21. elokuuta 2016

Ripsivärivertailu - kierros 1No nyt! Heti alkuun on sanottava että voi huhhei mikä projekti tästä tulikaan! Voisi luulla, että viiden ripsivärin kokeilu ja arvostelu on ihan pikku juttu, niin itsekin luulin tämän kivan pikku idean saadessani, mutta kunnollisen ja pätevän vertailun aikaan saamiseksi saa oikeasti testailla ja harjoitella, sillä jokaisen ripsivärin kanssa toimii aina hieman erilainen levitystekniikka, niiden kaikkien käyttäytyessä eri tavoin. Olen kokeillut niitä uutena, hieman vanhempana, syynännyt harjoja ja miettinyt miksi mikäkin käyttäytyy niin kuin tekee, sekä tietenkin valokuvannut ja valokuvannut. Arvatkaas kuinka kauan tähän meni? Minäpä kerron... Puoli vuotta! Te, jotka olette tätä postausta odottaneet, jännänneet ja udelleet tuloksia, olette todella saaneet odottaa. Toivotaan siis, että tästä on jotain apua.

Minun on kuitenkin myös huomautettava, että tässä postauksessa on kuitenkin tuloksena vain oma kokemukseni, joka tietenkin pohjautuu sekä omiin toiveisiini että ripsiini, eivätkä kaikki luonnollisesti tule olemaan kanssani samaa mieltä. Pyrin kuitenkin miettimään tätä ripsiväriasiaa mahdollisimman objektiivisesti ja teknisestikin, sekä perustelemaan ajatukseni.

Noin, nyt kun pakolliset alkuselittelyt ja vastuusta vapautukset on hoidettu, päästään asiaan ;)
 Taustatietoa:

Omat ripseni ovat erittäin vaaleat, varsin hennot, mutta ihan ok-pitkät. Taivutan ripsiäni, sillä muuten ne sojottavat helposti lähinnä suoraan eteenpäin. Taivutettuna ripsieni pituus pääsee tarpeeksi esille, joten ripsiväriltä haen lähinnä volyymia, sen kautta näyttävyyttä, ja kerroksia tulee mätättyä useampia. Ripsivärin tulee siis olla minun makuuni aavistuksen paksumman puoleinen, jotta se kuivuisi nopeasti ja säilyttäisi taivutukset.

Levitän ripsiväriä päivittäin, aivan sama olenko menossa juhliin vai vietänkö kotipäivää. Leppoisina päivinä toivon kuitenkin ripsivärin lähinnä saavan ripset erottumaan, tuovan hieman väriä muuten vaaleuden vuoksi huomaamattomiin ripsiin. Kökkäreet ovat siis nou-nou, lopputuloksen on näytettävä mahdollisimman vaivattomalta ja luonnolliselta.

Pysyvyyden kanssa minulla on harvoin ongelmia, suurimman eron tekee itseasiassa meikkipohja; meikkivoiteella tai meikittömänä ripsiväri saattaa tahria yläluomen ja kulmaluun aluetta, kun taas mineraalimeikkipohja ei ime ripsivärejä itseensä.


Testiin päätyi:

Benecos Multi-Effect - 9,70 €
Zuii Maxi Lash - 24,00 €


* tuote saatu testiin blogin kautta

Aloitetaan Jonnankin hypettämästä Zuiin Maxi Lash ripsiväristä, joka taikoi vielä alkuvuodesta aivan mielettömät räpsyripset. Zuiin Maxi Lashissä on kuminen, hieman kahdeksikon muotoinen harja, jolla koostumukseltaan hieman tuhdimpi ripsiväri levittyi kauniisti. Pituutta tuli roimasti, volyymia myös, eikä kyllä ollut enää ikävä parhaimpiakaan synteettisiä ripsivärejä.

Vaan mitä ihmettä? Toisen tuubin kohdalla koostumus oli täysin toisenlainen. Kuiva, kökkäreinen ja ei, ei, ei! Yhtäkkiä ymmärsin miksi facebookin luonnonkosmetiikkaryhmissä oltiin alettu kysellä miksi heidän Zuiin ripsarit ovat kuivia, vaikka niitä on kovasti kehuttu. Liekö Suomeen rantautunut huono erä Maxi Lashiä vai onko valmistuksessa tapahtunut jokin pysyvä muutos, en tiedä, mutta Maxi Lash tipahti suosikin paikalta. Aineen kuivuuden ja kökkäreisyyden näkee jo ripsiväriharjasta (eikä tämä uusi yksilö ole ollut käytössä kuin noin viikon):


 
 Kuva kaapattu instagramista - jos kuva on kovin epäselvä, näet sen myös täältä.


Yllä olevan kuvan nappasin alkuvuodesta. Aika huikeaa jälkeä eikö totta? Nykyisellä kuivahtaneella Zuiilla jälki näyttää puolestaan tältä:

Jos ja kun Zuiin Maxi Lashin koostumus palaa entiselleen, tulen varmasti palaamaan siihen. Siihen asti aion kuitenkin luottaa lemppariripsariini läpi luonnonkosmetiikka-aikojeni, joukon halvimpaan ja hinta-laatusuhteeltaan ylivoimaiseen Benecosin Multi-Effect ripsiväriin.

Kun viisi vuotta sitten siirryin luonnonkosmetiikkaan oli Benecos merkkinä pelastuksen lisäksi varmasti yksi suurimpia syitä, miksi uskalsin lähteä vaihtoprosessiin. Opiskelijan lompakko ei kovin pitkälle jousta, mutta alle kymmenen euron hinta kannusti kokeilemaan luonnollista ripsiväriä edes kerran, vaikka keskustelupalstat olivatkin täynnä luonnonkosmetiikan ripsiväreistä ei ole mihinkään -jauhamista. Benecosin kaikki ripsivärit ovat kuitenkin jopa halvempia kuin monet synteettiset ripsivärit, joten syytä kokeilematta jättämiseen ei yksinkertaisesti ollut.

Kun jo heti ensimmäisellä tuubillisella ihastuin, ajattelin vaatimusteni olevan jotenkin vähäiset tai muuten olevani poikkeuksellisen onnekas, eihän nyt heti ensimmäisellä kokeilulla voisi osua nappiin, eihän? Nyt monet luonnolliset ripsivärit kokeilleena voin sanoa, että kyllä siinä vain osuttiin kultasuoneen heti ensimmäisellä yrityksellä. Näitä kyseisiä Multi-Effect ripsivärejä on kulunut viiden vuoden aikana aika monta, eikä (Zuiin viitaten) laatu ole koskaan vaihdellut yhtään!Alimpana arkistoista kaivettu vanha kuva, mutta katsokaa tuota ripsien kaarta! Asialla oli Benecos.


Benecosin Multi-Effect ripsivärissä on tämän testiläjän ainoa kuituharja, jolla ripsiväriä tulee kerralla mukavasti, mutta ei liikaa. Aine on Multi-Effectissä aavistuksen Zuiin ripsaria notkeampaa, mutta tarpeeksi nopeasti ripsiin kuivuvaa, jotta ripset eivät valahda. Ripset jäävät kauniille kaarelle ja kerroksiakin voi lisätä ilman klimppistä ilmettä. Yllä olevassa kuvassa Multi-Effect on jo ollut käytössä pidempään, jolloin ripsivärin kuivuminen alkaa jo vähitellen erottua, mutta jälki on silti makuuni tarpeeksi siistiä.

Benecosin etuna mainitsisin myös hyvin perinteisen mallisen ripsiväriharjan, joka on kooltaan sopiva, tämän joukon pienin, ja siten helppo käyttää. Reilusti kapeneva kärki mahdollistaa sen, että silmän sisänurkan pienimpiinkin ripsiin pääsee helposti käsiksi.

Tässä Benecosin ripsivärissä on kuitenkin yksi iso mutta; se voi kirvellä herkissä silmissä. Näiden viiden vuoden aikana olen itsekin muutaman kerran saanut kokea miten inhottavalta aineen joutuminen silmiin tuntuu. Vastatuuleen pyöräileminen ja äkäisen sipulin pilkkominen eivät ole ihan niitä kivoimpia juttuja tämän ripsivärin kanssa. Olen myös kuullut parilta ystävältä, että heidän silmät kirvelevät aivan koko ajan tämän kanssa, eli käyttö on täysin mahdotonta. Jos kuitenkin olet kamppaillut hyvän luonnonkosmeettisen ripsivärin löytämisen kanssa, etkä ole vielä kokeillut tätä, suosittelen kokeilemaan. Jos silmäsi eivät ole herkimmästä päästä, saatat löytää sen oikean!

Santen Perfect Definition ripsiväri ihastutti puolestaan kauniisti erottelevalla kumisella harjallaan, sekä hyvällä tuoksullaan. Tämän hieman ovaalia harjaa on ilo käyttää. Se tuntuu istuvan hyvin ripsien tyveen ja silmän muotoon kohdasta riippumatta. Myös tällä pääsee näppärästi silmän sisäkulmaan asti kapeammalla kärjellä. Harja pujahtaa terävien piikkien ansiosta vaivatta ripsien väliin, kun taas ohut ja kevyt aine levittyy äärimmäisen kauniisti ripsiin.

Päivinä, jolloin olen halunnut huijata itselleni luonnollisen näköiset ja kauniit ripset "meikittömään" ilmeeseen, olen käyttänyt Santen ripsiväriä, mutta useampaa kerrosta tehdessä ja näyttävyyttä hakiessa Sante ei pärjää muina päivinä käytössä olevalle Benecosin ripsivärille, vaan jälki lähtee kerrostaessa lähinnä suttaantumaan. Jos haet juurikin pientä buustia omille ripsillesi tai omaat itsessään kauniin tuuheat ripset, valitsisin tämän ripsivärin.
Alima Puren Natural Definition Mascara on koostumukseltaan ja levitysjäljeltään hyvin samantyyppinen kuin Santen, mutta Alima Puren kumisen harjan piikit ovat huomattavasti tylpemmät ja lyhyemmät. Lyhyemmät piikit vaikuttavat levitysjälkeen siten, että ripset todella painuvat harjan pohjaan asti, jolloin väriä tulee kerralla enemmän kuin esim. Santen ripsiväristä. Itse väriaine on kuitenkin tässäkin niin ohutta, että se saa omat ripseni valahtamaan melkeinpä välittömästi, joten näyttävyyden hakeminen on tälläkin hankalaa, omalla kohdallani suorastaan mahdotonta, kun taas Jonna kertoi pitäneensä tästä ripsiväristä. Yhdellä kerroksella saa kuitenkin oikein nätit ripset.

Vaikken ole saanut tätä toimimaan yläripsissä haluamallani tavalla, on tämän Alima Puren ripsivärin lyhytpiikkinen harja erinomainen alaripsiin ripsiväriä harjatessa, siitä on annettava kehut! Ohuet värit ovat aina imartelevampia alaripsissä kuin paksummat ja helpommin paakkuja korostavat ripsivärit ja lyhytpiikkistä harjaa on helppo kontrolloida hentoja alaripsiä työstäessä - tai melkeinpä hipaistessa. Benecosin Multi-Effect yläripsiin ja Alima Purea alaripsiin (sekä siistimään jo aivan äärimmilleen vedettyä Benecosin ripsiväriä) on ollut aika mahtava kombo!

Benecos ja Alima Pure ylhäällä - Alima Pure alhaalla
En yleensä (tai melkeinpä koskaan) lähde lyttäämään tuotteita, sillä ymmärrän useimmiten miksi ne eivät toimi minulla, sekä millaisella henkilöllä ne puolestaan voisivat toimia. Tästä ripsiväriläjästä on kuitenkin mainittava joukon floppina Laveran Butterly Effect ripsiväri, jota en kerta kaikkiaan vain ymmärrä! Harja on aivan tolkuttoman kookas ja harjakset todella todella pitkät. Käsiteltävyys lähenee nollaa ja kokemus on lähinnä kömpelö. Itse ainekin on todella ohutta, joten voitte kuvitella jäljen, kun liian suurella harjalla yrittää levittää litkua ainetta. Jokin ilo noilla joka toisella lyhyemmällä harjasrivilläkin pitäisi olla, mutta pidemmät harjakset ovat niin pitkät, ettei logiikkani riitä. En vain ymmärrä ja olen jotenkin niin hämillänikin, että asia alkaa naurattaa!

Tiedän kuitenkin tämänkin saaneen joskus kehuja, joten se toimii mitä ilmeisimmin jollain. Jos siis lukeudut näihin (uskallan sanoa harvoihin) ihmisiin, niin voisitko ilmiantaa itsesi kommenttikentässä ja kuvailla ripsesi? Kiitän tuhannesti!

Selkeyden vuoksi ajattelin vielä lopuksi heittää ripsivärit sijoille ja tältä ne näyttävät:

1. Benecos Multi-Effect arvosanalla 4/5
2. Alima Pure Natural Definition Mascara* arvosanalla 3/5
3. Sante Perfect Definition* 3-/5
4. Zuii Maxi Lash (kuiva-edition) arvosanalla 1½/5
(vanhalla koostumuksella arvosanaksi antaisin 4½/5)
5. Lavera Butterfly Effect arvosanalla 1/5


Oletteko kokeilleet jotain näistä? Vastasiko kokemus omaani?
Mitä ripsivärejä suosittelisitte tai toivoisitte toiselle kierrokselle?
Nyt saa tykittää lisäkysymyksillä!


P.s. Jos kohdallesi on osunut litkuripsari-pettymys, löydät sille käyttöä täältä!
P.p.s. Huomasitteko kuvasta toiseen paljonkin vaihtelevat kulmakarvat? Kulmakynävertailuakin on tulossa ;)


Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Alussa ja lopussa tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu. 

Osallistu keskusteluun

 1. Omalla kohdallani ikävä kyllä benecos kirvelee, samaten pidemmällä käytöllä Laveran toinen ripsari. Tuntuu todella turhauttavalta kokeilla eri ripsareita, mikä sopii nyt ja vielä viikonkin päästä. Tästä testistäsi oli apua, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä Benecosin ripsareista sulla on ollut käytössä? Itse en ole vielä kokeillut kuin tätä yhtä ja muut ovat kokeilulistalla, mutta kun omat silmäni eivät tuohon reagoi kiinnostaisi tietää miten nuo muut Benecosit käyttäytyvät - kirvelevätkö samalla tavalla. Jonna meillä on herkkäsilmäinen, eli sun kannattaa varmasti seurata ainakin hänen ripsaripostauksia :)

   Poista
  2. Natural Vegan Mascara Volume mustana, toimi muuten ihan kivasti mutta se kirvely ja taisi alkaa paksuuntumaan se massa aika nopeasti. :/

   Poista
 2. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Itse olen vasta hiljattain uskaltautunut kokeilemaan luonnonkosmetiikan ripsareita, toiveena löytää "se oikea" ☺ Olin vuosia uskollinen Max Factorylle ja sen kumiharjalle. Kun Zuiille tuli kumiharja ja se sai paljon hehkutusta, päätin kokeilla. Mutta sain myös kuivan version ja petyin pahasti. Ihmettelin miten kukaan voi tykätä siitä?! Minulla ripsiväri varisi muruina päivän mittaan alaluomelle ja sai silmät tuntumaan siltä kuin niissä olisi hiekkaa. Mainittakoon myös, että Zuiissa on todella voimakas tuoksu, etenkin jos on yhtään herkkä tuoksuille. Seuraavaksi kokeilin jotain Benecosia, mutta kaipasin kumiharjaa ja koostumuksessakin oli toivomisen varaa. Nyt testissä on ollut Laveran Deep darkness, joka on ollut ihan ok, mutta ei täydellinen. Haluaisin testata tuota Alima purea sekä Kjaer Weis:n ripsaria. Mutta hinta tuntuu kovalta, kun ei ole varma sopiiko itselle. Siksi Jonnan testaama edullisempi ripsari, jota Suomesta ei vielä saanut kiinnostaa TOSI paljon! Mikä se olikaan? Siitä myös arvostelu ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Jonnan ripsiväri mistä puhut löytyy TÄÄLTÄ ja kyseessä on UNE Volume Liner, vinkkinä muillekin kommentteja lukeville :) Se kutkuttaa kyllä mullakin! Sekä se että Kjaer Weis on kyllä pakko kokeilla jossain välissä. Samaa mietin kyllä itsekin etenkin noiden noin 30e ripsivärien kohdalla, että saavat kyllä olla pirun erikoisia, että ovat hintansa arvoiset, kun itselläni toimii tuo Benecoskin :D

   Poista
 3. Moikka! Itsellä käytössä ensimmäinen luonnonkosmetiikan ripsarini, juurikin tämä Laveran tapaus. Omaan todella pitkät ripset, mutta ne eivät ole kovin tuuheat, joten haen ripsarilta enemmänkin tuuheutta ja volyymia kuin erottelevaa ja pidentävää vaikutusta. Valitettavasti tämä Butterfly Effect tekee juuri jälkimmäisen: erottelee ja pidentää valtavan hyvin. Joskin ainakin oma kappaleeni on hiukkasen oikukas: harjavedot pitää tehdä hi-taas-ti. Muuten tulee suttua. :D Kerroksia en ole tällä ripsarilla oikein pystynyt tekemään, ripset vain liimautuvat yhteen ja ensimmäisen kerroksen erottelu on tiessään. Tuota benecosin ripsaria voisikin kokeilla, josko se saisi wou-efektin aikaan! ;) Kiitos hyvästä vertailusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla vain sinun kappaleesi, kuulostaa nimittäin hyvin tutulta :D Tosin itselläni ripset jäävät lopulta vielä ihan eri suuntiin törröttäviksi ja tikkusuoriksi.. Kuulostaa kyllä juurikin siltä, että saisit parhaan hyödyn jostain volumeripsarista :) Tulee varmasti upeaa jälkeä!

   Poista
 4. Oletko tai onko kukaan kysellyt tästä Zuiin ongelmasta esim. maahantuojalta? Onko koostumusta oikeasti muutettu vai onko huono erä? Jos koostumusta on muutettu, olisi tämänkaltainen palaute varmaan heillekin kullanarvoista :) itse en ole kyseistä ripsaria vielä päässyt kokeilemaan vaikka haaveissa on ollutkin. Butterfly effect sen sijaan odottaa tuolla testausta, kunhan edellinen loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin juuri vähän aikaa sitten tästä keskustelua yhden jälleenmyyjän kanssa ja jäin siihen mielikuvaan, että jokin laajempi ongelma tuossa kyllä nyt olisi (ei siis vain pari maanantaikappaletta). On kyllä vaikea uskoa, että koostumusta oltaisiin menty muuttamaan tarkoituksellisesti tuollaiseksi, eiköhän kyseessä ole vain jokin huono tuotantoerä. Toivotaan, että palaute päätyy ihan Zuiille asti, jos ei jo aiemmin niin sitten vaikka tämän julkisen ihmettelyn myötä :D

   Mikä ripsari sulla on ollut nyt käytössä ja oletko ollut tyytyväinen? :)

   Poista
  2. Voi että mä niin toivon, että tuohon Zuiin ongelmaan saataisi ratkaisu pian. En voi tajuta miten niin hyvä ripsiväri yhtäkkiä muuttui aivan kamalaksi!

   Oon tosin todella iloinen, että kirjoitit tästä blogiisi, jonka vuoksi tajusin kyseessä olevan laajempi ongelma. Luulin, että vain itselleni oli sattunut huonoja kappaleita käyttöön! :D

   Poista
  3. Samaa ihmettelen itsekin! Ja että eikö siellä tehtaalla tehdä "pistokokeita" vai miten tuo on mahdollista :o Tuntuu nimittäin, että noita kökkäreisiä on ollut tosi paljon liikkeellä..

   Poista
  4. Mulla on nyt Laveran volume mascara. Se lähti testiin jostain tarjouksesta, eikä kyllä ollut oikein mitenkään hyvä ostos. En ole vielä löytänyt sitä itselleni sopivaa ripsaria luonnonkosmetiikan puolelta, joten erilaisia tulee ostettua testiin aina alennusmyynneistä yms. Mulla on pitkät ripset jotka on pakko taivuttaa ettei ne osu silmälaseihin ja tämä laverankin on liian litku ja ripset ovat hetkessä suorana sotkemassa linssejä. Toinen ongelma on rasvoittuvat luomet jotka suttaavat ripsaria. Tästä syystä vielä normikosmetiikan ripsari käytössä juhlissa ja silloin kun sen pitää varmasti kestää. Niin kovin innokkaasti odotin että jossain vaiheessa raaskisi ostaa tuon Zuiin ripsarin jota oli niin kovasti kehuttu. Nyt taas tuntuu että sekään ei ole pelastukseni. Mutta kyllä minäkin vielä löydän sen just mun ripsarin. Sama metsästys on varmaan kaikkien tuotteiden kohdalla. Nyt mä olen löytänyt ne täydelliset jo meikkipohjan sekä dödön osalta, niitä en enää vaihda. Vielä kun löytäis ripsarin, meikinpoistoaineen ja shampoon sekä hoitoaineen. :)

   Poista
 5. Ostin jokin aika sitten monien kehuman Zuiin ja äkkiseltään en muista, koska viimeksi olisi ollut niin kökköinen ja paakkuinen ripsiväri käytössä. Palaan omaan luottoripsariini Dizaoon mahdollisimman pian - tosin tuota edukasta Benecosia voisi kyllä myös testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niissä on selvästi jokin laajempi kämmi nyt! Kannattaa koittaa uudestaan, jos ja kun tieto ennalleen palaamisesta alkaa levitä :)

   Poista
 6. Idun Minerals Vatn on mun suosikki tällä hetkellä! Kannattee ottaa testiin!

  VastaaPoista
 7. Hyvä postaus! Itse myös ostin Zuiin:n ripsarin ja aika kuivaa kamaa oli. Muuten ihan hyvä, mutta ei hintansa arvoinen sen kökköisyyden takia. Mulla ei ripset muutenkaan pysy taivutettuina kovin hyvin vesiliukoisilla ripsareilla, enkä ole löytänyt luonnonkosmetiikan puolelta hyvää, joten palasin käyttämään Maybellinen vedenkestävää ripsaria, joka on tosi hyvä. Muuten käytän aika lailla luonnonkosmetiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeillä uudestaan joskus toiste, tuo Zuii on nimittäin ennen ollut tosi tosi hyvä eikä lainkaan kuiva! Toivotaan että sulle osuu vielä joskus kohdalle sellainen ripsari joka toimisi ja johon voisit olla tyytyväinen :)

   Poista
 8. Olen kokeillut vasta yhtä luonnonkosmetiikan ripsaria, juurikin tuota samaista Zuii Maxi Lash.
  Omat ripseni ovat vaaleat, pitkät ja tuuheat, joten kuivasta massasta saa ihan menettelevät ripset aikaseksi, jos käyttää ripsarin levittämiseen noin vartin :D Nyt tuote lojuu kaapin hyllyllä ja ostin kaupasta saman vanhan synteettisen mascaran.
  Harmittaa kun meni rahat hukkaan.

  Kjaer Weis-arvostelu olisi kiinnostava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh! Tosi kurjaa että noita kuivia kökköjä on ollut noin paljon liikenteessä. Moni on ensimmäistä kertaa lähtenyt testaamaan kehuttua ripsaria, joka onkin paljastunut surkeaksi. Toivottavasti Zuiin päässä nyt reagoidaan ja hoidetaan ko. ripsiväri kuntoon!

   Kjaer Weis taitaa olla PAKKO kokeilla ;)

   Poista
 9. Kiitos tästä merkinnästä! Olen juuri vaihtamassa kosmetiikkakokoelmaani luonnollisiin vaihtoehtoihin ja kävinkin sitten ensimmäiseksi hakemassa testiin tuon Benecosin :)

  Seuraavaksi pitäisi kaivella tietoa luonnonkosmetiikan meikkipuutereista (mikäli sellaisia on), kajaleista ja tietysti jään innolla odottamaan kulmakynämerkintääsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hienoa, että tämä osui niin hyvään saumaan! Toivottavasti tuo Benecos toimii sulla yhtä hyvin kuin mullakin :)

   Kajalia voin suoraan suositella - testaa Benecosia tässäkin! Ihan huikea hinta-laatusuhde :) Puutereita ja kylmäkyniä löytyykin sitten vaikka millä mitalla; voit suoraan kommenttiboksissakin kysellä meiltä suosituksia, jos on tietynlaista mielessä. Koitetaan aina parhaamme mukaan auttaa :)

   Hieno juttu, että olet päättänyt vaihtaa luonnonkosmetiikkaan!

   Poista
 10. Benecos kiinnostaa ( muitakin hyviä tuotteita!), mutta tuo mahdollinen kirveleminen mietityttää... Mulla on Kjaer Weis ja Boho luonnonkosmetiikan ripsareista, aiemmin oon käyttänyt 38-ripsareita, koska haluan, että ripsarin pysyvyyteen voi luottaa. No, eihän nämä tietty pysy samalla lailla ja etenkin Kjaer Weisin pysymättömyyteen yllätyin. Muuten ihan jees, kevyt massa, jota saa kerrostaa näyttävyyttä halutessaan, mutta onnistuu nätistä eikä tule kökköjä. Miellyttävä, luonnonkosmetiikkamainen tuoksu plussaa. Boholla paksumpi massa, jolla saa vähemmällä vaivalla näköä (sekä myös suttua), mutta häviää ripsistä päivän aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkeinpä sanoisin tuon Benecosin kanssa, että jos teidät silmien olevan herkät niin skippaa, muuten on todellakin kokeilun arvoinen :)

   Ohho! Kjaer Weisia ylistetään niin paljon, että itsekin olen kyllä olettanut sen olevan aatelia! Pysymättömyys ei kuulosta kovin lupaavalta.. :D Millaista meikkipohjaa käytät? Siis meikkivoidetta/-puuteria? Tai käytätkö silmänympärysiholle jotain voidemaista tuotetta? Ne imaisevat itselläni kyllä heti ripsareista osan itseensä.

   Poista
  2. KW lähinnä leviää siis kostealla kelillä tai jos esim. silmät vuotaa. Tänään esim. hammaslääkärissä, kun silmät kostui niin johan se oli alaluomilla. Juuri keskuteltiin Katja Kokon blogissa tästä ja siellä oli useampikin, joka oli pettynyt Kjaer Weisiin. Kyllä sillä nätit ripset saa, mutta hintaansa nähden epäluotettava. Mutta eipä luonnonkosmetiikan ripsarit mitään kolmekaseja/vedenkestäviä olekaan.

   On mulla toki rasvoittuva iho, joka vaikuttaa ripsariinkin (esim. Boho), käytän meikkipuuteria enkä luomilla muuta, siis normaalisti arkisin.

   Poista
  3. No voi kurja! Tähän saumaan pitää kyllä nyt kehua Zuiita ja Benecosia, ne on omina lemppareina ollut käytössä haastavissakin olosuhteissa, eivät ole levinnet juuri lainkaan! Varsinkin nyt loppukesän sateisina päivinä on Benecos pysynyt loistavasti, vaikka olen ollut liikenteessä ilman sateenvarjoa (kävellyt kasvot maata kohti toki, mutta silti!).

   Poista
 11. Hei!
  En lukenut testaustulostasi lainkaan, luen toki myöhemmin, mutta pelkän harjan perusteella kuvittelisin ensimmäisessä kuvassa vasemmalta nro 2 olevan hyvä.

  Nyt menen sitten lukemaan lopputuloksen. Ripsiväreissä on aivan huikeita eroja, sekä hinnassa että laadussa, joten kertomasi puoli vuotta testailuun ei ole aika eikä mikään, et siitä huolimatta testannut vielä kuin murto-osan : )
  Kuulaan kaunista syksyä!
  Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mennyt kovin pahasti pieleen ;) Harjana varmasti olisikin paras, mutta itse ripsiväri sakotti nyt jonkin verran.

   Näin juuri! Ehkä saamme taas puolen vuoden päästä toisen läjän julki :D Toivottavasti teksti oli mieluinen, kiitos samoin sinulle!

   Poista
 12. Mä nyt kommentoin vähän tälleen jälkijunassa, mutta ei vaan voinut jättää kommentoimatta. :) Mulla nimittäin tuo Butterfly Effect toimii! Vähän sotkuherkempi se ehkä oli, mutta noin muuten oikein kelpo. Ripseni ovat tummat ja suht pitkät enkä kovin usein jaksa taivuttaa tai mitään, kunhan sudin ripsarin ja siinä se. Tosin mulla tuntuu vähän kaikki ripsarit toimivan... :D Paitsi Zuiin, se oli kyllä ihan shaibaa. En nyt muista oliko se tuota samalla nimellä olevaa, putkilo ainakin oli erilainen, mutta kökkäreisyys ym. kuulosti varsin tutulta. Laveraa voisin ostaa uudestaankin, mutta Zuii tuntuisi tuon ekan kokemuksen jälkeen rahan tuhlaukselta. :/

  Kiitos tästä vertailusta, taidan seuraavaksi etsiä Santen kokeiltavaksi. Nyt mulla on Lily Lolon ripsari, se on ihan ok vaan ei täydellinen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei huippua että kommentoit! Tätähän mä pyysin :) Kuulostaa juuri siltä mitä epäilinkin, että se toimii "helpoilla ripsillä". Siitä Zuiin toisesta olen kuullut ihan vastaavia kokemuksia, selvästi kuivempaa kuin tämä maxi lash (joka oli nyt myös kuivaa). Lily Lolo mullakin on nyt testissä ja olen samaa mieltä kanssasi ;)

   Poista
 13. Voi itku, olisinpa lukenut tämän postauksen ennen kuin kävin ripsariostoksilla joulun jälkeen! Nyt olen nimittäin kahden kökkäreisen Zuiin loukussa, kun ostin sellaisen itse ja sitten Jolie box toi heti seuraavalla viikolla toisen samanlaisen mukanaan. -_- Ja säästäväisenä luonteena en raaskisi heittää menemäänkään, joten tässä on sitten vaan kärvisteltävä kökköripsien kanssa tai pantava vahinko kiertämään ja annettava toinen putkilo jollekin pahaa-aavistamattomalle kaverille! :D

  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eeei! Olipa sulla nyt surkea tuuri! Mun on myönnettävä, että koin kyllä tuon kökkärekoostumuksen Zuiin niin huonona, että heitin menemään (kääk) vaikka yleensä annan käyttämättä jäävät tuotteet eteenpäin.

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.