StefaniaStefania on erityisesti positiiviseen psykologiaan perehtynyt psykologi, jonka kirjoituksissa etsitään kultaista keskitietä kohti tasapainoista elämää sekä omien kokemusten että tieteellisen tutkimuksen pohjalta.

Pitää paikkansa, että meidän on huolehdittava itsestämme ennen kuin voimme huolehtia muista. Toisaalta, keskittyessämme tekemään hyvää muille, tulemme samalla tehneeksi hyvää myös itsellemme. Uskon, että kun jaamme aikamme tasapainoisesti itsemme, muiden ja ympäristömme kesken, löydämme onnen.

Stefania tietää elämänsä olevan kutakuinkin tasapainossa, kun hän näkee ympärillään jotain kaunista, joka herättää hänessä kiitollisuutta. Tällöin kauneus näyttäytyy joka paikassa: auringonvaloa suodattavassa tomuisessa ikkunassa, vitsikkäässä kohtaamisessa bussikuskin kanssa, ihmisten hyvyydestä kertovissa uutisissa ja siskon taidokkaasti kutomissa villasukissa. Tasapainoa Stefanian elämään tuovat läheiset, luonto, liikunta ja kääpiövillakoira Ilo. Ilo pitää huolta siitä, että Stefania irtautuu työpöytänsä äärestä ulkoilemaan ja harrastamaan agilitya, joka on vienyt mukanaan niin koiran kuin omistajansakin.

Stefania valmistui psykologiksi keväällä 2017 ja aloitti heti valmistuttuaan työt opintopsykologina toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Syksyllä 2019 Stefania aloitti tohtorikoulutettavana Helsingin Yliopiston ja Folkhälsanin positiiviseen psykologiaan perustuvassa tutkimusprojektissa ”Studera Starkt”. Positiivinen psykologia on Stefanialle tuttua jo graduprojektista, jonka puitteissa hän on suorittanut Mindfulness-Based Strengths Practice -ohjelman ohjaajakoulutuksen. Luonnonkaunis-sivustolla ensisilmäys Stefaniasta nähtiin loppuvuodesta 2018. Kirjoituksissaan Stefania pyrkii soveltamaan omaa alaansa helposti lähestyttäviksi ja käytännönläheisiksi kokonaisuuksiksi, joista hän toivoo mahdollisimman monen hyötyvän.
© Luonnonkaunis. Design by FCD.