9. marraskuuta 2021

Thaimaalainen kookos-nuudelikeitto

 Teksti ja kuvat: Ida Tokola
Julkaisu aiemmin Ida's Cozy Corner -blogissa




Thaimaalainen kookosnuudelikeitto on ihanan mausteista ja lämmittävää lohturuokaa. Resepti on yksi vanhan Ida's Cozy Corner-blogin suosikeista, joten se on nyt yleisön pyynnöstä julkaistu myös Luonnonkaunis-sivustolle. Toivottavasti se jatkaa ihastuttamistaan myös täällä!

Tämä nuudelikeitto valmistuu pöytään nopeasti arkenakin, sillä sen valmistusaika noin 20 minuuttia. Siitä saa helposti arkiruokien kulmakiven, johon löytyy aina ainekset kaapista. Kunhan jääkaapissasi on muutamaa tuoretta vihannesta ja currytahnaa, sekä kuivakaapeissasi nuudeleita ja kookosmaitoa, saat tämän keiton valmistumaan hetkessä.




Thaimaalainen kookos-nuudelikeitto


Vegaaninen.
Neljälle. Valmistusaika noin 20 minuuttia.

Tarvitset


riisi- tai vehnänuudeleita
ruokaöljyä paistamiseen
1-2 pakchoita (pinaatti-kiinankaali)
1 paketti tofua

Jos käytät maustamatonta tofua, lisäksi:
1-2 rkl soijakastiketta
1 tl chilikastiketta (esim. sriracha)

Liemi


öljyä paistamiseen
pieni pätkä tuoretta inkivääriä (1-2 tl raastettuna)
1-2 valkosipulin kynttä
1-2 porkkanaa
1-2 rkl punaista thaicurrytahnaa 
5 dl kasvislientä (vettä + kasvisliemikuutio)
(1-2 kuivattua limen lehteä)
400 ml kookosmaitoa
1 rkl (ruskeaa) sokeria tai vaahterasiirappia
1-2 rkl soijakastiketta (myös 1-2 tl misotahnaa käy)
puolikkaan limen mehu

Tarjoiluun


tuoreita yrttejä esim. kevätsipulia tai korianteria
limelohkoja




Valmistus


Valmistele ensin kaikki vihannekset ja tofu. Huuhtele ja paloittele pakchoit. Kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipulin kynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi kolikoiksi. Kuutioi tofu. Hienonna tarjoilussa käytettävät yrtit ja leikkaa lime lohkoiksi.

Aloita liemen valmistus. Laita kattila keskilämmölle ja lorauta pohjalle ruokaöljyä. Lisää kattilaan raastettu inkivääri, valkosipuli, porkkanat ja punainen currytahna. Laita currytahnaa oman maun mukaan riippuen siitä, kuinka tulista ruuasta haluat. Paistele mausteita ja porkkanoita kattilassa 1-2 minuuttia, mutta varo polttamasta niitä pohjaan. Jos näin meinaa käydä, lisää loraus vettä tai öljyä kattilan pohjalle.

Lisää kattilaan kasvisliemi sekä halutessasi kuivattuja limen lehtiä (näitä saa ostettua markettien Aasia-osastoilta). Anna liemen hautua keskilämmöllä sillä välin kun valmistelet tofun, vihannekset ja nuudelit.

Paista tofukuutiot paistinpannulla rapeaksi. Jos käytät maustamatonta tofua, mausta tofut lorauksella soijakastiketta ja chilikastikketta paiston loppuvaiheella. Ota paistetut tofukuutiot lautaselle sivuun odottamaan.

Lisää samalle paistinpannulle loraus öljyä ja paista pakchoi. Paista ensin pakchoin kovat, vaaleat osat ja lisää myöhemmin pannulle ohuet vihreät osat.

Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kun tofut, vihannekset ja nuudelit alkavat olla valmiita, viimeistele liemi. Lisää liemeen kookosmaito, 1 rkl sokria, puolikas limen mehu sekä 1-2 rkl soijakastiketta. Kuumenna liemi vielä kiehuvaksi ja maista, tarvitseeko se lisämausteita. Jos käytit limen lehtiä, poista ne liemestä ennen tarjoilua.

Kokoa annokset laittamalla kulhon pohjalle annos nuudeleita, iso kauhallinen lientä sekä päälle tofua, pakchoita ja yrttejä. Purista päälle vielä halutessasi lisää limen mehua. 



Jos kaipaat lisää nopeita kasvisruokareseptejä, kurkkaa Arjen nopeat -reseptikategoriamme.




Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.