28. elokuuta 2019

Ikisuosikit miesten hyllyltä (sis. alekoodin)


Kaupallisessa yhteistyössä House of Organic
Tuotekohtaisissa linkit ovat mainoslinkkejä
Kirjoituksen tuotteet saatu
Erilainen, mutta silti samanlainen miehen iho

Usein kuuluu yleistettävän, millainen miesten iho on. Sen kerrotaan olevan testosteronitasojen vuoksi naisten ihoa rasvoittuvampi ja rakenteeltaan paksumpi, ja onhan se totta, jos naisten ja miesten ihoja verrataan toisiinsa keskimäärin. Selkeimmän eron muodostaa parranajo, joka on yksi suurimmista miehen ihon ulkoisista rasitteista. Yksilötasolla vaihtelua on kuitenkin vähintään yhtä paljon kuin naistenkin ihoissa; osa kuivuu toista enemmän, jonkun kolmannen iho on todella herkkä ja iho-ongelmia, niitäkin tavataan ihan yhtälailla miehillä kuin naisilla aina atopiasta akneen.

Tästä syystä miesten ihonhoidon tulee aina olla yksilöllistä, oman ihon tarpeisiin perustuvaa, eikä ole lainkaan väärin koostaa ihonhoitotuotteitaan "miesten tuotteiden" ulkopuolelta, jos siltä tuntuu. Usein miesten sarjojen etu onkin lähinnä se, että ne ovat helpommin lähestyttäviä, ehkä tuoksumaailmalta enemmän omalta tuntuvia, ja tarjoavat etenkin parranajoon soveltuvia rauhoittavia ja ihoa säästäviä tuotteita hyvin valittuine raaka-aineineen. Oli tuote mikä hyvänsä, toimii se parhaiten sen ollessa valittu oman ihon mukaan.


Rakas, onko toi mun kasvonaamiota?

Voisi kuvitella, että oma mieheni olisi ajautunut luonnonkosmetiikan käyttäjäksi allekirjoittaneen tuputtamisen johdosta, mutta tämä ei voisi olla enemmän toisin. Kaikki sai alkunsa jatkuvasta peilikaapillani hiippailusta ja varovaisista kyselyistä, olisiko sulla jotain voidetta antaa? Ai minkälaista? No kun tuntuu että posket on kuivat. Pitkään valitsin omista jemmoistani miehelleni toimivia vaihtoehtoja, kunnes lopulta yllätin hänet kauttaaltaan kasvoista valkoisena. Rakas, onko toi mun kasvonaamiota? Olihan se, kun kerran vaikutti niin hyvältä minulla! Silloin tajusin, että tämä herra tarvitsee ja haluaa ihan omat putelinsa.

Vaikka miesten ihoissakin on valtavasti vaihtelua, väittäisin, että oman mieheni iho sujahtaa siihen kaikista tyypillisimpään perushyvä-kategoriaan, joka voi hyvin oikealla ylläpitohoidolla ja suurimmat haasteet ovat lähinnä "likaisen työn" jälkien peseminen, sekä parranajon taipumus ärsyttää ihoa. Vuosien varrella hänelle on valikoitunut selkeät suosikkien kirkkaimmat tähdet, joiden myötä ihonhoidosta on tullut tunnollinen rutiini. Ihmekkös, sillä näin hänen iho voi ja tuntuu hyvältä.

Tätä nykyä mieheni vakiintuneeseen ihonhoitorutiiniin kuuluu puhdistuksen, parranajon ja kosteusvoiteen lisäksi kasvovesisuihke (jonka hän tunnollisesti painelee kasvoilleen), sekä ajoittaiset kuorinnat ja naamiot. Meillä on hiljainen sopinus siitä, että mitään en tuputa, mutta purkkien tyhjentyessä kyselen, tarvitseeko hän jotain lisää? Hän on kokeilunhaluinen ja yllätyksekseni hyvin tietoinen siitä, mitä mikäkin tuote kasvoille tekee, enkä usko sen olevan pelkästään vuosikausien Luonnonkauniin-oikolukemisen tulos. Ja minusta se on upeaa!

Olen seurannut vierestä vuosien aikana mitkä tuotteet toimivat ja mitkä eivät, vaikka hän kuittaakin useimmat uteluni yleispätevällä "ihan jees"-toteamuksella. Eron huomaan siitä, että hyvät hän käyttää tunnollisesti loppuun, kun taas "naah"-kategorian tuotteet jää hyllyyn lähes koskemattomiksi. Todelliseen parhaimmistoon lukeutuvien tuotteiden kohdalla hän astelee luokseni tyhjä purkki kädessään todeten Tää loppu nyt, oli hyvä. Haluutko toisen? No voishan sitä.

P U H D I S T U S

Avril Men puhdistusgeeli - 8,50 €

Mieheni työympäristö on juuri niin stereotypisen miehekäs, että hän tulee usein kotiin konehuoneen ja öljyn hajun saattelemana. Tällaisina päivinä hän saippuoi itsensä päästä varpaisiin ja kasvot saavat osansa Avrilin miesten sarjan hellävaraisella puhdistusgeelillä. Puhdistusgeeli sisältää lukuisten kosteuttavien ainesosien lisäksi antibakteerista sinkkiä ja ihohuokosia supistavaa vihreää teetä, mikä soveltuu erityisen hyvin hänen toisinaan epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.
Konjac-sieni on yksi niistä tuotteista, joihin mieheni mielenkiinto heräsi katsottuaan minun sienen pyöritellyä kasvoille ja haluttuaan kokeilla samaa. Konjac-sieni on erinomainen apuväline kasvojen puhdistukseen silloin, kun kasvoilla ei ole erityisemmin likaa, samalla kuorien ihoa hellävaraisesti. Tummanharmaa aktiivihiiltä sisältävä konjac-sieni on rehellisyyden nimissä puhtaasti tyylikysymys.

S P E S S U T

Neal's Yard Remedies miesten kasvokuorinta - 24,00 €

NYRin miesten sarjan kuorintavoide on yksi mieheni suurimmista suosikeista kautta aikojen, jota hän on... wait for it.... oma-alotteisesti kehunut useaan otteeseen ja pyytänyt lisää. Jauhettuun riisiin perustuva mekaaninen kuorinta tekee ihon näppituntuman välittömästi samettisen pehmeäksi ja kirkkaammaksi, kaoliinisaven puhdistaessa ihoa. Kuorinnan voi mainiosti jättää hetkeksi iholle, jolloin sen ihoärsytystä rauhoittavat ja ihoa kirkastavat ainesosat pääsevät tehoamaan mahdollisimman hyvin.


Absolution syväpuhdistava naamio - 31,90 €

Kuten jo aiemmin ohimennen mainitsin, on mieheni ottanut satunnaiseksi tavaksi käyttää kasvoille myös naamioita. Aiemmin yllätin hänet pähkäilemästä naamion valintaa kaapiltani  yksin, jolloin otin tavaksi kysyä puhdistava vai kosteuttava? ja molemmille tuntui olevan kysyntää.

Miesten omaan peilikaappiin sopivat mainiosti myös esimerkiksi Madaran ja Cattierinkin naamiot, mutta Absolutionin naamioissa on vain sitä jotain ekstraa, jonka vuoksi käykin niin päin, että minä ronkin miehen purkkihyllyä. Absolutionin syväpuhdistava naamio ei kuivata ihoa, mutta imaisee ihosta epäpuhtauksia ja talia mm. kaoliinisaven ja luontaisesti ihohuokosia puhdistavaa salisyylihappoa sisältää pajunkuoriuutetta. Se myös viilentää ja virkistää ihoa, sekä supistaa ihohuokosia. Välitön heleytys samealle tai tukkeutuneelle iholle on taattu!


Absolutionin kosteuttava naamio - 39,50 €

Kuorinnan jälkeen aina, sekä talvikautena muutenkin, tekee miehelläkin hyvää helliä kuivahtavaa ihoa kosteuttavalla naamiolla. Kosteuttaviakin naamioita on monia, mutta jälleen, miehen peilikaappiin nappivalinta on  ikisuosikkina tunnettu Absolutionin kosteuttava ja kiinteyttävä naamio, joskin itse kutsuisin sitä myös ihoa uudistavaksi ja vahvistavaksi. Sopii myös hyvin käytettäväksi iltaisin voiteen sijaan, tuomaan talvikautena kunnon boostia iholle.K O S T E U T U S

Dabba Piparminttu-kasvosuihke - 16,50 €

Tämä on yksi minunkin kukkaisvesisuosikeistani ja siksi se on joskus ajautunut miehenkin käyttöön. Piparminttu virkistää väsynyttä ihoa ja tuo iholle sen tarvitsemaa vesikosteutta ennen kosteusvoiteen levitystä. Erityisen toimiva aamuun, kun kasvot kaipaavat vielä herätystä.


Bad Weather Wake Up kasvosuihke - 15,90 €

Bad Weatherin kasvosuihke on luonnollinen next step Dabban piparminttu-kasvosuihkeelle; pohjana toimii sama piparmintun kukkaisvesi, jota täydentää metsähaapa, sekä lukuisat kosteutta sitovat ainesosat xylitoli, sodium pca ja hyaluronihappo. Pakkauskoko on ehkä puolet pienempi kuin Dabballa, mutta sisältöä tuntuu silti olevan puolet enemmän. Valmistaja näillä on muuten sama, mutta Bad Weather -brändin tuotteet on suunniteltu nimenomaan miehille.

Kasvosuihkeen käytön opettelu kannattaa todella, ellei sitä vielä tee, sillä se on usein avain kuivan ihon kukistamisessa. Paina muutama suihkautus kasvosuihketta kämmenillä ihoon ennen kosteusvoidetta, jotta saat niistä mahdollisimman suuren hyödyn.


Bad Weather All Round kasvoseerumi - 33,00 € (23,10 €)

Tämä on yksi niistä tuotteista, joista hypin riemusta jo ennen kuin sain sen välitettyä miehelle asti, sillä tiesin hänen tykästyvän siihen ikihyviksi. Oikeassa olin! Mieheni on heikkona kaikenlaisiin kasvofluideihin, jotka imeytyvät ihoon nopeasti ja kosteuttavat tehokkaasti, eikä tällaisia ole kovin monia miehen makuun istuvia saatika miehille kehitettyjä tarjolla.

Bad Weatherin seerumi oli täysi kymppi ja mieheni ehti kehua ihoon sujahtamisen nopeutta ennen kuin ehdin mainita siitä hänelle itsekään. Seerumi tehokosteuttaa ihoa syvältä hyaluronihapon avulla ja on ihanteellinen esimerkiksi talviaikaan, jolloin ilma on kuivimmillaan ja iho saattaa tarvita ylimääräistä potkua. Seerumissa maitohorsma rauhoittaa ärtynyttä ihoa esimerkiksi parranajon jälkeen, tehden siitä myös oivan after shave -tuotteen.


Bad Weather All Round kosteusvoide - 28,00 € (19,60 €)

Seerumiin verrattuna aavistuksen täyteläisempi, mutta silti kevyeksi voiteeksi luokiteltava Bad Weatherin kosteusvoide on ollut hitti niin ikään ja toive loppuneen tilalle uuden ostamisesta on miehen toimesta esitetty. Kasvovoide on erityisesti ihoa rauhoittava ja kosteuttava, sopien päivittäiseen ihon ylläpitoon aamuin illoin. Jos ihonhoidon haluaa pitää yksinkertaisena, hoituu se puhdistuksella, kasvosuihkeella ja tällä.

(Silmänympärysvoidetta tämä sankari ei vielä käytä, mutta kun se päivä koittaa, että hän tulee luokseni valittelemaan silmänalusiaan, aion sujauttaa hänelle saman Bad Weather -sarjan silmänympärysgeelin, joka levitetään kätsällä roll-onilla. Jos suunnittelisin oman silmänympärystuotteen olisi se juuri tällainen! Sen pohjana toimiva piparminttuvesi virkistää ihoa, kahviuute vilkastuttaa verenkiertoa ja poistaa turvotusta, hyaluronihapon kosteuttaessa ja häivyttäessä juonteita. Ja kuinka miellyttävältä nuo tuntuvatkaan, kun ovat vilvoitelleet hetken jääkaapissa...)

P A R R A N A J O

Slammer Gear Safety Razor - 24,90 €

Mieheni lukeutuu parranajon suhteen herkkäihoisiin, eikä hän mielellään enää edes käytä parranajokonetta, joka tuntuu ärsyttävän ihoa kaikista eniten. Tätä ei tietenkään helpota se, ettei parranajokoneen kanssa voi käyttää ihoa suojaavia ja parranajoa helpottavia apukeinoja, kuten höylällä voi. Mitä tulee parran höyläämiseen, on Safety Razor lopputuloksen ja mukavuuden kannalta ehdoton, sekä tietysti moninkertaisesti ekologisempi vaihtoehto. Lue enemmän Safety Razorin ajojäljestä tästä jutusta. Ja sitäpaitsi, onhan tuo nyt aivan hemmetin cool.


Avril Jojobaöljy - 20,90 €

Jos iho on erityisen herkkä, kannattaa se ennen parranajoa esikäsitellä jollain ohuella öljyllä, joka auttaa partahöylän terää liukumaan ihoa pitkin ja tekee toki muutenkin hyvää iholle. Öljyn voi myös antaa imeytyä ihoon hetken aikaa, ennen partavaahton levitystä. Avrilin jojobaöljy on koostumukseltaan ohutta ja vaihtoehtona edullinen (pakkaus on iso!), mutta tähän voi tietysti käyttää myös erityisiä öljysekoituksia niin halutessaan.En olisi itse uskonut, että partavaahdolla ja partavaahdolla on kovinkaan paljoa eroa (älkää nyt kivittäkö), mutta niin se vain kuulemma on tarkkaa hommaa! Luonnonkosmetiikan partavaahdoissa ongelma on nimittäin, että koostumukset ovat helposti aika liruja, jolloin partavaahdon karvoja kohottava vaikutus jää perinteisiin oikein jytkyihin vaahtoihin verrattuna laimeaksi. Laveran partavaahto on yksi harvoista mieheni kokeilemista, jonka hän on hyväksynyt käyttöönsä, pienestä liruisuudesta huolimatta, ja jossa yhdistyy toimiva koostumus ja edullisuus. Yhdessä öljyn kanssa, on tämä vaihtoehto mainio.Tältä näytti tämän miehen peilikaapissa. Täytyy sanoa, että olen itsekin hänen tuotemaustaan todella vaikuttunut - tyyppihän oikeasti ymmärtää hyvän päälle, vaikkei pursukaan kosmetiikkaintoa kuten vaimonsa. Eikä tarvitsekaan; itsestään huolen pitäminen ei vaadi kiihkoa ja hömpöttämistä, vaan tärkeintä on, että omassa ihossaan on hyvä olla. Se jo itsessään on tavoittelemisen arvoinen asia, eikö?Nyt saat kaikista House of Organicin normaalihintaisista miestentuotteista -15% koodilla MENCARE


SEURAA LUONNONKAUNISTA
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

 1. Moi!
  Slammer Gear Safety Razorit vaikkutausi olevan loppu kaikista nettikaupoista... Mistäköhän löytyisi vai onko markkinoilla jo vastinetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Googlaas "Safety razor partahöylä" niin varmasti löytyy vaihtoehtoja! Esim. Dick Johnsonilta löytyy ainakin ja he ovat kohtalaisen pieni yrityskin, jota mielellään tukee tällaisina aikoina :)

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.