13. toukokuuta 2019

Miten meikata (olemattomat) kulmakarvat?


Kaupallisessa yhteistyössä Biodelly
Postaus sisältää mainoslinkkejäKulmakarvat - meikkaamisen haastavin osuus

Kysyin taannoin Luonnonkauniin Instagramissa, mikä teidän mielestänne on vaikeinta meikkaamisessa. Vastauksia tuli pilvin pimein ja laidasta laitaan, mutta yleisin haaste, noin 95% vastauksista, koski kulmakarvojen meikkaamista. 

Minun täytyy sanoa, että tämä ei yllätä lainkaan, sillä kulmien meikkaamiseen liittyy lukuisia haasteita, niin haastavasta muotoilusta liiallisen nyppimisen aiheuttamaan karvakatoon, sekä huomaamattoman vaaleista kulmakarvoista (allekirjoittanut viittoo vimmatusti) ontuvaan tekniikkaan. Eikä siinä, lisäksi meitä tykitetään somessa virheettömän linjakkailla instagram-kulmilla ja muistutetaan miten kulmat kehystävät kasvot ja ovat yksi tärkeimmistä onnistuneen meikkilookin kulmakivistä. Kun nämä tekijät yhdistää ei liene ihme, että yksi jos toinenkin kokee hirvittävää suorituspainetta.

En pysty aloittamaan tätä postausta toteamatta, että meidän kaikkien ei todellakaan tule, emmekä pysty, mahtumaan samaan kulmakarvamuottiin. Se on rakenteellisesti mahdotonta, eikä meistä jokaisen tarvitse olla kiinnostunut asiasta lainkaan. Nykyään on myös olemassa lukuisia oikoteitä helppoon kulmakarva-arkeen, kun kulmakarvoja voi helposti värjäyttää ja nypityttää ammattilaisella tai vaikka microbladettaa.

On kuitenkin tilanteita, joissa henkilö haluaa kulmakarvat, joita hänelle ei ole luonnostaan suotu, ei syystä tai toisesta pysty tai halua käsitellä niitä yllä mainituilla tekniikoilla ja nimenomaan haluaa opetella meikkaamaan ne itse. Aivan kuten sinä, joka olet päätynyt lukemaan tätä postausta, ja minä, jonka olemattoman vaaleat kulmat eivät yksinkertaisesti istu kasvojeni piirteisiin ja olen herkistynyt väriaineille. Meille meikit ja oikeanlainen meikkaustekniikka on suoranainen pelastus.
Luonnolliset, mutta huolitellut kulmat - mitä tarvitsen?

Meikkituotteita ja tutorialeja löytyy tätä nykyä jokaisen makuun ja tyyliin, mutta se, mikä istuu omaan käteen ei aina ole yksinkertaista. Ylivoimaisesti suosituin kulmatuote on kulmakynä, mutta jos tavoitteena on mahdollisimman huomaamaton ja vaivattoman näköinen lopputulos, on ainoa toimiva yhdistelmä helposti työstettävä kulmavaha, sekä skarppi kulmakarvasivellin, joilla pystyy tekemään yksittäisiä karvoja imitoivia vetoja. Vaikka kynän terottaisi kuinka teräväksi, ei vastaava ole mahdollista ja ohuimman mahdollisen jäljen vuoksi joutuisi kynää terottamaan jatkuvasti. Jos luonnollinen lopputulos kuulostaa omalta tavoitteeltasi, heivaa kulmakynät suosiolla ja opettele käyttämään vahamaisia tuotteita. Lisäksi tarvitset tietysti mahdollisimman ohuen viistopäisen siveltimen, häivyttämiseen pyöröharjan, sekä mahdollisesti kulmakarvageelin, joka paitsi pitää kulmakarvat ojennuksessa, myös tuo kulmiin väriä ja kolmiulotteisuutta.


Minun luottokulmatuotteitani ovat:

Pehmeä vaha: Nui Cosmetics kulmaväri - 28,00€ (valmistusmaa USA)


Sivellin piirtämiseen: Lily Lolo Eyeliner & Smudge - 7,90€
Varsinaisena kulmavärinä käytän tällä hetkellä Nuin kulmavahaa sävyssä Pouri, joka on hyvin tumma, mutta erinomaisesti työstettävä. Sävyn tummuttaa ei siis kannata säikähtää, kunhan muistaa käyttää väriä hillitysti. Oma palettini on ollut käytössä jo puolitoista vuotta, eikä loppua näy. Nuin valikoimasta löytyy myös todella hyvä kylmä ja vaalea sävy Reo, jonka näet käytössä tässä postauksessa. Sävyltään näiden välimaastoon sijoittuva Uoga Uogan Forest Path sävy on koostumukseltaan Nuita jämäkämpi ja helpoiten työstettävissä hieman kostealla siveltimellä. Jos tuotteen valmistusmaa on sinulle tärkeä ja haluat suosia mahdollisimman lähituotettua kosmetiikkaa - valitse virolainen Uoga uoga. Kuvia sävystä löydät tästä postauksesta.

Löydät video-ohjeet kulmien meikkaamiseen Luonnonkauniin Instagram-storien kohokohdista.


1  Kulmien meikkaamisen aloitusEnnen kulmakarvojen meikkaamista ja etenkin ennen tämän opettelua, kannattaa kulmat nyppiä tai nypityttää, jos niiden muoto (tai pikemminkin muodottomuus) tuottaa haasteita. Kerran muotoon nypityt kulmakarvat on huomattavasti helpompi pitää kunnossa itse, kun omaksi tehtäväksi jää vain nyppäistä satunnaiset hajakarvat pois. Kannattaa kuitenkin nypityttää kulmat vain henkilöllä, jonka työtä olet nähnyt esim. somessa, sillä valitettavan moni ammattilainenkin nyppii kulmia aivan liikaa.

Jos ongelmasi on päinvastainen, eikä kulmakarvoja näy juurikaan, kannattaa kulmien meikkaamista lähteä harjoittelemaan rohkeasti. Kokeile, miltä kasvot näyttävät, jos teet kulmista hieman paksummat tai pidemmät, suoremmat tai kaarevammat. Et menetä mitään, päinvastoin, saat epäonnistuessasi vain hyvät naurut! Pyydä kokeneempaa kaveria makutuomariksi tai apukäsiksi, jos olet epävarma.


2  Aloita kulmakarvan alapuoleltaOta viistopäiseen siveltimeen hieman kulmavahaa ja työstä väri siveltimeen, kevyesti kämmentäsi vasten. Aloita kulmakarvojen meikkaaminen kulmakarvan alapuolelta, noin keskikohdasta, omien kulmakarvojesi rajaa seuraten. Älä täytä/paksunna kulmakarvaa alaspäin - vain muodon oikominen on sallittua tällä puolella! Etene kulmakarvan ulkonurkkaa kohti ja häivytä jälkeä ylöspäin. Voit myös edetä lyhyin, karvansuuntaisin vedoin, erillisiä kulmakarvoja piirtäen.

Ylivoimaisesti paras ekobrändien kulmakarvasivellin on Lily Lolon Eyeliner & Smudge -sivellin, joka on oikeastaan silmänrajaussivellin ja siksi täydellinen tähän hommaan! Se on riittävän ohut yksittäisten vetojen tekemiseen ja samalla niin pehmeä, että vahamaisen kulmavärin häivyttäminen käy vaivattomasti. Jos rehellisiä ollaan, ei mikään käyttämäni kulmakarvasivellin vedä vertoja tälle. Ehdottomasti parasta jälkeä saa aikaiseksi puhtaalla siveltimellä, joten pese sivellin muutaman päivän välein tai varaa käyttöösi useampi sivellin, jotka voit pestä kerralla. Minulla on jatkuvasti käytössäni 2-3 sivellintä, jotka pesen viikonloppuisin.


Täytä kohti yläosaa ja rajaa yläreuna


Huolittele kulmakarvan uloimmainen puolisko ensin, kohti yläreunaa ja rajaa kulman yläreuna omien kulmakarvojesi rajaa myöten (tai missä sen pitäisi olla). Voit halutessasi myös rajata ensin yläosan ja täyttää sitten keskiosan, mutta luonnollisemman lopputuloksen saat etenemällä alhaalta ylöspäin ja keskeltä ulospäin. Huomaa, että kulmakarvan korkein kohta sijoittuu oikeaan kohtaan (opastus löytyy Instagramin kohokohdista) ja että teet kulmakarvasta tarpeeksi pitkälle ulottuvan.

Tässäkin voit edetä joko yksittäisiä karvoja piirtäen tai tiheämmin edeten, oman makusi mukaan. Jos omat kulmakarvasi ovat tuuheat, et todennäköisesti koe tarvetta muulle kuin kulmakarvojen rajojen siistimiselle.


4  Jatka sisäosaan yksittäisin vedoinSiirry seuraavaksi tekemään kulmakarvan sisäosaa, veto kerrallaan, veto vedolta otetta keventäen, jotta kulmakarva häivyttyy luonnollisesti. Oikeana päättymiskohtana pidetään yleisesti ottaen kohtaa, jossa linja nenänpäästä, silmäkulman kautta osuu kulmakarvaan. Ohje päättymiskohdasta perustuu keskimäärin sopusuhtaisiin kasvonpiirteisiin, eikä toimi kaikilla samalla tavalla. Esim. kapeanenäisen ei kannata tuoda kulmakarvoja niin lähelle toisiaan, eikä suurinenäisen jättää kulmakarvoja kauas toisistaan. Tällöin nenän piirteet korostuvat. Voit sen sijaan käyttää tietoa hyväksesi ja toimia päinvastoin: esim. leveää nenää voi "kaventaa" tuomalla kulmakarvoja joitain millejä lähemmäs toisiaan. Arvioi kokonaisuus etäältä peilin kautta!

Jos jokin veto tai kohta on jäänyt liian tummaksi, pystyt häivyttämään jälkeä pyöröharjalla. Kevyt läpikäynti kannattaa kuitenkin aina ja pehmentää lopputulosta! Minulla on käytössäni Lily Lolon Angled Eyebrow & Spoolie -sivellin, joka on näppärän pienikokoinen ja siksi helposti käsiteltävä. Yhdessä Eyeliner & Smudge -siveltimen kanssa, ovat nämä lyömätön yhdistelmä!


Viimeistele kulmageelillä


Tuuheat tummat kulmat hyötyvät kirkkaan kulmageelin käytöstä, joka pitää kulmakarvat aisoissa, haluamassasi muodossa. Vaaleat kulmat hyötyvät puolestaan sävytetystä kulmageelistä, joka tekee kulmakarvoista kolmiulotteiset, luonnollisen ja tuuhean näköiset. Harjaa kulmakarvat läpi kevyesti muotoonsa - varo sohimasta harjapäätä ihoon asti.

Luonnonkaunista pitkään lukeneet tietävät jo, miten pakkomielteinen olen Laveran sävytetystä kulmageelistä. Se on luottotuotteeni numero yksi ja toisinaan ainoa meikkituote, jota kasvoille laitan. Näin blondina sävytetyt kulmageelit nimittäin sävyttävät kulmani sekunneissa ja tuo omat kulmani esiin kuten värjääminen tekisi. Kulmageeli-koukkuni on jatkunut jo pian 15 vuotta ja jatkuu varmasti hamaan tulevaisuuteen asti. Jos et ole kokeillut - kokeile!


Miten kulmakarvoista saa samanlaiset?

Yksi suurin murheenne kulmakarvoihin liittyen oli, miten niistä saa tehtyä samanlaiset. Fakta on kuitenkin se, että täysin identtisiä kulmakarvoista ei saa mitenkään. Kukaan meistä ei ole täysin symmetrinen kasvojen molemmin puolin. Kulmakarvat eivät siis ole, eivätkä tule olemaan keskenään kaksoset, vaan siskokset.

Suhteellisen lähelle voi kuitenkin päästä, jos kulmakarvojen pohjatyö on tehty hyvin ja kulmat on jo mahdollisessa nyppimisvaiheessa muotoiltu samanmuotoisiksi ja aseteltu samaan kohtaan. Jos kulmakarvoista kuitenkin tulee keskenään erilaiset vasta meikkaamisen myötä, on hyvä huomioida muutama asia. Pidä kasvot rentona meikatessasi, nojaa meikkaava kätesi poskeasi vasten ja tarkastele kulmakarvojasi peilin kautta etäämmältä sitä mukaa, kun etenet meikissä. Jos yksi kulmakarva päätyy joka kerta korkeammalle kuin toinen, huomioi se jo meikatessasi; pyri meikkaamaan ylös ajautuva kulma millin alemmas kuin yleensä ja nosta puolestaan toista millin verran (piirrä siis vetosi millin omien kulmiesi yli suuntaan ja toiseen). Kohtaavatko kulmat nyt?
Biodellyn kulmakarvatuote-etu sinulle

Olemme kerran aiemminkin ilahduttaneet teitä yhdessä Biodellyn kanssa, kulmakarvatuote-edun muodossa, ja teemme sen jälleen! Biodellyltä luvattiin nimittäin tarjota ilmainen Lily Lolon Angled Eyebrow & Spoolie - sivellin kaikkiin 40 euron ylittäviin ostoksiin, koodilla "luonnonkauniskulmat". Spooliella, eli pyöröharjapäällä, pääset häivyttelemään piirtojälkiä harjoitteluissasi, eli ei hätää, vaikka menisi alkuun vähän pieleen. Etu on siis jälleen aivan super hyvä ja osuva!

Toivotamme siis kovasti onnea ja kärsivällisyyttä harjoitteluihin! Hyvillä välineillä ja oikealla tekniikalla se onnistuu aivan varmasti. Jos et vielä katsonut video-ohjeita Instagramin puolelta, tee se seuraavaksi. Näytän siellä askel askeleelta, miten tämä kaikki käytännössä tehdään.Mikä sinun mielestäsi on kaikkein vaikeinta kulmakarvojen meikkaamisessa? Saitko tästä apua?


SEURAA LUONNONKAUNISTA
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

  1. Taistelin vuosia eriparisten kulmakarvojen kanssa: karvojen kasvusuunnat ovat jotenkin vähän erilaiset ja toinen tuntui jatkuvasti oleva hieman harvempi joistakin kohdista. En osannut nyppiä niitä oikein, sillä jotenkin nyppiessä ja kulmia meikatessa helposti jännitti huomaamatta toista puolta, jolloin kulmista tuli aina erilaiset. Lisäksi kulman alkupuoli on mielestäni tosi vaikea saada meikattua luonnollisen näköiseksi. En pidä liian piirretyistä kulmista, mutta sellaisiksi ne usein päätyivät, kun epätoivoisesti yritti meikata kulmia samanlaisiksi. Lopulta kyllästyin siihen, että arkiaamuisin tuhlaantui ihan järkyttävän paljon aikaa yksien kulmakarvojen takia, eikä vuosien harjoittelu tuottanut yhtään minkäänlaista tulosta. Niinpä päätin kasvattaa kulmat takaisin täysin luonnolliseen muotoon. Reilu pari kuukautta siinä meni, ja tuntuu että näin tummakulmaisena kulmat ovat luonnollisessa muodossa paremmat kuin nypittynä ja meikattuna. Eivät ne tietenkään identtiset ole, mutta nyt ne sentään näyttävät sen verran samanlaisilta, että tunnistaa siskoiksi: meikattuna ei ollut sisaruudesta tietoakaan minun taidoillani :D harvoihin kohtiinkin on vähän kasvanut uusia kulmakarvoja, lieneekö risiiniöljyn ansiota. Arkimeikissä nämä luonnolliset kulmat kelpaavat hyvin, korkeintaan sipaisen vähän risiiniöljyä aamulla, mutta vahamaista kulmaväriä kiinnostaisi ehkä kokeilla juhlatilaisuuksiin tai jos muuten haluaa välillä meikata huolellisemmin ja täyttää joitakin hieman harvempia kohtia. Uoga uogan väri ei ainakaan olisi kallis kokeilu ja onkin hyvä vinkki kokeilla silmänrajausväriä myös kulmiin!

    VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.