2. elokuuta 2017

Ripsivärivertailu - kierros 3Täällä on jälleen tuomaristo täpinöissään, kun ripsivärivertailu-sarjamme saa jatkoa kolmannella osalla. Miten näitä luonnollisia ripsivärejä onkaan jo näin paljon? Eikä läheskään kaikkia ole vielä testattu! Ensimmäisellä kierroksella voittajaksi valikoitui joukon edullisin ripsiväri, Benecosin Multi-Effect, pisteillä 4/5. Se jätti hieman parantamisen varaa, mutta rökitti moninkertaisesti kalliimmat tuotteet varjoonsa, eikä ihme, että tuo oli luottoripsivärini monen vuoden ajan. Toisella kierroksella Suomen markkinoilla juuri debyyttinsä tehnyt Avril vei voiton arvosanalla 4½/5. Niin kovilla pisteillä, että se ansaitsi ihan oman hypetyspostauksensa. Tuolloin epäilin, ettei tätä enää taideta päihittää, vaan väärässä olin!

Niin moni hehkutettu tai suoranaiset kulttiripsivärit oli kuitenkin vielä testaamatta, joten eihän tätä projektia voinut vielä pistää pakettiin. Tässä sitä siis ollaan jälleen viiden ripsivärin läjällä, valmiina paljastamaan jälleen yhden armottoman arvostelun ripsivärien kanssa pilkkua viilaavan näppäimistöltä. Todetaan kuitenkin taas kerran, että ripsivärit käyttäytyvät tietenkin eri tavalla eri ihmisillä, ripsistä, levitystekniikasta, silmistä ja ihosta riippuen, ja kerrataan omat taustani ja vaatimukseni ripsivärille.


Taustatietoa:

Omat ripseni ovat erittäin vaaleat, varsin hennot, mutta ihan ok-pitkät. Taivutan ripsiäni, sillä muuten ne sojottavat helposti lähinnä suoraan eteenpäin. Taivutettuna ripsieni pituus pääsee tarpeeksi esille, joten ripsiväriltä haen lähinnä volyymia, sen myötä näyttävyyttä, ja kerroksia tulee mätättyä useampia. Ripsivärin tulee siis olla minun makuuni aavistuksen paksumman puoleinen, jotta se kuivuisi nopeasti ja säilyttäisi taivutukset.
Levitän ripsiväriä päivittäin, aivan sama olenko menossa juhliin vai vietänkö kotipäivää. Leppoisina päivinä toivon ripsivärin lähinnä saavan ripset erottumaan, tuovan hieman väriä muuten vaaleuden vuoksi huomaamattomiin ripsiin. Kökkäreet ovat siis nou-nou, lopputuloksen on näytettävä mahdollisimman vaivattomalta ja luonnolliselta.

Pysyvyyden kanssa minulla on harvoin ongelmia, vaan suurimman eron tekee itseasiassa meikkipohja; meikkivoiteella tai meikittömänä ripsiväri saattaa tahria yläluomen ja kulmaluun aluetta, kun taas mineraalimeikkipohja ei ime ripsivärejä itseensä.

Testiin päätyi:
Dizao Moisturizing Black Mascara - 24,90 €
Kjaer Weis ripsiväri - 34,00 € (täyttöpakkaus 25,00 €)Koska Laveran ripsivärit ovat pärjänneet aiemmissa vertailuissani todella huonosti ja viimeksi tuli suorastaan lytättyä Laveran Front Row Curl (ja podin tästä hieman huonoa omatuntoa), halusin antaa Laveralle vielä yhden mahdollisuuden, reiluuden nimissä. Testiin valikoitui monta kertaa kehuttu Laveran Deep Darkness, jonka harjapää näytti erittäin lupaavalta!

Harjapää on tässä ripsivärissä monien mielestä ehdoton kuminen harja, jossa harjakset ovat ohuita ja varsin tiiviisti sijoiteltuja, minkä ansiosta ripsiväri erottelee ripset kiitettävästi. Itse ripsiväri on Laveralle tyypillisesti varsin ohutta, mutta pääsee harjapään kanssa oikeuksiinsa. Lopputulos on luonnollinen ja kaunis, aika hillitty, mutta oikein jees. Tämä on tällä hetkellä vapaapäivän vaihtoehtoni, jos kaipaan vain pienen sipaisun väriä.

Ohuen koostumuksensa vuoksi tälläkin on taipumusta vetää ripsien latvat suoraksi, jos tämän kanssa erehtyy kerrostamaan ripsiväriä, antamatta edellisen kerroksen kuivua. Tämän kanssa on siis käytettävä helliä otteita ja malttia!

Kuitenkin - heittämällä paras Laveran ripsiväri. Jos hennommat ja luonnollisen näköiset ripset olisivat juttuni, olisi tämä varmasti suosikkini joukosta.

Dizaon kosteuttava ja tuuheuttava ripsiväri oli yksi niistä ripsiväreistä, jota useampi teistä ehdotti ja toivoi vertailuun joskus taannoin. Dizaoa markkinoidaan hoitavana ripsivärinä, mutta minun on nyt aivan pakko tarttua tähän, sillä rehellisyyden nimissä, melkeinpä kaikki luonnolliset ripsivärit sisältävät hyviä, ripsien kasvua edistäviä ainesosia, eikä tämä ole oikeastaan mitenkään mullistava ominaisuus juuri kyseisen ripsivärin kohdalla. Valitse luonnollinen kuin luonnollinen ripsiväri, sekä luonnollisen öljyn kanssa puhdistamisen ja huomaat kyllä eron ripsissä.

Dizaon todella tiheä kuituharja erottelee ripsiä oikein kivasti, etenkin ripsivärin ollessa upouusi. Taivutukset pysyvät hyvinä, mutta ripsiväri lähtee aika nopeasti kuivumaan, jolloin ripsiväri menettää osan hohdostaan ja on loppupeleissä aika tavallinen. Sen sisältämät kahvipavut antavat ripsivärille ihanan ominaistuoksun, joka hellii käyttäjää ripsiväriä levittäessä. Luomuprosentti tässä on todella korkea, 95%!

Benecosilta ilmestyi vastikään pari uutta ripsiväriä markkinoille, joista Benecos Glamour Look ripsari päätyi minulle ei-niin-tyytyväisen kaverin kautta kokeiluun.  Tämän kohdalla en viitsi kirjoittaa pitkiä syväluotaavia analyysejä, vaan summa summarum, törkeän paljon töhnää keräävä kuituharja, joka jättää levityksen yhteydessä ihme kuivia kökkäreitä ripsiin on kaukana Glamour Lookista. Röhnäleet irtoavat kyllä ripsien kuivuttua, mutta ovat sitten koristamassa silmien alusia. Olen pettynyt, sillä tiedän Benecosin kyllä osaavan nämä ripsariasiat. Ilman röhnäleitä jälki olisi ihan kelpoa, joten jospa tähän ripsiväriin saataisiin vielä hieman tuotekehitystä? Vegaanisille ripsiväreille on kuitenkin kysyntää!

Kjaer Weisin yleelliseen metallihylsyyn pakattu ripsiväri on suoranainen kulttituote luonnonskosmetiikassa, mutta jakaa ilmeisesti mielipiteet kahtia. Itse hylsyllinen ripsiväri maksaa 34 €, kun taas täyttöpakkaus kustantaa huokeammat 25 €, saaden kiitosta ekologisuudestaan.

KW:n jakaessa mielipiteitä olin rehellisyyden nimissä varautunut pettymykseen, jo useamman edullisen ripsivärin nostettua rimaa todella korkealle, mutta pieni toivon kipinä jaksoi kyteä, josko saisin kokea hypetyksen syyn itsekin. Mutta ei vaan ei. Ripsiväriä ei tarttunut ripsiin ensimmäisillä kokeilukerroilla juuri yhtään (etenkään alaripsiin armottomasta hinkkaamisesta huolimatta) ja se mikä tarttui, tuntui liimaavan ripset yhteen. Taisin hieman tuohtuneena jopa tokaista, että vedätetäänkö minua nytten vai mikä tässä on?? 

Yllä oleva kuva on edustavin lopputulos minkä sain KW:llä aikaan sen jo kuivuttua parin kuukauden ajan, ja siinä tuo näyttää jo siltä, että ripsiväriä on laitettu, mutta siitäkin huomaa, etteivät ripset ole ihan koko pituudeltaan värissä, monesta kerroksesta huolimatta. Tällä hinnalla odotan todella paljon parempaa lopputulosta.


Viimeisenä kolmannella kierroksella komeilee Avril Volume ripsiväri, jolle taisin ensimmäisellä kerralla harjapään nähdessäni nauraa ääneen, niin uskomattoman kömpelöltä se näytti. Kookas, päärynän mallinen kuituharja ei näyttänyt lupaavalta, vaan enemmänkin tarpeettomalta kikkailulta. Aika pian sain kuitenkin syödä sanani ja nauruni, sillä tämähän on aivan huikea! Kerroksia voi lisätä huoletta useampia ja tuuheutta todellakin riittää, jopa siinä määrin, että ripsivärin kanssa joutuu hieman jarruttelemaan, ettei lopputulos ole överi. En ehkä olisi uskonut, että joutuisin sanomaan näin luonnonkosmetiikan ripsiväristä.

Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että harjapää on kookas ja vaatii harjoittelua, jotta sillä ei sotke luomia (huomatkaa esim. näiden kuvien alaripsien tyvet - ei ole helppoa ei!). Sitkeys kuitenkin palkitaan, sillä tämä on ehdottomasti parasta, mitä olen luonnonkosmetiikan ripsiväreissä kokenut. Ripsistä saa vaivatta supernäyttävät ja ripsiväri myös pysyy äärimmäisen hyvin siinä missä pitikin. Todellisen tulikokeen tämä ripsiväri koki mökkiolosuhteissa, kun ajoin noin kilometrin matkan mönkijällä, tihkusateessa, kyyneleet valuen. Ajoin silmät siristäen ja kasvot märkänä koko tuon matkan ja nauroin jo valmiiksi odottamalleni näylle, mutta peilille asti päästyäni ripsivärit olivat moitteettomassa kunnossa. Aivan mieletön!

Jos nyt jostain kuitenkin nipottaisin, olisi se tuo harjapään koko. Terkut Avrilin päähän.. Saisiko siitä ehkä ihan pikkuriikkisen pienemmän? Edes aavistuksen? Silloin antaisin tälle täydet 5/5.
Ja tässä jälleen paras osuus, ripsivärien arvosanat ja sijoitus:

1. Avril Volume (5-/5)
3. Dizao (3/5)
4. Benecos (2-/5)
5. Kjaer Weis (1½/5)

Aiemmat arvostelut löydät kierroksilta yksi ja kaksi.Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Osallistu keskusteluun

 1. Mielenkiintoinen ja kattava vertailu tosiaan! Kyllä ripsetkin on selkeästi persoonallisia, sillä näistä ja edellisten ripsarien postauksistani useita kokeilleena omille ripsilleni ei kyllä ole mitenkään Kjaer Weisin voittanutta millään osa-alueella, ja levittyykin kuin unelma kerralla :) Onneksi on siis löytynyt se, joka toimii parhaiten itselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Nämä on tosi yksilöllisiä asioita ja se mikä toimii yhdellä ei aina toimi toisella. Jännää kuitenkin muten kokemukset voivat olla niin erilaiset! :D

   Poista
 2. Itse pidän eniten Alima Puren sekä pienen jenkkiläisen Moonrise creekin ripsareista. Pysyvyys on minulle tärkeintä, eikä niinkään isot näyttävät ripset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein googlata tuo Moonrise Creek ja voi apua miten sympaattiset pakkaukset! Mistä tilaat tuota?

   Poista
 3. Mitenköhän toimisi, jos kokeilisi käyttää normi-Avrilin harjaa tuon volume-värin kanssa? Olisiko lopputulos sitten yhtä muhkea? Itsekin jouduin kiroilemaan tuon ison harjan kanssa kerran jos toisenkin ennen kuin opin käyttämään sitä naamaani sotkematta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt samaa mutta en ole saanut kokeiltua, pitänee testata, kun ne molemmat sattumoisin löytyy kotoa :D Tuubithan ovat saman kokoisia, joten korkit voisi hyvin istua päittäin!

   Poista
 4. En voi käyttää Dizaon ripsaria, kun silloin tekee koko ajan mieli suklaata �� Onneksi ei toiminut itselläni muutenkaan, niin ei pelkästään sen takia tarvinnut hylätä.

  VastaaPoista
 5. Volume on kyllä huippu! Itseäni harja häiritsi vain kun avasin ripsarin ekan kerran. Heti kun käytti, tultiin hyvin toimeen ja menestystarinamme on jatkunut 💓. Parempi kuin mikään aiemmin käyttämäni synteettinen ripsari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kunnon rakkaustarina :D ♥ Toivon teille kaikkea hyvää jatkossakin ;)

   Poista
 6. Mulla Kjaer toiminut muuten hyvin, mutta illalla saattaa varista pientä hippua silmien alle. Kokeilin Avrilin normiripsarin, mutta se leviää kulmaluulle päivän mittaan. Ei ole vielä löytynyt luonnonkosmetiikasta sitä minulle täydellistä ripsaria vastaan. Ehkä joskus uskaltaisin kokeilla josko tuo volume ei leviäisi ihon rasvojen mukana, mutta toistaiseksi yritän kuluttaa toiset ripsaria ensin loppuun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole helppoa tämä itselleen täydellisen ripsivärin metsästys ei. Toivottavasti sinullakin nappaisi pian :) Tuo Volume on ehdottomasti kokeilun arvoinen, eikä onneksi ollenkaan iso sijoitus.

   Poista
 7. Hei, ihanaa kun läysin blogisi, luonnonkosmetiikan käyttäjänä jään mielenkiinnolla seuraamaan! :)
  Täytyypä kokeilla tuota Avrilin ripsaria, itellä kun on kans pitkät ja harvat vaaleat ripset. Kjaer Weis ei toiminut mullakaan. Avrilia uskaltaa tosiaan hintansa puolestakin kokeilla helpommin kuin vaikkapa Juice Beautya, joka tosin ois vegaanikin. Tähän mennessä parhaiten itsellä on toiminut RMS Beauty volumizing maskara. Mitenhän on sateen kestävyyden laita Avrilin kanssa?

  VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.