9. tammikuuta 2019

Atooppisen ja kuivan ihon top 3


Postaus sisältää mainoslinkkejä.Tämän vuoden talvi on ollut poikkeuksellisen kaunis ja luminen täällä etelässäkin. Vaikka en ole millään tasolla talvi-ihminen, on jostain sielun syövereistä tullut esiin se osa minusta, joka jaksaa ihailla näitä lumisia maisemia joka päivä, haluaa vapaaehtoisesti ulos kävelylle ja pinkoisi aivan koska tahansa pulkkamäkeen. Oletteko te huomanneet samaa itsessänne?

Mutta ei tämä talvi ole tänäkään vuonna pelkkää hauskanpitoa ja nautiskelua, sillä atooppinen ja kuiva iho muistuttaa olemassaolostaan. Omassa ihoni on atooppinen, helpoimmasta päästä tosin, ja sen oireilu pysyy varsin hyvin kurissa äärimmäisen runsaalla kosteutuksella ja hellävaraisilla tuotteilla. Kasvojen iho vaatii paljon vuoden ympäri, mutta vartalon iho oikuttelee häiritsevästi oikeastaan vasta pakkasilla. Silloin saan riesakseni atoopikolle tyypilliset kuivat läiskät ja infernaalisen kutinan - kunnes älyän skarpata ja hoitaa vartalonkin ihoa.

Hankalaksi vartalon hoidon tekee kohdallani kauniisti ilmaistuna motivaation puute (suoraan sanottuna järjetön laiskuus), joten viime vuonna päädyin puolivahingossa kuokkimaan atoopikkotyttäreni purkeille. Onneksi näin, sillä hänen hellävaraiset tuotteet ovat olleet omiaan hoitamaan myös aikuisen kuivaa ihoa. Yhdessä yhden oman vanhan suosikkituotteeni kanssa, on tästä kolmikosta tullut sekä minun että koko meidän perheen survival kit talvikauteen. Nämä ovat muuten kaikki sattumalta Weledalta; kymmenen pistettä heidän suuntaan!
Weleda Baby Calendula Body Lotion

Yksi suurimmista harhaluuloista on, että mitä paksumpi rasva, sen tehokkaampi se on. Päinvastoin, jos sheavoit ja öljyt on kokeiltu, eikä olo helpotu, kannattaa kelkka kääntää ja kokeilla ohuempia vaihtoehtoja.

Minä rakastan Weledan kehäkukka-sarjaa ja kehäkukkaa ainesosana muutenkin, joka on omiaan hoitamaan ja rauhoittamaan kuivaa ja ärtynyttä ihoa. Sarjan isokokoinen vartaloemulsio on kevyt ja imeytyy nopeasti - täydellinen koko vartalon kosteusvoide ihon ylläpitokosteuttamiseen. Se sisältää kehäkukan lisäksi rauhoittavaa kamomillaa, kevyitä kosteuttavia seesami- ja manteliöljyjä sekä ravitsevaa kaakaovoita. Tuoksu on miedon kehäkukkainen.

Tätä me löträillään koko porukka isoille ihoalueille ja olen itse kokenut, että tämä on yksi parhaista edullisemmista vartalovoiteista. Oma mittapuuni on, että tämä rauhoittaa itselläni sitkeimmänkin selän ihon kutinan hetkessä.
Weleda Calendula Body Cream

Jos johonkin kuitenkin ilmestyy kuiva, ärtyneenä punoittava läiskä tai huulet rohtuvat, tartumme saman kehäkukkasarjan paksumpaan ja rasvaiseen Body Creamiin. Tätä olen kehunut monet kerrat aiemminkin, mm. Bepanthenista vaseliiniin - luonnollisesti -tekstin yhtenä vaihtoehtona.

Voide on lähes identtinen Skin Foodin ja tietysti Bepanthenin kanssa, mutta tässä on huomattavasti miellyttävämpi ja miedompi tuoksu, sopien omasta mielestäni kivemmin sekä lapsille että kasvoille, kuten huulille. Calendula Body Cream on oikein runsas tehorauhoittaja, joka on tähän mennessä rauhoittanut läiskän kuin läiskän, karheumat ja ihottumat. Kevyet karheumat häviävät tällä yhtä nopeasti kuin tulivatkin ja hankalammatkin atooppiset ihottumat olemme taltuttaneet muutamassa päivässä. Ero emulsioon on ainesosien osalta lähinnä ihoa pitkään suojaava lanoliini ja rauhoittava kaoliinisavi.

Sarjasta löytyy erikseen vielä kevyempi Face Cream, ole siis tarkkana nimien kanssa, jos etsit juuri tätä!
Weleda Revitalizing Hair Tonic

Ei löydy sanoja kuvaamaan miten iloinen olen siitä, että joskus lähdin kokeilemaan tätä. Minulla olisi varmasti hiusten sijaan pelkkää hilsettä päässä, ellen olisi löytänyt hiusvettä. Kuiva hiuspohja on taas yksi vaiva, josta joka toinen tuntuu kärsivän oli atooppinen/kuiva iho tai ei, joka voi johtua mm. liian pesevästä shampoosta. Samalla tavalla kuin kasvotkin hyötyvät sekä kasvovesistä että öljyistä, tekee niin myös hiuspohja.

Weledan hiusvesi kosteuttaa, rauhoittaa ja hoitaa hiuspohjaa, tasapainoittaa talineritystä, stimuloi hiusten kasvua ja kohottaa hiusta, tuuheuttaen hiuksia. Allekirjoitan näistä jokaisen kohdan ja mikä parasta, se pitää kuivan hiuspohjan hyvinvoivana, pitäen hilseen ja kutinan poissa. Välillä unohdan tämän kaapin perälle pariksi viikoksi ja saan joka kerta huomata, miten se kostautuu. Siispä, ollaan me hiusveden kanssa nyt kolmatta vuotta bestiksiä.

Jos kärsit kuivasta hiuspohjasta, kannattaa kuitenkin myös syynätä käyttämäsi shampoo ja harkita hoitoainemetodia.


Näillä ei voi mennä pieleen!


//This winter has been exceptionally snowy and beautiful. However, it's not a walk in the park if you're suffering from dry skin or atopic dermatitis and your skin feels tight, itchy and irritated. Since me and my family check all these boxes, we've learned what works and what doesn't. Here is our top 3 products for keeping your skin smooth and hydrated through winter.

The Calendula products by Weleda are made for kids and their sensitive skin, but the're great for adults with sensitive or dry skin too. We use the thinner Calendula Body Lotion for the whole body and the thicker Body Cream (similar to Skin Food) for dry or irritated spots, rashes and even dry lips. It's the perfect, soothing combination!

I've been using Weleda's hair tonic for my scalp for a couple of years now and it completely saved both my hair and scalp. It hydrates, soothes refreshes and balances the scalp and stimulates hair growth. It's actually pretty amazing and I highly recommed it if you have any kind of problems with your scalp. Also consider the possibility that the reason to your problems is your shampoo and read my post about dry scalp and the Conditioner Only Method.

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.