24. heinäkuuta 2017

Panosta ja pihistä - miten valita hyaluronihapposeerumiHyaluronihapposeerumit nousivat jonkin aikaa sitten monen suosioon. Suosion salaisuus piilee hyaluronihapon erinomaisessa kyvyssä sitoa itseensä suuret määrät kosteutta, tuoden kuivalle iholle lähes välittömästi helpotusta. Yleensä sanotaan, ettei oikotietä onneen ole, mutta hyaluronihapposeerumien myötä väitän, että tässä sellainen on. Ainakin tehokas ja nopea tie eroon ihon kuivuudesta.

Hyaluronihappo on myös siitä mielenkiintoinen aine, että se vaikuttaa ihoon hieman eri tavalla riippuen sen molekyylikoosta. Isomolekyylinen hyaluronihappo imeytyy vain ihon pinnalle, antaen helpostusta pintakuivuuteen ja estäen kosteuden haihtumista iholta. Pienimolekyylinen hyaluronihappo imeytyy syvemmälle ihoon, tuoden iholle täyteläisen tunteen ja siloittaa ryppyjä. Pienimolekyylinen hyaluronihappo on siis ymmärrettävästi isomolekyylistä hyaluronihappoa arvokkaampaa ainesosana.

Hyaluronihapposeerumeja (ns. puhtaita, jotka eivät sisällä montaa muuta ainesosaa) löytyy tätä nykyä jo useampi markkinoilta. Hinnaltaan nämä vaihtelevat rutkasti, mikä aiheuttaa ymmärrettävästi hämmennystä. Miksi yksi maksaa yli puolet vähemmän kuin toinen? Maksaako ekstraa mistään muusta kuin merkistä? Te pyysitte, minä vastaan; tässä vertailu kolmesta hypetetymmästä hyaluronihapposeerumista:


Naturativ Ecoampoule 1* - 47,30 € / 30 ml

Naturativin hyaluronihapposeerumi toi mukanaan mullistavan valaistumisen ihoni kosteustasapainon suhteen. Ennen tätä seerumia olin kokenut vastaavan täydellisen kosteutetun ihon vain kasvohoidon jälkeen. Kuvailin tehoa "plumps"-tunteeksi, sillä yön aikana ihossa tuntui tapahtuvan "jotain", kuin iho olisi yön aikana täytetty jollain kauan kaivatulla.

Huomattava teho ja ihon täyteläinen tuntuma on pienimolekyylisen hyaluronihapon ansiota, jota tästä seerumista löytyy. Pienimolekyylisen hyaluronihapon lisäksi seerumista löytyy isomolekyylista hyaluronihappoa, eli kahta eri tavoin vaikuttavaa hyaluronihappoa samassa paketissa. Tässä 30 ml pipetillisessä pullossa on huomattava määrä, 450mg (!!) hyaluronihappoa. Potkua siis löytyy ja hinnalle on todellakin hyvä peruste.

Tätä seerumia suosittelisin erityisesti hieman vanhemmalle käyttäjälle, joka hyötyy selkeästi myös arvokkaan pienimolekyylisen hyaluronihapon vaikutuksesta.
Lué hyaluronihapposeerumi* - 18,90 € / 30 ml

Luén hyaluronihapposeerumi on suoranainen siunaus meille, jotka haluamme ihonhoidolta hyvää laatua, mutta joiden budjetti harvoin antaa myöten. Tässä seerumissa hyaluronihappo on molekyylikooltaan keskikokoista; emme siis pääse aivan samoihin syvyyksiin Naturativin kanssa, mutta teho on silti huomattava ja etenkin pintakuivuudesta pääsee helposti eroon tälläkin. Olen käyttänyt tätä Luén hyaluronihapposeerumia muutaman kuukauden ja olen todella vaikuttunut hinta-laatusuhteesta! Kosteusteho hipoo Naturativin tasoa, vain "plumps"-tunne jää puuttumaan.

Tässä pullossa on pumppumekanismi, jolla annostelu onnistuu yllättävän hyvin; tuotetta ei tirskahda kerralla liian suurta määrää, vaan pienikin painallus on mahdollinen. 30 ml Luén hyaluronihapposeerumia sisältää 300mg hyaluronihappoa, todella huomattava määrä tämäkin.

Tätä hyaluronihapposeerumia suosittelen etenkin hänelle, joka kamppailee pintakuivuuden kanssa, eikä kaipaa syvemmällä vaikuttavan hyaluronihapon tehoa, tai hänelle, jonka budjetti on tiukilla.
Evolve Hyaluronic serum 200 - 36,90€ / 30 ml

Tämä on hypetetyistä hyaluronihapposeerumeista se, jota en ole itse kokeillut, sillä se on rehellisyyden nimissä jäänyt aiempien mainittujen varjoon. Ko. seerumi sisältää nimensa mukaisesti 200mg hyaluronihappoa, selkeästi vähemmän kuin postauksen kilpakumppaneissa, mutta arvokkaampaa pienimolekyylistä ja syvällä vaikuttavaa laatua.

Painoitan, ettei minulla ole omakohtaista kokemusta tästä seerumista, muuten kuin satunnaisista kokeiluista käteen (oikein hyvin imeytyvää ja kosteuttavaa). Paperilla se näyttää kuitenkin seerumilta, jota suosittelisin henkilölle, joka ei kärsi voimakkaasta kuivuudesta iholla, haluaa siitä huolimatta pientä potkua ihon kosteustasapainoon ja täyteläisyyteen, mutta ei raaski suorilteen tai ollenkaan taipua Naturativin hintaan asti. (Kannustaisin kuitenkin sijoittamaan sen ylimääräisen kympin tuotteeseen, joka sisältää kokonaisuudessaan yli tuplat hyaluronihappoa ja kaiken lisäksi kumpaakin molekyylikokoa.)
Sitkeän kuivuuden kanssa kamppailevan kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos hyaluronihapposeerumi olisi puuttuva tekijä sinunkin ihonhoitoyhtälössäsi. Näillä neuvoilla osaat varmasti erottaa joukosta sinulle sopivimman vaihtoehdon!Onko sinulla kokemusta hyaluronihapposeerumeista?
Mikä on suosikkisi?


Ann-ChristinePostaus sisältää mainoslinkkejä.
Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu blogin kautta.

Osallistu keskusteluun

 1. Ainoa "puhdas" hyaluronihapposeerumi, jota olen käyttänyt on tainnut olla Now Foodsin... Mutta siitäkin on jo vuosia aikaa. En silloin oikein innostunut tuotteesta, ihmettelin vain kiristelevää tunnetta kasvoilla :D
  Kaikki mainitsemasi seerumit kuulostaa testaamisen arvoisilta, mutta luulen, että kokeilen silti ekana Novexpertin Boosteria. Se on vielä pikkuisen vahvempaa kuin Naturativin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin vahva hyaluronihapposeerumi voi mun kokemuksen mukaan tehdä tuollaisen tunteen, jos tarvittavaa kosteutusta ei lisää. Hyaluronihappo kun vetää itseensä kosteutta joka tapauksessa, joten ilman ulkoista kosteutusta imaisee se kosteuden itseensä ihosta - sitä me emme halua! :) Saattaisin siksi testata ensin jollain vähän miedommalla, niin osaa arvioida mitä oma iho tarvitsee/kestää!

   Poista
 2. Liian vahva hh-seerumi voi aiheuttaa sen että tulee päinvastainen vaikutus. Naturativin tuote alkaa olemaan jo siinä rajoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Naturativin seerumi meni kyllä vielä vallan mainiosti, mutta ei missään nimessä ainoana "kosteuttavana tuotteena", vaan sitä tehostamaan :)

   Poista
 3. Olen käyttänyt pullollisen verran sekä Lué'ta että Evolvea ja päässyt testeripussin verran nautiskelemaan Novexpertin seerumista, ja näistä ihan kirkkaasti ykköstavaraa on tuo Novexpert. "Plumps" -efekti oli välitön, jopa pitkän lentokoneessa istumisen jälkeen iho plopsahti ihan uuteen uskoon pienellä sipaisulla! Tuo tosin onkin sitten käsittääkseni myös arvokkain tuote näistä kolmesta. Evolve oli oma ensikosketukseni hyaluronihapposeerumeihin ja siitä ihoni piti kovasti. Pullo oli myös superriittoisa, aamuin illoin käytettynä riitti itselläni neljättä kuukautta! Lué puolestaan ei tehnyt kovin suurta vaikutusta, muita hoitavia ainesosiahan siinä ei taida juuri olla hyaluronihapon lisäksi, ja itselläni pullo hupsahti puolessatoista kuukaudessa. Johtui ehkä pumppumekanismista, jolla itse tupsauttelin ehkä vähän turhan reiluja annoksia. :D

  Joka tapauksessa niinhän siinä kävi, että paluuta seerumittomaan ihonhoitorutiiniin ei taida enää olla. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa siltä että tuo Novexpert on aika tujakkaa :D Käyttäisin ehkä vain satunnaisena boostaajana, kuten nimi vähän antaa vinkkiä, jos siihen päädyt. Naturativ oli jo sen verran tehokas, että pidin siitä välillä taukoja :D

   Luén kanssa ei tosiaan hurjasta "plumpsista" kannata haaveilla molekyylikoonsa vuoksi, mutta muuten tuo on ollut kyllä erinomainen pintakuivuuden karkoittaja! Minusta aivan yhtä riittoisa kuin Naturativ, joka kesti minulla puoli vuotta :-D En ole ihan yhtä tunnollisesti päivittäin käyttänyt kuten Naturativia talvella, mutta tästä on kuitenkin kulunut vain noin neljäsosa! Pumpun kanssa pitää vain olla maltillinen :)

   Kiva kuulla käyttökokemuksia Evolvestakin! Kiitos kun jaoit! Siitö on varmasti iloa muillekin :)

   Poista
  2. Pitää vielä lisätä, kun tuota Novexpertiä tarkemmin kurkkasin, niin eihän siinä ole ihan hirveän paljon enemmän hyaluronihappoa kuin Naturativissa (tuossa 480mg), olisi mielenkiintoista tietää missä suhteessa noita molekyylikokoja on, sillä ei noilla ole juurikaan hintaeroa! Jos kokeilet tuota niin tule ihmeessä kertomaan miltä vaikuttaa :)

   Poista
 4. Oletettavasti Now foodsin serumissa on jotain hyvin isomolekyylistä hyarulonihappoa, kun hinta on alle kympin? Onko sulla mielipidettä tästä? https://www.iherb.com/pr/now-foods-solutions-hyaluronic-acid-firming-serum-1-fl-oz-30-ml/7264

  Oon käyttänyt tuota nyt ehkä kuukauden, mutta en huomaa plumpsista. :D :( Aiemmin en käyttänyt seerumeita ollenkaan - onko tämä siis parempi kuin ei seerumia lainkaan, vai yhtä tyhjän kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päättelisin itsekin ettei mitään kovin pienimolekyylistä hyaluronihappoa ole käytetty, ei se olisi mitenkään taloudellisesti kannattavaa, mutta ei se tuotteesta huonoa tee! Kysymys kuuluu ennemminkin, että vastaako se sinun tarpeita? Jos haet nimenomaan "plumps"-efektiä ja syvää vaikutusta niin kannattaa seuraavaksi kokeilla jotain toista, mutta jos ongelmana on lähinnä pintakuivuus, voi tuostakin olla apua :) On ehdottomasti parempi kuin ei lainkaan! Muista myös käyttää runsaasti muita kosteuttavia tuotteita, kasvovettä ja kosteusvoidetta, jotta tuon seerumin hyaluronihappo saa mahdollisimman paljon jotain mitä sitoa ihoon!

   Poista
  2. Jees, kiitos hyvästä postauksesta! Käytän Ekopharman kasvovettä ja Madaran ja Ekopharman voiteita, jaa toivoin tältä seerumilta lähinnä juonteiden häivytystä. :)

   Poista
  3. Voi ole hyvä vain :) Kiva jos on avuksi! Juonteiden häivytys taitaa kyllä jo vaatia jotain tujumpaa seerumia sillä "plumps"-teholla. Evolvella pääset vähän syvemmälle ja Naturativissa on sitten siitä "tuplapotkua". Täällä vinkattiin myös tuosta Novexpertistä :) Luulen että joku niistä vastaa paremmin tarpeitasi.

   Poista
 5. Evolve on käytössä enkä suunnittele vaihtavani. Annan arvoa myös seerumin muille raaka-aineille ja Evolve sisältää hyviä kasviuutteita,mm. ganaatinsiemenuutetta. Lisäksi sarja on huippukätevä kun voi tilata myös matkakokoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta ja tässä pitääkin seurata omia mieltymyksiä ja miettiä ihonhoitotuotteittensa kokonaiskuvaa :) Itse puolestaan mietin hyaluronihapposeerumin kohdalla nimenomaan hyaluronihapon laatua ja täydennän sitä jollain muulla laadukaalla kasvovoiteella ja/tai öljyllä. Niitä on mielestäni paljon helpompi löytää tuohon lisäksi :)

   Poista
  2. Se on totta. Jäi mainitsematta se että Evolven hyaluronihapon laatu on kuitenkin hyvä ja mielestäni sitä on riittävästi, niin mielellään hyödynnän myös muut aktiiviset raaka-aineet.

   Poista
 6. Minulla on käytössä Evolve ja pidän siitä kovasti. Ikääntyvä kuiva ihoni pitää siitä, tosin se on vain yksi osa ihonhoitotuotteitani. Kasvovesi, kasvoöljy ja kasvovoiteet ovat myös iholleni sopivia tuotteita. Näin kesällä olen pärjännyt pelkästään seerumilla ja kasvovoiteella. Syksyllä on taas kasvoöljykin mukana. 😊
  Riittoisa puteli ja lisäplussa matkakoosta! Voin lämpimästi suositella ainakin kokeilemaan Evolvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla lisää kokemuksia Evolvesta! Hienosti tasapainoilet vuodenaikojen välillä :) Evolveen on kieltämättä matalampi kynnys kokeilla, kun saatavilla on myös matkakakoko. Moni antaa sille takuulla arvoa!

   Poista
 7. Mä oon käyttänyt yhden pullon Naturativin seerumia ja juuri loppui Novexpertin seerumi. Molemmat ihan hyviä, mutta mitään plumps-efektiä en ole kokenut. Iho on kyllä ollut hyvässä kunnossa, joten kyllähän näillä osuutensa on. Mutta ei erityistä vaikutusta juonteisiin, pintakuivuuteen varmaan onkin. Evolven seerumia en ole kokeillut. Joskus vuosia sitten käytin Now Foodsin hyaluronihapposeerumia, ihan ok sekin.

  Näiden kanssa on tärkeää käyttää öljy tai voide tai öljy ja voide, joka "lukitsee" seerumin ihoon. Varsinkin kuivassa ilmastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm mielenkiintoista! Voisikohan olla, ettei kaikki saa samaa efektiä niin nopeasti, vaan "iho täyttyy" hiljalleen? Tai ettei kaikkien ihot vain pysty hyödyntämään samaa määrää hyaluronihappoa jostain syystä? Kaikkihan me ollaan erilaisia :) Aivan totta! Pelkkä seerumi ei tee yksinään taikoja vaan sen on oltava osa muuta kattavaa ihonhoitoa toimiakseen.

   Poista
 8. Hei!
  HH-seerumeissa on valtaisat erot, niin vaikutuksissa kuin hinnoissa. Oletko testannut Patykan uutuus-seerumia, se on äärimmäisen hyvä, mutta äärimmäisen hintava : )
  Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Todellakin totta! En ole testannut ko. seerumia, mutta uskon :)

   Poista
 9. Minulle tuli Evolven kanssa jonkinlainen plumps-efekti tai ainakin slurps, kun pintakuiva sekaihoni sen imaisi. Lisäksi aamulla kun heräsin katsoin, että onko minulla kuumetta kun iho hehkuu persikkaisena :D
  Vanheneva ihoni tykkää Evolvesta, mielelläni kokeilisin vahvempaa ihan vain mielenkiinnosta. En kuitenkaan usko, että mikään seerumi vaikuttaa ilmeryppyihin ja -juonteisiin, korkeintaan niillä on plasebovaikutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, kommenttisi on näköjään lipsahtanut kommenttihyväksynnässä minulta ohi, enkä ole huomannut kommenttia tätä ennen!

   Hauska kokemus ja osaan jakaa tunteen, itsekin säpsähdin ihon tunnetta ensimmäistä käyttökertaa seuraavana aamuna :D Ihan totta puhut, mikään kosmetiikkatuote ei poista syviä ryppyjä, mutta kuivuus voi pahentaa ko. ryppyjä ja aiheuttaa pieniä "kuivuusryppyjä", joihin saa helpotusta runsaalla kosteutuksella :)

   Poista
 10. Tyhmänä kysyisin: miten noita seerumeita käytetään? Sivelläänkö niitä sormin kasvoille? Koko kasvoille vai ainoastaan juonteille/kuivalta tuntivlle alueille? Ja mistä ihmeestä tietää minkä kokoisia molekyylejä litkussa on? Lukeeko se putelissa vai pitääkö tiirata elektonimikroskoopilla, vai vain toivoa, että hinta vastaa laatua? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, kun olet joutunut odottamaan vastausta; olen ollut kiinni blogin ulkopuolella.

   Ei ollenkaan tyhmä kysymys! Seerumia levitetään ihan koko kasvoille kosteuttamaan ihoa, aivan kuten levittäisit kosteusvoiteen tai kasvoöljyn. Toki, jos jokin osa kasvoista tuntuu erityisen kuivalta ja sitä yrittää täsmähoitaa, voi tuotetta levittää nimenomaan tuolle alueelle. Molekyylikoko selviää useimmiten vain kysymällä asiaa valmistajalta. Osa paljastaa määrän, osa ei. Jotkut brändit kertovat hyaluronihapon laadusta oma-aloitteisesti tuotteen markkinoinnista :)

   Poista
 11. Mistä tiedän mistä minkin tuotteen hyaluronihappo on peräisin? Joissakin tuotteissa se on tiettävästi peräisin kukonheltoista, enkä vegaanina halua käyttää sellaisia tuotteita.

  VastaaPoista
 12. Anteeksi sinullekin, kun olet joutunut odottamaan vastausta. Olen ollut kiinni blogin ulkopuolella.

  Tarkan tiedon saamiseksi kannattaa kysyä asiaa valmistajalta, ellei tuotteella ole sertifikaattia vegaanisuuden takaamiseksi. Sertifikaatti on varmasti helpoin keino :)

  VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.