13. elokuuta 2016

Hutiostos-litkuripsarille käyttöä
Hyvän luonnollisen ripsarin löytäminen tuntuu olevan yksi suurimmista luonnonkosmetiikkakäyttäjien haasteista, mutta kerronpa teille salaisuuden, samoja haasteita näyttää olevan liikkeellä synteettisiä ripsivärejä käyttävien joukossa. Enkä taida osua kovin kauas todellisuudesta väittäessäni, että melkeinpä kaikille on osunut kohdalle ainakin yksi ripsari-hutiostos? Useimmiten nämä hutiostoksiksi leimatut ripsivärit ovat koostumukseltaan liian litkuja, jolloin lopputuloksesta ei tule niin näyttävä kuin haluaisi. Litkuripsarit suorastaan raivostuttavat, kun näyttävyyttä hakiessa useampi kerros saa taivutetutkin ripset valahtamaan ja törröttämään miten sattuu, eikä taivutuksen jälkeisestä kauniista kaaresta ole enää jälkeäkään.

Olen kevään ja kesän aikana tehnyt laajempaa ripsarivertailua ja se on ihan pian tulossa julki, ettekä varmasti ylläty kun kerron näiden hutiostosten oltua enemmänkin sääntö kuin poikkeus? Luonnostaan tuuheat ja pitkät ripset kaipaavat varmasti juuri tuollaista kevyttä sipaisua väriä, mutta vaatimattomammilla ripsillä varustettuna, ja kunnon räpsyripsiä tavoitteleva ihminen pettyy. Eivätkä luonnonkosmetiikan ripsarit ole halvimmasta päästä - auts, auts ja auts. Ennen ripsivärivertailua ja etenkin yhden totaalipettymyksen paljastamista aionkin jakaa teille yhen nikskepposen, jonka avulla suurenkin litkuripsari-pettymyksen saa käännettyä iloksi. Tämä on heittämällä ja liioittelematta vuoden lempparivinkkini!Älä suinkaan heitä litkuripsaria menemään, äläkä unohda sitä kaapin perälle vanhentumaan. Tuhdimman koostumuksen omaavat ja dramaattisemmat räpsyripset antavat ripsivärit kun myös kuivuvat nopeammin... ja ellei ripsiväriä ole vaihtamassa tiheästi, muuttuvat myös ripset tämän myötä kökkäreisiksi. Olisi ripsarin vaihdon aika, mutta eikös palkkapäivään olekin taas ainakin viikko tai tilauksen tekeminen unohdu päivä toisensa jälkeen. Kohta nämä ripset näyttää jo harakanvarpailta. 

Niksi tulee tässä: harjaa hieman epätasaisiksi jääneet ripset viimeiseksi litkuripsarilla, joka toimii epätasaisuuksia täyttävänä ja siloittavana kerroksena. Ei enää kökkäreitä havaittavissa ja lempiripsivärin kestoa saa venytettyä viiiielä vähän! Tuhdimpi ripsiväri jämäköittää ripset, eikä litkuripsari saa ripsiä enää suoristumaan. Ei ole myöskään litkuripsarin voittautta alaripsiin ripsiväriä levitettäessä, niissä pienimmätkin paakut suorastaan loistavat ja levittyvyyden tarvitsee olla erinomaista, eikä useimmat tässä kohtaa myöskään kaipaa varsinaista volyymia.

Täällä on jälleen menossa ripsarinvenytys-vaihe, eikä kökkäreistä ole tietoakaan, vaikka luottoripsari vetää viimeisiään, eikä yksinään näytä enää hyvältä. Onneksi kaapista löytyy litkuripsari.

Tällä pohjustuksella voidaankin seuraavaksi lähestyä ensimmäistä ripsiväriläjää. Palataan ripsiväreihin (sekä niihin toimiviin ja litkuihin) lähipäivinä :) Mukavaa viikonloppua!

Ann-Christine

Osallistu keskusteluun

  1. jee en malta odottaa arvostelua. itsellä juuri lopussa lumenen mystic- ripsari ja se on juuri tuollainen paksu ja kerrostettavissa oleva HUIPPU ripsari. Luonnonripsareihin tekisi kuitenkin mieli siirtyä kun muuten rupeaa jo kaikki luonnonkosmetiikkaa olemaan. toivottavasti jokin noista oli mainitsemisen arvoinen :)

    VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.