25. tammikuuta 2019

Ihonhoitorutiinini ainoastaan kotimaisella luonnonkosmetiikalla


Kaupallinen yhteistyö - House of Organic.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Kun tein päätöksen suosia suomalaista ja eurooppalaista luonnonkosmetiikkaa, toivoin tottakai muidenkin ottavan ajatuksesta kopin ja tekevän edes pieniä muutoksia omiin kulutustottumuksiinsa tai pysähtyvän aiempaa tarkemmin miettimään valintojaan. Odotukset eivät ehkä olleet kovin korkeat tämän osalta, vaikka koinkin itse todella vahvasti tämän olevan itsestään selvä valinta tehdä, sekä jollain tapaa ainoa mahdollinen tapa jatkaa paitsi vaikuttajana, myös ympäristötietoisena kuluttajana. Mitkään muutokset eivät tapahdu hetkessä ja uuteen siirtymisessä on aina tietty kynnys, joka vaatii juuri oikeaa mentaliteettia, aitoa kiinnostusta ja tahtoa onnistua.

Siksi olen riemastunut huomattuani, millaisen vastaanoton tämä linjaus on saanut ja kuinka moni teistä on ajatellut tismalleen samoja asioita. En voi painoittaa tarpeeksi, miten hienoa ja lohduttavaakin on ollut nähdä, miten moni on tässä samassa muutoksessa mukana. Lisäksi minua ilahdutti viestit jälleenmyyjiltä, jotka olivat jo ottaneet/kertoivat aikovansa ottaa huomioon saman askeleen toiminnassaan tai mahdollistavan asiakkailleen jatkossa entistä paremmin lähituotetun kosmetiikan valinnan. Erityisen merkitykselliseltä tuntui, ettei näitä päätöksiä tehdä vain ekologisuusnäkökulmasta, vaan koska esimerkiksi suomalainen luonnonkosmetiikka on tehnyt heihin ja heidän asiakkaisiinsa suuren vaikutuksen.

Yksi näistä yrityksistä oli House of Organic, joka on tämän talven aikana suorastaan kahminut valikoimiinsa suomalaisia luonnonkosmetiikkabrändejä. On ollut onni saada seurata House of Organicin kasvua ja tehdä heidän porukan kanssa töitä jo pitkään, mutta tiedättekö, tämä muutos saa minut hykertelemään tyytyväisyyttä aivan uudessa mittakaavassa. Väittäisin, että House of Organicilla on tällä hetkellä Suomen suurin valikoima suomalaista luonnonkosmetiikkaa. Se jos jokin on huikeaa se!

Kiitin siis välittömästi kyllä, kun House of Organicilta pyydettiin, että voisinko kertoa Luonnonkauniissa myös teille heidän kasvaneesta suomalaisen luonnonkosmetiikan valikoimasta. Päätin haastaa itseni ja kokeilla millaisen ihonhoitokokonaisuuden saisin koostettua itselleni, valitsemalla pelkästään suomalaista luonnonkosmetiikkaa House of Organicilta. Olisinko täysin tyytyväinen vai jäisinkö kaipaamaan jotain. Olisiko se jo tällä hetkellä mahdollista?

Tässä haasteessa lähdin liikkeelle omasta oikeastaan varsin tyypillisestä suomalaisen naisen ihosta, joka on herkkä, kuivuuteen ja pintakuivuuteen taipuvainen, atopian vuoksi äärimmäisen janoinen ja epätasapainossa pieniä epäpuhtauksia/tukkeumia muodostava. Riittävä kosteutus, hellävaraiset tuotteet ja säännölliset kuorinnat ovat siis minulle kaiken a ja o.

Lähdetään kokeilemaan!
P U H D I S T U S

Ilona Luonkos Radiant öljypuhdistuskakku

Lienee sanomattakin selvää, että tämä meidän lähiseudun naisten innovatiivinen ja valon nopeudella luonnonkosmetiikan käyttäjiä hurmannut putsari valikoitui mukaan. Palasaippuan näköinen putsari ei suinkaan ole sitä miltä ensivilkaisulta näyttää, vaan kyseessä on huoneenlämmössä tiiviissä muodossa oleva öljypuhdistus, joka on ihana. Ekologisuudesta iso plussa: pakkaus on nimittäin täysin biohajoavaa kartonkia ja yksi puhdistuskakkupala kestää käytössä todella pitkään.

Valitsin itselleni hajusteettoman herkän ja kuivan ihon Radiant version, jossa on pohjan kaakaovoin, kookosöljyn ja sheavoin lisäksi aprikoosinsiemen- ja tyrninsiemenöljyä, joista tulee hyvä setti hoitavia hyviä rasvahappoja, sekä monipuolisesti ihoa tukevia ja uudistavia A-, E- ja C-vitamiineja. Muita vaihtoehtoja ovat kuivan ja normaalin ihon Rebirth-pala, sekä sekaiholle soveltuva Healing-pala.

"Kakkupala" sulaa ihon lämmöstä hieromalla palaa kuivien käsien välissä ja käsiin sulanut öljy hierotaan kuiville kasvoille. Kuten öljypuhdistuksella on tapana, sulattaa se kasvoilta meikit ja lian hetkessä. Öljy huuhdellaan iholta lämpimällä vedellä sientä tai musliiniliinaa avuksi käyttäen, tai osana kaksoispuhdistusta. Suosittelen kaksoispuhdistusta Ilona-kakkujen kanssa, etenkin jos iho on herkästi tukkeutuva.Laponie puhdistusmaito

Meikittöminä päivinä pesen kasvot hellävaraisilla puhdistumaidoilla ja suosin niitä myös mahdollisen kaksoispuhdistuksen jälkimmäisenä vesiliukoisena osana. Jos olet herkkä- tai kuivaihoinen kuten minä ja pidät kaksoispuhdistuksista; suosi puhdistusmaitoja -vaahtojen sijaan! Puhdistusmaitona minulla on ollut jo pitkään käytössä Laponien täyteläinen puhdistusmaito, jonka koostumus on jotain -maidon ja -voiteen väliltä.

Laponien tuotteissa on poikkeuksetta upeat formuloinnit (lue: vimpan päälle hiottu koostumus), eikä puhdistusmaito ole mikään poikkeus. Hypoallergeenisista ainesosista luotu putsari on täydellinen herkimmällekin iholle ja hellä kuin untuva. Konjac-sienellä tai musliiniliinalla saa lisää tehoa puhdistukseen, jos sitä kaipaa. Pakko myös huikata samassa yhteydessä Laponien puhdistusgeelistä, joka on yksi hellävaraisimmista geeliputsareista mitä olen koskaan kokeillut ja yllättävää kyllä, todella miellyttävä käyttää. En oikeastaan edes tahtoisi puhua tästä ja puhdistusgeeleistä samassa lauseessa, sillä tämä ei oikeastaan vaahtoa, geelimäisestä koostumuksesta huolimatta. Edes minun ihoni ei kiristä ko. geelillä pesun jälkeen ja se on jotain se! Jos siis olet henkeen ja vereen puhdistusgeeli-ihmisiä, mutta etsit hellävaraista vaihtoehtoa, valitse se.


K A S V O V E S I

Senja Nordic Nectar Toner Essence hoitovesi

Senjan yleellisen runsas hoitoneste on kuivan ihon pelastus. Jos et vielä kerrosta ihollesi kasvovettä/hoitonestettä, tee asialle jotain nyt. Senjan nektarin pohjana on veden sijaan suurimpana ainesosana koivunmahla, joka stimuloi ihon solujen uudistumista ja kosteuttaa ihoa runsaasti yhdessä glyceriinin kanssa. Sarjassa hyödynnetään ihailtavissa määrin monipuolisesti marjoja Suomen luonnosta ja niin myös hoitonesteessä on tehty. Antioksidantteja pullollaan olevien mustikan, puolukan ja variksenmarjan lisäksi hoitonesteestä löytyy rauhoittavaa nokkosta ja suovillaa.

Senjan hoitoneste on ollut käytössäni nyt pari kuukautta ja olen todella vakuuttunut. Paksuilla hoitonesteillä on tapana jättää iho tahmaiseksi, mutta näin ei tapahdu tämän kanssa. Kerrostan hoitonestettä iholle päivittäin vähintään neljä kerrosta, usein enemmänkin, ja ihoni juo tuo kaiken näin talviaikaan tyytyväisenä. Mieto tuoksu toistaa hellivien ainesosien vaikutusta.Hyvänä kakkosena seuraa Murumurun kasvovesi, joka on meidän silmissä perinteisempi "litkuinen" kasvovesi, mutta jossa on ohuesta koostumuksestaan huolimatta ihailtavan hyvä kosteutusteho ja ällistyttävä, jopa tämän hetken paras edullisempien kasvovesien hinta-laatusuhde. Murumurun kasvoveden kosteusteho tulee sodium PCAsta ja glyceriinistä, erikoisuutena kasvovedessä nähdään ihon omaa toimintaa tukevia ja suojaavia prebiootteeja, sekä ihoa virkistävää inkiväärinjuuriuutetta. Karamellisen makea tuoksu tuo ihonhoitoon leikkisän tvistin. Jotain ihastuksestani saattaa kertoa se, että hamstrasin tätä kotiin jo pari pulloa lisää.

Käytän tällä hetkellä kumpaakin yllämainittua kasvovettä, sillä olen kokenut niiden aineosien tukevan toisiaan ja ihoni saavan näistä yhdistettynä entistä enemmän irti. Aloitan kerroksella tai parilla Murumurua ja viimeistelen Senjalla. Täydellistä!K U O R I N T A

Flow Puolukka entsyymikuorintanaamio

Suosin ihonhoidossa hellävaraisia entsyymikuorintoja, jotka pitävät säännöllisessä käytössä ihon pinnan hyvässä kunnossa ja avoimena, sekä kirkastavat ihoa. Flown jauhemainen entsyymikuorinta hyödyntää puolukan lisäksi ananaksen ja papaijan kuorivia entsyymejä, sekä ihoa puhdistavaa ja ravitsevaa valkoista kaoliinisavea. Suosittelen sekoittamaan jauheen veden sijaan kasvovoiteeseen tai öljyyn, jotta naamio ei kuivu ja murene kasvoilla. Näin naamion tehon saa maksimoitua ja samalla saat myös naamiosta kosteuttavan ja tuunattua oman ihosi tarpeiden mukaan. Entsyymikuorinta sopii herkimmällekin iholle ja käytettäväksi viikottain.


Globe Hope by Mia Höytö Helmi kuorintanaamio

Ehdin eilen jo surkutella, miten tämän valmistus on lopetettu, mutta onneksi tämä oli kerrankin väärinkäsityksestä johtuva infokatkos ja saankin hyvillä mielin lisätä tämän tähän listaan. JES! 

Siinä missä joidenkin miedompien kemiallisten kuorintojen kohdalla saattaa toisinaan tokaista njaa, tekikö se nyt jotain, tai vaatii säännöllistä käyttöä vaikutuksen aikaansaamiseksi, huomaa tämän osuvasti nimetyn naamion tehon takuulla. Yhdistettynä kosteuttavaan naamion, on lopputulos kerrassaan upea, suorastaan säteilevä. 

Helmi on peilikaapissani ylivoimaisesti arvokkaammasta päästä, mutta jos se istuu budjettiin, on se heittämällä jokaisen euron väärti ja satunnaisesti käytettävänä tuotteena uskomattoman riittoisa. Naamio kosteuttaa ihoa, elvyttää stimuloimalla ihon kollageenin ja elastiinin tuotantoa, sekä poistaa tehokkaasti pinnan kuolleen ihosolukon lisäksi myös epäpuhtauksia. Kuorivaa vaikutusta voi tehostaa pyörittelemällä naamiota hellävaraisesti kasvoilla, jolloin pienet jojobarakeet kuorivat ihoa mekaanisesti. Herkkäihoisena olen käyttänyt tätä harvakseltaan, jos iho on päässyt todella pintakuivaksi laiskottelun tuloksena. Tuolloin viiden minuutin vaikutusaika on riittänyt itselläni poistamaan kaiken pintakuivuuden. Kuorinta on nollannut tilanteen lähtökuoppiin ja olen saanut aloittaa ihonhoidon jälleen puhtaalta pöydältä. Toisaalta olen iloinen siitä, että ehdin vielä saada yhden itselleni - osaapa ainakin fiilistellä ja nauttia jokaisesta kuorintakerrasta erityisen paljon.
N A A M I O

Flow Mansikkamaito jauhenaamio

Kosteushöyhää ihoa on kiva hemmotella kosteuttavilla naamioilla, vähintään jokaisen kuorinnan jälkeen, mutta mielellään useamminkin. Kosteuttavaksi naamioksi voi hyvin levittää reilun kerroksen runsaampaa kosteusvoidetta, mutta jos naamioon kaipaa enemmän kuorintaa täydentävää puhdistavaa ja tasapainoittavaa vaikutusta kosteutuksen rinnalle, ovat Flown jauhenaamiot oiva vaihtoehto.

Itselläni käytössä on tällä hetkellä herkän ja kuivan ihon Mansikkamaito-naamio (voiko tuotteella muuten olla suloisempaa nimeä?), jossa yhdistyy valkoisen ja vaaleanpunaisen saven hellävaraisesti puhdistava, sekä maitojauheen, mansikan ja riisijauheen kosteuttava, ravitseva ja kirkastava vaikutus. Vaaleanpunainen savi on hyvä vaihtoehto tukemaan myös couperosaihoa, sen vahvistaessa ihon pinnassa olevia pienimpiä verisuonia. Erilaisten savien vaikutuksista ja valinnasta eri ihotyypeille voit lukea lisää tästä postauksesta. Kuivan ihon kanssa on erityisen tärkeää, ettei savinaamion anna kuivahtaa iholle, joten jauhemainen naamio kannattaa sekoittaa kuorinnankin tavoin joko kasvovoiteeseen tai öljyyn, mutta myös jugurtti on todella hyvä rauhoittava valinta naamion pohjaksi.

Sekoitan tätä itse jugurttiin parin öljytipan kanssa ja ihoni rakastaa tätä. Iho jää pehmeäksi, tasaiseksi ja virkeämmän näköiseksi, kuin se olisi herännyt eloon. Levitän iholle naamion alle muutaman kerroksen kasvovettä ja viimeistelen normaalilla ihonhoitorutiinilla kasvovedestä seerumin kautta voiteeseen.

Seka- ja rasvoittuva iho hyötyy Mansikkamaito-naamiota enemmän Flown Hilla-Minttu-naamiosta (edit: tämä korvattu uudella Detox-naamiolla), jonka pohjana on syväpuhdistavat ja talineritystä tasapainoittavat vihreä- ja rasulsavi. Naamion hillat ravitsevat ihoa vitamiineilla ja antioksidanteilla sekä hillitsee tulehdusta, kun taas piparminttu supistaa ihohuokosia. Piparminttu voi olla hieman ärtsy ainesosa herkälle iholle, joten iholla saattaa esiintyä punoitusta.
S E E R U M I

Murumuru C-vitamiiniseerumi

Te blogia säännöllisesti seuraavat muistattekin aiemman intoiluni tästä tehokosteuttavasta ja kirkastavasta C-vitamiiniseerumista, jonka hinta-laatusuhde on Murumurun kasvoveden tavoin aivan toisesta maailmasta. Käytän tätä seerumia edelleen aamuisin, kasvovedestä vielä hieman kostealle iholle levitettynä, jolloin pari tippaa riittää ja seerumi imeytyy hetkessä.

Kuten aiemmin kerroin, auttaa C-vitamiini kirkastamaan ihoa, vaalentaa pigmenttiläiskiä, korjaa aurinkovaurioita, mutta tehostaa myös ihon omaa kollageenintuotantoa, tehden ihosta kimmoisemman. Kimmoisuutta ihoon tuo myös hyaluronihappo, joka imeytyy syvälle ihoon ja sitoo samalla itseensä ja ihoon runsaasti kosteutta. Seerumin kaurauute ja magnesium rauhoittaa herkkää ihoa, prebioottien tuetessa ihon luontaista toimintaa. En vain pääse yli tästä. Tämä on loistava.

Uskaltaisin sanoa, että vastaavaa seerumia et samassa hintaluokassa löydä ihan helposti.

K O S T E U S V O I D E

Laponie Face Cream kosteusemulsio


Käytän ihonhoidossani päivittäin kahta eri kosteusvoidetta: ohuempaa aamuisin ja aavistuksen runsaampaa iltaisin. Hyviä ohuita kosteusvoiteita tai fluideja ei löydy jonoksi asti, joten luettuani Laponien juuri lanseeratusta kasvovoiteesta sekä sen kuvauksen ohut geelivoide, heräsi mielenkiintoni heti. Kuten aiemmin totesin, ollaan Laponiella formulointitaitureita ja uumoilin koostumuksen olevan juuri sitä mitä olin etsinyt - ja sitähän se tismalleen oli.

Nyt en lainkaan liiottele kertoessani, että ensimmäinen mieleeni tullut ajatus voidetta kokeillessani oli "Oh my tämä on täydellinen!". Koostumus on äärimmäisen miellyttävä. On hassua käyttää voiteen kohdalla sanaa pehmeä, mutta saatte ehkä kiinni ajatuksestani siitä huolimatta. Voide levittyy niin uskomattoman pehmeästi ja samettisesti, muuttuen todella kevyeksi ja imeytyen ihoon hetkessä. Koen usein ohuiden voiteiden kanssa haastavaksi löytää voiteen imeytymisen ja jättämän tunteen väliin hyvän tasapainon: joko tuote imeytyy heti ja tuntuu oikeastaan hävinneen tai sitten pinta jää selkeästi juuri rasvatun tuntuiseksi. Laponien voiteen kanssa tuo tasapaino menee aivan nappiin ja on siksi todella, todella hyvä päivävoide herkkäihoiselle, seerumin päälle käytettäväksi.

Voide on Laponien tapaan hypoallergeeninen ja on ennen kaikkea kosteuttava ja rauhoittava. Voiteessa yhdistyy rauhoittavat, tulehdusta estävät ja talintuotantoa tasapainoittavat rapsi, kaura ja unikonsiemen, sekä kosteusbuustaajina glyceriini ja sodium PCA.Iltaisin valitsen edelleen suhteellisen kevyen kosteusvoiteen, mutta jossa on astetta enemmän potkua. Vältän käyttämästä oikein paksuja kosteusvoiteita, sillä tiedostan ihoni kaipaavan ennen kaikkea vesikosteutta, jota ei öljypohjaisilla tuotteilla saada, ja olen myös huomannut ihoni hylkivän runsaita voiteita. Ihoni ei yksinkertaisesti tunnu osaavan käsitellä niitä.

Siksi yllätyin kokeiltuani Senjan Rich nimikkeellä myytävää kosteusvoidetta, joka on nimensä mukaisesti runsaampi kuin sarjan Matte Magic Light-voide, mutta jonka kohdalla tuo runsaus tarkoittaa kerrankin muuta kuin tuhdin rasvaista koostumusta. Todella hyvä yövoide omaan makuuni. Matte Magic sen sijaan oli yllättäen kyllä jopa liian ohut omalle iholle ja se holahti ihoon sillä sekunnilla, kun sen iholle levitin, ja sanoisinkin sen soveltuvan huomattavasti paremmin seka- tai rasvoittuvalle iholle.

Jos voiteiden välisen eron yrittäisi kiteyttää selkokielellä, kertoisin Matte Magic voiteen painottuvan erilaisiin marja- ja kasviuutteisiin, kun taas Berry Bombiin on valikoitu enemmän kevyitä marja- ja kasviöljyjä. Berry Bombissa on siis enemmän potkua, mutta koostumus jää silti mukavan kevyehköksi ja hyvin imeytyväksi. Tästä syystä voiteita ei voi luokitella siten, että yksi olisi päivä- ja toinen yö-käyttöön, vaan siten että kumpikin voide sopii ihotyypistä riippuen käytettäväksi sekä aamuin että illoin.

Senjan kummastakin voiteesta löytyy jälleen uudistavaa koivunmahlaa, sekä antioksidantti- ja vitamiinirikkaita marjoja, puolukkaa, mustikkaa ja variksenmarjaa. Berry Bombissa minua ilahduttaa myös ravtiseva ja tulehdusta hillitsevä pellavansiemenöljy, Matte Magicissa puolestaan puhdistava ja rauhoittava siankärsämö.
K A S V O Ö L J Y

Flow Ruusunmarjaöljy


Tämä on yksi kestosuosikkini ja jälleen kerran äärimmäisen hyvän hinta-laatusuhteen omaava tuote. On nimittäin ruusunmarjaöljyjä ja "ruusunmarjaöljyjä", ja Flown ruusunmarjaöljy lukeutuu heittämällä ensimmäiseen näistä. Öljyssä on tehokkaasti uudistavan ja korjaavan ruusunmarjaöljyn lisäksi  CO2-uutettua ruusunmarjauutetta, joka uuttamistapana säästää ja tiivistää ruusunmarjaöljystäkin löytyvät vaikutukset öljyä tiiviimpään muotoon. Bonarina öljyssä on lisänä tulehduksia estävää ja hyvistä rasvahapoista rikasta mustaherukansiemenöljyä, sekä tasapainoittavaa rosmariinia. Nimike Skin Treatment Oil on todellakin validi.

Suosin ihonhoidossa tällaisia uudistavia öljyjä, sillä varsinaisen kosteustehon haen muualta. Uudistavat öljyt estävät tietenkin kosteuden haihtumista iholta, mutta niiden uudistavan vaikutuksen huomaa silminnähden esimerkiksi siitä, että ihon näpyt ym. paranevat nopeammin. Vaikutus ei todella ole huuhaata. Sekoitan muutaman tipan öljyä pieneen määrään kosteusvoidetta, mikä tuntuu tehostavan öljyn imeytymistä.

M E I K K I V O I D E

Korento voidemainen meikkivoide

Mikä ahaa-elämys onkaan ollut huomata, millainen vaikutus oikeasti hoitavalla meikkipohjalla on ihon kuntoon, verraten meikkipohjaan, jotka ovat käytännössä pelkkää pakkelia. Siitä syystä, hieman laatikon ulkopuolelta ajateltuna, haluan heittää tänne sekaan myös Korennon voidemaisen meikkipohjan. Se kun ei ole pelkkä meikkivoide.

Voit lukea meikkivoiteesta tarkemman kuvauksen Korento-postauksestani ja ohjeet kauniin meikkipohjan tekemiseen öljypohjaisella meikkivoiteella tästä postauksesta. Tässä yhteydessä haluan mainita lähinnä meikkivoiteen hoitavat ominaisuudet, joiden olen huomannut tukevan ihoani päivän mittaan ja joka on varmasti suuressa roolissa vaikuttanut siihen, etteivät nämä pakkasilmatkaan ole koetelleet kasvojeni ihoani niin paljon kuin olisi voinut.

Aivan kuten kasvoöljyn kanssa, toimii öljypohjainen meikkivoide ihoa suojaavana tuotteena, estäen sekä kosteuden haihtumisen iholta, että ulkoisen ihon kuormituksen. Meikkivoide on yksi harvoista tuotteista, jota pidämme iholla tuntikausia. Miksei siihen siis yrittäisi saada mahdollisimman paljon ihoa hoitavia vaikutuksia? Korennossa on käytetty heidän omaa Berry Active Complex -yhdistettä, jossa ihoa ravitsee mm. puolukka, tyrni, mustikka, mustaherukka ja ruusunmarja. Mieletön vitamiini- ja rasvahappopommi!

Näin! Olen niin paljon hokenut, miten hyviä kotimaista alkuperää olevia tuotteita meiltä jo löytyy (eikä tässä todellakaan ole edes kaikkia), että tuntuu upealta voida näyttää näin konkreettisesti, että täysin kotimainen ihonhoito luonnonkosmetiikalla, tehokkuudesta tinkimättä on mahdollista. Meiltä löytyy aivan uskomatonta osaamista, joka lisäksi ymmärtää hyödyntää meidän pohjoisen luonnon raaka-aineita.

Ainoa tuote jota jäin vielä kaipaamaan oli oikein ohut silmänympärysseerumi, mutta toisaalta nämä tällä hetkellä käytössäni olevat voiteet ja öljyt ovat niin hellävaraisia ja ainesosiltaan silmänympäryksillekin soveltuvia, että niitä voi huoletta levittää kevyesti myös silmänalusille ja kulmaluulle. Jos kuitenkin haluat silmänympäryksille erikseen tuotteen, suosittelen lämpimästi Flown silmänympärys- ja huulibalmia, joka on tehty ohuista, uudistavista pohjoisen marjojen ja kasvien öljyistä ja uutteista.

Kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen ja vaikuttunut. Kertakaikkiaan.Miltä tämä kotimainen luonnonkosmetiikkarutiini teistä vaikuttaa?
Kelpuuttaisitko setin itsellesi?//


Guess what! Not long ago I was asked to collaborate with House of Organic and I decided to challenge myself and build a skin care routine, using nothing but Finnish natural skin care products. House of Organic has been rapidly increasing their range of Finnish brands and I bet they currently have the widest range of Finnish natural cosmetics in Finland. This, of course, is AMAZING.

I was a bit doubtful to be honest and wondered whether I'd be completely satisfied with the routine I was to come up with. Was some part going to be missing or would there be a need to compromise somewhere. Well, those worries where completely unnecessary and here they are: the best of best Finnish products I found from House of Organic and I'm extremely pleased. Many of these have been my favourites for a while now and work great for my dry, sensitive skin, that clogs easily if it isn't properly hydrated. If your skin is thirsty like mine - I believe it will work wonders for you too!

The magic lies in extreme hydration, balance and gentle ingredients. All these products work with your skin, not against it. It adds loads of hydration, sooths and brightens the skin tone and prevents water evaporation. All the products contains fantastic ingredients from our Northern nature, both oils and extracts from arctic berries and plants that are packed with antioxidants and vitamins.

I'm actually really impressed! What do you think?

Osallistu keskusteluun

 1. Minullakin on ollut käytössä nyt jo jokusen kuukauden Ilonan puhdistuskakku + Laponien puhdistusmaito -kombo, toimii ihan superhyvin! Tuo Laponien puhdistusmaito on ihotuntumaltaan ihan superihanaa, sitä pyörittelee kasvoilleen enemmän kuin mielellään. <3 Vielä kun löytyisi joku Whamisan Water Creamin tyyppinen kotimainen tuote niin ai että.

  House of Organicin suuntaan vienoa toivetta että olispa kätevää jos kaikki Suomi-tuotteet löytyisi omasta kategoriastaan. (Ja olishan se aika komeaa jos siihen kategoriaan johtava banneri komeilisi etusivulla, saisi kotimainen kosmetiikka kunnolla nostetta. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo mahtavaa kuulla että sinäkin olet tykännyt! Komppaan täysin! No kuule, Water Creamistä minä nyt siirryin tuohon Laponien voiteeseen 😊 Jos oikein pilkkua viilaa, on Water Cream inasen Laponieta ohuempaa, mutta todella läheltä liippasee. Senjan Light voide ei ole koostumukselta ihan verrattavissa noihin, mutta tosi hyvä vaihtoehto jos haluaa superohkasen voiteen käyttöön 🙂 Uskoisin että jompi kumpi niistä olisi mieleesi!

   Hyvin ajateltu ja kiitos kun vinkkasit ideasta! Kotimainen kategoria on itseasiassa tulossa heille muiden muutosten myötä ja sellaisen bannerin iskenkin mieluusti tänne Luonnonkauniiseenkin 💪🏻 Varmasti hekin!

   Poista
  2. Otaisin tämä kombon kyllä, mutta on niin paljon muitakin ihania tuotteita, joita kokeilla, etten halua sitoutua pelkästään tähän.;)

   Tosiaan, House of Organicin uudistusten myötä verkkokauppa tulee selkiytymään entisestään hetki täytyy vielä odotella. :)

   Poista
  3. Haha, tuo on kyllä aivan totta! Mutta jostain on hyvä aloittaa ;D

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen juttu ja ihania, kiinnostavia tuotteita. Taidan heti tänään tilata tuon Laponien voiteen! Pelkkä kasvovesi+balmi yhdistelmä ei tunnu ihan riittävältä tähän vuodenaikaan, mutta halusin kokeilla sitä purkkien minimoimisen nimissä :). Muuten, sain syksyllä näytteen Ekopharman Vadelma silmänympärysgeelistä (ei ole varsinaisesti geelimäistä, enemmän ohutta voidetta/seerumia). Se tuntui aivan ihanalle. Voisikohan siinä olla vielä kaipaamasi tuote...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että pidit tästä Anna :) Toivottavasti tykkäät siitä! Vaikka olen itsekin mahdollisimman simppelin ihonhoidon kannalla (voi jos oma iho vain pärjäisi pelkistetyllä peilikaapilla!) niin väittäisin melkein, että sinäkin tarvitsisit tuohon väliin jonkin kosteutta ihoon sitovan tuotteen, oli se sitten toinen kasvovesi/voide sellaisilla komponenteilla tai seerumi. Todella ihailtava tavoite! Pidän sinulle peukkuja, että puuttuva pala löytyisi :)

   Kiitos tosi paljon vinkistä! Kuulostaa juuri oikealta! Ekopharma kiehtoo vuosi vuodelta enemmän ja näyttää kyllä siltä, että minun on pian lampsittava jonkin paikallisen jälleenmyyjän luokse ostoksille..

   Poista
 3. Nuo Luonkosin puhdistuskakut on niin ihania ja todella toimivia! <3 Mullakin käytössä kakkuja, joista kirjoittelin vasta blogissakin. Kotimaisen luonnonkosmetiikan tarjonta on kyllä kasvanut niin paljon varsinkin viimeisen parin vuoden aikana, että varmasti löytäisi tarpeeksi laadukkaat tuotteet pelkästään kotimaisen luonnonkosmetiikan valikoimasta - kuten säkin tässä esittelit! Silti tunnustan, että käytän ja kokeilen edelleen muutakin luonnonkosmetiikkaa, mutta tottakai mieluusti suosin kotimaista ja vinkkaan siitä aina ilolla blogissakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! 😍 Nuo on hurmannut todella monia!

   Kyllä juuri näin. Itsekin käytän edelleen vaihdellen tuotteita Euroopan alueelta, sekä kokeilun ilosta että koska joitain täydentäviä tuotteita ei kuitenkaan tiettyjen rajoitusten vuoksi vielä kotimaisena löydä, jos esim. välttää tiettyjä ainesosia. Oma onni on ettei omaa sellaisia allergioita, mutta kun tässä roolissa haluaa voida auttaa mahdollisimman monia, rajoituksista riippumatta 😊 Ihana kuitenkin tehdä tällainen juttu ja olla mukana buustaamassa kotimaisuutta 😍

   Poista
 4. Ootko testannut sitä paljon kehuttua frantsilan garden trilogyn seerumia? :) kiinnostaisi kuulla mielipidettä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole päätynyt kokeilemaan sitä käytössä, vaikka olenkin monesti hypistellyt sitä ja se ajatuksen tasolla ihastuttaakin 😊 Vierastan eteeristen öljyjen tuoksua, joten en taida olla oikea henkilö kokeilemaan sitä. Seerumin virkaahan se ei täytä, vaan se on ihan kasvoöljy nimestään huolimatta. Kasvoöljynä se on incin perusteella varmasti oikein hyvä, monipuolinen ja kevyt! 👌🏻

   Poista
 5. Voi apua miten ihania tuotteita! Voisin kokeilla esim. kaikkia... Luonnonkosmetiikkaan hurahtaminen on osoittautunut kyllä rahapussille erittäin vaaralliseksi. :D Vielä pari vuotta sitten en olisi uskonut, että laittaisin yksittäisiin ihonhoitotuotteisiin tai meikkeihin kymmeniä euroja, mutta tämä intohimo on kyllä voittanut pihistelyn halun (ja tarpeen) ihan 10-0. Vaikka opiskelijana rahansa voisi toki käyttää säästäväisemmin, pyrin ajattelemaan siten, että laadukkaisiin tuotteisiin panostaminen kannattaa muutenkin kun ihonhoidollisesti, sillä samalla voin tukea kotimaista tuotantoa ja yrittäjyyttä. Oon kyllä todella ylpeä suomalaisesta osaamisesta luonnonkosmetiikan saralla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, ihana! Toi on itseasiassa tosi hyvin ajateltu - tein ihan saman valinnan aikoinaan jo opiskeluaikoina. Järjeilin niin, että miksi laittaa 10e höttöön (joka ei tee iholleni mitään) ja käytännössä valuu viemäriin, kun taas hieman suuremmalla panostuksella saan oikeasti ison hyödyn irti tuotteista :) Loppupeleissä siinä saattaa jopa säästää, kun ei tarvitse niin läträillä ja lotrailla tuotteilla, jotka ei oikeastaan edes toimi!

   Ihana kuulla ♥ Aivan syystäkin!!

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.