28. joulukuuta 2018

Miten öljyisen meikkivoiteen saa kuulaaksi


Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu.Olen saanut useamman kysymyksen taannoisen Korento-tekstin jälkeen, koskien tiettyjen luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden rasvaisuutta ja miten ihmeessä saan ne näyttämään inhimillisen näköisiltä. Ymmärrän yskän. Kyseessä kun ei useinkaan ole mikään itsessään kaunis kuulto, vaan kauttaaltaan kiiltävä öljyisyys, joka ei näytä hyvältä, ei sitten mitenkään, paitsi ehkä kuvissa.

Olen kuitenkin tykästynyt näihin oikein runsaan tuntuisiin meikkivoiteisiin, sillä niiden sisältämät öljyt suojaavat ja ravitsevat ihoa päivän aikana. Tällaisia meikkivoiteita ovat esimerkiksi olleet Korento, Boho (nappi) ja Lauren Brooke (osa sävyistä). Kuivuuteen taipuvainen ihoni näyttää rakastavan näitä ja muutaman kikan avulla lopputuloksen saa kesytettyä rasvaisesta kauniin kuulaaksi.

Lähtökohta on, että tuotetta levitetään vain juuri ja juuri sen verran, kuin tuntuu tarvitsevan. Unohda instagramin dramaattisen runsas levitys - less is more. Sen sijaan, jos haluat peittää ihon värivirheitä, opettele taittamaan epätoivotut värivirheet iholta color correctingilla. Näin pystyt pitämään itse meikkivoiteen ja peiteaineet minimissä.

Itse käytin näissä kuvissa Korennon meikkivoidetta, joka on tyypillinen öljypohjainen meikkivoide ja näyttää tuoreeltaan suorastaan märältä. Se levittyy ihanasti ja sen sävyvalikoima on aivan unelma, mutta se vaatii ehdottomasti jatkotoimenpiteitä näyttääkseen freesiltä. Kyllä te vastaavia kokeilleet tiedätte..

Nyt oikeastaan pahinta mitä näiden meikkivoiteiden kanssa voisi tehdä, on lätkäistä päälle tuhti kerros tavallista peittävää puuteria, sillä pohja lähtee hyvin todennäköisesti kakkuuntumaan. Sen sijaan kannattaa kokeilla pahimman öljyisyyden poistamista puuteri-, sätkä- tai vessapaperilla ja sitten sävyttömällä kiinnityspuuterilla kasvojen viimeistelyä.Käytän itse meikkipohjassani meikkivoiteen lisäksi myös voidemaisia poskipunia, joten käytän joka tapauksessa paperinpalan sormien pyyhkäisyyn. Erotan paperinpalan välistä keskimmäisen kerroksen, jolla painelen kevyesti kasvoilta enimmät öljyt pois, etenkin niiltä alueilta, joiden ei missään nimessä halua kiiltelevän. Tällaisia kohtia ovat esim. silmänaluset, nenänpielet ja leukaluut.

Paperi poistaa iholta vain rasvaisuutta, vaikuttamatta meikkipohjan peittävyyteen. Tässä välissä sipaisen poskiin voidemaista poskipunaa ja vasta sen jälkeen lisään kasvoille haluamiini kohtiin sävytöntä kiinnityspuuteria, joka hillitsee meikkipohjan öljyisyyttä, taikoen pohjasta nimenomaan kuulaan. Paperin käyttö ei siis ole välttämätöntä, mutta se vähentää kiinnityspuuterin tarvetta, jolloin sekä säästät puuteria, että pidät meikkipohjan mahdollisimman kevyenä. Peittävyyteen millään näillä ei kuitenkaan ole vaikutusta, joten siitä ei tarvitse olla huolissaan. Kiinnityspuuteriksi voit valita minkä tahansa sävyttömän kiinnityspuuterin. Itse käytin tänään Korennon kiinnityspuuteria*, muita hyviä ovat esim. vastaavat Benecosilta, Nuilta ja Lily Lololta.
Loppumeikin voikin tehdä ihan kuten muutenkin tekisi. Itse sipaisin tänään poskille Korennon Rosehip Lip & Cheekiä*, kulmiin Laveran kulmageeliä, ripsirajaan Benecosin harmaata kajaalia ja ripsiin tietysti ripsivärivertailussakin juuri loistanutta Avrilin ruskeaa ripsiväriä. Kuulas, kaunis ja luonnollinen arkilook on siinä!


Oletko kokenut öljypohjaiset meikkivoiteet hankaliksi?
Voisiko tästä olla apua sinulle?//


Do you ever get the feeling that even though you looove oil based, nurturing foundations, they tend to have a finish that's just a bit too oily, too shiny and waaay too much? Luckily there are ways to take it down a notch and tame that wet look into a beautiful sheer glow.

For this look I used the natural Berry Vitamin Cream Foundation by Korento Cosmetics, which has a similar finish to it as Boho's and Lauren Brooke's foundations. I peel off the middle layer from a piece of toilet paper and use it to gently tap the most oily parts on my skin, absorbing eccess oils to it. Then use a translucent finishing powder to set the foundation and tame the parts that still look too glowy. You don't want to go all matte, so be gentle with this one too!


I hope you find these tricks helpful!Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.