15. lokakuuta 2019

Uudistunut Flow Cosmetics - kotimaisen luonnonkosmetiikan tähti


Kaupallisessa yhteistyössä Flow Cosmetics
Julkaisun tuotteet saatu pr-näytteinä
Saatoitkin jo ehkä huomata, että kotimainen Flow Cosmetics on läpikäynyt syksyn aikana valtavan brändiuudistuksen, jonka myötä Flow tuntuu pyörähtäneen täydet 360 astetta ympäri, muuntuen skandinaavisuutta ja pohjoisen luonnon rikkauksia huokuvaksi huippubrändiksi. Lähtökohdat ovat tietysti olleet hyvin otolliset. Onhan Flow yksi pitkäikäisimmistä kotimaisista luonnonkosmetiikan valmistajista, osaava sellainen, joka julkaisi vastikään myös huipputasokkaan Korento-meikkisarjan. Kuten juuri Korennon uutuuksien esittelyn yhteydessä mainitsinkin, kielivät taidokkaat koostumukset ja mielenkiintoiset raaka-aineet kiven kovasta osaamisesta.

Uudistus on mittavuudessaan vertaansa vailla, kattaen kaikki brändin osiot logosta pakkausten ulkoasuun, tuotteiden nimiin ja valikoiman tarjontaan. Nyt ulkoasu huokuu yleellisyyttä, ripauksella leikkimielisyyttä, välittäen huomattavasti paremmin tuotteiden laatutasoa. Pakkauksissa yhdistyvät kaikki sateenkaaren värit vaaleissa pastellisissa sävyissä sekä upea foilattu printti, ja muovipakkaukset on korvattu muilla materiaaleilla. Jos aivan rehellisiä ollaan, sykkii minun sydämeni huomattavasti lujempaa tälle lookille ja koko Flown brändi on nyt viimeisen päälle edustava, yhtenäinen ja helpommin hahmotettava.

Myös tuotevalikoima on kokenut mullistuksen. Lukuisten tuotteiden koostumuksia on paranneltu, muutamat vanhat tuotteet on jätetty kokonaan pois ja tilalle on tullut roppakaupalla uutuuksia. Myös todella monet pakkauskoot ovat suurentuneet merkittävästi, mikä puolestaan vähentää pakkausmateriaalin määrää suhteessa sisältöön. Tästä syystä myös useiden tuotteiden hinnat ovat nousseet, mutta litrahinta pysyy keskimäärin samana tulee jopa edullisemmaksi.

Uudistus on niin mittava ja moniosainen, että vaikka miten hinkuisin ja haluaisin kertoa teille siitä kaiken, ei se mitenkään mahdu yhteen julkaisuun. Siispä keskitytään muutamiin makupaloihin, jotka havainnollistavat hieman mitä tulossa on. Loput löydät Flow Cosmeticsin omilta sivuilta. Ja näihin todella kannattaa paneutua!

Upeat maitolasia muistuttavat huurteiset lasipurkit ovat (poikkeuksellisesti) kierrätettäviä!Meidän asiakkaiden näkökulmasta selkeiten havaittavissa olevat valikoiman muutokset ovat kuitenkin:

Täysin uudistunut valikoima aromaterapeuttisia vartalotuotteita

Laajentunut valikoima yleellisiä kasvojen ihonhoitotuotteita

Uudistuneet palashampookoostumukset, joita täydentää ajankohtainen palahoitoaine


Vilkaistaas seuraavaksi tarkemmin, mitä nämä käytännössä saattavat tarkoittaa...
Seitsemän chakran inspiroimat vartalotuotteet

Vanhojen Flown palasaippuoiden tilalle ilmestyi seitsemän äärimmäisen mielenkiintoista vartalolle, hiuksille ja mielelle kehitettyä palasaippuaa, sekä niitä täydentävät vartalovoidepalat. Uskoi Chakra-oppiin tai ei, on uusi vartalovalikoima antoisa ja mieltä hivelevä kokemus aromaterapeuttisine vaikutuksineen. Jokainen tuoksuvaihtoehto on luotu ns. seitsemän chakran mukaan, joista kukin kuvastaa yhtä mielen ja kehon aluetta, sekä tukee näitä osa-alueita aromaterapeuttisten tuoksujen avulla.

Minä sain kokeiltavaksi sarjan sydänchakran inspiroimat ja kuivalle iholle soveltuvat Touch of Love -saippuapalan ja vartalovoidepalan. Niiden tuoksumaailmaan on valikoitunut sydämellisyyttä ja myötätuntoa tukevia eteerisiä öljyjä, kuten ruusua, tuoksupelargonia, jasmiinia, vaniljaa ja bergamottia. Täytyy sanoa, että minua kutkuttaa valtavasti ajatus siitä, että kodin ilmapiiriin pystyisi vaikuttamaan päivän jälkeen jo koko perheen poiketessa pakollisella käsipesulla, ja tässä kohtaa rakastava ja myötätuntoinen on juuri se ilmapiiri, jota haluaisin kotiin luoda.

Toinen itseäni kovasti puhutteleva vaihtoehto on sakraalichakran inspiroima Flowing Emotion -vartalovoidepala, jonka tuoksumaailma rohkaisee nauttimaan elämänilosta, luovuudesta ja romantiikasta, ja saattaa myös saada arkiaskareet tuntumaan kevyemmiltä. Oikeat taikasanat näin ruuhkavuosia elävälle, eikö?! Tämä menee niin omalle hankintalistalleni.

Ekologiset palatuotteet herkimmillekin ihoille

Oma todella kuiva ihoni ei useinkaan kestä palasaippuoita, mutta tämä uusien vartalotuotteiden joukosta saamani Touch of Love -saippuapala oli todella positiivinen yllätys! Runsas valikoima kasvivoita ja -öljyjä yhdistettynä hellävaraiseen puhdistustehoon ja himalayansuolaan toimii loistavasti ja jopa minun ihoni tuntuu pesun jälkeen hämmästyttävän hyvältä (vrt. kiljuvan narskuva, mikä on yleisin kokemukseni saippuapaloista). Suolapohjainen saippua on myös erinomainen valinta etenkin etenkin kainaloiden ja jalkojen pesuun, erinomaisten hien hajua neutraloivien ominaisuuksien vuoksi.

Saippuapalaakin enemmän minua innostaa kuitenkin Touch of Love -vartalovoidepala, joka ensinnäkin tuoksuu aivan mielettömän ihanalta ja naiselliselta, mutta joka on myös kiistaton mahdollisuus herkkäihoisimmillekin siirtyä edes osittain palatuotteisiin, joiden kartonkipakkaus ja paperikääre on kierrätettävyydessään loistavia. Ensiajatus palasta voi olla, että on hyvin pieni, mutta kuten palasaippuoidenkin kohdalla, ovat nämäkin vedettömät palatuotteet äärimmäisen tiivistettyjä ja riittoisia. Yhdellä voidepalalla pärjää siis todennäköisesti yhtä pitkään, kuin isolla vartalovoidetuubilla.

Koska vartalovoidepala on vedetön, kosteuttaa se ihoa parhaiten heti suihkun jälkeen levitettynä, jolloin iho on vielä suihkun jälkeen kostea. Näin palan kasviöljyt pääsevät suojaamaan ihon pintaa vesikosteuden haihtumiselta, sekä pitävät ihon pehmeänä ja ravittuna. Lämmitä palaa käsien välissä tai sivele palaa suoraan lämpimälle iholle ja hiero käsin. Hiljalleen ihoon imeytyvä koostumus jättää ihon upean pehmeäksi ja hoidetuksi.
Hei shampoopalat, hei hoitoainepala!

Kuten heti alussa mainitsin, ovat palashampootkin saaneet osansa muutoksista, vaikka valikoima onkin nimien perusteella lähes entisensä. Uudistuksen myötä palojen koko on isompi, mahdollinen "lähmäisyys" on uuden reseptin myötä vähäisempää ja palashampoiden tulisi näin sopia yhä useammmille. Vanhat tutut kataja- ja kanerva-hiushuuhteet löytyvät niin ikään suuremmassa koossa ja sen lisäksi helppokäyttöisemmässä metallipullossa.

Mutta ah, suurin uutinen koskeekin uuden kvatittoman, sertifioituun luonnonkosmetiikkaan sopivan hiustenselvittäjän mahdollistamaa Flown hoitoainetta, joka tulee kaiken lisäksi palamuodossa. Intensive Conditiner Bar -hoitoainepala on supertiivistettyä, hiuksia hoitavaa ja siloittavaa hoitoainetta, joka on lisäksi vesistö-ystävällinen. Hoitoainepalaa hierotaan suoraan märkiin latvoihin ja levitetään kaikkialle käsin tai harvalla kammalla. Hoitoainepalan aktiiviainepitoisuus on niin valtava, että hoitoainetta tarvitsee kerralla todella vähän ja pala kestää varmasti käytössä ennätyksellisen pitkään.

Palassa neljäntenä ainesosana esiintyvä kookosöljy saa monet hieman varuilleen, sillä se saattaa toimia hieman yllättävillä tavoilla. Tämä johtuu siitä, että kookosöljy käyttäytyy jostain kumman syystä joidenkin hiuksissa kuten rakennepaikkaavat proteiinit, mikä voi tietysti olla oikein tervetullutkin asia, kunhan asiasta tietää. Olen itse huomannut hiusteni tarvitsevan myös proteiineja tasapainoittamaan hiuksia tehokkaasti kosteuttavaa hoitoainepesuaja tadaa, Flown hoitoainepalassa tuo toimi loistavasti. Latvoista tulee hoidetut ja sileät, jäämättä liian raskaiksi.

Kookosöljyn lisäksi Intensive Conditiner Bar -hoitoainepalassa on käytetty hamppuöljyä, runsaasti kosteuttavia ja siloittavia ainesosia, sekä appelsiinikuori-, piparminttu-, rosmariini- ja vaniljauutteita. Tuoksu on näistä huolimatta höyhenenkevyt, pehmoisen piparminttuinen.

Kotikutoisesta ihonhoidosta edelläkävijäksi

Vaikka niin uudet vartalo- kuin hiustuotteetkin saavat kierrokseni nousemaan, on se vasta alkusoittoa kaikelle sille herkulle, mitä ihonhoituotteiden uudistus tuo Flown valikoimaan. Vanhat kestosuosikit kuten ruusuvesi, kasvoöljyt yms jäävät valikoimaan, mutta niidenkin pakkaukset, koot ja nimet ovat muuttuneet.

Esimerkiksi tukkeutuneen ihon hoitoa käsittelevässä julkaisussa hypettämäni Mustikka puhdistusbalmi on nyt nimeltään Balm to Milk Cleanser, joka löytyy naamiojauheiden tavoin kauniista huurrepintaisesta lasipurkista, jotka ovat metallikorkkeineen täysin kierrätettäviä.

Mielenkiintoisimmat uutuudet kasvotuotteista ovat ehdottomasti probiootteja sisältävät Chamomille & Probiotics -kasvosuihke ja Hyaluron & Probiotics -seerumi, sekä kuivaöljypohjaiset kasvoöljyt Detox Oil & Lingonberry Bright Oil. Flown ihonhoitotuotteet ovat läpi koko valikoiman mitä ravinnerikkaimpia ja herkällekin iholle sopivia, sekä nyt yhä paremmin yhdisteltävissä hieman erilaisiin ihon tarpeisiin. Erityisen upeaa on nähdä, miten suuressa osassa pohjoisen luonnon marjat ovat. Eikä ihme, ovathan ne maailman huippuluokkaa.

Flown ihonhoitotuotteet ovat minulle monilta osin ennestään tuttuja, joten osasin testituotteet käsiin saadessani aavistaa jatkonkin olevan lupaavaa. On kuitenkin sanottava, että Flowlla on onnistuttu nostamaan rima hämmästyttävän korkealle ja uudet ihonhoitotuotteet ovat erinomainen taidonnäyte. Nyt minulla on varsinaisen Flow Cosmeticsin osalta sama malttamaton olo tulevia lanseerauksia kohtaan, kuin myös heidän katon alle kuuluvan Korennon meikkien kanssa. Siinä missä vanha Flown brändi oli aavistuksen kotikutoinen, ollaan Flowlla onnistuttu uudistumaan esimerkillisellä tavalla, kahmien edelläkävijän asemaa.Vuoden herkuin seerumitulokas on....

Jos minun pitäisi valita yksi uusi tai uudistunut tuote yli muiden, jota nostaa esille, olisi se ehdottomasti uusi Hyaluron & Probiotics syväkosteuttava seerumi, jonka hinta-laatusuhde on mieletön. Kahden hittiraaka-aineryhmän fuusio on mitä oivallisin vaihtoehto kuivalle ja herkälle iholle, sen äärimmäisen kosteuttavine ja ihoa tukevine vaikutuksineen. Täydellinen yhdistelmä herkälle iholle myös Chamomille & Probiotics -kasvosuihkeen kanssa, joka on yhdistelmä vanhaa tuttu kamomillan kukkaisvettä ja probiootteja.

Aavistin jo seerumin inci-listaa lukiessa, että nyt ollaan loistavan äärellä. Ruusuvesipohjaisessa seerumissa probiootit seuraavat inci:ssä jo heti kärjessä (näitä on siis tuotteessa eniten), eli aktiiviaineilla ei olla pihistelty. Myös hyaluronihapon kohdalla ollaan todella panostettu laatuun, sillä seerumiin on valikoitunut hyaluronihappoa sekä pienessä että suuremmassa molekyylikoossa, jotka vaikuttavat ihossa eri syvyyksillä. Pienimolekyylinen hyaluronihappo pääsee vaikuttamaan syvällä ihossa, tehostaa ihon kollageenisynteesiä napakoittaen ihoa, syväkosteuttaa ihoa ja täyttää näin myös pieniä juonteita. Isomman molekyylikoon hyaluronihappo puolestaan ennaltaehkäisee tehokkaasti ihon pintakosteutta ja yhdessä nämä ovat todellinen tähtikaksikko. Voit lukea lisää hyaluronihapon vaikutuksista hyaluronihapposeerumin valintaoppaasta.

Siinä missä useimmat hyaluronihapposeerumit humpsahtavat ihoon joko jättäen ihon hetkellisesti jopa kireän napakaksi tai toisesta ääripäästä hieman tahmaiseksi, on Flown Hyaluron & Probiotics -seerumissa onnistuttu luomaan todella tasapainoinen koostumus, joka jättää ihon täydellisen samettiseksi. Tästä lienee kiitos monipuoliselle, seerumia täydentävälle sekoitukselle kasviuutteita ja öljyjä, kuten mustikka, porkkana, rosmariini, vanilja ja appelsiini, joista viimeinen nousee esiin myös seerumin virkistävässä tuoksussa. Kun tämän päälle painelee vielä kevyesti kasvoöljyä, tuntuu iho sileältä kuin vauvan poski.
Kasvoöljyä sinulle, minulle ja jokaiselle

Minun vuosikausien kestosuosikki-kasvoöljy, joka kulkee tätä nykyä nimellä Rosehip Intensive Treatment Oil, on saanut rinnalleen upean joukon uudistuneita ja täysin uusia öljysekoituksia, jotka viimeistelevät ihonhoitorutiinin.

Vanha tuttu arganöljy on siirretty hulppeaan 100 ml pakkauskokoon, josta riittää annosteltavaa niin kasvoille, vartalolle, hiuksiin kuin kynsinauhoille.. You name it! Aiemmin Tyrni & Puolukka -öljyseerumina tunnettu ihoa uudistava ja ravitseva kasvoöljysekoitus on puolestaan nimetty kuvaavammin  Arctic Beauty Oiliksi, komeileehan sisällössä peräti viiden antioksidanttipommeina tunnetun pohjoisen marjan siemenöljyt. Puolukan, tyrnin, mustaherukan, mustikan ja ruusunmarjan siemenöljyjä sekä arganöljyä täydentää hienostunut tuoksunhäivähdys ruusun, nerolin ja frankisensin eteerisistä öljyistä.

Täysin uuden ulottuvuuden kasvoöljy-valikoimaan tuovat kuitenkin kuivaöljypohjaiset, puhdistava Detox Oil ja kirkastava Lingonberry Bright Oil, jotka imeytyvät ihoon silmänräpäyksessä. Kuivaöljypohjaiset kasvoöljyt sopivat erityisen hyvin öljyistä tuntumaa vierastaville kasvoöljyaloittelijoille, sekä meille, jotka haluamme käyttää kasvoöljyä myös aamuisin meikin alla. Testiin saamastani ihoa kirkastavasta Lingonberry Brightista onkin tullut uusi aamun luottotuotteeni, jonka yhdistän Hyaluron & Probiotics -seerumiin. Yhdistelmä on kerrassaan upea: kevyt, kosteuttava, pehmentävä ja heleyttävä. Ah, mikä pohja meikin levitykselle!

En tiedä sinusta, mutta nämä muutamat maistiaiset koko tarjonnasta saivat minun mielenkiintoni pinkaisemaan aivan uusiin sfääreihin ja olenkin iskenyt silmäni jo muutamaan muuhun uutuuteen. Näitä ja koko muuta uudistunutta valikoimaa pääsee onneksi hypistelemään tänä viikonloppuna I Love Me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa, jossa myös Flow Cosmetics on esillä upean valikoimansa kera. Ehkä näemme siellä?

Pääset myös tutustumaan uudistuneeseen Flown brändiin ja tuotteisiin heidän verkkokaupassaan, sekä muilla jälleenmyyjillä, joihin uudistuneet tuotteet rantautuvat vähitellen. Näitä ja tulevia lisäyksiä kannattaa pitää silmällä, sillä tämähän ei tietenkään lopu tähän, ja lisää lanseerauksia on luvassa ensi vuodelle asti...


Mitä sinä pidät Flow Cosmeticsin uudistuneesta ilmeestä?
Mikä uutuuksista sykähdyttää erityisen paljon?
Entäpä minkä luo säntäät ensimmäisenä messuilla?


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

 1. Onpa kyllä todella onnistunut muodonmuutos. Olen ihan samaa mieltä siitä että nämä tuovat tuotteet paremmin edukseen :) Aikomus on käydä Flownkin pisteellä tutkimassa valikoimaa ja nyt iski malttamattomuus... Hienoja on!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö!! Toivottavasti pidit niistä myös paikan päällä ♥ :)

   Poista
 2. Mä niin tykkään tästä muutoksesta, tuotteet näyttää tosi kauniilta kaikessa yksinkertaisuudessaan :) Tuo Hyaluron & Probiotics -seerumi kiinnostaa todella paljon, ja aionkin käydä messuilla testailemassa ja katsomassa muitakin tuotteita. Toivottavasti törmätään mekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä! Tosi tyylipuhdas look :) Oi toivottavasti pidit siitä! Se olikin kuulemma aiheuttanut hyvin kuhinaa messuilla :)

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.