18. helmikuuta 2019

Voiko finnien paranemista nopeuttaa?


Julkaisu sisältää mainoslinkkejäTiedättekö, on aika mieletöntä, miten kokonaisvaltaisesti asenteet ihonhoitoon ovat viimeisten vuosien aikana muuttuneet. Ihonhoitoa tarkastellaan yhä enemmän holistisesta näkökulmasta ja otteet lempenevät. On alettu ymmärtää, ettei iho-ongelmia ratkaista taistelemalla niitä vastaan, vaan hoitamalla ihoa lempein ottein, sekä tukemalla ihoa toimimaan optimaalisesti.

Tässä ei missään nimessä olla vielä valmiita ja matkaa on vielä paljon, mutta ai vitsi tulee hyvä mieli huomata, miten suuret kuviot muuttavat suuntaa! Yhä useampi on esimerkiksi ymmärtänyt vahvojen, vaahtoavien puhdistustuotteiden kuormittavan vaikutuksen ihoon sekä kosteuttamisen tärkeyden. Kaksi kenties tärkeintä muutosta, mikäli kärsii iho-ongelmista, olivat ne epäpuhtauksia, kuivuutta tai jopa molempia.

Ennakointi on tässäkin asiassa kaikki kaikessa, mutta siitä ei kuitenkaan päästä mihinkään, että toisinaan esimerkiksi finnejä pukkaa, oli ihonhoito ja elintavat miten hyvällä tolalla tahansa. Esimerkiksi hormoninäpyt tuntuvat elävän omaa elämäänsä, eikä niitä kiinnosta muu kuin kuunkierto, suklaa ja planeettojen asennot. 
Ja mitä tekee mieli tehdä? Survoa ja kärventää nuo näpyt tiehensä sillä sekunnilla. Mutta kuten postauksen alussa totesin, tiedetään nyt, etteivät kovat otteet ole oikea reitti. On tärkeää muistaa, että finni on tulehtunut, eikä mikään mekaaninen tai kemiallinen rasitus tee sille hyvää. Sen sijaan tulehdusta rauhoittamalla (ja kourallisella hyvää tuuria) saadaan tulehdusreaktio laantumaan ja finni paranemaan.

Markkinoilla on monen monta erilaista "SOS finnejä!"-tuotetta, joista osa toimii ja osa ei. Kosmetologien ikuisuussuosikkeja tuntuvat olevan erilaiset sinkkivoiteet. Sinkki on tulehdusta rauhoittava ainesosa, joka nimenomaan parantaa, hillitsee ihoärsytyksiä, eikä nujerra mitään väkivalloin. Tästä syystä sinkkiä löytyy esimerkiksi monista vauvojen vaippa-alueen hoitovoiteista, jotka toimivat ihan yhtä hyvin myös kasvojen herkälle iholle.

Tuhdimpaa sinkkivoidetta kannattaa töpötellä epäpuhtauksille vaikuttamaan esimerkiksi illaksi, kun taas kevyempiä sinkkivoiteita voi levittää laajemmille ongelma-alueille yövoiteena. Sinkkivoide ei tee ihmeitä yhdessä yössä, mutta ojentaa tulehtuneet näpyt lempein ottein ja iho paranee kauniisti, ilman että jäljelle jää kuivahtanutta tai rikkoutunutta ihoa.

Tässä muutama hyvä sinkkivoide kokeiltavaksi:


Weleda Calendula Nappy Change Cream

Sinkin ja kehäkukan tulehdusta ehkäisevät, rauhoittavat ja paranemista tukevat ominaisuudet yhdistävä voide, jossa hoitavina ainesosina lisäksi ihoa pehmentävät manteli- ja seesamöljy, sekä rauhoittava kamomilla. Weledalle tyypillinen runsas hoitava koostumus, joka myös suojaa ihoa kuivumiselta.


Weleda Baby Derma White Mallow Nappy Change Cream

Herkkäihoisen vaihtoehto Weledalta, jossa runsaammalla kädellä sinkkiä ja joka ei sisällä ylläolevasta poiketen limonenea tai linaloolia. Rauhoittavista aineosista ei kuitenkaan olla pihistelty, sillä White Mallow -voide sisältää esimerkiksi rauhoittavasta tehostaan tunnettuja rohtopurasruohoa ja rohtosalkoruusua. Weledalle tyypillinen runsas hoitava koostumus. Sopii tuoksuherkille.


Urtekram No Perfum Baby Zink Cream

Pihistä versio, jossa ei turhia hienostella, vaan luotetaan sinkin tehoon ja kosteuttaviin aineosiin. Sopii tuoksuherkille. Vegaaninen.


Murumuru sinkkivoide

Ylläoleviin verrattuna kevyempi voide, joka soveltuu käytettäväksi koko kasvojen alueelle tai ärtyneille ihoalueille. Pohjana on käytetty tulehdusta rauhoittavaa murumurua, joka pehmentää ja suojaa ihoa. Murumuruvoi sisältää paljon A-vitamiinia, joka tukee ihon paranemista. Sinkki tuo voiteelle rauhoittavaa lisätehoa. Vegaaninen.

Oletko kokeillut sinkkivoidetta?
Mikä on sinun luottotuotteesi epäpuhtauksille?


Osallistu keskusteluun

 1. Mulla on EkoPharman sinkkivoide, mutta se ei pysy kauaa iholla ja yön aikana häviää tyynyliinoihin :D Natusanin sinkkivoide on todettu tällä hetkellä kaikista nopeiten rauhoittavasksi mutta nyt pitää ottaa testiin noita Weledän tuotteita :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tämä on juuri se syy, miksi en itsekään laita noita vasta yöksi; vatsallaan nukkuva tulee hieronneeksi voiteet lakanoihin hetkessä :D Kannattaa kokeilla!

   Poista
 2. Tää oli miulle ihan uusi vinkki, kiitos! Miulla toimii hämmästyttävän hyvin etenkin kipeisiin finneihin yms kuusenpihkavoide, se rauhoittaa tulehdusta nopeasti. Suosittelen kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääkin kokeilla joku kerta! Voin kuvitella, että se on hyvä apu myös! :)

   Poista
 3. Ella Bache - creme intex 2, jotain kampelaäljy rasvaa sisältävä luottotuote 80-luvulta saakka. Tuohon aina palataan ja purkki pitää löytyä kaapista (miehen vaatimus). Riittoisa ja tuhoaa perusfinnin (puristetun) perusyönaikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkasin tuon INCIn ja tiedätkö tämänkin teho perustuu sinkkiin! 🙂 Suosittelen testaamaan vastaavaa luonkos versiota 👌🏻

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.