eroja näiden kahden merkin kulmageelien välillä on jo silminnähden muutama, vaikka hyvin samantyyppisistä tuotteista onkin kyse. Lavera pitää edelleen edullisimman tuotteen kärkisijaa, mutta Benecos tulee ja lunastaa voiton niin harjan käytettävyydellä kuin sävyvalikoimallaankin, joka tarjoaa vihdoinkin hyvän sävyttävän vaihtoehdon myös oikeasti tummatukkaisille, jotka haluavat saada haituli-kulmiin kunnolla volyymia. Vaaleapiirteisille Laveran Hazel Blonde ja Benecosin Ash Brown ovat lähes identtiset. Viileitä sävyjä kaikki. Ah. Vihdoinkin tämä aletaan ymmärtää!

Mutta entäs sitten käytännössä? Onko lopputuloksessa eroa?Laveran kulmageeli, vuosikausien suosikkini, on ollut käytössäni varmaan jo viisi vuotta yhtä soittoa siitä asti, kun sanoin heipat Lumenen vastaavalle. Laveran kulmageeli on nimenomaan geeli, varsin ohutta ja kauniisti kulmakarvoihin levittyvää. Kunhan malttaa mielensä eikä onnistu sohaisemaan ihoon asti kuten minä tällä kertaa, tuntiessani syvää suorituspainetta Benecosin rinnalla ja yritin kaikin tavoin saada ohuimmatkin kulmakarvat mukaan. Asetelmahan oli kieltämättä hieman epäreilu, Laveran geelin ollessa käytössäni jo muutaman viikon, kunnes Benecosin geeli hurautti huusholliin uutuutta kiiltäen. Juuri korkattuna Lavera näyttää kulmissani tältä.

Tilanne on nyt hieman kummallinen, sillä en ole Laveran kanssa osannut kaivata mitään enempää. Olen ollut 100% tyytyväinen käyttäjä, koska en ole tiennyt paremmasta. Nyt kuitenkin huomaan, miten suhteellisen kookas harja saattaa toisinaan muuttua kämpelöksi tai miten nuo pienimmät haituvat jäävät tämän leikin ulkopuolelle. Pääpiirteittän Laveran kulmageeli kuitenkin tekee juuri sen, mistä olen aina puhunut - se tuo väriä olemattoman vaaleisiin kulmiini, jotka eivät muuten näkyisi juuri lainkaan. Sanoisinkin, että Lavera on edelleen paras vaihtoehto sinulle, joka haluat kevyesti korostaa omia kulmiasi, tuoda niihin sävyä tai harjata pysymään siistinä luonnollisessa muodossaan. Kerrostaen saa myös Laveralla mukavasti näyttävyyttä.Ja sitten päästään Benecosiin, jonka harjasta silmäilin ensin nyrpistyneenä ja hyvin epäileväisenä, mutta joka hitto vie nostaa nämä kulmagarva-gamet ihan uudelle tasolle. En voi käsittää, että minun kulmat suostuvat taipumaan itsestään tällaiseen muotoon, saatika näyttämään noin tuuheilta! Olen tämän illan aikana kävellyt lukuisat kerrat peilin ohi ja pysähtynyt tuijottamaan näkyä epäuskossa. 

Benecosin geelin taika on nimittäin se, että koostumus on huomattavasti vahamaisempi kuin Laveralla. Näin uunituoreena harjan mukana tulee aika paljon värimassaa, jota itse pyyhkäisen aavistuksen tuubin reunaan, jotta levitys on helpommin hallittavissa, mutta oletan tämän vähentyvän ajan kanssa. Vahamainen geeli tekee kulmakarvoihin paksumman kerroksen, nappaa ne pienimmätkin karvan tyngät mukaan ja ojentaa ne haluamaani muotoon tavalla, jonka en uskonut olevan mahdollista. Ero on tismalleen sama, kuin hieman lirulla ripsivärillä, joka kyllä tuo omat ripset esiin mutta ei juuri sen enempää ja kunnon volyymiripsarilla, joka näyttää välittömästi haluavansa parrasvaloihin.

Benecosin sävytön kulmageeli on suoraan tuubista tullessaan valkoista, mutta kuivuu vaaleissa kulmissa sävyttömäksi ja tummempi ruskea kuivuu viileäksi mustanruskeaksi. Itselläni kuvissa on keskimmäinen sävy Ash Brown.

Benecosin kulmageeliä saa tällä hetkellä vasta Tokmanneilta, mutta tulee varmasti myös muille Benecosin jälleenmyyjille ihan piakkoin. Jos nyt jostain noottia pitäisi antaa, on se tietysti hinta, joka on ensisilmäyksellä halvempi kuin Laveralla, mutta sisällön määrään verrattuna onkin yli kaksinkertainen. Tässä kohtaa totean kuitenkin itse, että pikkujuttuja, tällaisella teholla saakin maksaa, ja onhan tämä siitä huolimatta huokean hintainen. Uskaltaisin myös veikata, että tätä kuluu käytössä huomattavasti Laveraa vähemmän, mutta se jää nähtäväksi.

Tähän takuulla palataan vielä.

EDIT // Pitemmän Benecosin käyttövaiheen jälkeen sain huomata, että tuoreena niin upea vahamainen koostumus kostautuu hieman pitemmän päälle käytettynä, massan kuivuessa Laveran notkeampaa massaa nopeammin, muuttuen jopa hieman kökkäreiseksi. Siinä missä Benecos päihittää Laveran monelta osalta tuoreeltaan, kiilaa Lavera geelillään ohi pitkässä juoksussa. Palasin itse Laveran käyttäjäksi, mutta uskon Benecosin edelleen palvelevan heitä, joilla on poikkeuksellisen itsepäiset tai harvemmat/hennommat kulmat.Mitä sanot, kumpi on enemmän sun makuun?


SEURAA LUONNONKAUNISTA
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

  1. Ihanaa, olen niin innoissani! Laveran kulmageeli on jäänyt toistaiseksi ostamatta juurikin tuon valtavan kokoisen harjaspään vuoksi. Täytyy ehdottomasti käydä ostamassa tuo Benecosin testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin niin kuvitella! Ihana, että nyt tuli tällainen vaihtoehto! :)

      Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.