27. kesäkuuta 2016

Äääk finnejä! Ja miten niistä selviääToivottavasti teillä kaikilla on ollut ihana ja kaikin puolin onnistunut juhannus! Monet viettävät varmasti kesälomaa ja osa puolestaan totuttelee taas työarkeen, mutta oli lomastatus mikä tahansa, taitavat kaikki jollain tapaa palautua juhannuksesta. Juhannusherkkuja on mätätty riittämiin ja olo on jotain muuta kuin loistelias siitäkin huolimatta (tai ehkä juurikin siitä syystä), että viikonloppu oli huippuhauska. Osuiko nappiin?

Itse vietin viikonloppuna juhannuksen lisäksi myös omia synttäreitäni ja herkkujahan se tiesi. On aivan ihanaa välillä vain heittäytyä nauttimaan kaikesta namista, mutta herkuttelusta on nyt muistuttamassa hieman pöhöttyneen olon lisäksi iho. Poikkeuksellisen tuhti ja sokeripitoinen mässäily takaa sen, että finnejä pukkaa. Itku pitkästä ilosta vai miten se meni, heh.

Olen muutaman kerran blogissa saanut kehuja kauniista ihosta (kiitos tuhannesti!) ja kommentteja siitä, miten ihoni ei taida tarvita kovin paljon peittoa. Tämä pitää aikalailla paikkaansa ihoni ollessa hyvässä kunnossa, mutta herkuttelu, hormonit ja stressi ovat asioita, jotka saavat ihoni kukkimaan.  Eli oi kyllä, välillä peittoa tarvitaan reippaammin täälläkin ja siksi jakoon lähtee nyt omat niksini finneistä selviämiseen.


Voi rähmä.


Tässä postauksessa en aio syventyä epäpuhtaan, rasvaisen tai akneihon hoitoon, vaan enemmänkin keskittyä omalla kohdallani hyväksi koettuihin täsmävinkkeihin, finnejä kun voi tulla kenelle tahansa ihotyypistä riippumatta. Ainoa varsinaiseen ihonhoitoon liittyvä neuvoni on, että hyvin hoidettuna iho ei reagoi lainkaan yhtä voimakkaasti väliaikaisiin haasteisiin vaikkapa kuukautiskierron mukana, joten säännöllinen ja omalle ihotyypille sopiva ihonhoito on luonnollisesti kaiken a ja o. Kun jokin kuitenkin pääsee yllättämään ja kasvoja koristaa näppy jos toinenkin, en yleensä jaksa voivotella asiaa. Sen sijaan koitan tukea ihon paranemista, kuitenkaan sitä pakottamatta, ja meikatessani pyrin peittämään näpyt niin, etten juurikaan tule edes ajatelleeksi niitä päivän aikana.

Miten finnien kanssa tulisi toimia ns. pahimman tulehtuneen vaiheen aikana on hyvin yksilöllistä. Yleisesti sanotaan ettei näppyjä saisi puristella, ja nyrkkisääntönä tuo onkin varmasti pätevä. Finnejä rutistaessa saattavat ne tulehtua entisestään, paraneminen hidastua tai lopulta jättää kasvoille arpia. Mutta. Mututuntumalla väitän, että tämäkin on yksilöllistä ja jokainen on varmasti huomannut, miten oma iho reagoi puristeluun. Jos "kypsän" finnin rutistaa kunnolla tyhjäksi puhtailla, papereilla suojatuin sormin, voi se joskus olla ihan oikea päätös. Uskallan sanoa tämän siksi, koska oma ihoni on juuri sellainen, että suurimmat jäljet ja tuskaisimmat kokemukset liittyvät niihin kertoihin, kun olen antanut finnin olla tai mustapään kasvaa kasvamistaan. Neuvon siis, että kuuntele itseäsi ja toimi miten olet parhaaksi kokenut.
Finnien kuivattamiseen on myös olemassa monia monia täsmätuotteita, joista jokainen voi varmasti löytää oman luottotuotteensa, esim. teepuuöljy on kovin kehuttua. Oma suosikkini on Luén maaginen finnigeeliNäppyjen kuivuttua ollaan jo voiton puolella, mutta samalla kuiva ja ehkä hieman repeilevä iho tekee finnin peittämisestä mahdotonta, peitetuotteiden lähinnä korostaessa kohtaa. Tuttua?

Viimeistään tässä vaiheessa kaikki kuivattavat finnituotteet (itse en ole muutenkaan näiden suurin fani) kuuluukin jättää peilikaappiin, ja paranevalle kuivalle näpylle parasta hoitoa on kunnon tujaus kosteusvoidetta! Itse jätän yleensä illalla iholle kunnon läntin kosteusvoidetta, jonka pyyhin pois noin puolisen tuntia myöhemmin - samalla rapsuttelen hellästi tai kuorin pehmenneet ihoröhnäleet pois. Ja tadaa, seuraavana päivänä peitettävää ei ole juuri lainkaan, jos ollenkaan, eikä kuiva iho saa peitetuotetta kökkäröitymään.
Vaikka vaisto ehkä sanoisi meikkivoiteen olevan tehokkain peittämään kaikki ihon virheet, olen huomannut mineraalituotteiden toimivan paremmin. Mineraalipuuteri antaa ihon näyttää hehkuvalta ja luonnolliselta (eikä heti herätä vaikutelmaa siitä, että koittaa selvästi peittää jotain pakkelikerroksella), kun taas color correctorit ja peiteaineet takaavat sen, etteivät finnit pompi silmille.

Mineraalituotteilla ihon "virheiden", peittämiseen on kuitenkin omat niksinsä. Siinä missä silmänalusille toimii loistavasti kirkastavat ja vaaleat valoa iholle tuovat tuotteet, saavat ne finnit vain loistamaan iholla. Käytä siis mieluummin näpyille vihertävää color correctoria, joka taittaa iholta punaisuutta (esim. EDM:n korjausväri sävyssä Mint), sekoitettuna omaan ihoosi sulautuvaan peiteaineeseen (tai sen alla) tai jopa vain käyttämääsi meikkipohjaan. Parhaan lopputuloksen saan itse käyttämällä kohdasta riippuen Ecotoolsin peiteainesivellintä (hieman lisäpeittoa sitä tarvitseviin kohtiin) ja EDM:n pikkuruista ja napaampaa peiteainesivellintä (poistunut valikoimista) täsmäpeittoon.

Mineraalimeikkipohjana minulla on käytössä Flow kosmetiikan mineraalipuuteri sävyssä Porcelain, jolla saa jo itsessään tosi kivasti peittoa ja kerroksia. Finnien peittämiseen käytän lisänä EDM:n Multi-tasking peiteainetta, joka on lähempänä omaa ihosävyäni kuin muuten kovassa käytössä oleva Lily Lolon Barely Beige ja Blondie peiteaineet (ihana esim. silmänalusille ja korostukseen).


Karu tosiasia on kuitenkin ettei finnejä saa meikeillä katoamaan kuin taikasauvasta, toisin kuin Photoshopilla. Jotain kuultaa läpi auttamatta valon ja varjojen vaikutuksesta aina jos finnillä on vähääkään kokoa, joten Photoshopia tuubissa on turha etsiä. Sen sijaan punaisuuden saa oikeilla tuotteilla kokonaan pois, eikä finneihin silloin tule kiinnitettyä huomiota. Bonusvinkkinä jakoon, että finnien kohdistuessa suun ympärille, voi omaa ja muiden katsetta harhauttaa panostamalla näyttävämpään silmämeikkiin, kun taas otsan ja ohimoiden ollessa finnien kohteena, voi huulille sipaista räikeämpää huulipunaa. Kiinnitä huomio muualle -taktiikka toimii muuallakin kuin pukeutumisessa ;)

Ehkä tärkein neuvoni on kuitenkin kliseinen "älä ota sitä niin vakavasti". Finnejä tulee ja menee, enemmän tai vähemmän, oikeastaan kaikilla. Asenteen löytämistä auttaa kuitenkin juurikin tällaiset pienet niksit, joiden avulla on aina valmis. Laittakaa siis omat finneistä selviytymis -vinkkinne jakoon!Ann-ChristinePostaus sisältää mainoslinkkejä.

Osallistu keskusteluun

  1. Täällä finnien vakio nujertaja on himalajan suolasaippua !
    Sitä käytän ja keskitän käytön etenkin finnialueelle ja annan vaikuttaa aika pitkäänkin kasvoilla, joskus jopa yön yli. Suolasaippua rauhoittaa etenkin tulehdusalueita ja on hyväksi pöpöille. Isoin plussa halvasta hinnasta ja kestävyydestä, ensimmäisen kimpaleeni ostin yli vuosi sitten ja ei ole puolessa välissäkään tuo pala ! :)

    VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.