23. syyskuuta 2019

Tukkeuneen ja epäpuhtaan ihon kirkastuskuuri


Kaupallisessa yhteistyössä Biodelly:
Julkaisun *-merkityt tuotteet saatu pr-näytteinäja ulkaisussa käytetään mainoslinkkejäPoikkeuksellisen aurinkoinen kesä on kääntynyt syksyyn ja kauniit kesäpäivät ovat alkaneet muotoutua muistoiksi, joihin kelpaa käpertyä tunnelmoimaan vielä pitkään, syksyn kirpeyden tehdessä tuloaan. Valoisat illat, lomakauden nautinnot, rantojen lämmin hiekka, viettelevän kostea iho ja pehmeässä tuulenvireessä lepattavat kevyet helmat.. Palaisin hetkeäkään empimättä pari kuukautta ajassa taaksepäin jos se suinkin mahdollista olisi.

Monet kesän mahdollisuudet ja ihastuttavat olosuhteet ovat kuitenkin suuri rasite iholle, joka altistuu monille ääriolosuhteille ja rasitteille, kuten runsaalle UV-säteilylle, jatkuvalle aurinkovoiteilla suojautumiselle, elimistöä kuormittavalle ruokavaliolle ja lisääntyneelle hikoilulle. Ja niin kuuluukin olla! Se kuitenkin näkyy viimeistään nyt kesän loputtua monen ihon kuivumisena, tukkeutumisena ja sameutena, jolloin iho kaipaa hieman erityishuomiota palautuakseen jälleen kuulaaksi ja terveeksi itsekseen. Näin tulevat pakkasilmatkin on helpompi ottaa vastaan. Nyt ei pihistellä kosteutuksella, ja mietoja hedelmähappoja sekä -entsyymejä uskalaa ja kannattaakin jälleen lisätä ihonhoitoon.

Kerroin juuri, miten oma ihoni on ollut hyvin altis hormonaalisille tukkeumille kuluneen vuoden ajan, minkä aikana oma ihonhoitorutiinini on löytänyt uusille uomille. Sama setti on ollut omiaan myös tämän vuodenajan haasteisiin, jonka vuoksi uskon sinunkin hyötyvän näistä vinkeistä. Oikeastaan juju on edelleen täysin sama kuin ennenkin: ihon yleisestä kunnosta on pidettävä hyvin huolta riittävällä kosteutuksella ja pintakuivuuden välttämisellä, jotta iho pysyisi läpäisykykyisenä eikä tukkeumia syntyisi. Se mikä on muuttunut, on se pieni ystävällinen lisäpotku ja yhä tarkempi tasapainoilu, jota huomaan ihon tarvitsevan ehkäistääkseen enimmät epäpuhtaudet, sekä päästäkseen jo syntyneistä eroon nopeammin.

On kuitenkin tärkeää muistaa, ettei  ulkoisilla keinoilla yksinään pysty ratkaisemaan ihon ulkoista oireilua, mikäli ongelma on sisäinen, kuten ruokavalio- tai hormoniperäinen. Ulkoisella ihonhoidolla voi kuitenkin olla hyvinkin ratkaieva rooli ihon kunnon parantamisessa, etenkin jos aiemmat ihonhoitometodit ovat olleet hieman pielessä ja tiedostamatta pahentaa tilannetta. Klassinen esimerkki tästä on liian voimakas puhdistusaine, joka pesee mennessään myös ihon oman suojakerroksen hyvine rasvoineen, altistaen ihoa epätasapainolle, kuivumiselle ja tukkeutumiselle. Tästä syystä myös ulkoinen ihonhoito on syytä tarkistaa ja säätää kuntoon, jotta ihoa pystyy tukemaan parhaansa mukaan. Yhdistettynä terveisiin elintapoihin (palataan näihin ja ruokavaliojuttuihin vielä tuonnempana!) on tässä loisto resepti heleään ihoon.

Koska me kaikki, minä ja Biodellyn hehkeät naiset, olemme heikkona upean hehkuviin ja itsevarmoihin naisiin, halusimme nyt jakaa läjäpäin hyviä täsmävinkkejä kesän jälkeen (tai mistä tahansa muista syistä) tukkeutuneen ihon karistamiseksi. Löydät lopusta alekoodin Biodellyyn, mutta sitä ennen, vilkaistaan minun kirkastavaa, avaavaa ja kosteuttavaa ihonhoitorutiini, jota tarpeen mukaan hienosäätämällä, olen onnistunut pitämään ihoni hyvin tasapainossa. Tunnustele tärppituotteiden kuvauksia, varmista hyvät metodit ja yhdistele näistä palasia omiin tarpeisiisi sopivaksi kokonaisuudeksi.
P U H D I S T U S

Usko tai älä, ei ihon puhdistus ole se vaihe, jossa epäpuhtaudet pestään väkipakolla tiehensä, vaikka miten houkuttaisi. Herkästi tukkeutuvan ihon puhdistuksen tulee olla perusteellinen, kyllä, mutta ihon omalle suojaavalle rasvakerrokselle hellä, jotta liika terveiden ihoalueiden kuivattaminen ei altistaisi yhä useammille tukkeumille. Vaalitaan sitä, mikä on jo nyt hyvää. Se on paras tukkeutumien ennaltaehkäisy!

Öljypohjainen puhdistus on ylivoimaisesti tehokkain puhdistusmenetelmä, joka liottaa iholta kaiken lian ja jopa vedenkestävät meikit. Varsinaisia puhdistusöljyjä enemmän pidän puhdistusbalmeista, jotka ovat yhtä helposti käsiteltäviä kuin esimerkiksi puhdistusgeelit ja -voiteet, mutta sulavat ihon lämmöstä öljymäisiksi. Balmit ovat myös uskomattoman riittoisia - jätä siis annostelu tietoisesti hieman vähemmäksi, kuin luonnostaan houkuttaisi.

Parhaat puhdistusbalmit emulgoituvat kosketuksissa veden kanssa, helposti veden kanssa huuhtoutuvaksi maidoksi. Iho jää pehmeäksi ja puhtaaksi, eikä toista puhdistustuotetta (kaksoispuhdistusta) välttämättä tarvita. Poikkeuksen tekee lähinnä runsas öljypohjainen meikkipohja, jolloin emulgoituvan puhdistusbalmin "emulgoitumisteho" ei välttämättä riitä kokonaisuuden liuottamiseksi. Valitse tällöin kaksoispuhdistuksen toiseksi osaksi hellävarainen puhdistusgeeli, -vaahto tai -maito, tai näiden sekoitus, kuten Lovely Day Mellow Mallow geelimäinen puhdistusvoide tai BYBI Crystal Clear puhdistusgeeli.Näin Flown Balm to Milk puhdistusbalmi sulaa maidoksi yhdessä veden kanssa


Flow Cosmetics Balm to Milk Cleanser - 29,90 €

Balmihuumani on suhteellisen tuore, vasta reilun vuoden kestänyt, jonka aikana olin tyystiin unohtanut Flown häkellyttävän hyvän puhdistusbalmin olemassaolon. Te Luonnonkaunista pitempään seuranneet ja kotimaisen luonnonkosmetiikan intohimoni muistavat voittekin varmasti kuvitella sielunne silmin sitä riemua, minkä tämä oivallus kesällä sai aikaan? Hyvin emulgoituvista puhdistusbalmeista ja -öljyistä ei ole nimittäin todellakaan ole ylitarjontaa, joten on suoranainen lottovoitto, että tällainen löytyy vielä kotimaiselta, Suomessa valmistavalta brändiltä.

Flown Mustikka puhdistusbalmina aiemmin tunnettu, juuri uudistuksen läpikäynyt Balm to Milk Cleanser* on täyteläinen, jopa paksuhko öljygeeli, joka levitetään suoraan kuiville kasvoille. Jo muutamien sekuntien pyörittely alkaa irroittaa meikit, mutta kasvojen hieromista kannattaa jatkaa vielä minuutin ajan, jotta iho puhdistuu syvältä ja balmin ihoa kirkastavat sitruunankuori ja appelsiinivesi pääsevät vaikuttamaan iholla. Tuosta hetkestä kannattaa opetella nauttimaan ja pysähtyä hetkeksi tunnustelemaan öljyn ja kämmenten sulavia liikkeitä iholla; harva tietoisen läsnäolon harjoitus tuntuu näin hellivältä. Lisää lopuksi iholle vettä, jolloin balmi muuttuu maitomaiseksi ja huuhtoo kasvoilta meikit ja liat vaivattomasti.

Uudistuksen myötä puhdistusbalmin nimen lisäksi pakkaus muuttuu kauniiksi metallikannelliseksi lasipurkiksi, jonka pakkauskoko suurenee 120 milliin ja hinta nousee samassa suhteessa. Sisältö on kuitenkin tismalleen samaa, joten mahdollista ulkomuodon muutosta ei tarvitse ihmetellä. Kyseessä on sama ihanuus!


Skinmood Konjac-sieni - 9,50 €

Neal's Yard Remedies Musliiniliina - 5,00 €

Voit myös tehostaa puhdistusta kostealla konjac-sienellä tai musliiniliinalla, jotka ovat erityisen hyvä lisä tukkeutuneelle iholle mietojen kuorivien ominaisuuksiensa vuoksi, jolloin syväpuhdistuu ja ihon pinnalle muodostunut kuollut ihosolukko saa kyytiä. Näistä kahdesta konjac on hellävaraisempi, joten valitse se, mikäli ihosi on herkkä tai hyvin kuiva.

Hierottuasi puhdistusbalmia iholla minuutin ajan, jatka valitsemallasi apuvälineellä ja pyörittele sitä öljyisellä iholla, välillä välinettä huuhdellen. Vältä kuitenkin tulehtuneita näppyjä ja kierrä ne, jotta fyysinen ärsytys ei pahentaisi niiden tulehdusta. Huuhtele lopuksi kermaisen maitomaiseksi muuttunut puhdistus iholta ja nauti puhtaasta, pehmeästä ihosta.


Painele kasvovesi ihoon kämmenillä


K A S V O V E S I

Jos nyt jossain tuotekategoriassa lipsahdetaan hifistelyn puolelle, on se kasvovedet. Täysin perustellusti kuitenkin - antakaas kun selitän! Kosteusköyhyydestä kärsivä iho (ihotyypistä riippumatta), tunnistaa tilansa ja pyrkii tasapainoittamaan tilannetta muodostamalla enemmän rasvaa ihon pinnalle. Ihon ollessa pintakuiva, saattaa tuo rasva jäädä jumiin ihohuokosiin, jotka todennäköisesti tukkeutuvat. Tästä syystä moni kuvailee ihoaan sekä kuivaksi että epäpuhtaaksi, ja tilanteen korjaaminen saattaa tuntua todella haastavalta.

Lue lisää: "Ihossani on paljon epäpuhtauksia, mutta on samalla tosi kuiva"

Kasvovesi on jopa tärkein kosteuttava ja ihoa tasapainottava tuote kosteusköyhälle iholle. Kasvovedellä tai paksummilla hoitonesteillä ihoa pystytään nesteyttämään runsaasti kerrostamalla kasvovettä iholle. Ihon jano tyydyttyy ja kosteustasapaino löytyy jälleen, jolloin iho-ongelmatkin vähenevät silmissä.

Tukkeutunut iho hyötyy kuitenkin myös mietoja hedelmähappoja sisältävistä kasvovesistä, jotka kuorivat ja kirkastavat ihoa aavistuksen jokaisella levityskerralla. Näin ihoa tulee kuorittua aavistuksen jatkuvasti, mikä pitää myös ihon tietyllä tapaa "tasalaatuisempana", verrattuna esimerkiksi viikottaisiin järeämpiin kuorintoihin. Näitä hapollisia kasvovesiä ei kuitenkaan kannata kerrostaa iholle muiden kasvovesien tapaan, sillä tällöin myös hedelmähappojen määrä moninkertaistuu liian vahvaksi iholle jätettäväksi. Paras ratkaisu on siis kahden kasvoveden yhditelmä: yksi ihoa kirkastava ja toinen kerrostaen kosteuttava, joita käytetään rinnakkain kaikkien kasvovesien hyvien ominaisuuksien saamiseksi.

Vahva: Joik heleyttävä & kirkastava AHA kasvovesi - 25,90 €

Pihistä: Mossa Clarifying Toner - 11,90 €

Mikäli iho on selkeästi täysin tukossa ja kipeästi tehokkaan kuurin tarpeessa, on Joikin uusi heleyttävä ja kirkastava AHA kasvovesi* kirkastavien kasvovesien ykkönen, jonka tehon todella tuntee jopa pienenä kipristelynä iholla. Monipuolisesti hedelmähappoja sisältävä kasvovesi kirkastaa ihoa tehokkaasti ja tehostaa ihon uudistumista. Painele kerros Joikin kuorivaa kasvovettä iholle tai pyyhkäise vanulapulla ja viimeistele muutamalla kerroksella toista kosteuttavaa kasvovettä. Voit myös käyttää Joikin AHA kasvovettä kuuriluontoisesti kriisiapuna, ihon haastavimpina kausina.

Myös Joik on juuri läpikäynyt huiman uudistuksen niin pakkaustensa kuin valikoimansa suhteen ja AHA kasvovesi on sekä huikea lisä Joikin repertuaariin että mahtava pari Joikin virkistävälle kasvovedelle. Virkistävästä monitoimi-kasvovedestä voit lukea lisää Kahden tuotteen ihonhoito -jutusta. 

Edullinen vaihtoehto runsaisiin tukkeumiin taipuvaiselle ja rasvoittuvalle iholle löytyy puolestaan Mossalta, jonka Clarifying Toner sisältää niin AHA kuin BHA -happoja, jotka kuorivat ihoa ja estävät tukkeumien syntymistä sekä ihon pinnalta kuin syvemmällä ihohuokosissa. Ruusuvesi ja mustaherukkauute rauhoittavat ja ravitsevat ihoa.
Hellä: Lovely Day Hyaluron & Bloom kasvovesi - 29,90 €

Pihistä: Mossa Radiance Toner - 11,90 €

Lovely Dayn paljon hypetetty ja äärimmäisen suloinen vaaleanpunainen Hyaluron + Bloom -kasvovesi on yksi niistä tuotteista, joka ei ihan heti auennut itselleni - kunnes iho alkoi tukkeutua. Nyt huomattavasti haastavamman ihotilanteen keskellä myös tämän kasvoveden kuorivat ominaisuudet pääsevät esiin ja sen vaikutus tuntuu kaksinkertaistuneen, vaikka sen otteet ovatkin hellät.

Tässä kosteuttavassa ja hellävaraisessa kasvovedessä on nimittäin mietoja, hellävaraisesti ihoa kuorivia PHA-happoja, supertehokasta ihon kosteuttajaa hyaluronihappoa, sekä ihoa rauhoittavaa aloe veraa, kamomillaa ja hibiskuksen kukkauutetta. Se toimii siis juuri sillä filosofialla, jota itsekin pyrin ihonhoidossa noudattamaan; lempeää ohjaamista raiteilleen. Lovely Dayn Hyaluron + Bloom on lisäksi yksi harvoista hapollisista kasvovesistä, jota uskaltaa kerrostaa useammankin kerroksen ja joka soveltuu herkimmällekin iholle. Painele haluamasi määrä kerroksia kasvoille ja imeytä ne rauhassa lämpimillä kämmenillä.

Edullisen pihistä-version tarjoaa jälleen Mossa, jonka Radiance Toner* on miedompi ja hellävaraisempi vaihtoehto sarjan Clarifying Tonerille, muistuttaen hieman Lovely Dayn kasvovettä. Radiance kasvoveden kirkastava vaikutus perustuu C-vitamiiniin, jota täydentää monipuolinen kokoelma kosteuttavia ja rauhoittavia aineosia ruusuvedestä hyaluronihappoon.Kerrosta: Naturativ Rauhoittava kasvosuihke - 17,20 €

Pihistä: Alteya valkoruusuvesi - 9,90 €

Paksummat hoitonesteet ovat tämän aikakauden tähtituotteita, mutta monelle herkälle, tukkeutuvalle ja ylikierroksilla käyvälle iholle liian aktivoivia. Jotain tämän suuntaista olin ollut havaitsevinani omankin ihoni kohdalla ja siksi hakeutuvani takaisin ohuempien, rauhoittavien ja kosteuttavien kasvovesien pariin, vaikka hieman epäröinkin valintaa. Varmuuden tähän sain lopulta taitavalta Kauneushoitola Hillan Minnalta, joka kehotti tekemään juuri näin! Yhdistettyvä laadukkaisiin kosteuttaviin seerumeihin, on kosteusteho aivan yhtä hyvä, kuin hoitonesteiden kanssa, mutta iho saa hieman enemmän tilaa hengittää ja rauhoittua.

Ikisuosikki, jonka luokse olen palannut, on siksi hypoallergeeninen, kosteuttava, ihoärsytystä sekä punoitusta vähentävä ja rauhoittava Naturativin kasvovesi, joka tuntuu vain niin kotoisalta. Käytän sitä kirkastavien kasvovesien jälkeen useamman kerroksen verran, sekä vielä kerroksen tai pari valitsemani seerumin jälkeen imeyttääkseni sen ihoon. Levitän kasvoveden kasvoille kämmenien kautta hoitonesteiden tapaan, mutta jatkossa tämä onnistuu myös suoraan kasvoille suihkuttamalla: pakkaus on nimittäin juuri uudistettu suihkepulloksi.

Pihistä-versioksi haluan tarjota vielä toisen kestosuosikin, Alteyan valkoruusuveden, joka rauhoittaa, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa ruusuveden tapaan, mutta jossa on perinteiseen punaisen ruusun ruusuveteen verrattuna huomattavasti miedompi tuoksu. Tämäkin kasvovesi sopii suihkuteltavaksi kutakuinkin jokaiseen väliin: suoraan kasvoille, seerumin päälle, naamioiden päälle kuivumista ehkäisemään sekä päivän mittaan kasvoja raikastamaan.

Jos ihosi kuitenkin on todella kuiva tai muuttuu kuivemmaksi talvea kohti, voi kääntää katseen esimerkiksi loistavaan Senja Nordic Nectar hoitonesteeseen.
S E E R U M I

Nyt päästään vaiheeseen, jossa todella pumpataan ihoon vaikuttavia aineita ja tarjotaan sille sylin täydeltä työkaluja parantumisen tukemiseksi. Seerumi on tehotuote, joka on pakattu täyteen haluttuja raaka-aineita tiivistetyssä muodossa, minkä vuoksi tarvitset tuotetta vain muutaman tipan. Valitse seerumi ja sen ominaisuudet oman ihon tarpeiden mukaan tai käytä niitä kuuriluontoisesti vuorotellen, omaa ihoa kuunnellen.

Esimerkiksi minä, jonka iho on pohjalta atooppinen ja kuivuuteen taipuvainen, olen ostanut jatkuvaan käyttööni tehokosteuttavan hyaluronihapposeerumin, jonka hyaluronihappo sitoo painoonsa verrattuna moninkertaisen määrän nestettä ihoon ja pitää sen siellä. Mutta kun huomaan ihoni reagoivan esimerkiksi kuukautiskiertoon ja kehittävän enemmän epäpuhtauksia, otan käyttööni puhdistavan seerumin. Näin pystyn jatkuvasti vastaamaan ihon muuttuviin tarpeisiin, kuten valmentaja, joka tarjoaa kentän laidalta mitä ikinä kilpailija tarvitseekaan pärjätäkseen.


Kuivalle ja herkälle iholle:


Paras hyaluronihapposeerumi ikinä herkälle iholle on Naturativin käsialaa. Se sisältää käsittämättömän määrän hyaluronihappoa (450 mg/pullo), kahdessa molekyylikoossa. Pienen molekyylikoon hyaluronihappo pystyy imeytymään syvemmälle ihoon, syväkosteuttaen ja ihoa täyttäen (heippa pintajuonteet!). Suuremman molekyylikoon hyaluronihappo jää puolestaan vaikuttamaan lähempänä ihon pintaa ja on tehokas ainesosa ennaltaehkäisemään ihon pintakuivuutta. Seerumi on hintavahko, mutta jokaisen euron väärti, lähes hoitolatason tehonsa ansiosta.Evolven varmasti suosituin ihonhoitotuote on heidän hyaluronihapposeerumi, joka on todella hyvä ensikosketus hyaluronihapposeerumeihin tai vaihtoehto nuorelle tai herkälle iholle, joka pärjää tai jopa hyötyy laimeammasta koostumuksesta. Yhdessä pullossa Evolven seerumia on nimensä mukaisesti 200 mg hyaluronihappoa, joka on laadultaan syvälle imeytyvää pienimolekyylistä. Evolven hyaluronihapposeerumista on myös olemassa 10 ml matkakoko, jos haluat aloittaa pienellä makupalalla.
Epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle:


Minulle vielä ennen syksyä täysin uusi tuttavuus, Naturativin akneseerumi*, on osoittautunut todella monipuoliseksi avuksi ihon epäpuhtauksille. Naturativin etu on tämänkin seerumin hypoallergeenisuus, kosteusteho ja hellävaraisuus, sillä akneihokin on todella herkässä tulehtuneessa tilassa. Siksi kokonaisuus jää lempeäksi, mutta epäpuhtauksien kannalta kohtalokkaaksi, ennaltaehkäisemällä komedojen muodotumista ja tehostamalla jo muodostuneiden näppyjen paranemista.

Naturativin akneampullissa toimii synerginen kokonaisuus rauhoittavia, kosteuttavia, tasapainoittavia ja antibakteerisia kasviuutteita yhdessä ystävämme hyaluronihapon kanssa, jotka hoitavat ja uudistavat ihoa, ohjaten ihoa oikeaan suuntaan. Käytä seerumia perinteiseen tapaan, pari tippaa kosteusvoiteen tai kasvoöljyn alla, tehohoitona naamion tapaan (tai toiseen naamioon sekoitettuna) tai vaikka täsmänitistäjänä suoraan tulehtuneen finnin päälle töpötettynä.Evolven vastaava, epäpuhtaalle iholle kehitetty puhdistava seerumi hurmaa erityisesti miedon trooppisella tuoksullaan. Vaikutuksiltaan Rainforest Rescue muistuttaa hyvin paljon Naturativin akneseerumia tulehdusta hillitsevine ja ihon talineritystä tasapainoittavine ominaisuuksineen, mutta eroavaisuuttakkin löytyy: Rainforest Rescuen kohdalla panokset kallistuvat hieman enemmän kosteuttamisesta puhdistamiseen ja ihon kevyeen kuorimiseen, luonnostaan salisyylihappoa sisältävän pajunkuoriuutteen avulla. Tämä tekee Rainforest Rescuesta erityisen hyvän kuuriluontoisen tuotteen joko ihon haastavimmille kausille tai erityisille ihoalueille käytettäväksi. Tätäkin Evolven seerumia on olemassa 10 ml matkakoossa, jolla on helppo testata sopivuus omalle iholle.

K O S T E U S V O I D E

Minulla on hieman paljastettavaa: minulla on tällä hetkellä kokonaan kosteusvoiteet tauolla ja niiden sijaan olen panostanut enemmän seerumeiden ja kasvoöljyjen yhdistelmiin, joiden yhdistelmä täyttää kokonaan kosteusvoiteen funktion, toimien jopa tehokkaammin. On kuitenkin monia tilanteita, joissa kasvovoide on sopivampi vaihtoehto, ja silloin nämä Neal's Yard Remediesin kasvovoiteet ovat ykkösiä! Iso 100 ml pakkauskoko piiloittaa sisäänsä hinta-laatusuhteeltaan täyttä kultaa olevat ohuet voiteet, jotka ovat paitsi luonnonkosmetiikan parhaimmistoa, myös huokean hintaista sellaisia:Ikisuosikki läpi vuosien ja Luonnonkauniissakin säännöllisesti vilahteleva NYR ruusuvoide on kevyt, mutta todella hyvin ihoa kosteuttava antioksidanttinen kasvovoide, joka sopii hyvin myös herkälle iholle. Imeytyy ihoon hetkessä, jättäen sen samettisen pehmeäksi, tehden siitä oivallisen vaihtoehdon meikin alla käytettäväksi. Sama voide soveltuu käytettäväksi myös iltaisin, tarvittaessa muutamalla kasvoöljytipalla höystettynä.Ruusu-versioon verrattuna vielä kevyempi, lähes emulsiomainen NYRin kosteusvoide sujahtaa ihoon ja jättää ihon pinnan mattapintaiseksi. Voide tasapainoittaa talineritystä, sekä puhdistaa ja kosteuttaa ihoa. Ohut emulsio on erinomainen vaihtoehto meikin alla käytettäväksi erityisesti rasvoittuvalla iholla, mutta tätäkin voidetta voi hyvin käyttää myös yötä vasten kasvoöljyllä buustattuna.
K A S V O Ö L J Y

Moni epäpuhtauksista tai rasvoittuvasta ihosta kärsivä on aikoinaan oppinut karttamaan kaikkia öljyjä vanhojen uskomusten vuoksi, joiden mukaan öljyt eivät sovi rasvoittuvalle iholle. Tosiasiassa iho kuin iho tarvitsee öljyjä toimiakseen oikein ja ylläpitääkseen hyvää kosteustasapainoa ehkäisemällä vesikosteuden haihtumista ihosta. Kasviöljyijen välillä on kuitenkin valtavia eroavaisuuksia ja erilaisia ominaisuuksia, joista tukkeutuva iho hyötyy erityisesti kevyistä, tasapainoittavista ja uudistavista kasviöljyistä.

Erityisesti jos koko muu ihonhoitorepertuaari painottuu ihon vesikosteuden lisäämiseen ja talinerityksen hillitsemiseen, on tärkeää ravita ihoa myös oikein valitulla öljyllä, jotta iho ei muuttuisi kuivaksi ja saa kaikki tarvitsemansa rakennuspalikat voidakseen hyvin.Kertaus on opintojen äiti ja Lovely Dayn Skin Rescue öljy on siksi tämäkin Luonnonkauniissa toistuva vieraileva tähti. Se on kasviöljyistä kevyimmästä päästä ja sopii siksi myös rasvaiselle iholle, jopa kesäaikaan käytettäväksi. Skin Rescue -öljyn pohjana on kevyt akneihollekin sopiva ihoa tukkimaton, uudistava arganöljy, rauhoittava helokkiöljy, sekä vihertävän värin öljylle tuova lähes lääkinnällinen blue tansy, joka on ihoa tehokkaasti rauhoittava, tulehduksia hillitsevä eteerinen öljy ja täydellinen ongelmaihon parantaja. Blue Tansyllä on muuten myös mieltä rauhoittava vaikutus!

Lisää Skin Rescue öljyä viimeisenä tuotteena iholle, jolloin se auttaa lukitsemaan kaikki huolella ihoon imeytetyn kosteuden tai lisää pari tippaa öljyä valitsemasi kosteusvoiteen joukkoon. Öljyä kannattaa hieroa ihoon pienin pyörivin liikkein, mikä auttaa öljyä imeytymään. Halutessasi voit myös tehdä rentouttavan kasvohieronnan.

Talvella tai kuivalle iholle voi myös kokeilla hieman tuhdimpaa, mutta edelleen tukkimatonta ja ihoa uudistavaa Flow kosmetiikan Ruusunmarjaöljyä, joka on lisäksi tupaten täynnä antioksidantteja!
K U O R I N T A
&
N A A M I O

Vaikka käyttämäni kasvovedet sisältävätkin mietoja hedelmähappoja, huomaan välillä, miten ihon pinnalle muodostuu välillä paksumpi kerros kuollutta ihosolukkoa, todennäköisesti esimerkiksi ihon tehtyä kovasti töitä epäpuhtauksista puhdistuakseen. Tällöin teen iholle pikakaunistuksen kuorinnalla ja naamiolla, jotka nollaavat jälleen ihon tilanteen ja luovat hyvän pohjan päivittäiselle ihonhoidolle.

Kuorinnan teen tietysti heti puhtaalle iholle, mutta minulla on tapana myös läträtä kosteuttavalla kasvovedellä ja seerumilla ennen naamion levittämistä, sillä naamio tehostaa kasvoveden ja seerumin imeytymistä ihoon. Naamion pesemisen jälkeen lisään jälleen kasvovettä ja hoitavat tuotteet normaalin rutiinin mukaan.

Mekaaninen, rouhea kuorinta on iholle varsin kovaa kyytiä, eikä niitä suositella esimerkiksi akneiholle tai tulehtuneille finneille lainkaan. Muuten tukkeutunut iho saattaa joskus kaivata hellävaraista mekaanista kuorimista, joka oikeasti irroittaa kuonakerroksen iholta. Muutoin suosikkejani ovat hedelmähappokuorintoja hellävaraisemmat entsyymikuorinnat, jotka silminnähden heleyttävät ihoa, mutta ovat herkälle iholle hellävaraisia.Nimenmuutoksen kokenut entinen Prime Time -kuorinta on monen muun tämän ihonhoitosetin tuotteen lailla pitkäaikainen suosikkini ja Luonnonkauniissa toistuvasti hypetyksen kohteena.  En vieläkään, useamman vuoden jälkeen, ole kyllästynyt sen hedelmäisen herkulliseen tuoksuun ja käyttömukavuuteen sen emulgoituvan koostumuksen ansiosta. Siispä, kuinka mahtavaa on, että leikkisä ja herkku luonnonkosmetiikan edelläkävijä BYBI rantautui vihdoinkin Biodellyyn, jolloin viimeisetkin omat suosikkini löytyy saman katon alta? 

Smooth & Soothe -kuorinnan etu on, että samassa tuotteessa saa 3 erilaista kuorintatuotetta, kemiallisesti entsyymeiden ja mekaanisesti ihoa kuorivien jojobarakeiden tehojen erilaisilla yhdistelmillä. Pikakaunistajana kuorinta toimii mekaanisen kuorinnan tavoin, suoraan iholle pyöriteltynä. Kuorinnan voi myös jättää iholle 15 minuutiksi, jolloin omenan ja ananaksen entsyymit kuorivat ihoa lempeästi. Tai, voi hyödyntää molempia menetelmiä, pyöritellä kuorinnan kasvoille, jättää vaikuttamaan ja jälleen pyöritellä pois huuhdellessa. Miedomman kuorinnasta saa sekoittamalla sen joukkoon muutaman pisaran vettä, jolloin kuorinta muuttuu maitomaiseksi tahnaksi. Monipuolisuus tekee Smooth & Soothesta huikean hyvän vaihtoehdon niin herkälle kuin epäpuhtaalle iholle, jolloin kuorintaa voi hyödyntää eri tavoin eri kasvojen alueille.

Jos taas mekaaniset kuorinnat ovat kaikesta huolimatta sinun juttusi ja ihosi kaipaa rouheampia otteita, on Cattier Paris savikuorinta sinulle!Parhaista parhaimmat ja tiukallekin budjetille ystävälliset savinaamiot on Cattierin käsialaa, oli ihotyyppisi mikä hyvänsä. Kolme erilaista savinaamiota, erilaisilla savityypeillä, on kehitetty vastaamaan erilaisten ihotyyppien tarpeita. Perinteisen savinaamion imagon mukainen Vihreä savinaamio on puhdistusteholtaan voimakkain ja sopii parhaiten rasvoittuvalle iholle. Keltainen savinaamio on puolestaan lempein kuivalle iholle ja Vaaleanpunainen savinaamio kaikista hellävaraisin ja herkälle iholle soveltuva. Yhteistä savinaamioilla on, että ne puhdistavat ihoa, ravitsevat sitä erilaisilla mineraaleilla ja tekevät ihosta virkeämmän ja terveemmän näköisen.

Savinaamio kuivuu nopeasti iholle, mutta se ei ole suotavaa, sillä tällöin savinaamio pääsee kuivattamaan ihoa. Suihki siis naamiota vaikutusajan aikana esim. kasvosuihkeella tai sekoita naamio kosteusvoiteen tai kosteuttavan naamion kanssa, jolloin naamio myös kosteuttaa ihoa. Oma suosikkiyhdistelmäni on tuo keltaista savea sisältävä naamio ja kosteuttava naamio, jonka jälkeen iho tunuu samettisen pehmoiselta ja kimmoisalta. Parhaan tuloksen saat, kun käytät naamiota kuorinnan perään!
Syksy saattaa hyvin olla sinullakin heleyttämisen ja kirkastamisen kaipuuta kuvastava ihonhoito-jakso, joka onneksi hoituu kuntoon pienellä hienosäädöllä. Ota kauneushetkistä itsellesi hemmottelutuokio, malta pysähtyä hetkeksi ja ole läsnä itsellesi. Tiedättehän, mitä mieltä olen tietoisen läsnäolon ujuttamisesta tilanteeseen kuin tilanteeseen - ja tässä siihen vasta mainio tilaisuus onkin. Tein itsekin tänään jälleen kotikasvohoidon oikein pitkän kaavan mukaan ja se todella tuli tarpeeseen. Ehkä sinullakin tulisi?

Saat Biodellyn verkkokaupasta kaikista normaalihintaisista tuotteista -15%, kun muistat käyttää koodia IHONISYKSY. Tilaisuus kannattaa hyödyntää nimenomaan näihin jo käsittelemiimme hienosäätöihin, sekä alkavaa talvikautta ja rauhallisia kauneusiltoja silmällä pitäen.


Hehkua uuteen viikkoosi!PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.