13. heinäkuuta 2016

Joka tytön must have -kynä

Olen sisimmissäni aika purnukkapihi kosmetiikankäyttäjä. En välttämättä allekirjoittaisi väitettä, että monitoimituotteita ostamalla säästäisi kovinkaan paljoa rahaa (mikäli tuotteet käyttää loppuun), mutta peilikaapin ja meikkipussin tilat täyttyvät luvattoman nopeasti, jos jokaiseen tarkoitukseen on erillinen tai useampi tuote. Etenkin niillä hetkillä, kun mietin mukaan otettavia tuotteita, tuuletan suuresti, jos pärjään parilla-kolmella fiksulla valinnalla.

Yksi heittämällä lemppareista monitoimituotteistani ja siksi jo useamman vuoden mukana kulkenut meikkituote onkin Benecosin nude-sävyinen kajaali. Nude-kajaalit ovat nousseet oikein hypetetyksi tuotteeksi, eikä syyttä. Jos yhdellä kynällä saa aikaan näin monta pikafiksausta ja freesausta, on se todellakin ansainnut tittelinsä must have -tuotteena!

Harhaanjohtavasti white-nimellä eli valkoisena kulkeva Benecosin kajaali ei ole valkoista nähnytkään. Sävy on tällaiselle pohjoismaalaiselle vaalealle iholle täydellinen korostus- ja korjaustarkoituksiin. Luulenpa, että tämä hittituote jää juurikin tuon nimityskämmin vuoksi monelta nude-kajaalia hakevalta kokeilematta, hinta kun ei voi olla esteenä. Benecosin noin viiden euron kynissä on aivan naurettavan hyvä hinta-laatusuhde, jota on vaikea päihittää. Kynä on varsin pehmeä, levittyy kauniisti vähällä vaivalla ja on helppo häivyttää. Myös pysyvyys on erinomaista, kuten Benecosin kynätuotteilla yleisestikin.

Monipuolisen meikkituotteen tästä Benecosin nudekajaalista tekee juurikin sen pehmeys ja hyvä häivytettävyys. Tällä runsaastikin pigmenttiä tuovalla kynällä saa halutessaan tehtyä dramaattisempaakin jälkeä, mutta itse olen ns. huomaamattomien fiksausten ystävä, jolloin lopputulos on lähtötilannetta raikkaampi ja viimeistellympi, mutta ulkopuolinen ei osaa osoittaa mihin mitäkin tuotetta on laitettu. Haet siis kumpaa tahansa, onnistuu se tällä.

Mutta takaisin nudekajaalin monipuolisuuteen. Vain luovuus on rajana näihin pikkufiksauksiin, mutta listaan teille joitain itse kokeilemiani ja käyttämiäni. Osa saattaa olla joillekin itsestäänselviä, mutta joillekin varmasti täysin uusi juttu, joten kerrataanpa:
Katseen avartaminen - alaluomen vesiraja

Tämä lienee tyypillisin vaaleasävyien kajaalin käyttötapa. Vaalea kajaali alaluomen vesirajalla, alaripsien ja silmän välissä, tekee silmistä suuremman ja virkeämmän näköiset. Valkoinen kajaali näyttää kuitenkin luonnottomalta ja parhaan efektin saa nuden sävyisellä kynällä. Vesirajan eri kohtia sävyttämällä tai käyttämällä eri vahvuuksia (alkupää-keskiosa-ulkonurkka) pystyy myös vaikuttamaan silmän muotoon. Vaaleaa kajaalia voi myös laittaa varovasti alaripsien alle ja häivyttää hyvin, jolloin alaluomen punoituksen saa hyvin peitettyä (kurkkaa ja vertaile alla olevan silmän alaluomia/ripsirajaa).


Katseen avartaminen - silmän sisäkulma

Hyvin yleinen niksi katseen avartamiseen on silmän sisänurkan korostaminen vaalealla peiteaineella tai luomivärillä, mutta nudekajaali on myös oiva tuote tarkoitukseen. Omat silmien sisäkulmani ovat hieman punoittavat ja nykyään sipaisenkin hieman nudekajaalia sisäkulmiin melkeinpä päivittäin. Sipaisu on pieni ja häivytys tarkkaa, jolloin lopputulos näyttää todella luonnolliselta - katso vertailukuva alta!


Kulmakarvojen korostaminen

Onko tapanasi korostaa kulmakarvoja vaaleammalla peiteaineella? Tämänkin teet helposti nudekajaalilla! Kynää voi käyttää sekä pelkkään muodon korostamiseen tai ohuesti reunustamaan kulmakarvaa koko matkalta, jolloin kulmakarvan rajat erottuvat selkeämmin.


Sotkeentuneen meikin korjaus

Jäikö kulma-, rajaus- tai huulimeikkikynän raja suttaiseksi? Sen sijaan, että rajaa koittaa korjata sormin tai vaikka pumpulipuikolla, hoituu rajan siistiminen helposti nudekynällä; seuraa vain haluamaasi rajaa nudekajaalilla ja häivytä.
Nenäluun korostaminen

Ohuella kynällä ei kannata lähteä laajaan contouringiin, mutta pienet korostukset hoituu muuallakin kasvoissa nudekajaalilla. Nenänvartta pitkin vedetty ja hyvin häivytetty viiva tuo nenäluulle valoa.


Peitekynän korvaaja

Tämä on yksi lemppareistani! Jos päivän aikana ilmestyy yllärifinni, eikä mukanasi ole varsinaista peitetuotetta, käy nudekajaali tähänkin tarkoitukseen erinomaisesti! Peitä ja häivytä, that's it! Kajaalin kestävyys on tässä tarkoituksessa suureksi avuksi. Ihon pikkuvirheiden peittäminen on muutenkin todella helppoa teroitetulla kynällä. (Kannattaa kuitenkin olla sen verran tarkkana ettei ihan suoraan siirrä kynää finniltä silmän vesirajalle, vaan pyöräyttää kynän välissä vaikka kierroksen teroittimessa tai paperilla.)


Huulten täyteläisyyden ja muodon korostaminen

Juuri huulten rajojen ulkopuolelle piirretyt viivat saavat huulet näyttämään täyteläisemmältä. Myös amorinkaaresta saa piirrettyä syvemmän. Alla olevassa kuvassa (vuodelta 2014, voi mikä throwback!) olen käyttänyt Benecosin nudekajaalia ylähuulen keskiosan ylle, sekä hennot sipaisut alahuulen ulkoreunoille ja keskiosan alle. Sipaisu huulikiiltoa ja pusuhuulten resepti on siinä.
Yhtä lämmöllä voin suositella muitakin Benecosin kyniä, jotka tuntuvat saavan vähän väliä kovasti kehua käyttäjiltään. Halvimmat kajaalit löysin pikatarkistuksella House of Organicista, mutta eivät Biodelly tai Hyvinvoinnin Tavaratalokaan seuraa kaukana perässä muutaman kymmenen sentin erolla. Kajaaleista mm. tämä nudesävyinen (edelleen myyntinimellä valkoinen/white) on lisäksi vegaaninen. Sertifikaatteina tältä löytyy BDIH Naturkosmetik ja Cruelty Free.

Eikö olekin aikamoinen monitoimituote? Oletteko itse kokeilleet joitain näistä kikoista vai onko teillä vielä jotain ässiä hihassa nudekajaalin käytössä, mitä en tässä luetellut?


Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä. 

Osallistu keskusteluun

 1. Ihania vinkkejä! :) vaikka näitä nudekyniä on laatikot täynnä ei ole tullut ajatelleeksi muita käyttötarkoituksia kuin se alaluomen vesiraja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän tällä oli sun kohdalla paras mahdollinen lopputulos! :D Testailemaan vaan :) Kiva, että tykkäsit!

   Poista
 2. Ai vitsi miten huippu tuote! En ole koskaan ajatellut miten monikäyttöinen tuollainen voisi olla :) Eikä kyllä ole hinnalla pilattu, tuolla kuitenkin voidaan pelastaa aika montakin uhkaavaa tilannetta , nimimerkillä miten mulla aina tulee finnejä ihan yks kaks! :D

  VastaaPoista
 3. Se on kyllä pelastanut monta tilannetta näiden meidän yhteisten vuosien aikana ;) Eikä tosiaan ole arvokas ei ja kestää lisäksi todella pitkään!

  VastaaPoista
 4. Todellakin loistava tuote! Itse olen käyttänyt tätä myös silmämeikin pohjustukseen! Ja muuta tuotetta en tähän enää kokeilekaan.. Vaalea väri tuo luomivärien sävyt hyvin esiin ja todellakin, kun luomen värittää kynällä, häivyttää ja puuteroi, on silmämeikin pysyvyys huippuluokkaa! Benecos, alkakaa valmistaa tätä yötä päivää, nimittäin miun meikkipussista tää ei lähde ikinä! :D
  Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa, kiitos, lisää vinkkejä :D ! Pitää itsekin testata :)

   Poista
 5. No hitsi, enpä olisi uskonut nudekynästä on moneksi! Saanko antaa vähän palautetta blogista? Annan kuitenkin. Olet hyvä ja taiteellinen kuvaaja, mutta tarviiko yhdestä ja samasta kynästä olla 10 kuvaa, isolla taustalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina saa antaa palautetta! Se on oikein tervetullutta, kiitos siis sekä siitä että kehuista 😊 Olen kanssasi ihan samaa mieltä; ei tietenkään tarvitse ja tässä postauksessa on itseasiassa huvittavan monta kuvaa. Olen selvästikin innostunut kuvista tuolloin 2016, kun tämä on alunperin julkaistu 😉 Noin muuten on kuvien funktio paitsi näyttää miltä tuote näyttää, myös rytmittää tekstiä ja antaa lukijan silmille taukoa aktiivisesta lukemisesta. Joillekin runsas kuvien määrä on siis tärkeää lukumukavuuden takaamiseksi ja siksi kuvia on noin yleisesti ottaen monta per postaus. Toivottavasti olen tätä nykyä onnistunut osumaan kultaiseen keskitiehen!

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.