19. syyskuuta 2019

Parhaat keinot finnien peittämiseksi


Julkaisussa käytetään mainoslinkkejäEllen sanoisi mitään, huomaisitko, että ylemmässä kuvassa on useampikin peitetty punainen finni vai onko ensimmäinen ajatus kenties, että onpas upean kuulas iho? Ihannetilanteessa iho on luonnostaan kuulas ja terve, vailla juuri mitään "peittämistä", mutta näin ei aina ole. Kerroin juuri, miten olen viimeisen vuoden aikana kärsinyt yhä enemmän hormonaalisista iho-ongelmista, ja vaikka tilanne on nyt suhteellisen hyvin tasapainossa, on minua monet kerrat lohduttanut tieto siitä, että nuo pirulaiset saa tarvittaessa hyvin piiloon. Parhaimmassa tapauksessa, kukaan muu ei nimittäin huomaa mitään!

Tiedän vallan mainiosti, miten pahimpina hetkinä tekisi mieli tarttua paksuimpaan mahdolliseen pakkeliin ja peittää kaikki kunnon laastilla. Tosi asia on kuitenkin se, että paksu, todennäköisesti kakkuuntuva meikkipohja vain korostaa iho-ongelmia. Iho ei näytä luonnolliselta tai terveeltä ja herättää heti ajatuksia siitä, mitähän tuon kuoren alle on yritetty peittää? Sen sijaan kaikista onnistunein hujaus tapahtuu pyrkimällä mahdollisimman freesiin kokonaisuuteen, jolloin huomio kohdistuu johonkin aivan muuhun.

Mikään meikki maailmassa ei kuitenkaan hävitä finnejä kasvoilta täydellisesti ja esimerkiksi raju akne on mahdoton peittää kokonaan. Pystymme häivyttämään iholta epätoivottua sävyvaihtelua, mutta ihon tekstuuria, kohoumia ja arpikuoppia ei yksinkertaisesti saa katoamaan. Suotuisassa valossa näitä ei näe, mutta erilaisissa valaistuksissa muodostuu näiden vaihteluiden välillä varjoja, jotka on vain pakko hyväksyä. Kenenkään ei pidä pyrkiä täydelliseen virheettömyyteen - sellaista ei ole olemassakaan.

Näillä vinkeillä pääset kuitenkin niin lähelle, kuin suinkin on mahdollista.
Tee heleä & kevyt meikkipohja

Tässä kohtaa ei edes mietitä mitään peittämistä, vaan meikkipohjalla luodaan kaunis, terveen näköinen kanvas myöhemmälle taiteilulle. Korosta terveitä ihoalueita ja anna niiden hehkua! Jos kasvoilla esiintyy paljon punoitusta, kannattaa se peittää erikseen vihreällä korjausvärillä, kuten Bohon peiteainepuikolla sävyssä Green (levitä ohuelti lämpimän sormen avulla!). Silmänaluset peitän tällä tavalla meikkivoiteen ja huulipunan sekoituksella.

Hyviä kuulaita meikkivoiteita ovat Boho voidemainen meikkipuuteri (meikkivoide), Madara City CC tai minullakin tässä käytössä oleva Korento voidemainen meikkipohja. Tee koko meikkipohja valmiiksi poskipunineen, puutereineen päivineen ja jätä finnit aivan viimeiseksi. Tämä siksi, ettei lopun puuterointi enää liikuttaisi peiteainetta. Minun tämän hetkisen arjen meikkipohjan tuotteet löydät tästä julkaisusta.


Peitä finnit pigmenttisellä täsmäiskulla

Tähän en osaa tai halua suositella mitään muuta kuin aivan huikean hyvää Avrilin peiteainetta. Se on aivan liian paksua ja tuhtia about kaikkeen muuhun, ja siksi niin loistava tähän tarkoitukseen. Otan peiteainetta pienellä jämäkällä siveltimellä, esimerkiksi pieni huulipunasivellin on loistava vaihtoehto, ja töpötän sitä vain ja ainoastaan finnin päälle. Lopuksi taputan kohtaa kevyesti sormella, jotta peiteaine varmasti sulautuu meikkipohjaan. TADAA! Maailman helpointa.

Minulla on käytössä kaksi sävyä, joita käytän rinnakkain hieman kasvojen/kaulan kohdasta riippuen. Porcelaine on minulle hyvä kesäsävy ja käytössä Korennon Cool 2 meikkipohjan kanssa. Ivoire puolestaan on hyvä sävy tätä vaaleammille kohdille, esimerkiksi kaulalle tai talvella käytettäväksi yhdessä Cool 1 pohjan kanssa. Näistä tummempia sävyjä ovat Nude ja Doré.
Aivan lois-ta-vaa! Toisinaan alan itsekin päivän mittaan epäillä, oliko niitä finnejä muka niin paljon kuin muistelee aamulla nähneensä. Avrilin peiteainenappi kestää myös käytössä pienen ikuisuuden. Illan tultua kannattaa punoittavia tulehtuneita finnejä hoitaa sinkkivoiteella, joka rauhoittaa ihon tulehdusta. Tukkeutuneen ihon hoitoon palataan heti ensi viikolla. Niiden tuloksia odotellessa, voidaan ainakin peittää sen, mitä haluamme!


Eikö näytäkin hyvältä?PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

  1. Mun paras keksintö finnien peittoon mineraalipohjan kanssa on voidemaisesta peitevoiteesta (mulla huippuhyvä Absolutionin peitevoide, mikä sellaisenaan toimii tosi hyvin silmien alla) ja mineraalipohjasta sotkettu paksu tahna. Peittää, pystyy ja mätsää täydellisesti pohjan sävyn kanssa ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavasti hokastu! Kaiken A ja O onkin just se, että peiteaine mätsää pohjaan. Voin just kuvitella, miten samanlainen tuo sekoitus on kuin tää Avril 😄👌🏻

      Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.