21. joulukuuta 2018

Ripsivärivertailu - kierros 4


Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu.Ou jee - se on kuulkaa jälleen pitkästä aikaa Luonnonkaunis-blogin ripsivärivertailun aika! Aiemmin blogissa on vertailtu yhteensä viittätoista luonnonkosmetiikan ripsiväriä ja nyt tuo luku nousee kahteenkymmeneen. Yli kahdenkymmenen luonnonkosmetiikan ripsivärin kokemus takataskussa voinee jo sanoa tuntevansa markkinat ja luonnonkosmetiikkaripsivärien potentiaalin. Tämä on onni meille kaikille, sillä näin teidän ei tarvitse koluta samoja kymmeniä ripsivärejä, löytääksenne hyvän, vaan voitte välttää ne todennäköisimmät sudenkuopat.

Tätä neljättä kierrosta saatiin hieman odotella, sillä minusta tuntui pitkään, ettei ripsiväririntamalla oikein tapahtunut mitään kummoista. Samat suosikit ponkaisivat pinnalle kaikkialla ja noh, mitäpä sanottavaa siinä olisi? Mutta 2018 sen sijaan! Mikä ripsarivuosi tämä onkaan ollut! Uusia ripsivärejä on ilmestynyt kovaa tahtia ja lisäksi saimme myös ensimmäisen luonnonkosmetiikan vedenkestävän ripsivärin. En usko olleeni ainoa, jonka valtasi tämän vuoden aikana ripsiväri-into? On siis jälleen tullut kokeiltua muutamaa uutukaista.

On sanomattakin selvää, että me saatamme vaatia tai toivoa ripsiväriltä erilaisia ominaisuuksia. Joku haluaa korostaa omia luonnostaan pitkiä ja tuuheita ripsiä mahdollisimman kevyellä ripsivärillä, joku toinen etsii sitä täydellisesti ripsien taivutukset pitävää ripsiväriä, joku kolmas tappelee rasvoittuvien luomiensa kanssa, kun taas neljäs hakee maksimaalista näyttävyyttä.. Itse lukeudun viimeiseen ryhmään, jolle hyvä = näyttävä, ja kerroksia pitää pystyä lisäämään. Itselleni ripsivärien pysyvyys on harvoin ongelma, mutta itsepäiset ripset taipuvat herkästi eteenpäin.

Makuasioistahan ei pitäisi kiistellä, mutta tapanani on ollut pisteyttää ripsivärivertailujen kilpailijat , enemmän tai vähemmän leikkimielisesti asteikolla 1-5 selkeyden vuoksi. Vastuuvapautuslausukkeena mainittakoon kuitenkin, että jos etsit samanlaista ripsiväriä kuin minä, näyttävää, hyvin työstettävää ja taivutukset pitävää, ovat varmasti palkintopalleille kivunneet yksilöt sinunkin mielestäsi hyviä - jos taas pidät luonnollisemmasta tai hennommasta jäljestä, tee johtopäätöksesi oman harkinnan perusteella.
Neljännellä kierroksella mukana ovat:

Avril le Mascara ruskeana - 8,90-13,99€

Lily Lolo Big Lash Mascara* - 17,50-18,90€

Absolution Le Mascara - 29,70€

Avril Mascara Waterproof - 8,90-13,99€

Nui Cosmetics Natural Mascara* - 21,90€


Nui Cosmetics Natural Mascara* - 21,90€

Nui Cosmetics saapui Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoille noin vuosi sitten, vieläpä oikein ryminällä, sillä harvoin kohdalle sattuu meikkisarja, jonka jokainen tuote on onnistunut. Nuin meikkivoiteesta tuli välittömästi yksi suosituimmista luonnonkosmetiikan meikkivoiteista ja asetti riman meikkivoiteista niin korkealle, että harva brändi pystyy edes kilpailemaan sen kanssa. Myös Nuin ripsiväri joutui läpikäymään tarkan syynin tulikokeen ja läpäisi sen kevyesti.

Nuin ripsivärin massa on paksummasta päästä, minkä ansiosta se pitää taivutukset paremmin kuin lähes kaikki muut luonnonkosmetiikan ripsivärit ja ripsiin saa vähällä vaivalla niin volyymia kuin pituuttakin. Nui kerää pisteet myös sillä, että sitä on saatavana sekä mustana Pango että ruskeana Parauri.

Kommentoinkin ripsiväriä vuoden takaisessa postauksessa äärimmäisen hyvänä ripsivärinä, mutta ei suosikkini. En oikein päässyt sinuksi lyhyen harjavarren kanssa (täysin makuasia) ja jäin kaipaamaan aavistuksen verran enemmän volyymia ripsiin. Tiedän tämän kuitenkin olevan monen uusi suosikki juurikin massan tymäkän koostumuksen ansiosta, joten väitän tämän edelleen olevan kokeilun arvoinen, etenkin jos taivutusten periksi antaminen on ykkösongelmasi ripsivärien kanssa.

Arvosana: 3½/5

Lily Lolo Big Lash Mascara* - 17,50-18,90€

Lily Lolon ensimmäinen ripsiväri on yksi luonnonkosmetiikkaripsareiden suurimmista suosikeista kautta aikojen. Se on perushyvä, kestävä, näyttävä ja silmille hellävarainen, mutta vähän nähty. Lily Lolon julkaistessa tämän uuden Big Lash version, nousivat monien toiveet todella korkealle, sillä hyvää osattiin odottaa.

Ja onhan se, herranen aika sentään! Suuri harja, joka annostelee runsasti värimassaa, tuo elävästi mieleen Avrilin Volume-ripsivärin, jonka suosio kaatui sen koostumusongelmiin "jotka rajoittuivat vain muutamaan erään" (huom. sarkasmi). Ehdin julkaisun jälkeen juuri ja juuri sanoa ääneen ig:n storeissa, että tässä on loistava vaihtoehto Volumea sureville, kun se jo alkoi käydä kuin kuumille kiville ja myi pian loppuun! Jopa siinä määrin, että Lily Lolon päässä oltiin toimitusvaikeuksissa. Aikamoista.

Big Lashilla siis todella saa näyttävät räpsyttimet. Kuituharja on kahdeksikon muotoinen ja kookas, joka vaatii totuttelua, mutta annostelee kerrankin runsaasti ripsivärimassaa. Ripsiä tarvitse hinkuttaa lukuisia kertoja, jotta väriä levittyisi riittävästi. Värimassa on sen verran kevyttä, että taivutukset saattavat kärsiä usean kerroksen kanssa, mutta tämän välttää antamalla kerrosten kuivahtaa kerrosten välissä.

Ainoan varsinaisen moitteen Big Lash saa minulta siitä, että jostain syystä hentojen ripsieni kärjet lähtevät toisinaan kipristymään tämän kanssa (huomaa kuva yllä), mikä näyttää huvittavalta ja äärimmäisen luonnottomalta. Tätä tapahtuu yhä harvemmin, kun ripsiväri on ollut hetken käytössä ja massa alkaa paksuuntua ollessaan kosketuksissa ilman kanssa, mutta näin käy edelleen silloin tällöin.

Arvosana: 4/5

Avril Mascara Waterproof - 8,90-13,99€

Tämä oli heittämällä vuoden THE ripsiväri, jota odotimme joukolla suurin odotuksin. Vedenkestävää ripsiväriä on mahdotonta valmistaa luonnonkosmetiikan kriteerein ja se onkin yksi niistä tuotteista, joita todella moni on odottanut kuin kuuta nousevaa. Ajatus siitä, ettei enää tarvitsisi turvautua synteettisiin ripsiväreihin esimerkiksi tiukan paikan juhlissa, joissa itku on taattu tai ettei yllättävä sadekuuro hetkauttaisi pätkääkään.

Saatoin jopa pidättää hetken hengitystäni, kun sain ripsivärin käsiini... ja ehkäpä juuri tästä syystä tuntui, että tipahdin korkealta ja kovaa. Avrilin ripsiväreille uskollisena käyttäjänä innostuksen korvasi epäusko ja valtava pettymys, sillä siinä missä Avrilin edeltävät ripsivärit ovat keränneet täydet pisteet näyttävyydessä, jäi Waterproof versio vähäeleiseksi. Älkää kuitenkaan käsittäkö väärin, kyllä tuolla kauniit luonnollisen näköiset ripset saa aikaan, mutta se ei ole asia, mitä itse ripsiväriltä haen. Esim ylläolevassa kuvassa on kerroksia kolme.

Avril Waterproof -ripsivärin harja ansaitsee kehuja. Se erottelee ripset todella hyvin, tehden ripsistä hyvin erotellut ja tuuhean näköiset. Kapea kärki helpottaa myös ripsivärin levittämistä silmän sisäkulmaan. "Ongelmana" näkisin värimassan kuivuuden ja vähäisyyden. Toisaalta, massan kuivuus takaa sen, että ripsien taivutukset pysyvät kauniina.

Mitä tulee ripsivärin vedenkestävyyteen, totesivat minun lisäkseni monet muutkin hyvin pian, että sitä saadaan edelleen odottaa luonnonkosmetiikkaan saapuvaksi. Vedenkestäväksi tätä ei nimittäin voin kutsua, vaan pikemminkin "säänkestäväksi". Tihkusateen ja kyyneleiden täyttämät silmät tämä kestää (kuten muutkin Avrilin ripsivärit!), mutta oikeasti kastuessaan murenee ripsiväri poskille alta aikayksikön. Terkkuja uimahallista. Enkä edes sukeltanut.


Arvosana: 2½/5


Absolution Le Mascara - 29,70€

Absolution laajensi valikoimaansa jonkin aikaa sitten meikkeihin, jotka ovat saaneet monilta osin ylistystä. Esimerksiksi Abson voidemaista peiteainetta on rummutettu yhdeksi parhaista luonnonkosmetiikan peiteaineista. Myös ripsiväristä nousi monen suosikki ja allekirjoitan sen mahtavuuden, yhtä muttaa lukuunottamatta.

Abson ripsarilla saa todella vähällä vaivalla runsaasti näyttävyttä, ripsivärimassaa tulee kerralla reilusti (alkuun ehkä jopa hieman liikaa), mutta tiheä kuituharja erottelee ripset ja levittää värimassan kauniisti. Saan tällä aikaan oikein sähäkät uula-laa ripset ja taivutuksetkin pysyvät kohtuu hyvin.

Mutta. Minä lukeudun nyt siihen joukkoon, jolla Abson ripsiväri varisee päivän aikana, etenkin jos käytän silmälasejani. Tämä on todella sääli, sillä muuten pidän ripsiväristä todella paljon (ja olen varisemisesta huolimatta käyttänyt tätä). Toista tuubia en kuitenkaan osta, sillä lähes 30 euron ripsivärin tulisi pysyä äärimmäisen hyvin. Olen ehkä hieman kateellinen teille muille onnekkaille, joilla tämä pysyy hyvin!

Arvosana: 4-/5


Avril le Mascara ruskeana - 8,90-13,99€

Tämähän ei ole varsinaisesti uusi ripsiväri näissä postauksissa, mutta tiedättekö mitä on tapahtunut? Olen mennyt hullaantumaan Avrilin "perus" ripsarista ruskeana! Tämä menee samaan kategoriaan kuin vaihtoni mustasta rajauksesta harmaaseen; näin vaaleaihoisena ja -hiuksisena lopputuloksen kontrasti on huomattavasti pehmeämpi, siten luonnollisempi, mutta ei lainkaan niin valju kuin olen vuosikaudet kuvitellut.

Tämä ripsiväri on ollut luottoripsivärini nyt jo vuosia, aiemmin mustana ja nyt ruskeana. Kirjoitin siitä myös oman ylistystekstin, josta voit käydä lukemassa lisää kokemuksia. Ruskea ripsiväri ei yllättäen näytä ripsissä ruskealta, vaan on todella todella tumma, pehmeämmällä tavalla vain. Yhdistettynä harmaaseen rajaukseen, on lopputulos paljon vaivattomampi ja kepeä, kuin musta ripsiväri mustalla rajauksella.

Avril on edelleen ykkönen, sori jos spoilasin, kestää tuulen ja tuiskeen, ei leviä, ei varise, ei käyttäydy yllättävillä tavoilla, eikä mene epämääräisen paakkuiseksi edes vanhetessaan (värimassan määrä vain hiipuu). Sitä saa hyvin kerrostettua näyttävämmäksi, mutta yksikin kerros toimii. Ainoa syy, miksi en anna täyttä 5 pistettä, on että jätän saumaa sille vielä joskus lanseerattavalle täydelliselle, potin kaikin puolin räjäyttävälle ripsivärille.

Arvosana: 4½/5
Onko sinun suosikkisi vielä kokeilematta?
Vinkka lempparistasi kommenttiboksiin, niin kasaan jälleen yhden kierroksen arvioitavaksi.Aiemmat ripsarivertailut löydät täältä:

Ripsivärivertailu - kierros 1Osallistu keskusteluun

 1. Testiin ehdottomasti tämä Couleur Caramel Backstage. Harja hyvin erilainen kuin muissa testatuissa.

  https://www.ecco-verde.fi/couleur-caramel/bio-mascara-backstage-limited-edition

  VastaaPoista
 2. Suosittelen kokeilemaan 100%pure Maracuja Oil mascaraa,lähinnä vedenkestävää mitä olen luonnonkosmetiikasta löytänyt, tuuheuttaa, ei varise, kestää itkut ja pitää taivutukset. Tarvii öljyn poistoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin vinkistä! Ehdottomasti kiinnostaisi muuten, mutta tämä lukeutuu nyt niihin joita en enää alkuperän takia käytä (USA) :/ Yhtä 100% puren ripsaria testasin joskus ja sillä sai kyllä kauniin erotellut ripset :)

   Poista
 3. Absolutionin oli kyllä ihan jees, mutta kuten kirjoitat, kallis. Avriliin olen hurahtanut. Jotenkin toimivat taas hyvin ja minulla pysyvät lähes aina siellä missä pitäisi. Olisin halunnut Lily Lolon toimivan, mutta mulla tuota kipruilua oli vieläkin enemmän. Toinen tällainen ongelmallinen on Inikan ripsari. Onneksi Avril on tainnut selättää ongelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Volumeako käytät ja siinä ei olisi enää ongelmaa? Se oli törrrkeän hyvä, mutta luovutin sen kanssa ko syystä.. 🙈 Tämän tavallisen Avrilin kanssa ei ole ollut kertaakaan vastaavaa ongelmaa!

   Poista
 4. Juuri heitin Avrilin vedenkestävän roskiin, pysyi huonommin kuin normi-Avril. Avrilin tuuheuttava on hyvä, sillä saan näyttävät ripset, jotka näkyvät megaraskaiden luomieni kanssa, mutta koska on myös rasvoittuvat luomet niin pysyvyys on pieni haaste. Ei kuitenkaan varise, mutta päivän mittaa suttaa hiukan luomia. Jos viitsin pohjustaa luomet kunnolla, käyttö paranee. Normi-Avril on aika mitätön mun ripsissä, se on siksi jäänyt vähemmälle käytölle. LL Big Lash kiinnostaa toki myös, täytyisi varmaan hankkia se ennenkuin taas loppuu. ;) 100% Puren Mascarat kiinnostaa myös, ne täytyy myös jossain vaiheessa testata. NYR:n mascaran haluaisin myös, koska NYR <3, mutta se taitaa jäädä aika huomaamattomaksi ripsissä.

  Varalla mulla on luottoripsarina edelleen Idun Mineralsin Vatn, joka on ns. 38 mascara. Tässä en kuitenaan tykkää siitä, kun se kuivahtaa saman tien, kerrostaminen on tällöin hankalaa ja muutenkin tönkköripset ei oo niin kivat, varsinkin jos et saa niitä heti asettumaan. Mutta pysyvyys on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän siinä usein on, että meikkipohja vaikuttaa yhtä paljon kuin oma ihotyyppikin, niin hyvässä kuin pahassa 😄 Onneksi siltä välttyy pienellä vaivalla!

   NYRin ripsaria en ehkä suosittelisi, se poistuu ainakin Suomesta kokonaan, koska siitä ei olla tykätty 🙈 Jää nimenomaan tosi liruksi.

   Tällaisista tuuheuttavista mulla on seuraavaksi listalla Estelle & Thildin Volume.. Nyt täytyy kuitenkin käyttää Absoa ja Avrilia loppuun ensin 😀

   Poista
 5. NYR:n mascara on käsittääkseni ollut tykätty ja myyvä, mutta koska NYR on lopettanut muiden meikkiensä valmistuksen niin mascarakin jää pois. Ei siis pelkästään Suomessa. Ehkä jossain vaiheessa ottavat meikit uudestaan valikoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sain itsekin kuulla nyt jälkeenpäin, aiemmin kuulemassani on varmasti mennyt eri tahojen tiedot ja kokemukset sekaisin. Toivotaan mielenkiintoisia uudistuksia NYRin meikkirintamalle! :)

   Poista
 6. Mullekin tuo Avrilin vedenkestävä ripsiväri tuotti aikamoisen pettymyksen, kun muuten oon pitänyt Avrilin ripsareita luonnonkosmetiikan parhaimpina - jopa tavalliset ripsivärit peittoavina. Absolutionin korkkasin pari päivää sitten ja se yllätti myös heti tosi positiivisesti. Mutta täytyy vielä testata sitä useampana päivänä kunnon menossa ja taivutusten kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitäpä juuri. He ovat asettaneet riman itse tosi korkealle ja odotukset oli sen mukaiset. Ehkäpä heidän saama palaute ajaa asiansa ja koostumusta kehitetään vielä :) Oi toivottavasti Abso pysyisi sulla hyvin! Sillä saa tosi kaunista jälkeä!

   Poista
 7. Niin ja se piti vielä sanoa, että Lily Lolon aion kyllä ehdottomasti myös testata, ja varmasti NUIkin tulee kokeiltua jossain vaiheessa, kun meikkivoide on ollut ihan ykkönen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha! Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia kumpikin :) Nämä ripsiväriasiat on niin yksilöllisiä, että jos vähääkään vaikuttaa, että kyseessä voisi olla itsellään toimiva tuote niin kannattaa kokeilla!

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.