2. marraskuuta 2020

Flow Cosmetics kotimaiset luonnonkosmetiikka-klassikot

Kaupallisessa yhteistyössä Flow Cosmetics
Teksti ja kuvat: Ann-Christine Mäkelä
Luonnonkosmetiikkamarkkinat ovat kehittyneet viime vuosina vauhdilla, valtavin harppauksin, eikä vauhti näytä laantuvan. En tiedä tunnistatko samaa itsessäsi, mutta minä huomaan toisinaan yllättäväni itseni odottamasta jatkuvasti seuraavia uusia innovaatioita, jotka saavat minut hykertelemään tyytyväisyydestä. Odottaminen on osa jännitystä; mistä ja millainen seuraava uusi kehitysaskel on?

Mitä pidemmälle poikkeuksellinen kehitys käy, sitä kirkkaammiksi muodustuvat kuitenkin myös luonnonkosmetiikan klassikot, joiden vankasta asemasta on tullut ihonhoitomme perusta. Koska vaikka miten hykertelisin ja seuraan alaa uteliaisuudella, palaan jatkuvasti tiettyihin vakiintuneisiin timantteihin, joiden loistoa ei uutuuden huuma samenna.

Pohtiessani luonnonkosmetiikkamarkkinoiden kehitystä ja alan klassikoita, palaavat ajatukseni toistuvasti kotimaisen, tai tarkemmin sanottuna Riihimäkeläisen, perheyrityksen Flow Cosmeticsin pariin. Flow Cosmetics on ollut alusta alkaen kotimaisen luonnonkosmetiikan pioneeri, mutta myös osoittanut uudistuskykyä ja potentiaalia laajentua kansainväliseksi menestystarinaksi.

Alan kasvusta ja kehityksestä huolimatta, löytyy Flow Cosmeticsin valikoimista edelleen monia tuotteita, joiden vakiintunut asema ei tunnu järkkyvän mistään. Nämä ovat klassikoita, jotka ovat saattaneet olla sinunkin ensimmäisiä luonnonkosmetiikkakokeiluja tai jopa peilikaapin vakiintuneita vieraita jo vuosien ajan.

Kuten arvata saatat, emme tänään juokse uutuusten perässä, vaan palaamme luonnonkosmetiikan juurille, ja Flown ajattomien klassikoiden pariin. Mitkä ne ovat ja mikä niistä tekee erityisen? Avataan aihetta nyt!
Flow Cosmetics - hiilineutraali perheyritys

Flow Cosmetics on meistä monelle tuttu ja läheinenkin luonnonkosmetiikkabrändi, mutta tiesitkö heistä tämän?

Flow Cosmeticsin toiminta perustuu Riitta-äidin ja Suvi-tyttären upeaan innovatiiviseen ja vankkaan luottamukseen perustuvaan yhteistyöhön. Yrityksen toiminnan läpikulkevana teemana on paitsi pohjoisen luonto ja aromaterapian hyödyntäminen, myös ekologisuus. Tuotteet valmistetaan Flow Cosmeticsin omalla pientehtaalla Riihimäellä, jossa tuotteet myös pakataan mahdollisimman hyvään kierrättettävyyteen pohjautuviin pakkauksiin.

Koko yrityksen toiminta on nykyään hiilineutraalia, ja aiheutuvat päästöt kompensoidaan perinteiseen tapaan istuttamalla hiilinieluina toimivia puita. Koska kompensointi ei ole yksissään täydellinen ratkaisu, on Flow sitoutunut tarkkailemaan toimintaansa ja päästöjen vähentämisen kohteita jatkuvasti, samaan aikaan kun välttämättömät päästöt kompensoidaan. Tiesitkö, että Flowlla vältetään mm. myös työmatkojen lentoyhteyksiä?

Ympäristötekojen lisäksi myös Flow Cosmeticsin raaka-ainefilosofia on ihailtava. Tuotteisiin tarkoin valikoidut raaka-aineet ovat lähtökohtaisesti valittu laatu edellä ja käsitelty hellävaraisesti laadun varmistamiseksi. Esimerkiksi Flown Rosehip Intensive Treatment Oilin ruusunmarjat on uutettu poikkeuksellisen hellävaraisella CO2-menetelmällä, ja kukkaisvedet tislattu vain kerran. Raaka-aineet tulevat vastuullisilta tuottajilta niin lähiseudulta kuin kauempaa, ja ovat useimmiten joko villinä kasvaneita tai luomusertifioituja, sekä vähintään joko Ecocert- tai COSMOS-hyväksyttyjä. 

Etenkin erilaiset pohjoisen marjat ja yrtit luovat tärkeän pohjan Flow Cosmeticsin ja meikkisarja Korento Cosmeticsin tuotteissa. Kehotankin sinua pitämään tämän mielessä kun tutustut sarjojen tuotteisiin, ja huomaat varmasti miten monipuolinen kattaus tuttujen marjojen siemenöljyjä ja uutteita sisältöihin lukeutuu.


Flow Cosmetics klassikot kasvoille

Flow Cosmeticsin valikoimiin lukeutuu tätä nykyä monipuolisesti erilaisia tuotteita niin kasvoille, hiuksille kuin vartalollekin, mutta tänään keskitymme erityisesti ihonhoitotuotteisiin. Muut Flow-klassikot ja Korennon tuotteet löydät Flow Cosmeticsin verkkokaupasta.

Nämä nostamani tuotteet ovat paitsi sellaisia, joita olen ostanut itse lukuisat kerrat, myös muiden ikisuosikeiksi tietämiäni tuotteita. Siitä ne klassikot tunnistaa.


Balm to Milk -puhdistusbalmi

Flown emulgoituvan balmiputsarin kohdalla voidaan puhua paitsi klassikkotuotteesta, myös edelläkävijästä. Se syntyi jo paljon ennen balmiputsareiden suosioon nousua, ja täytti alusta alkaen kaikki erinomaiselta balmiputsarilta toivotut ominaisuudet.

Runsaan ylellinen koostumus sulaa ihon lämmöstä öljymäiseksi, liuottaa iholta kaiken meikin ja lian ihoa kuivattamatta, emulgoituu lopulta vedellä maitomaiseksi ja huuhtoutuu vaivatta iholta. Öljypohjaisella putsarilla peset niin tuhdimmankin tai vedenkestävän meikin - sillä lähtee aivan kaikki! 

Muista levittää balmi kuiville kasvoille ja viimeistele puhdistus halutessasi kostealla musliiniliinalla ennen huuhtelua. Voit myös kokeilla balmin emulgoimista puhdistusmaidoksi, lisäämällä nokareeseen muutaman pisaran vettä.


Balmit - putsareista riittoisimmat

Uskallan väittää, että 90% ihmisistä annostelee balmejansa turhan reilulla kädellä. Balmiputsari, kuten Flown Balm to Milk Cleanser, on uskomattoman riittoisaa, ja pullean herneen kokoinen nokare riittää mainiosti puhdistamaan koko kasvojen alueen. Lisää määrää vain, mikäli meikkipohjasi tai ihosi on erityisen öljyinen (sillä tämä voi vaikuttaa emulgoitumiseen/huuhtoutumiseen).

Flow Rose Water luomu ruusuvesi

Flow Cosmeticsin klassikoiden klassikko, ruusuvesi, rauhoittaa ja kosteuttaa erityisesti herkkyyteen taipuvaista tai ärtynyttä ihoa, sekä vähentää sen punoitusta. Ruusuvesi on kuitenkin myös erinomainen vaihtoehto esimerkiksi akneiholle sen antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi ja onpa sillä myös aromaterapeuttinen rauhoittava vaikutus. Meidän Luonnonkauniin porukasta Ida on Flown ruusuveden vannoutunut vakkarikäyttäjä!

Flow Cosmeticsin ruusuvesi ihastuttaa, sillä sillä on poikkeuksellisen korkea laatu. Sitä ei esimerkiksi ole laimennettu vedellä, eikä sisällä mitään muuta kuin korkealaatuista luomu ruusuvettä sekä säilyvyyttä parantavaa fermentoitua retiisinjuuriuutetta.

Ruusuvesi on klassikko ihonhoitotuotteena, mutta sopii kukkaisvesien tapaan käytettäväksi niin hiusvetenä hiuspohjaa rauhoittamaan, meikin kiinnityssuihkeena, karvojen ajelun jälkeen ihoa rauhoittamaan, puhtaasti virkistämään oloa tai rauhoittamaan mieltä päivän aikana... ja monta muuta!

Tsekkaa ihmeessä myös sarjan laventelivesi ja probioottinen kamomillavesi.

Lue lisää Flow Cosmeticsin ruusuveden valmistuksesta.

Bilberry Moisture Cream -kasvovoide

Yksi eniten etsityistä kosmetiikkatuotteista on kevyt ja hyvin imeytyvä kasvovoide, joka kuitenkin kosteuttaa ja ravitsee ihoa tehokkaasti. Flow Cosmeticsin Bilberry Moisture Cream on ehkäpä hieman unohdettu ikisuosikki, joka täyttää kaikki edellä mainitut toiveet, ja siksi nostamisen arvoinen.

Jos nimittäin etsit sitä täydellisesti ihoon imeytyvää voidetta laadukkailla raaka-aineilla, on se tämä!

Erityistä mustikkavoiteessa on, että se on suunniteltu sopimaan kaikille ihotyypeille, sisältäen jokaista ihotyyppiä tasapainoittavia ja rauhoittavia aineosia, laventelia, rosmariinia, sekä mustikansiemen- ja muita kevyitä ravitsevia öljyjä. Erityisen kosteusköyhä iho hyötyy voiteen yhdistämisestä kosteuttavaan seerumiin, kun taas kuiva tai ikääntyvä ihotyyppi nauttii voiteen yhdistämisestä öljyyn.


Bilberry & Blueberry - mikä on niiden ero?

Reagoitko sinäkin vieraalta kuulostavaan bilberry nimiseen marjaan? Puhumme usein kotoisasti pelkistä bluberries mustikoista, mutta tiesitkö, että sillä tarkoitetaan pensasmustikkaa? Bilberry on puolestaan meille tutumpi, omien metsiemme villimustikka.

Flow Cosmeticsin monessa tuotteessa käyttämät mustikat ovat arktisia villimustikoita, jotka kulkevat siksi nimellä Bilberry.

Rosehip Intensive Treatment Oil -kasvoöljy

Ei klassikkolistausta ilman tätä helmeä! Toistuvasti kaikkien aikojen parhaaksi kasvoöljyksi nimeämäni Flown ruusunmarjaöljy on peilikaappini vakiopullo, ja niin sen pitäisi olla sinullakin, sillä tämä hinta-laatusuhteeltaan älytön kasvoöljy sopii aivan kaikille ihotyypeille.

Laadukas ja hellävarainen CO2-uuttamismenetelmä säilyttää ruusunmarjauutteen arvokkaat ominaisuudet ja luo vitamiineista ja hyvistä rasvahapoista rikkaan kokonaisuuden yhdessä ruusumarjasiemenöljyn, mustaherukansiemenöljyn ja rosmariiniuutteen kanssa.

Se ravitsee ja uudistaa ikääntyvää ihoa, korjaa ihovaurioita, suojaa kosteuden haihtumiselta ja ulkoisilta ärsykkeiltä, pehmentää kuivaa ihoa, rauhoittaa ärtynyttä ja punoittavaa ihoa, tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa, nopeuttaa akneihon paranemista sitä tukkimatta... noin muutama alkuun mainitakseen. Itse huomaan öljyn vaikutuksen niin ihon eloisuutena, samettisena pehmeytenä, sekä esimerkiksi finnien ja muiden ihovaurioiden nopeampana paranemisena.

Ei tämän ruusunmarjaöljyn nimi suotta ole Intensive Treatment Oil. 

Lingonberry Bright jauhemainen entsyymikuorinta

Kirkastavassa jauhemaisessa entsyymikuorinassa yhdistyvät kaikki makoisat osat, joita herkkä ja samea iho kaipaa. Jo vuosia sitten julkaistun ja suosioon nousseen Puolukka -entsyymikuorinnan sisältö on edelleen samaa, vaikka ulkoasu ja nimi onkin uusi.

Hoitavalla entsyymikuorinnan kolminkertainen teho perustuu luonnonsavien hoitavaan ja puhdistavaan vaikutukseen, papaijan ja ananaksen ihoa kuoriviin entsyymeihin, sekä puolukan ja mansikan kirkastavaan C-vitamiiniin. Eikö kuulostakin herkulliselta?

Erityisen monipuoliseksi Lingonberry Bright -kuorinnan tekee sen jauhemaisuus; purkissa on pelkkiä aktiiviaineita, jotka säilyvät poikkeuksellisen tehokkaina aina käyttöhetkeen asti. Lisäksi jauhemaisen kuorintajauheen voi sekoittaa oman ihotyyppinsä mukaiseen räätälöityyn pohjaan, kuten esimerkiksi  öljyyn, seerumiin, kasvovoiteeseen, jugurttiin tai hunajaan.
Bonus:

Arctic Sun Repair Balm -hoitovoide

Tämä tehovoide ei alkujaan kuulunut mukaan listaani, sillä en ollut vieläpäässyt kosketuksiin sen kanssa. En oikein tiennyt mitä tältä arktisen auringon mukaan nimetyltä balmilta odottaa, mutta ei se ainakaan ollut tätä!

Arctic Sun Repair Balm nimittäin on yksi herkullisimman hedelmäisen tuoksuista luonnonkosmetiikkatuotteista, mitä olen ikinä kokeillut. N-A-M! Mikä piristysruiske tähän syksyn harmauteen.

Runsas balmi tuntuu iholla ylelliseltä, ja korjaa esim. rohtuneet huulet tehokkaasti, kiitos oivan yhdistelmän paksua sheavoita, kevyitä öljyjä, uudistavaa tyrniä, sekä antibakteriisia sitrusöljyjä.
Mikä on sinun peilikaappisi Flow-klassikko?
Huikkaa suosikkisi alle!


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

 1. Tässä jutussa oli mukana tosi monta omaakin suosikkia Flow:lta! Balm to milk putsari, ruusuvesi, probioottinen kamomillavesi, puolukka entsyymi kuorinta, strawberry milk naamio, probioottinen seerumi, artic beauty öljy ja ruusunmarjaöljy ovat kasvotuotteista omat suosikit. Vartalo tuotteista hamppudödö, cocolemon kuorinta ja vartalovoidepala kuuluvat myös omiin suosikkeihin. Omalle tytölle olen pitkiin hiuksiin käyttänyt hiusnaamiota paristi viikossa. Yksi tuote mitä Flow:lta kaipaisin on tuhdinpaa kasvovoidetta. Toivottavasti sellainen olisi jossain vaiheessa tulossa myyntiin 😊. Flow:n tuotteet ovat ihania ja mikä parasta kotimaisia ja uudet pakkaukset ovat ilo silmälle 😍.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh mitä lemppareita 😍 Tällaisen samalaisen listauksen voisi tosiaan aivan hyvin tehdä myös hius- ja vartalopuolelta, sekä tietenkin meikeistä. Flowlla ollaan kyllä to-del-la taitavia!

   Tosi hyvä toive! Sitä odotellessa, oletko kokeillut esim. Marigold Butteria? Se on tosi tuhtia sheavoipohjalla, mutta sulaa käsissä, imeytyy tosi kivasti eikä tuki ihoa. Ainesosat on tosi hyvät 😍

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.