14. elokuuta 2019

Maailman helpoin meikki, jolla et voi epäonnistua


Kaupallisessa yhteistyössä - House of Organic
Kirjoituksessa mainituissa tuotteissa on käytetty mainoslinkkejä.
Meikissä käytetyt tuotteet saatu.Somen meikkivinkkejä ja -tutorialeja katsoessa, saattaa aloittelijalle herkästi tulla valtavat suorituspaineet. Tuotteita pitäisi hallita kerralla kymmeniä, termit saavat pään pyörälle ja itseasiassa lopputuloskaan ei näytä lainkaan siltä, mitä kuvitteli. Haluaisit tuntea itsesi omaksi itseksesi ja saada omat parhaat puolesi esiin, mutta sen sijaan tuotteet eivät levity, sävyt ovat väärät ja kaikki jää jotenkin suttaiseksi. Lopulta olo on hieman epätoivoinen ja luovuttanut - minä en vain osaa.

Mutta tiedätkö, vika ei ole sinun taidoissa. Mutta jos riman asettaa heti alkuun huippuosaajan korkeudelle, rysähtää aloittelija auttamatta pää edellä riman alta, oli asia tai tavoite mikä hyvänsä.  Eikä vika silloin ollut hyppääjässä, vaan ylimitoitetussa tavoitteessa. Ensimmäinen askel on aina suhteutettava omiin lähtökohtiin ja tavoite on parhaimmillaan sen ollessa realistinen, ripauksella kunnianhimoa ja haastetta. Silloin onnistumisen todennäköisyys on jo oikein hyvä ja yrityksestä jää varmuudella hyvä mieli.

Voin myöntää olevani itse varsinainen meikki-intoilija ja tykkään leikitellä erilaisilla koostumuksilla ja tuotteilla, niin hyvällä kuin huonolla menestyksellä. Tiedän teidän joukossa olevan niin niitä, jotka samaistuvat tähän fiilistelyyn, mutta myös niitä, joille meikit ovat vuodesta toiseen mahdoton rasti. Tämä meikki on omistettu juuri teille, äärimmäisen helpon, fool proof -meikkiohjeita kaipaavalle, mahdollisimman huokean hintaisilla tuotteilla. Lopputulos on luonnollinen, heleä ja kaunis.
M E I K K I P O H J A


Miksi mineraalimeikit? Koska ne antavat ihon hengittää ja niillä on lähes mahdoton epäonnistua. Siinä missä meikkivoiteen väärän sävyn huomaa välittömästi, antavat mineraalimeikit anteeksi sävyn suuntaan ja toiseen, eikä suurin piirtein oikealla sävyllä saa mitenkään aikaiseksi rajaa meikin ja paljaan ihon välille. Ei vaikka yrittäisikin. Meikkipohja on aina saumaton ja samettinen.

Mineraalimeikkipohja levitetään tiheällä, pyöreäpäisellä kabukisiveltimellä, jonka avulla ihon pintaan pyörittelevät liikkeet saavat mineraalimeikkipuuterin sulamaan ihoon (lue lisää tästä tekstistä). Parhaat kabukit ovat minun mielestäni Lily Lolon ja Ecotoolsin. Annostele vähän kerrallaan ja lisää kerroksia vähitellen, sen verran kuin sopivaksi koet. Et tarvitse pohjustajaa etkä erillistä kiinnittämistä. Sama pohja toimii myös peiteaineena, erillisellä peiteainesiveltimellä töpötellen. Yksi puuteri riittää ja kestää käytössä jopa vuoden.

Halutessasi voit suihkauttaa kasvoille kasvovettä tai viimeistellä pinnan esimerkiksi Lily Lolon Flawless Silk viimeistelypuuterilla, jos haluat ihosta hehkuvan kuulaan, tai Flawless Matte -viimeistelypuuterilla, jos T-alueesi rasvoittuu päivän aikana. Myös erilaisia sävyä taittavia pohjustajia on olemassa, muuta niihin voi palata tarpeen mukaan niin halutessaan. Kasvovedellä viimeistellessä kannattaa valita kasvosuihke, jossa on vesien lisäksi jokin humektantti, jolloin vaikutus säilyy pidempään. Kokeile esimerkiksi House of Organicin tämän päivän Kantiskeskiviikko-tarjouksessa puoleen hintaan olevaa Laponien kasvosuihkettaMadaran Nokkossuihketta, BYBI:n Mega Mistiä tai Evolven Daily Defence suihketta.

Hyviä kotimaisia mineraalimeikkejä löytyy myös Flow kosmetiikalta (matta) ja Korennolta (hieman heleämpi). Itselleni hyviä sävyjä ovat Lily Lolon Porcelain (kuvassa), Flown Porcelain ja Korennon Cool 2. Itsellesi oikean sävyn löydät esimerkiksi Lily Lolon Starttipaketilla.
P O S K I P U N A


Helpossa meikissä sanotaan piut paut kaiken maailman varjostuksille ja korostuksille sun muille hömpötyksille, mutta poskipuna on yksi parhaista ystävistäsi. Jos ihon sävyä on tasoiseltu meikkipohjatuotteella, tekee pienikin sipaisu poskipunaa kasvoista terveemmän ja luonnollisemman näköiset. Valitse itsellesi yksi neutraali, arkeen ja juhlaan sopiva poskipuna, niin et muuta tarvitse.

Poskipunaa neuvotaan usein laittamaan "posken korkeimpaan kohtaan", mikä on ohjeena hyvin hämmentävä. Oikeammin neuvo kuuluisi "posken uloimpaan kohtaan", siihen pyöreään osaan, joka kohoaa hymyillessäsi ja kohdistuu kasvoista eniten poispäin.

Helppoja sävyjä ovat esimerkiksi Avrilin Peache Rose (kuvassa), persikkainen vaaleanpunainen sävy lämpimälle iholle, Avrilin Rose Nacre, viileä vaaleanpunainen vaalealle punapohjaiselle iholle tai Benecosin Sassy Salmon, räväkämpi vaaleanpunainen neutraalille iholle. Levitykseen toimii esim. Lily Lolon viistopäinen poskipunasivellin.
K U L M A T


Kulmakarvojen siistiminen oli yksi vaikeimmista meikkiosioista teidän mielestänne, jonka vuoksi kirjoitin keväällä kattavat ohjeet kulmakarvojen meikkaamiseen. Tuossa kirjoituksessa käytin omasta mielestäni parhaan jäljen antavia kulmavahoja ja sivellintä, mutta helpommin lähestyttävä vaihtoehto on useimmiten kulmakynä, joista ehdottomasti paras vaihtoehto löytyy Benecosilta. Sama idea pätee kuitenkin myös kynillä, joten vilkaise nuo aiemmat ohjeet ja etene samaa kaavaa!

Sävyistä Brown (kuvassa) on kaikista luonnonkosmetiikan kulmakynistä ehdottomasti monikäyttöisin, sen ollessa varsin neutraali, kylmähkö ruskea, joka sopii hennolla otteella käytettynä myös vaaleille. Punapigmenttisille suosittelisin lämpimäpää Gentle Brown sävyä ja oikein vaaleapiirteiselle puolestaan Avrilin Chatain Clair kynää.

Ja tässä ainoat täsmävinkit jotka tarvitset onnistuaksesi kulmakynällä: käytä aina teroitettua kynää, piirrä kulmien yksittäisiä karvoja matkivia lyhyitä vetoja, kevennä otetta kulmakarvojen alkupäässä luonnollisen ilmeen aikaansaamiseksi ja häivyttele liian voimakkaita vahinkovetoja kulmakynän pyöröharjapäällä. Luonnollisemman ja moniulotteisemman lopputuloksen saat viimeistelemällä kulmat geelillä.
L U O M I V Ä R I


Yksinkertainenkin meikki pomppaa heti uudelle levelille, jos silmiä korostaa muutamalla yksinkertaisella sipaisulla, jotka saavat katseen kirkkaammaksi ja intensiivisemmäksi. Oma luottopalettini päivään kuin päivään on Avrilin Nude-paletti, josta löytyy kuusi monipuolista ja helppokäyttöistä ruskean värimaailman sävyä, joiden kanssa on helppo aloittaa luomivärikokeilut.

Alarivin mattasävyt ovat yksinkertaisen silmämeikin perusta (kuvassa). Vasemman reunan vaalea sävy tasoittaa liikkuvan luomen sävyä ja luo loistavan pohjan muille luomiväreille jos niitä haluaa käyttää. Keskimmäinen vaaleampi ruskea sävy on ihanteellinen silmän varjostuksille ja tummin ruskea toimii sekä rajausvärinä tai tummemman silmämeikin varjostuksessa. Ylärivin vaalea helmiäissävy silmän sisänurkassa valaisee katseen ja bronssisten helmiäissävyjen avulla taiot arkimeikistäsi helposti juhlameikin.

Parhaat siveltimet, jotka tekevät lähes kaiken työn puolestasi ovat ehdottomasti Lily Lolon Tapered Blending Brush seuraa kuin itsestään luomivaon luonnollista muotoa löytääksesi varjostuksen paikan, Lily Lolon Blending Brush puolestaan häivyttää luomivärin saumattomasti ihoon, kun taas Lily Lolon Socket Line Brush tekee pikkutarkkaa työtä. Liikkuvan luomen luomivärit voi huoletta töpötellä luomelle vaikka sormin!R I P S I V Ä R I


Kun puhutaan katseesta, puhutaan auttamatta myös kauniin erotelluista ripsistä. Avrilin hyvin perinteinen ja helposti hallittava kuituharja-ripsiväri on paitsi paras mahdollinen ensimmäinen ripsivärikokeilu luonnonkosmetiikan puolelta, myös monen luottoripsari läpi vuosien. Se on ansainnut Luonnonkauniissakin ihan oman hypetyksensä. Sillä saa niin luonnollista kuin näyttävämpääkin jälkeä ja nujertaa kestävyydellään lähes kaikki muut luonnonkosmetiikan ripsivärit.

Taivuta ripset napakammin ripsien tyvestä ja vielä hennommin kerran tai kaksi ripsien pituuksista, jotta ripset nousevat kauniissa kaaressa. Taivuttaminen avartaa katsetta, mutta vaikuttaa myös siten, että saat näyttävämmät ripset pienemmällä määrällä ripsiväriä, jolloin vältyt myös paakuilta ja tikkusuoriksi lörpsähtäneiltä ripsiltä. Musta ripsiväri toimii aina, mutta etenkin jos olet vaalea, rohkaisen sinua kokeilemaan ruskeaa vaihtoehtoa, joka näyttää ripsissä hieman pehmeämmältä mustalta.
Sama setti toimii myös pikameikkinä, hankalien olosuhteiden meikkinä, laiskan päivän meikkinä tai ihan koska vaan. Pienillä painotuseroilla ja käytettyjen meikkien määrällä saa ilmettä helposti muunneltua sopivaksi niin tavallisiin työpäiviin kuin spessuiltoihin. Luomiväri-osuuden voi halutessaan jättää pois tai kokeilla vaikka miten huulipuna istuisi omaan tyyliin. Kun perusasiat on hallussa, on kynnys leikittelyyn jo paljon pienempi!

House of Organic tarjoaa teille nyt töihin ja koulujen paluun kunniaksi -15% kaikista normaalihintaisista tuotteista koodilla "HELPPOMEIKKI". Nyt kelpaa treenailla!Ei muuta kuin rohkeutta ja iloa kokeiluihin!

SEURAA LUONNONKAUNISTA
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

 1. Olen huono taivuttamaan ripsiä. Itse taivutin näyttää jo vaaralliselta kidutusvälineeltä. Mutta olen myös kuullut, että säännöllisesti taivutetut ripset saattavat lähteä. Koska en käytä, ei ole omakohtaista kokemusta.
  Kyllä, ripsiväriä paakkuuntuu välillä. Avrilin erotin on tähän hyvä, saan paakut pois ja eriteltyä ripsiä. Pidän näyttävistä ripsistä, vaikka pidennyksiä en ole koskaan ottanut. Omat kuitenkin ovat parhaat.
  Eli seuraavaksi varmaan toiveena olisi postaus ripsien taivutuksista. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mä niin ymmärrän! 😄 Aivan varmasti voikin irrota ripsiä jos sillä runnoo menemään harkitsemattomasti, mutta jos rauhassa etenee niin ei mitään hätää 😊 Mutta hyvä toive! Voisin näyttää esim. Instagramissa, miten käytän taivutinta ja levitän ripsivärin! Kiitos!

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.